Társasjátékok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gémklub - dragonspire 10 900 ft, sima thunderstone már nincs
compaya: a legolcsóbb kieg 7500, amiben fele annyi kártya van mint alapszettben, thunderstone advanced: 11900
szellemlovas: thunderstone alap 9900, dragonspire engedménnyel 9890, advance 11900
jogos, 10e-ért már lehet kapni boltban. nálam uaz a minõség, bontatlanul 9000ft volt, amit már máshol átírtam és levittem 8-ra mert nem kellett senkinek.
valóban nagyon-nagyon sok pénzt kérek el h már 20%-al bolti ár alatt vagyok...én hülye, mit is gondoltam! :D
amúgy azóta már elcseréltem, sajnos még csak szervezés alatt, remélem valóban is egy descent magyar kiadásra.
köszönöm a figyelmet és a megértést!
ha tudsz angolul, a TableTop elsõ részében is ezzel játszanak.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Megéri a pénzét?
Már csak az a kérdés, mennyit fizetnek, hogy játsszak vele? :P
Ki nevet a végén társasjátékkal lehet játszani online és valódi pénzben. :D
Mondjuk, így a ki nevet a végén sokkal erõsebb jelentéssel bír. :)
eladó:
deadlands: battle for slaughter gulch: 7000 ,- (boltban 11e), 1x játszott
varázstorony, magyar fantasy-területfoglalós játék 1x játszott: 5000 ,-
elcserélhetõ: thunderstone alapszett
emailben keressetek meg: [email protected]
Most a Vaterára fel van rakva a "régi" Cluedo
Ajánlom minden kedves társasosnak, akik szeretnének egyedi, festett bábukat, nem csak mûanyag vacakokat :)
Priviben jelentkezzen, akit érdekel.
Eurogame: alkotni/termelni kell valamit
Ameritrash: rombolni/ölni kell
Vannak azért átfedések, kevert játékok is. Én pl. mindkettõt szeretem.
http://boardgamegeek.com/thread/763154/what-is-the-difference-between-euro-or-ameritrash
Köszi a választ!
Gyakorlatilag egy zombi horrorfilm elevenedik meg a táblán, a stílus minden kliséjével. Nem hittem volna, de tényleg filmélmény szerû, izgalmas, pörgõs és nincsenek agyonbonyolítva a szabályok szabályok, minden a helyén van. Igaz, elsõ körben a basic játékmódot választotuk, a doboz tartalmaz külön paklit és egyebeked az advanced módhoz is, ott már megfûszerezik a dolgot pár extra opcióval.
Taktikának is van helye, hiszen az embereknek muszáj együttmûködni ahhoz, hogy az adott célt elérhessék (több is van), vagy hogy egész egyszerûen túléljék a menetet. Lehet, hogy Ameritrash, de lássuk be, ez illik a legjobban a mûfajhoz, és egy magamfajta zombi mániákusnak ennél nem is kell több. Ha valaki egy kicsit is szereti a zombifilmeket, annak csak ajánlani tudom. Sajnos nem egyszerû megszerezni, mert kifutott termék, 2007-ben adták ki az elsõ nyomtatást. Kis szerencsével azért itthon is le lehet csapni rá.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A társasjátékokon belül ezek a nagyon színes-szagos, tematikus, szép kivitelû, erõsen egymás elleni, kocka vagy néha kártyavezérelt, sok harcot-akciót tartalmazó játékok. Szemben mondjuk a eurogamekkel, amikben inkább a számolgatás, taktikázás viszi a prímet és nem egy szépen kidolgozott figurával hanem csak pár színes koronggal lépkedsz.
Annyit tudok, hogy zombis-túlélõs, ameritrash.
Még nem sikerült kipróbálni.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A Dungeon Twister is egyszerû, de sokan azért húzzák mert sakkszerû, és így elég száraz tud lenni. Gyakorlatilag minden figura saját szabály szerint léphet, és ugye mindkét oldalnak ugyanazok a figurái. Fantasy téma de a játékmenet inkább a sakkhoz hasonlít.
Szerintem a Claustrophobia a legjobb manapság. Ha nem kötelezõ a fantasy, akkor korábbról a Doom (ez a videojáték átdolgozása), vagy az újak közül a Gears of War (ez meg az Xbox játék táblás változata), vagy az Earth Reborn is ajánlott. Mind ilyen "csapatok egymás ellen", harci-taktikai. Ezekben is ott van viszont az ameritrash társasjátékok nagy hibája: hiába hozol jó taktikai döntést a körödben, és hiába vagy erõs (sok kockával dobhatsz), ha nem jó a harci dobásod, akkor azonnal megfordulhat a küzdelem menete.
(Dungeon Twisteren gondolkodtam még)
Nincs túlbonyolítva, de ettõl függetlenül azért vannak benne taktikai lehetõségek.
A tartozékok, fõleg a bábuk, zseniálisak.
Számomra két hátránya van: 2 játékos, és a harcban sok a szerencsefaktor (a la ameritrash játékok). Kicsit a tereplapok felhúzogatása is szerencsefüggõ.
A nemrég megjelent második kiadás már mûanyag elemekbõl áll, ebbõl a kiadásból még nem láttam az alapjátékhoz 5-6 játékos kiegészítõt (csak a kiegészítõkhöz).
Egyébként az Alhambra már 5 kiegészítõvel rendelkezik, az elsõ kettõ már nagyban növeli a stratégiai lehetõségeket, a másik három kiegészítõ pedig még inkább kiegészíti a játékot, rengeteg új elemet hozva be (amik mindegyike különálló, játékosoktól függ melyekkel kívánnak játszani).
mert akkor az itteni vélemények alapján talán a legjobb választás a Catan, de erösitsetek meg benne :D
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
[/cserf][/fülünyúl]
az a baj, h nemtudom melyikkel lenne érdemes 5emberrel játszani, h pl. Catant lehet-e.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
de a fantasy vagy világháborus téma se gáz sztem, a lényeg h élvezetes legyen a játék
azt nem emlitettem meg, h 5emberhez kéne tipp
néztem ezt a civilization táblás játékot is ez is egész érdekesnek tünik
Catan ebbõl a szempontból tökéletes választás, de mellé még tudom ajánlani a Freskót, vagy a Pergamont.
Mindkettõ nyelvfüggetlen játék egyébként.
Területfoglalós, kicsit építkezõs, háborúzós.
A harc elég egyedi megoldású: egy kockatornyot mellékelnek hozzá, amibe mindenki beszórja egyszerre a csapatait jelképezõ színes fakockákat, és akinek alul több kipotyog, az nyert.
Itt találod a magyar szabályát, hogy mire számíts: LETÖLTÉS