24
  • Televan
    Az AGP8x/PCIe-16X Combo lapokat még megértettem.
    Van gyakorlati haszna.Két proci egy lapon, hát majd meglátjuk. A vásárlókon múlik a lap sikere.
    Ha jól fog fogyni,a többi gyártó palletáján is meg lehet majd találni.
  • dez
    Ja, még a végén eljutunk oda, ami pl. a komolyabb Mac-eknél, Amigáknál már nagyon régen megvolt: procikártya - egy szál proci sem az alaplapon, hanem az egy külön kártyán volt (párhuzamosan az alaplappal, több csavarral rögzítve, szal nem lifegősen egy PCI/PCI-E slotban).

De persze ez a "veszély" nem fenyeget, mert ugye abszolút nem érdeke a gyártóknak, hogy ne vegyen majd' mindenki 1-2 évente új alaplapot, és végülis az anyagi vonzaton kívül, technikailag a felhasználónak sem, mert lelassítja az alaplapi technológiák fejlődését. (Bár egy idő után a vakegér módjára való rohangászásnak sincs értelme. Inkább ritkábban csináljanak valamit, de azt jól...)
  • dez
    A képek szerint, ha bent van az AMD-s kártya, akkor mögé kell tenni a grafkártyát. (Mivel nem is lett volna túl könnyű megosztani 1db slotot a két proci-oldal között.)
  • FTeR
    ott a pont, erre gondoltam én is.
  • eke
    Érdekes
  • haxy
    Szerintem okosabb ötlet lett volna ha mindkét proci nem a lapon hanem a kártyán lehetet volna elhelyezni.
    mondjuk a vásárló által kiválasztot illesztö kártyát adják hozzá. vagy mindketöt.
  • Inquisitor
    Na meg ki mondta, hogy csak SiS-es átalakító van? Amit az ECS bemutatott, annál az eredeti alaplap is SiS-es, és így nem kell az átalkítóra déli híd, csak északi. Amúgy van KT880-as átalakító, nézd meg az Asrock-nál. Azt meg eltudnám képzelni, hogy az NForce-ból kijönne olyan széria, ami mindkettővel megy ;)
  • Inquisitor
    "Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. :)"
    Pedig de ... viszont érdekes volt az IDE vezérlés például :)
  • jojo
    1 Nagy Hülyeség az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De az se normális, aki megveszi.
    Télre viszont fűteni nem is rossz megoldás!
  • fonak
    Én is örülnék ha azonos socketet használna az Intel és az amd, mint a régi szép socket7 időkben.
    De erre nincs esély. Így viszont nincs sok értelme, lássuk be, öszvérmegoldás. Az a SiS chipset meg valszeg messze van teljesítményben egy intel vagy amd (nvidia, ati, via stb.) chipsettől. Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. :)
  • blackeagle
    Ez a hozzászólás volt az.
    Én örülnék annak ,ha egy alaplappal le lehetne tudni a procipalettát és ha ez az első mérföldkő ,akkor csak támogatni lehet (szavakkal legalább ) .
  • Punkerwork
    röviden, f@szság.....
  • Inquisitor
    2 db 16x PCIE foglalat van rajta, de a leírás csak 1-et említ. Gondolom ha beteszed a kártyát és rá a procit, akkor a másik oldalán lévő PCIE foglalat fog működni.

Amúgy a hír elolvasása után valaki mutatott egy Asrock átalakítót, amivel PCI!!!! foglalatba lehet tenni AMD64-939 procit. :)
  • bld
    sztem érdekes 5let nm biztos h hasznos de sztem rendkívül érdekes megoldás
  • arnyek1000
    tiszta baromság túl sokat pihent az aki kitalálta
    a VGA meg tényleg csak nagyon éppen fér be
  • [HUN]PAStheLoD
    először ráteszed a kártyára a procit meg a coolert , aztán berakod a házba ..
  • [HUN]PAStheLoD
    utolsó képen látszik .. épp befér
  • noss
    vízhűtés eszetekbe sem jutott? =)

arra jó, h 2féle architektúrára fordíccsad le a linuxod
  • Tetsuo
    De másra nem jó.
  • IMYke2.0.0.0
    VGA hová kerül?
    Mert az átalakító kártya miatt a PCI-ba nem megy az tuti!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
    -----------------------------------------
  • blackeagle
    Procitesztelésre tökéletes. Szinte ugyanaz a többi cucc ,csak a proci változik.
  • GABOR16
    Nem lenne rossz 1x e használni Intel, meg AMD procit.
  • Csudri #2
    És mégis milyen hűtő fér el azon a kártyán? Meg amúgy is, hogy nem törik el a kártya, amikor rázúzom az AMD-re a coolert? Fekvő házban még csak-csak, de állóban?

Szerintem ez egy halva született ötlet.
  • Troppauer
    Enne vajon mi az ertelme ?