30
  • valaé valaé ná
    A symbianhoz nem sok köze van a nokiának. A psion cég fejlesztette ki az oprendszert, amin a nokia csak rontott sajnos, leginkább stabilitásban és sebességben. A EPOC 5.0 volt a király.
  • daveofgod
    ja meg a másik. írjál, hogy növelni kéne a kijelző nagyságát.... nahááttt! röhejes! nekem a legnagyobb pixel készletű készülékek között van a mobilom, és élvezem + 226K színnel. nem értem a pl. Nokiás fejlesztőket, hogy minek gyártanak olyan okos kis telókba olyan rohadt gagyi kijelzőket. nagy pixel, gyenge szín használat, kis kijelző stb. miért van ez? nem lehet rajta semmit igazán élvezni,amihez kicsit is köze van kijelzőhöz. szóval.már rég vettem volna egy nokiát, ha látnám is azt ,amit elvileg látni lehetne rajta.....
  • daveofgod
    nekem , Sharp TM100 as van, szeretem,mert nagyon szép kijelzője van. rengeteget fotózok vele, és nem azért, mert nincs nekem is egy jó kis digit gépem, hanem azért, mert ott van mindig velem, és mindent meg lehet örökíteni vele, amit éppen látsz. a másik. szeretem az okos telókat, csak azt nem bírom bennük, hogy szinte egyikben sincs macro felvétel (kivéve pár Sharp ban, meg persze az enyémben). nem hiszitek el, de én azt a funkciót nagyon sokszor használom, mert jobb mint a fotó gépemben, mivel 4 cm ről tudok vele nagyon jó képeket csinálni... szal, szerintem vmi mindig hiányzik, de a tv adás is elég jó lenne. én ugyan nem nézek tvt, mert időt rabol el, 90 %ban hülyeség megy rajta, de egy jobb filmet, vagy egy jobb csatornát lehet, hogy már mobilon néznék! de mire ezt ide behozzák, vagy mire ezt elismerté, és rendszeressé válik, már nem 23 éves leszek.
  • Ratty
    Ismerős a helyzet:)
    3650-enem én is nagyon sokmindent csinálok, könyver olvasok, veidózgatok, mpe3-at hallgatok, és még sorolhatnám. Szerintem a symbiannal nagyot alkotott a nokia! És szintén ha lesz rá zsém, én is veszek jobbat, bár egyelőre ezt sem használom ki 100%-ig (ugye a szolgáltatók magas díjai:( )
  • valaé valaé ná
    Én a telefont mint mini PC-t is használom (symbian).
    És ez mindig ott lapul a zsebemben ellentétben a többi kütyüvel, ami ugyan alkalmasabb az adott feladatra, csak épp nincs nálam, vagy nehézkes/ciki lenne elővenni bizonyos szituációkban.
    Tehát nekem olyan mint egyfajta svájci-bicska.
  • aDannyBoy
    Végre valaki aki teljesen tisztán látja a helyzetet.

Nekem az első telefonom egy nagyon oldskuul (akkor jónak számított) ericsson. Nem lehetett vele a telefonáláson kívűl semmit csinálni. SMSt sem lehetett küldeni, csak fogadni, de nem írta ki a küldő számát. Akkor felmerült bennem az igény egy jobb telefonra. (Ami akkor egy N5110 képében valósult meg)

Most a tavalyi 'év telefonjá'ról koptatom a festéket (SE T610). Nem akartam kamerás telefont, mert hülyeségnek tartottam, de azóta rájöttem, hogy a 200 ezer forintos fotó masinám az nem lesz mindig velem és a legviccesebb dolgok meg nem a kirándulások alkalmával történnek, hanem amikor mész az utcán és mászkálsz az emberek között.

Felmerült bennem az igény újra egy jobb telefonra, pedig ezt is nagyon szeretem. Ősszel veszek (kérek a vodafonetól, a t610-et is minimál pénzért adta 2 éve) egy SE K750i-t. Abban 2Mpixeles kamera van. Nem kell mp3 lejátszót sem vennem, mert sosem tudtam rászánni magam egy iPod megvételére, illetve az asszonynak adhatom a flashdriveomat is, mert USB csati is lesz a telefonon.

Akinek meg egyszerű teló kell, arra is gondolt a SE (a Nokia inkább minden készülékkel szegmentál és mindegyik hülye fícsör kollekció). Olvassátok vissza a SE bejelentések között a telókat és találtok majd minimal készüléket is, igaz azok is sokat tudnak már, de a Siemens példáján keresztül látható, hogy 'buta telefon' nem kell sok embernek.
  • pgergo
    A fejlődés jó és szükséges dolog, akkor is, ha böki némelyek csőrét. Nekem egyre okosabb telefonjaim voltak, és remélem, lesznek is, most ott tartok, hogy a 3650-esemen olvasok (nem csak sms-t, hanem pl. legutóbb Vonneguttól a Virágvasárnapot). Öcsikémnek N-Gagee van. Ő SouthParkot néz rajta, hiszitek, vagy nem, de élvezhető minőségben. Ez a jó a smartphoneokban. Azt teszek rá, amit akarok. Elfér a zsebemben. Tudok vele fotózni, ha valamit megörökítésre méltónak érzek. Vagy épp nem. Van rajta üzenetrögzítő alkalmazás.(Nem használok hangpostát) Más kérdés, hogy a barátnőm, vagy a nagyapám a büdös életben nem fog ilyeneket csinálni a telijén. Nem is vesznek ilyet. Én csinálok ilyeneket a telimen. Én veszek ilyet. És állítom, hogy ha lesz ennél jobb, és lesz rá zsém, venni fogok belőle. Nem sznobizmusból, hanem mert kihasználom. Ha lesz szebb, jobb, erősebb, okosabb, nekem kelleni fog.Nem telefonálni. Telefonálni tökély lenne az első telim is (j70). Én olvasni akarok rajta. Zenét hallgatni. Fényképezni. Akár tévézni. Ügyes marketing? Lehet. De én inkább úgy érzem, hogy egyszerűen a csilivili kütyük célközönségébe tartozom. Aki nem, az sem kevesebb. (lásd még: nagyapa, barátnő) Csak egy másik vásárlói réteg.
  • Ratty
    Lassan oda jutunk, hogy két véglet lesz: Az egyszerű teló, ami tényleg csak az "alap" funkciókat tudja (bár régen azok az "alap" funkciók volak az extrák:) és lesz a csúcsszuper multimédiás kütyü! Aztán lehet választani, hogy kinek mi kell. Persze szerintem ha lemennek a gyártási árak, és ami ma nagyon extra, az a jövőben mondjuk csak "alap" funkció lesz! Ha így nézzük, akkor ígyis-úgyis eltűnik egy idő után az a készülék, amit "alap"-nak íhvtam először. Persze ez csak magánvélemény :)
  • Zedas
    Szerintem baromi praktikusak ezek az új telók. Én most vettem egy 7710-est és hihetetlen sok mindere jó. Szerintem pár év és télleg ezzel fogunk TV-zni (bár én most sem TVzek).

Szóval nem baromság az okos teló, csak ne vegyék le mellőlük az egyszerű készülékeket sem a palettáról...
  • blaze
    Mire ez még ideér MO-ra, na meg kiépítik a hálozatot 2010-nél előbb biztos nem lesz belőle semmi. Örülök a technikának, csak a szolgáltatóknak nem, mégjobban megkopasztják az usereket. A vodka már rástartolt kapásból, majd megint úgy tesz, mint a "korlátlan" GPRS internet előfizetésnél: 2 évre aláíratja a gyanútlan lúzerrel, aztán 1 év után lekorlátozza az adatforgalmat 200MB-ra.
  • raingun
    Én ingyen sem nézek TV-t. Pláne nem fizetek hogy letöltsem. De mundjuk filmeket már érdemes lenne nézni. Igaz, nem mobilon.
    (Sok helyen hirdetnek dvd filmeket mobilra, aminek a minősége még a vhs felét sem éri el, meg amúgy sem látszana, lol)
  • valaé valaé ná
    Neked nem kell. Oké. Tudsz venni egyszerű és olcsó telefont is, ha akarsz.
    De te nem ezt akarsz, csak észt osztani.
    Szerintem jogos az igény az egyszerű telefonra is, de a multimédiás készülékekre is, ha valakinek kényelmetlen magával cipelnie telefont, mp3 lejátszót, fényképezőgépet, tv-t, csak azért hogy Killgore-nak igaza legyen.
    1 cuccra sokkal könnyebb vigyázni, mint 5-re.
  • tehen_m
    DE nem is az ilyen embereknek csinálnak új telókat.
    Aki beszéd+sms-t akar annak jó egy régebbi de jó telefon. pl.:3510,3410,6310.
  • bippo
    Persze. Az is ertheto. Csak valaki (most nem olvasom vissza) jol beszolt emiatt.(mondjuk a masik oldal is :)
    Amugy meg en sem zarkozom el az uj dolgoktol. Erdekel is nagyon, + nekem sem ko"kori telefonom van.
    Csak sajnalom, hogy egyre kisebb a valasztasi lehetoseg.
  • vgez
    jogos, de ez nem is nekik készül, mert ugye senkit se köteleznek hogy vegye meg a legdrágább multimédiás csodát, de meg lehet érteni hogy valakinek még több kell!
  • bippo
    Most mar latszodik az igeny az egyszeru telefonokra, es ezt a keszulekgyartok es szolgaltatok is kezdik eszrevenni. Latjak, hogy sokaknak (igy nekem is) eleg az olyan telefon, amivel telefonalni + sms-ezni lehet csak. Igy olcsobb lehet maga a telefon, es a szolgaltatas is.
    A szolgaltatonak meg igy is jobban megeri, mintha ezek az emberek nem vennek igenybe. Keves penz is penz.
    Aki meg az egysoros kijelzos ill. vezetekes telefonnal dobalozik : Ezek az emberek nem kenyelmetlen, hanem egyszeru, de hasznalhato telefont szeretnenek. Mert CSAK arra van szukseguk, nem akarnak olyanokert fizetni, amit ugysem vesznek igenybe. Ez talan ertheto igeny.
  • s1lkforrent
    -TÉVÉS MOBILT AKARUNK!
    -TÉVÉS MOBILT AKARUNK!
    -TÉVÉS MOBILT AKARUNK!
    -Jól van báránykáim, gyertek csak gyertek, nem kell tolakodni, jut bőven mindenkinek.
    -Uhh, Tibikém majd azt a pár szerencsétlent, akit a Kedves Vásárlók bejövet összetapostak, fel kéne szedni a padlóról.
  • tehen_m
    "Én elmondtam a véleményemet" na persze és így kezdted ezt: "Ez mekkora baromság" Ha nem tetszik akkor értelmesen vagy NE szóljál hozzá. Az 1hsz edben inkább a fikázás jött le.
    "csak egyszerűen nincs rá szükségem" ezt már annyiszor hallottuk...
  • unknown nick
    Az a baj, hogy ezeket a bónusz featurekat velem fizettetik ki. Olyan készüléket kell megvennem idővel, amit nem akarok, mert mást nem is tudnék ugyanis nem árulnak. Sőt ezek után majd a használatáért is nekem kell fizetnem. Hangzatos dolgokkal etetik be a fogyasztói társadalmat. Ennek néha az ésszerűség és a használhatóság is áldozatául esik.
  • AS
    lEVAGYTOK maradva! Már rég nem telefonok hanem multimédiás ezközök!
    Kamera
    Video felvevö
    Mp3 lejátszo
    Diktafon
    ÉS minden!
    Pl: az év Mobilja a Samsung D500
  • Killgore
    De azt gondoltok amit akartok, főleg te tehén_m, mert lesz.rom jó magasról, Én elmondtam a véleményemet, neked meg bele kell kötni, de ez legyen a legnagyobb örömöd az életben.
  • Killgore
    Te nagyon hülye, tanulj meg olvasni, vagy nekem kéne megtanulni írni? Mikor mondtam hogy nem kell mobil? Én azt mondtam, hogy arra való, hogy telefonálj vele.

Másik okoska, ki mondta hogy nem tudom használni, csak egyszerűen nincs rá szükségem.
  • akyyy
    mi a francnak mobiltelefon, van ot a jó öreg vezetékes, ha meg kimész az utcára, ott a telefonfülke, ugye?
  • Janeer
    Csatlakozok azokhoz akikszerint a telefont használjuk ara amire eredetileg kitalálták
  • tehen_m
    Azért mert te nem tudod használni ezért baromság??????
    Ha nem tetszik nem kell megvenni!
  • Killgore
    nekem nem baromság. Van egy jó öreg nokia 52 10esem, telefonálok vele, smst küldök vele kész. Másra nem kell. Kit érdekel hogy lehet nézni a focimeccset, baromi élvezet lehet olyan kis kijelzőn bambulni akármit is. Elhiszem hogy nagyszerűen lehet használni, meg tök fasza meg minden, csak nem szükséges.
  • tehen_m
    Az baromság amit mondasz.
  • akyyy
    akár hiszed akár nem, ezeket nagyszerűen lehet használni!
  • plas
    jah, kíváncsi leszek milyen lesz a következő telefonod...
    Biztos egy moncochrom egysoros kijelzős teló mi...?
  • Killgore
    Ez mekkora baromság. A teló arra kell hogy lehessen vele telefonálni, meg sms-t küldeni. Másnak mi a francnak? A végén majd eljutunk odáig, hogy mindent tud, csak épp telefonálni nem.