181
  • Tetsuo
    #181
    Ez nálam is így van, nem tudok több cikket egyszerre megjeleníteni külön lapokon FF-szal, csak IEvel (+Avant Browserrel). Egyedül az SGhez használok IEt.
  • BiroAndras
    #180
    Nekem megint gyengélkedik az SG. FF-el csak a kezdőlap jön be, aztán semmi. Tegnap az IE se vitte. Egyébként minden más oldal tökéletesen müxik FF-el, és egyéb fura tünetei sincsennek a gépnek, szóval vírus 99.99%-ban kizárva. Találkozott valaki hasonló jelenséggel?
  • Felfedező
    #179
    Ha minden igaz még idén megjelenik a Firefox 2.0

    [IMG] http://pix.dox.hu/pix4/72a6e8f01d48315fa577e3651991e0c5.jpg [/IMG]
  • galocza
    #178
    szomorú vagyok.
    ahogy én látom, a ffnak három előnye van (mozillával szemben):
    -kb 1 másodperccel gyorsabban indul
    -oldalon való keresés
    -ahhoz fejlesztenek plugineket
    előbbi nem hat meg, középső jó, utóbbinak meg az oka a ff-mánia - ezt viszont nem értem: akik áttértek firefoxra azoknak miért nem volt jó a mozilla? mert a sok plugin a gyorsan jött népszerűség miatt jött, nem ok, okozat.
    jah, sebességről: nagyanyámnak jojatek ultihoz összerakott ősi gépen a moz odaver firefoxnak mind indulásban, mind működésben (nem mintha számítana, de ennyit a kis rszigényről és sebességről - méretben meg nem kisebb, pedig kevesebb cucc van benne).
    félreértés ne essék, jó hogy van ff, de sokkal kézreállóbb a mozilla és nem fogom, eleve miért kellett 2 böngészőproject, miért nem a régit csiszolják (tőlem amúgy csiszolhatják a ffot is, csak tudjam használni úgy mint a mozt).
    levklienst nem használok, de mitől olyan jó a viharmadár, hogy pluszban felpakoljam amikor a seamonkeyben van levkliens?
    értem én, hogy a népszerűség fele (is) kell haladni, de eddig úgy gondoltam, ff csak afféle etetés, szokja a nép, aztán aki komolyan gondolja áttér mozillára. hát ez nem nyert, kedvenckémet megölték, kicsit keserű a szám íze...
  • GulaSoft
    #177
    Nekem az tetszik, hogy a Microfos gyorsan összedobja a 7-es ie, ami persze sokkal jobb lesz és sokkal biztonságosabb mert megtanultaka fiúk rohamtempóban gyors és megbízható kódot gyártani.
  • pascal
    #176
    Monda végre valaki egy oldalt ami nem meg operával? Mert én - mint mondottam volt - már rég nem találkoztam ilyesmivel
  • Felfedező
    #175
    Régebben és is használtam operát, de nagyon sok oldalt nem, vagy csak
    hibásan jelenített meg.. igaz gyors volt.. de jött a Firefox és Opera
    Uninstall.. nemsokára jön a Netscape 8 és az IE7-is lesz miből válogatni...
  • Sil78
    #174
    Nem ugyanúgy. A kiterjesztések pl az ActiveX-től eltérően soha nem települnek csendesen, automatikusan, közreműködés nélkül, hanem csak és kizárólag akkor, ha te akarod őket telepíteni (azaz pl rákattintasz a linkre, igent mondasz a telepítésre és előzőleg engedélyezted az adott oldalnak a programtelepítést, stb). A lényeg, hogy csak ismert és megbízható oldalról telepíts kiterjesztéseket (pl a hivatalos oldalról, vagy az ExtensionsMirror-ról, stb), mert bár eddig nem történt visszaélés, előfordulhat még. (Bár a nyílt forráskód miatt szerintem nem túl sok értelme van ilyesmivel próbálkozni.)

    A kiterjesztések telepítőcsomagjai (a .xpi fájlok) egyébként egyszerű zip fájlok, bárki kicsomagolhatja és megnézheti a tartalmát, pl soronként ellenőrizheti az install.js-t is, hogy pontosan mit csinál telepítéskor. Ha a chrome mappán belül a .jar fájlt is kicsomagolod, akkor a kiterjesztés összes fájlját átnézheted (akár egy egyszerű szövegszerkesztővel is).
  • pascal
    #173
    hehe még egy érv az Opera mellett.
  • HuHa
    #172
    Na Opera még nem volt, Opera 8 Beta pikk pakk behozza azt az árlistát, és minden fullosan megy, amire szükségem van
  • FTeR
    #171
    lemaradt a NEM, szal sima asp és nem .net
  • FTeR
    #170
    csak kiegészítésként, az ETR sima asp és .net

    meg annyit szerettem volna kérdezni, hogy extekkle nem lehet vírust beszedni? csak mert azt ugyan úgy netről autómatikusan telepíti az ember, mint az activeXet, és ugyan úgy beépűl.

    írtam, hogy sp2 óta tiltva van az axtiveX, szal érdekes lett volna, ha a bevezetésétől kezdve tiltva van. az activeX magában egy nagyon jó ötlet, csak rosszra is lehet használni (mit sok más dolgot is). egyébként m$ már nem erőlteti, inkább a .Net-es frémwörkkel próbálkozik.
  • FTeR
    #169
    még nem olvastam el az egész flamet, de ekkora áradat csak M$ híreknél szokott lenni :D
    Mit tesz egy programmal, ha sokan kezdik használni :)
  • h4x0r
    #168
    Az elozo oldalon :-)=
    Cifu: En sem ertem...
  • comet
    #167
    Hova lett innen vagy 80 hozzászólás az elejéről?
  • [NST]Cifu
    #166
    Rossz hírem van: egészen eddig fent sem volt (szó szerint semmiféle kiterjesztés nem volt fent a FF-emen).
    Most felraktam, erre annyi változás történt, hogy mostmár nem fagyott le, "csak" brutális módon belassul (akár a Maxthon tette)...

    Ki érti ezt?
  • PityBull
    #165
    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Netscape 8 béta saját motorjával történt a dolog. Ha az IE motorjával jelenítettem meg, akkor nem volt gond...
  • h4x0r
    #164
    Valasztd ki Ezkozok->Kiterjesztesek menuben az AdBlockot, tulajdonsagok, es ott egy checkbox. El sem lehet teveszteni :-)
  • [NST]Cifu
    #163
    Költői kérdésem: hol kapcsolom én azt ki?

    Azzal most próbálkoztam, hogy a képeket letiltom. Hát sok eredménye nem lett... :(
  • h4x0r
    #162
    Jaja, valami hasonlo a helyzet. Meg kene probalni adblock nelkul, csak nekem erre nincs eroforrasom.

    URISTEN!!!!! Egy P-III-as, 128 Mb RAMmal nem eleg egy tetves arlista megjelenitesere. Fsck
  • [NST]Cifu
    #161
    Magyarul: ha jól értem, akkor ha csak nem alap IE-t használsz, (amelyben ugye nincs adblock) akkor csak akkor jön be neked ez az átkozott árlista, amikor a rajta szereplő árúkat már csak a múzeumok vitrinjeiben láthatod viszont.

    Profin meghegesztett kis oldal akkor ez...
  • PityBull
    #160
    Kipróbáltam a Netscape 8 bétával is ezt a Mistral teljes árlistát. Be nem fagyott a progi, de annyira lelassult, hogy a fene se tudta kivárni, míg letölti az egész oldalt. ("egy rükvercben haladó járókeretes éticsiga sebességével" - copyright: [NST]Cifu) )
  • h4x0r
    #159
    Had szoljak bele en is. A mistral arlistaban tobb, mint 9000 kepet talaltam, kb. 5000 div-et es a lista 1,3 Mb meretu. Az adblock mindet kulon ellenorzi, es ha a memoria megtellik, akkor pl. Linux kilovi a processzt, feltehetoen Windows is ezt teszi.
  • [NST]Cifu
    #158
    Maradjunk annyiban, hogy nekem most kétszer egymás után a Maxthon-t is befagyasztotta a Mistral teljes árlistája. A feladatkezelő szerint folyamatosan 95% felett volt a Maxthon erőforrás-használata (a gép egy AMD Barton 3200+, 1Gbyte ram, WinXP + SP1, a net egy 1.5Mbites ADSL, más net- vagy komolyabb erőforráshasználó program most nem futott), két perc után meguntam és bezártam a rákba mindkét próbálkozáskor...

    Szóval ebben szerintem nem a FireFox lesz a ludas...
  • [NST]Cifu
    #157
    Yepp, igazad van, az előbb csak lehúztam a feléig a görgősávot, és ez tellett neki kb. 20-25 másodpercbe, úgyhogy be is zártam.
    De kb. 30-40 másodperc után tényleg behal, lerakja magát a taskbar-ba, de nem lehet vele semmit csinálni...

    Furi...
  • Sil78
    #156
    Én úgy emlékszem, nem találtunk rá egyértelmű okot, de mintha valami brutális méretű oldal lett volna többezer képpel és linkkel (mire szegény AdBlock végigellenőrzi pl...). És voltak, akiknek nem fagyott le, de nekem persze egyszer se jött be (az én szegény gépem elég régi, és csak 128MB memória van benne, szóval nem csoda, hogy nem bírta).
  • PityBull
    #155
    Sil!
    Jól emlékszem, hogy te voltál, aki a megmagyaráztad, hogy miért hal meg a Firefox a "Mistral-os teljes budapesti árlista" letöltésekor?
    (Nem is olyan régen, úgy egy hónapja(?), egy másik Firefox-ról szóló cikk kapcsán kezdték sorolni, hogy milyen oldalakat nem lehet megnyitni Firefox-szal... Találtak vagy négyet )
  • Sil78
    #154
    Egyébként a főmenüt 1 gombbal helyettesíteni (vagy bizonyos részeit kiszedni) Firefoxban is lehet, csak a Compact Menu kiterjesztés kell hozzá.
  • PityBull
    #153
    A megnyitásig én is eljutok, sőt tölti is egy darabig, de aztán - kb 20-30 másodperc után - simán bezáródik a Firefox...
  • [NST]Cifu
    #152
    Hát nálam most mondjuk megnyitotta, igaz egy rükvercben haladó járókeretes éticsiga sebességével, bár lehet hogy ebbe belejátszik az a tény, hogy a háttérben egyszerre fut két különböző böngésző egyenként 4-5 megnyitott oldallal, közben megy egy letöltés, az Nvu és egy zenelejátszó program.
  • PityBull
    #151
    És ez egyébként így is van, de valaki (talán Sil78?) kiderítette, hogy ennek olyan oka van, amiről a Firefox "nem tehet"...
    (Nem emlészem már rá pontosan, hogy mi volt ez az ok. Annyira azért nem keserített el a dolog, hogy emiatt kidobjam a Firefoxot és visszaálljak az IE-re!)
  • PityBull
    #150
    A Firefox ellendrukkerei szoktak arra hivatkozni, hogy ha a Mistral "Teljes budapesti árlistáját" akarod megnyitni, akkor abba a FF belehal...
  • Emmegki
    #149
    Szokásos firefox cikk hogy meglegyen a heti 2
  • PityBull
    #148
    Nagyon szívesen!
  • [NST]Cifu
    #147
    A Composer helyesírásellenőrzésével néhányszor meggyült még a bajom anno, most kiváncsiságból felraktam az Nvu alá a Magyar helyesírásellenőrzés kiterjesztést, és alapjában véve nem rossz, bár sajnos egyes szakszavat meg kell neki még tanítani, de összeségében használhatónak tűnik. Lehet hogy a végén átállok teljesen az Nvu-ra? :))

    Köszi a tippet PityBull! ;)
  • Ch_Slater
    #146
    azaz felváltva használtam a Bluefish-t és ezt... :)
  • [NST]Cifu
    #145
    Gyorsan ki is próbáltam, és bár 10 percnyi szórakozás után ugyan véleményt nyílvánítani kicsit elhamarkodott dolog, de az első benyomások pozitívak, például alapból felismerte hibának és egy mozdulattal eltávolíthatóak a "<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->" tageket, amelyeket a Mozilla Composerével mindig kézzel kellett kikeresni és gyomlálni. Az én szerény igényeimhez tökéletesnek tünik.
  • Ch_Slater
    #144
    én használtam linux alatt, de aztán inkább a Bluefish-t...
    egyébként mi is a baj a mistral árlistával? nem jön be FF-al? mert nekem igen.
  • Sil78
    #143
    Helyesírás-ellenőrzésre miért nem jó mondjuk a SpellBound kiterjesztés? (Illetve a Composerben ez alapból benne is van tudomásom szerint...)
  • pascal
    #142
    Hehe :D
    Inkább a reklámcsík mint egy jnagyarc miközben minden warez a gépen :)
    Én ha nem lenne reklámcsík is pont ugyanígy nézne ki (gyengébb pillanatomban megcrackeltem egy régebbi verziót) nincs ide-oda kattingatás, ez benne a jó, a dolgok maguktól jelennek meg amikor kellenek (komolyan)