105
-
zsotee #56 "Minden második magyar internetezzen!"
De vicces egy pofa...!
Könyörgöm, hiszen szinte minden második ember munkanálküli!
De ha nem is munkanélküli, a minimálbérből kicsit nehéz az egyéb kiadások mellett gépre, netre stb is költeni.
Majd ha a nyugati országokhoz kasonló életszinvonal lesz akkor lehet ilyen kijelentéseket tenni, de addig.........
-
Sityi #55 Minden második magyar P2P-jen??? -
haxoror #54 Mo.-on kevesebb a fizetés és DRÁGÁBB a net mint nyugaton.
Ahogy Hofi mondta nem akar összejönni ez a svéd típusú adórendszer az albán típusú bérrendszerrel. -
FTeR #53 1. a minden második ember azt jelenti, hogy a jelenlegi "14 évesnél idősebb lakosság 28,4 százaléka, összesen 2,434 millió ember"-ből 50% legyen. Nem értem mi nem érthető ezen.
2. külföldön sokkal olcsóbb a net (franciáknál a 8mbs-es kerűl átszámolva 4ezerHUFba, nálunk az 1megás 12ezer)
3. ha megnézzük tényleg lementek az árak, pontosabban az egyes kategóriákba gyorsabb net került (pl 512 helyett 1024 van most 12ezerért)
4. én ismerek egy 250fős falut, egy buszsöfőr a polgármester (délelőtt a hivatalban, délután már a délutáni járatot vezeti) kábel TV még nincs, de ADSLük már van... (Szeged környéki falu, úgy 50km)
Végkövetkeztetés: semmi olyat nem mondott ami nem igaz, csak messze nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy megpróbálja beállítani. -
pemga #52 Vannak olyan próbálkozások, hogy xbox v. ilyen jellegű set-top-boxokkal is lehessen netezni, ami jóval olcsóbb, mint egy komplett számítógép. -
The Termentor #51 jo draga a net!
nehogymar 1000 km el arrebb 15 euro 8 mbit, korlatlan helyihivas, kabeltv...
es megis megeri a szolgaltatonak. tegnam olyan oriasplakatot lattam hogy 10€ = 10 Mega...
a masik meg az hogyha a videki pista bacsinak nincs igenye az internetre az lehet azer van mer az se tudja mi az. nem lehet hogy el kene nekik mondani hogy mi is az??? -
#50 Ez a minden második magyar ember egyszer röhelyes. Már elnézést kivánok, de hol van minden második embernek számítógépe? Vagy le vagyok maradva? Lehet...De nete nem lesz az tuti. Főleg ilyen áraknál.
Ja valaki mondta, hogy nincs már szinte 384-es szélessáv...hát szélessáv az nincs, de 384-em még van. Invitel, érted?!?! -
#49 demokrácia.. hagyjad már -
#48 azért itt lehet, hogy elsiklotokegy apróság mellett. ilyen okosságokon agyaltok, hogy mér csak minden 2. embernek legyen nete meg nem a net drága (faszt nem). körbe kéne nézni... igen sokan még szarni sem tudnak a szegénységtől, biztos pont a net hiányzik az életéből. -
#47 De ha én nem akarok, akkor ne kényszerítse rám.
Holnap majd az lesz, hogy minden második magyar szeresse a spenótot.
Élljen a demokrácia, ahol mindenki azt tesz, amit... -
OTomi #46 Micsoda rizsa... van bőr az arcán.
Komolyan, ez a Kovács Kálmán csinált bármit amióta minszter??? -
WiLDoR #45 miért, te - meg úgy általánosságban bárki más is - elhiszed még, amit a politikusok mondanak?
hazudozik mind össze-vissza. igérgetni tudnak, de felmutatni semmit sem.
igy van ez ezzel az internet kérdéssel is.
de mondjuk ez meg az én privát véleményem volt... -
Herkulles #44 Dav7: ezért a hozzászólásért felesleges volt beregisztrálnod. Hol látsz itt fidesz elnököt?
Amúgy a sunyinetből meglehet oldani a netkérdést, nem tudtad? :) -
booyaa #43 És vajon hogy szűrik ki azt a minden második embert mert ha például én lennék az az első ember akinek nem lehetne beköttetni akkor...De ez a megszorítások éve vagy a jólét...A fasz se tudja már mert eddig mindkettővel megszívtuk (szerintem -
#42 Be kéne vezetni, hogy ha valótlan állításon kapnak egy politikust akkor büntető pontokat kap, ha elér egy bizonyos számú büntető pontot akkor kizárják a parlamentből... Külön hivatal kéne amely párt politikától függetlenül vizsgálja el az állampolgárok által benyújtott sérelmeket, és ez alapján vizsgálja a politikusok kijelentéseit... Persze lehetne egy jelző eszköz a politikuson, hogy mikor tesz "komoly" kijelentéseket, hiszen itt ez a vicces pali aki néha olyanokat mond, hogy nem csak ő de szinte senki nem képes komolyan venni (bár így volt ez az elmúlt jó pár évtizedben)... -
#41 tudhatnád, hogy ez csak remix... -
#40 Eyébként a terület- és településfejlesztés a kulcsa az egésznek. Ennek hiányában Gyurcsany varhatja, hogy mikor éri el a statisztika az általa kívántakat :D ugyanis a lakosság igen nagy hányada él kistelepüléseken. Hiába nyomjáj a városokban a kedvezményeket, a kisés közepes falvakban maradnak az irdatlan állapotok. Milliárdokat fordít az IHM arra, hogy hogyan lehetne a miniszterelnökkérdését megoldani, és nem veszik észre, hogy a válasz az orruk elött lebeg. -
#39 egyébként ue. volt a kábeltévével is. Most használhatok UPC-t 3*-os áron. Az ADSL is jobban megérné nekem, a nagyméretű letöltések miatt, de marad a sima modemes. -
#38 Heves. Igazából a helyi iskolának és önkormányzatnak is szüksége lene rá, de sajnos a kisfaluknak az a hátránya, hogy ritkán adatik meg a kellően művelt és iskolázott polgármester. Ez a megéri-neméri dolog szerintem nem jó megközelítés. Akkor 100 év múlv is modemes matav-net lesz csak? Ha lenne ADSL, akkor lennének jelentkezők is, lehet,h nem rögtön, de lennének. Egyébként Uiós program a vidkfejlesztés. Jó lenne, ha valóban érzékelhető lenne az eredménye. Ugyanis a modernizációtól való lemaradás a legfőbb oka a vidk rohamos leépülésének. Ezért va nagyfokú elvándorlás is. A megfelelő fejlesztésekkel a fiatalok számára kellőképpen igényes jövőkép alakítható ki. Ezt téveszti szem elől Gyurcsány, Medgyessy,Orbán, Horn stb. -
gregor #37 Deniboy:Neked is csak azt tudom irni,hogy -legalábbis én igy hallotam-,hogy egy adott térségben minimum 30 embernek kell igényelni az ADSL-t,akkor kiépitik! -
gregor #36 Kis Bob:Én úgy tudom,hogy egy szolgáltatónak csak akkor éri meg kiépiteni az ADSL-t,ha az adott térségben legalább 30 ember igényeli azt.Melyik megyében van ez a kis falu?Gondolom most modemmel netezel? -
gregor #35 Kis bob:Ez sajnos igy van egy ember miatt,nem fogják behuzni az ADSL kábelt,Vigyél magaddal még 30 embert!Hisz még nem vagytok elegen! -
gregor #34 Elirtam:Tehát nem az internet árával van a baj,!!!! -
gregor #33 Szia!Nem az internet árát kéne csökkenteni,(ugyanis az eu-ban is ennyi a net ára!)hanem a számitógép árát kéne csökkenteni,ugyanis egy számitógép ára egy 55cm-res tv árának a 3 szorosa!Ráadásul egy számitógép max 3 évig életképes,mig egy TV akár 10 évig is müködik! -
fapapi #32 "Mellesleg miért nem minden magyar? Miért csak minden második? Most van jólét, vagy nincs? El kéne dönteni ..."
Ez nagyon tetszett tovabitani kellene ennek ..... is. -
#30 én is egy kisfaluban élek, ahova kb a 90-es éve közepén vezették a telefont. Elég moderna központ, de nem hajlandóak az ADSL-t bevezetni. Aszongyak, h nincs ra kello igény... Hát én mi a f@sz vagyok, ha nem az? Nekem a pont a tanuláso szempontjából lenne a legfontosabb. Ennyit arról, hogy mindenkinek ugyanakkorak az esélyei. Pedig nem lenne egy nagy beruházás, mivel új a központ. De ugye az érdekek... A politika tényleg em erre az oldalra való, ez mg a másik véleményem. -
#29 Az EUs népszavazása előtt valaki úgy érvelt, hogy azért kell unió, hogy ne az itthoni árakért kelljen autót venni, a rohadt sok vám miatt, hanem kimész, és olcsón behozod. No, ebből sem lett semmi a regisztrációs adó miatt ... -
#27 Hagyjuk már a PRt! A XXI. században többszáz tanyán (számoljunk mondjuk 900 tanyával, tanyánként 5 emberrel, 4500) még áram sincs. :)
Ennek bevezetése lenne úgy 4 milliárd. A kormány erre 40 millát ad évente!!! :) A május elsejei ünnepségek meg kb. 250 millába fognak kerülni, mert a kormány a "nagy jólétben" elkezdi ünnepelgetni saját magát, hogy milyen jó: egyéves az "Euro Punnó"-s tagságunk, amiből szinte lóphaszt sem profitáltunk ... -
#26 szavak...
bármit is találnak ki, maximum a telefon/inetszolgáltatók kapnak sápot, de mi nem fogunk jobban járni :(
ahogy eddig sem... -
#25 Petőfibánya nem 100 fős falu, de hogy mikor lesz ADSL, arra nem tudtak válaszolni... -
#24 Ha már száműzték a politikát az SGről, akkor ezt a PR "phaszságot" sem kéne eröltetni! -
#23 Mellesleg miért nem minden magyar? Miért csak minden második? Most van jólét, vagy nincs? El kéne dönteni ... -
Rockety #22 legjobb majd 2006ban választások elött lesznek, válogatott hazugságok és igéretek mindkét fél részéről... keep da show rollin man! -
#20 Nem tudom miért lesz az jó ha a user error és a HW gyengeség népbetegséggé fajul -
#19 DJ Urcsány - Internet for Everyone -
galocza #18 akkor nem csak nekem tűnt fel, örülök... 8) -
the Godfather #17 Ez a Gyurcsány rokonságban vagy Bill Géccel, mert nagyon hasonlóak.... -
Béla bácsi #16 Sajnos vannak, nem is kevesen, ahogy elnézem. -
tehen_m #15 " részben az állami szabályozás által is generált verseny hatásaként - ennyire csökkentek volna az árak, és ennyire javult volna a szolgáltatás színvonala,"
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt inkább ne mondta volna.(Az ára is annyira csökkent az internetnek -legtöbb helyen!-hogy már "eltűnt" a szélessávnak csúfolt 384kbps.)
Szépen leírt hogy milyen szép,milyen jó nekünk az internet "elviszi oda a tudást," , "A fogyasztó legyen a legfontosabb"
Ez egy hihetetlen marketing szöveg.Van 2005ben olyan ember aki ezt beveszi???
-
vax #14 Hát ez is sajnos olyan nálunk mint az autópálya építés, meg sok minden más. Nem a cél az elsődlegesen, hanem minnél többet lenyulni. :(