Családfa Kutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem olvassa még valaki a topikot.
Az a helyzet, hogy szeretném megkapni az ír állampolgárságot.
Anyai ágon ír származású vagyok, de a nagyszüleim már itt éltek az országban. A nagyapám Vitéz rangot is szerzett a második világháborúban, harckocsiparancsnok volt, és harcolt a németekkel is (nyilván nem ellenük, velük). Bár Írországban született, már õ is itt nõtt fel. Tehát az anyanyelve is a magyar volt. Volt egy ideig amerikai hadifogságban is, jól beszélt angolul, németül és franciául is.
Azt olvastam, hogy ahhoz, hogy automatikusan megkapd az ír útlevelet és állampolgárságot, mindössze igazolnod kell, hogy legalább az egyik nagyszülõd/szülõd ír származású.
Én bár örököltem a nagyapám ír keresztnevét harmadik névként (Ivor), sajnos mással jelenleg nem tudom igazolni a származásomat.
A családom már szinte kihalt, azok akik élnek, nem rendelkeznek a szükséges iratokkal.
Gondolom anyakönyvi kivonatokat kell majd bemutatnom, hogyan tudom a szüleim/nagyszüleim/dédszüleim ezen okmányait beszerezni?
Köszönöm a segítséget!
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
ha jol emlekszem jelenleg 350 millioan vannak ideregisztralva
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Elég szépen sikerült a családfámat itt-ott visszakeresni. Most ezt szeretném egy nagy családfába összeállítani. Láttam nagyon jól kinézõ kör alakú családfákat. Melyik programot ajánlátok, ami tud kör alakba rendezni? Kb 500 fõnél tartok a feleségekkel/férjekkel együtt szóval valami jó kell, mert nem kis meló feltölteni...
Ez az Orsz. Levéltár címe.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
ugye nem fogod levédetni?
htx
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
megtudnátok mondani h h álljak hozzá??
Elkészítettem a családfánkat (PAF-ban), PAF Companion vagy Genelines kiegészítõkre lenne szükségem a családfa kinyomtatásához. Tud valaki segíteni?
Üdv,
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
WWFSMD?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
kérdezd meg CSOCSO -t õ él Amerikában
Eisler családot!1920-30 felé mehettek ki New Jersey-be. ott is élnek, legalábbis amerikában valahol.Floridában volt nyaralójuk. Illetve Charls Eisler írt kint egy könyvet, amelybõl küldött példányt nekünk az aláírásával.Alapított ott kint céget-valamilyen izzógyár félét,talán a fia, vagy az unokája viheti most az üzletet.Aki tud róluk valamit kérem írjon-az [email protected].
Illetve ha tud valaki kinti jó fórumot írjon.
Niki
Azt is kérdezd meg hogy az õ szüleik hol éltek, illetve a család régebbi tagjai egy faluban, városban éltek -e ?
Számít, hogy milyen vallásúak voltak .
Egyszer csináltatok pontos családfát.
TDU: nemere
__|__ ________(*)________
DE szerintem nem fontos a családfa rajzoló program,
bár ha mejd kész lesz, akkor beteszed a képét ?
Egy biztos, egypár délutánod még így is rá fog menni amíg
kész lesz a családfád, de mindent bele.
mert akkormég nem nagyon vezették az anyakönyveket,
de
ha a te családod ismert, vagy nemesi származású volt, akkor
lehet hogy vissza lehet még menni egy-két generációt.
Szerintem a legkorábbi ismert település, ahol még nyomon tudtad követni az
õseidet, ott kéne keresgélni, vagy annak a településnek a 15 km -es körzetében.
sok sikert, jó kutatást.
Írtam lejjebb egy csomó dolgot, abban nem találsz magadnak hasznos dolgokat?
Fokoru: puszta, Heves vármegyében, Besenszöghöz 1 órányira: 247 kath. lak. F. u. b. Orczy György.
"Röviden" összefoglalva: elakadtam a családfámmal. Egy 1775-ben született Josephus Berényi az elsõ dátum szerint ismert õsöm. Az õ szülei természetesen ebõl adódóan megvannak, úm. Andreas Birinyi ill. Ke(k/l?)e Elizabeth. Andreas Berényi a hajdnai (ma már Besenyszögként tovább élõ) Szentiván(-pusztán) tûnik fel elõször úgy az 1750-es évek táján, mint keresztszülõ, illetve házassági tanú. Szentivánról nem sokat tudunk sajnos... Kb. annyi a lényege, hogy a török idõk után elpusztult és 50 nemes (fõleg kisnemes + armalis)családdal telepítették újra az 1720-as évek táján. Nemesi pusztaként említik. 1774-tõl Szentiván+Fokoru+Szög+Szászberek - bõl létrejött Besenyszög. Kb. ennyit tartottam egyelõre fontosnak! Várom a segítségeteket-tanácsaitokat, hogy merre-milyen irányban tudnék továbbmenni.
Köszi elõre is,
iater.
Na és a Nagy fiú, Nagy lány, Nagy mama és a Nagy néni? 😄
On
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.