105
  • Tsol
    #105
  • Aga
    #104
    yvorl: jogos... linuxnal en X-et 1000 eve nem hasznaltam :))) es suse-t meg uhu-t elotte se... rgazdi is, meg mindenki debiant szereti nalunk, ugyhogy ezt hasznalom en is.

    Aga
  • yvorl
    #103
    Hátnemtudom, de lassan egy UHU-linux alatt könnyebb belőni a netet min Win alatt, szóval nem sokat kell tanulni :)
  • pemga
    #98
    Miről maradtam le? Jó kis verekedés volt, vér is folyt? :). Politika rulez... :(

    Na, ezt sikerült elérni a választási kampányokkal. (Rájuk pl. nem vonatkozik a média-törvény, ők az egyenlőbbek :)).
  • Aga
    #97
    bandee1: mivel kitoroltek a hozzaszolasodat, igy masok mar nem latjak, de a napnal is vilagosabb volt, hogy amit most allitasz, az csak mosakodas... Amugy egyetlen erv szol az mszp maradasa mellett, megpedig az, hogy minden kormany az 1. ciklus alatt szedi meg magat, ha netan meg1x kormanyra jut akkor dolgozik is valamit... de szerintem inkabb ne politizaljunk itt, elvegre ez mar nagyon offtopic!
  • Tetsuo
    #93
    Ez meg mi a szar? Csak nem politizálsz? He?
    Az összes politikus jobb v bal, mind1 csak a pénzre megy. A saját zsebe mellett a rokonai zsebét tömi, de a népét biztos nem mégha polgároknak hívja is őket. Csak a nagy dumájuk van, de tartásuk semmi. Minden politikus tróger és szemétláda, egy vastag borítékért az anyjukat is elcserélnék.
  • Aga
    #92
    bandee1: szerinted a fidesz vinne aramot a szanto kozepen felepitett badogbodeba? Mi a fenenek? ugy sem tudna kifizetni a villanyszamlat az, aki mar ilyen helyre kenyszerul... amugy meg 10 milliobol 10.000-nek nincs aram, az szerintem igen jo arany. Budapest uthalozatat meg nem az mszp, nem a fidesz, hanem ugy egyutt, fidesz, mszp, mdf, mszmp, stb szexualta el sok sok ev alatt... varhatod a messiast narancs formaban, de nagyot fogsz lepodni 4 ev multan amikor ok se tettek semmit a kedvedre esetleg...
  • Aga
    #91
    koszonjuk, koszonjuk, a fidesz onkentes aktivistajat hallottuk, most elmehet a kettes ablakhoz az ingyenes huslevesert.

    hagyjuk mar ezt a demagog dumat itt a forumban.
  • Zoldalma
    #88
    Ezzel az a baj h lassan mar mindenre nyomast kell h gyakoroljunk, h tortenjen valami (pl. gazdatuntetes).
  • colgi
    #87
    Egyik nap egy hírműsorban : "A jegybank jelentősen csökkentette alapkamatait, de a kereskedelmi bankok nem. Megoldás a fogyasztók harcolják ki maguknak, gyakoroljanak nyomást a bankokra" Teccik, LOL
    Nem lehet, hogy velünk van a baj ???. Lehet csupán nyomást kellene gyakorolnunk a szolgáltatókra ?!?!
  • Zoldalma
    #86
    "Ki a francot érdekel, hogy mennyi a jövedelmük? Az az érdekes mekkora a kereslet-kínálat. Ott túlkínálat van. Ha majd itt is az lesz, lejjebb mennek az árak. Sírtok itt mint a fürdősizé, közben meg nálunk az egyik legjobb a helyzet a vasfüggönyösök közül."

    Eloszor is Shabbanak valaszoltam nem neked, ergo ha nem erdekel nem kell elolvasni a valaszom. Masreszt lehet h tulkinalat van de aranyaiban lenyegesen olcsobb. Amugy az sem titok h a DT a bevetelkiesese egy reszet rajtunk hozza be. A volt vasfuggonyosok kozul hl. a lengyelek is jobban allnak mint mi, es ha minden igaz, a csehek is. De ez mar inkabb pol.forum, nem kellene firtatni.
  • h4x0r
    #85
    /OFF

    Lehet(ett) kapni Nemeto.bol importalt, kivalo minosegu, hasznalt P-II-eseket (PII 400 Mhz 512Kb cache, 64 Mb RAM, 4 Gb vinyo, S3 Virge 2 Mb vidkari, Gigabyte 10/100 halokartya, Sb valamilyen hangkartya, 32x CDOlvaso, stb.) huszonegy-ket ezerert. Ez - kerdem en - nem lenne tokeletes a tipikus ho'm juzernek? Ja, nem fut rajta a Doom 3 meg a HL2.

    /ON

    DJ Urcsany pedig nem normalis, talan Mergyo is jobb volt nala, az nem kopott bele (asszem) az informatikaba es nem terroristazta le az arab focistakat.
  • Aga
    #84
    "Az emberek hozzá nem értésével pedig még nagyon sok helyen fogsz találkozni, nem csak az IT területén."

    Igen... ezzel 1etertek...

    P1: azert nem art, ha legalabb egy W95 elindul rajta, ne kenyszeritsuk mar szegeny juzert a linux megtanulasara, hogy 384-es is eleg legyen neki :)
  • Laci73
    #83
    "De valo igaz, hogy nem az internet araval van a baj."

    Érdekes feltevés.

    "Amivel baj van az egyreszt a szamitógép (ez tenyleg drága)"

    Lehet kapni PI-est is, olcsóbb mint egy mobil, és netezhetsz vele. Nem a Doom3-hoz kell kalibrálni a mércét.

    Az emberek hozzá nem értésével pedig még nagyon sok helyen fogsz találkozni, nem csak az IT területén.

  • Aga
    #82
    A: nem tudom, mi a feneert emlegetitek az ADSL-t! Ha nem akarsz toltogetni, filmet nezni, kivalloan megfelelo a modem (megfelelo arak mellett)

    B: minden magyar: jah, a haldoklo 90 eves bacsigat es az 1 honapos kisbabat eleg nehezen tudnam elkepzelni a gep elott :PPP

    De valo igaz, hogy nem az internet araval van a baj. Mobiltelefont lassan minden ember vett mar, lassan kettot is. Annak pedig a havi dija, vagy amit havonta eltelefonal, boven elegendo lenne egy modemes netre ugy, hogy meg hasznalja is heti 3-4 alkalommal (nem hardcore user). Amivel baj van az egyreszt a szamitoget (ez tenyleg draga), masreszt a neveles.

    Utobbi a szamitogep hasznalatnal kezdodik. A mostani gyerekeket leszamitva nem termeszetes az, hogy valaki megtalalja a bekapcsologombot egy gepen. Ha azt hallja, firefox, a valamit hallott emberek mar ravagjak, hogy igen, tuzfal... Amig az atlag embereknek nem termeszetes a szamitogep hasznalat, addig nem tudom, mi a fenet akarnak. Utana mar csak 1 lepes a net, persze az sem artana, ha a szerkesztett tartalmakat, netes ugyintezest, stb kicsit fejlesztenek.

    Sokan ugyanis azert nem neteznek, mert minek, szamukra szerintuk nincs ertelme. Es lehet, hogy igaza is van. A kecskeket net nelkul is meg tudja fejni... (persze milyen izgalmas lenne egerrel :P)
  • Laci73
    #81
    "Ki a francot érdekel, hogy mennyi a jövedelmük? Az az érdekes mekkora a kereslet-kínálat."

    A magyar drágaság oka a szolgáltatók kartellpolitikája (magyarán összebeszélése). De állításod önmagában is meglepő: Mert hiszed vagy sem, a kettő (a jövedelmek mértéke és a kereslet-kínálat élénksége) elválaszthatatlanul összefügg. Kínálj ott valamit, ahol nincs jövedelme az embereknek.

    "Ott túlkínálat van. Ha majd itt is az lesz, lej(j)ebb mennek az árak."

    Az árak csupán azért lesznek alacsonyabbak, mert a kartellben lévő szolgáltatók érzik hogy túl drága a felkínált ár.
    Visszavesznek, de csak éppen annyit, hogy beeresszék az új előfizetőiket. Mondhatnánk úgy is, hogy ez az árcsökkentés tkp. a összbevétel növelése miatt esedékes. És a politika (Gyurcsányék) ezt akarják feléd úgy kínálni, mintha mindez nekik lenne köszönhető.
  • Cactus
    #80
    De nem azért mondom, de a Kovács Kálmán sem hiszi el azt, hogy Feri mint mond! Csak nézd meg a második képet! Kb. ilyesmi járhat a fejében: "B*zm*g, ez nem normális! Minden második ember?!?! Na most b*szh*tom, nemsokára le kell mondanom, mert ígéretszegő leszek..."
  • Praetor
    #79
    Ez igazságtalan! Miért csak minden második magyar???
  • HUmanEmber41st
    #78
    Hát ja. Ahol már elhangzik ez a szó, hogy számtech.
    azt már be kell tenni????
    Ebből a manusból még azt sem nézem ki, hogy a TV-ét egyedül be tudja kapcsolni..
    Undorító demagóg üres gyökérség ....kár is vele ennyit foglalkozni...
    Ez nekik hír ?????? Újdonság ?????
    Az ilyen cikkeket a Ludas Matyiban kellene leközölni...(ha még megvolna...)
  • peeto
    #77
    "Minden második magyar internetezzen"??? Hát ez aztán a fontos... Az nem hogy metrón meg lehet fulladni az áporodott emberszagtól, mindenhol csak a sz.rt látni és az igénytelenséget... Az emberek jelentős része még magára sem igényes, nemhogy az internetre... :) Még Budapest sincs sehol, amit annyira szépnek és Magyarország legfejlettebb részének tartunk, hát akkor mit akarnak tanyán internetet?
  • Piscator
    #76
    De kár volt ezt a cikket berakni, msot jól szétoffoljuk.

    Basszák meg, egyelőre tömegével vannak a létminimumon élők! Nagyképű kampány kijelentés, pártállástól függetlenül.

    Azt hittem ez eddig csak a Magyar Bálint megalomániája - miközben átverik, a haverokra megy a fele pénz.

    Kettő: gyerekkorom számítástechnika élkül, bogarak, fák, bokrok, virágok között, felhők alatt teltek el, hétközben persze betondzsungelben. Kiegyensúlyozottnak érzem magam.
  • BlackRose
    #75
    Aha, de nem az átlagemberről beszélünk, hanem azokról akik ezt használnák. Nem is képzeltem el, hogy holnap mindenki majd a netre fut ügyes bajos dolgait rendezni, de az a baj, hogy aki ezt megtenné annak nem lehet, mert nincs, és már néhány éve dumálnak az eGovernment projectrül az EU-ban vagy az eMagyarországról stb. de semmi sem történt. Semmiben sincs big bang scenario, el kel kezdeni lassan és lépésről lépésre, nem pedig népvakító dumába kapaszkodni. Ma ez, holnap az, ma én meg te használjuk, holnap a szomszéd stb. és idővel ott találjuk magunkat, hogy mindenki azt használja, de ezt nem teheted, mert a kormányok csak őrült nagy tervekről beszélnek amelyek sohasem valósulhatnak meg, mert nem lehet egy köpésből házat építeni, hát még várost...
  • valaé valaé ná
    #74
    Azért a mobil banking egy átlagembernek egyszerűbb és biztonságosabb és még ez is próbára teszi a mónikasó célközönségének képességeit.
  • BlackRose
    #73
    Színigaz, sajnos de ez mindenütt kb. így van. Néha sirvafakad az ember, amikor látja a sok turboszakembert, hogy mindent tök visszafelé csinálnak. Néha kérdem magamtól, hogy azért jártak e iskolába, hogy hülyék legyenek, mert sokszor az amit tesznek azt józan paraszti ész is látja, hogy téves.

    valaé valaé ná - nem kellően biztonságos? az lehet, hogy igaz, de mond azt pl. az amcsiknak vagy a japánoknak, mert, hogy a tradicionális ügyintézés még annyira sem biztonságos, na ez az igazság.
  • nagykispeter
    #72
    Hát csak azért mert ő a miniszterelnök
  • valaé valaé ná
    #71
    Csak az a baj, hogy ügyintézésre nem kellően biztonságos, főleg a sok lámának.
    A mobilt meg bárki tudja nyomkodni.
    Sajnos a magyar internetpenetrációt nem a cégek, hanem az internetet használni képtelen emberek tömege fogja akadályozni hosszútávon.
  • BlackRose
    #70
    Majd most jön a 100 dolláros gép és ráködheted a havi 30-40 eurós netre... mikor fogják fel az emberek, hogy nem a mennyiség hanem a minőség a fontos. Azért kellene harcolni, hogy akinek kell és aki akar a netre menni, annak meglegyen a lehetőség, tehát biztosítani neki az ADSL-t és pl. hosszúlejáratú lefizetésre esetleg bérbe adni a kellő felszerelést. Úgy mint a mobiltelefonnal, az már mindenkinek van, pedig később indult a netnél, aztán az ára is jó magas, és mégis kaphatod aprópénzért. Na most persze a netnél az a helyzet, hogy a hülye Pali nem tud vele mit kezdeni, a mobiltelefonnal meg igen, és sajnos ha a netet nézzük akkor azt léthatjuk, hogy itt is a helyzet hasonló, legtöbben csak chat-ellnek (de álltalában értelmetlen témákról), meg hasonló nem sok értelemmel járó dolgokra használják... Szerintem inkább arra kellene, hogy összpontosítsanak, hogy a neten elintézhessük dolgainkat, nem pedig 100 helyre 100 helyről kellene sétálni akármilyen ügyintézés céljából, tehát olyan dolgokra kell összpontosítani, hogy az emberek a netet használva pénzt és időt takarítsanak meg, és akkor az árak sem lesznek olyan magassak, mert ha mondjuk fizetek havi 30 EUR, és megtakarítok 20-at, vagy még esetleg többet is, akkor egészségére, és itt jön a fejlődés. Ez nélkül ez is csak egy hülye DUMA.
  • valaé valaé ná
    #69
    Ki a francot érdekel, hogy mennyi a jövedelmük? Az az érdekes mekkora a kereslet-kínálat. Ott túlkínálat van. Ha majd itt is az lesz, lejjebb mennek az árak.
    Sírtok itt mint a fürdősizé, közben meg nálunk az egyik legjobb a helyzet a vasfüggönyösök közül.
    Ráadásul 2001-2002 körül még sehol sem voltuk szélessávban, úgyhogy volt mit behozni.
  • gregor
    #68
    Sok embert szerintem nem is érdekel az internet,tehát kár erőltetni.Pl.ul azért nem érdekli mert csak rosszat hallott róla.Szerintem a nethez szükséges számitógép se olcsó.Mennyiből lehet összehozni a legolcsóbban egy internetre alkalmas gépet?
  • Zoldalma
    #67
    Csak belinkeltem, nem neztem a vonzatos koltsegeket. Azonban meg a 75 eur is eleg vonzo a magyar arakhoz kepest, foleg h. jovedelmuk messze a mienk folott van. Lehetne jonne ezutan azzal h "az elet pedig draga naluk", pedig nem. :)
  • shabba
    #66
    Ez nem épp 4mbps(épp azért kérdeztem mert olyan ADSL csomag németben nincs is). Ráadásul ez csak a T-DSL Anshluss rész amit a telconak fizetsz, e mellé hogy netezni is tudj kell még venni egy internet előfizetést is, pl. T-Onlánytól ez még további 50 euro. Vagyis összesen 75 euroba kerül a 3mbps-es ADSL németben. Lehet hogy én vagyok rosszul informált és azóta a forint olyan sokat erősödött hogy ez csak 4-5ezer forintnyi összegnek felelne meg?

    Itt látod szépen mindhárom díjtételt ami kell az működőképes ADSL-hez:

    http://www.t-com.de/tarifuebersicht
  • [HUN]PAStheLoD
    #65
    Oh Ferikém! Minden második magyar örülne , ha tudna olvasni, és bőven elég nekik a big bráner és a kancigánysó .. persze örülnék én is , ha jelentősen lenyomná a net-árakat , és a pofátlan ISP-ket befenyítené, de nem várok ilyet , így legalább kellemesen csalódhatok, ha a Feri mégis csinál valamit .. ja és Ferikém, válts le az egész ihm-et meg az összes eMagyarországos illetékest, mert az, hogy nem értenek hozzá még csak a kisebbik baj, viszont nem hagyják dolgozni azt se, aki meg ért hozzá!

    u.i. szeretnék én is kakaóálló billentyűzetet.. lehetőleg vodkás-becherovkás kivitelben :]]]
  • Zoldalma
    #64
    Gondolom erre gondolt:
    http://www.t-com.de/t-dsl-preisuebersicht

    Itt 3072/384 az 24,99 EUR
  • Laci73
    #63
    Szia AcDc!

    Amikor a magyar kormányok sorra eladták külföldi tulajdonba az egykori állami vállalatokat, így a Matávot is, már voltak olyan hangok, hogy erre az ország súlyosan rá fog fizetni - ami ugyebár mindig a kisemberekre vonatkozik. Ne feledd: a világ legmagasabb díjszabásának egyikét nyögik a magyar ügyfelek. Sajnos abban igazad van hogy a kormány nemigen szólhat bele a szolgáltató multik piacpolitikájába (ami ugyebár arról szól: mélyen a zsebekbe nyúlni, minnél kevesebb fejlesztéssel és ráfordítással) A Deutsche Telekomm részvényeseinek legnyereségesebb leányvállalata az egykori Matáv. Ugye szép? És azt se feledd: jövőre választási paródia...
  • Zoldalma
    #62
    Ez a cikk egy vicc. Es mivel ennyi hozzaszolas erkezett hozza, ebbol is latszik h az embereknek van meg humorerzekuk :D
  • shabba
    #61
    És linket is tudsz adni hozzá hol kerül annyiba No.-ban a 4mbps-es net? Mert ha csak hallottad a barátnőd, kereszanyjának a mamájának macskájától az nem túl megalapozott info. :)
  • Fenjoy
    #60
    Az állam amit fizett azt "mi" fizetjük:)
    nyomásgyakorlás? ugyanmár...:) DTelekom, németországban fele ennyi a DSL árak és Dupla sávszélességel:) Jahhhh és VoIP sek ami azt jelenti hogy azonos szolgáltatoi hálozatban ingyen telo... példa 4 megás vonal VoIp vel kb 4-5 ezer Huf... jah és az emberek 10X jobban élnek innentől összerakjátok:)
    Szoval rohadjanak meg a nagy nyomásgyakorlásban:) Ez a véleményem...
  • acdc
    #59
    Drága a net?(persze,hogy az)Ennyi tudatlant.Arról miért a Gyurcsány tehet?A matáv és a többiek magántulajdonban vannak, ennek ellenére nyomást gyakoroltak rájuk,hogy olcsóbb legyen illetve állami támogatást adnak magyarán az állam fizet valamennyit helyettünk
  • The Termentor
    #58
    a munkaelkuliseg azer a fejlettebb nygat europai orszagokba is nagy. franciaorszagba 10 szazalek. azer az nagy nem?
    jo az eletszinvonal sokkal jobb mer alapbol tobbet keresnek az emberek. beszelgettem az egyetemista gyerekekkel es azt mondtak hogy szupermarketes fizetesaz kb 7 - 800 euro. de egy kenyer az 1 euro es csak 25 deka. a media cuccok azok kb uannyik vagy olcsobbak es az internet meg meg olcsobb. de a tomegkozlekedes az kiba draga. 1 metrojegy 1.10 € es mindig kell venni mer anelkul egyszeruen nem tudsz kimenni az allomasrol. a digitalis kamera nem luxuscikk, mindenkinek van mer az arany nem olyan nagy. nem az hogy otthon luxus! 50 rongy egy kamera. az otthon 1/2 fizetes. itt meg 1/4 ed. akinek meg relative magas a fizetese az 4000 euro. es annak meg se kottyan egy kamera.
  • nagykispeter
    #57
    már felmutatott:romló életszinvonal...........