Városi és vidéki emberek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Hát a gazdagság is viszonylagos. Egyrészt azért, mert kinek mi a gazdag, másrészt azért, mert gazdag-e az az ember, aki hidegben él és keveset eszik, de a házát építi folyamatosan. Akikrõl én beszéltem, azok elég sok pénzbõl élnek, de szörnyû a spórolás.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punkerwork
persze ezt is 1 öreg néni adta el aki bevonult a pénzbõl az öregek otthonába és amíg él lesz aki gondozza, de gondolj bele az hogy valakinek nagy a háza nem azt jelenti hogy gazdag, haver választhatott vesz a hegyek között 1 vikkend házat ahol lehet hétvégén bulizni pihenni vagy itthon 1 garázst......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
nincs munka és ezt értsd szószerint, elmenni nem tudsz mert még annyi pénzed sincs hogy 1-2 hétig kihúzd amíg valami városban találsz 1 utcaseprõi állást.....

Taranov
Csak sajnos akik eladják a telkület 1,5-ért házzal, azok vagy öregek és idõsek otthonába mennek, vagy elisszák és hajléktalanok lesznek. Meg ugye vannak, akik még ki sem bírják fûteni a házukat, és ha az ilyenek jutnak 1,5 millához, valószínûleg nem tudják rendesen kezelni és elisszák.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punkerwork
most mondják a hírekben hogy itt Heves megyében X faluban 1 forintért adják a telkek négyzetméterét hogy ne menjen el mindenki, ez a nagy ház dolog falun kicsit másképp megy, 1 olyan telket ami itt nálunk Egerben kb 25 milla haver falun 1,5 milláért vette házzal együtt, lekaszálta az udvarról a gazt és 2,5 felet kínáltak érte rögtön.....

Taranov
Nem gondolod, hogy engem mondjuk érdekelnek az emberek és a mentalitásuk és téged nem?

Taranov
Igazad van, de valljuk be õk is tehetnek róla. Nem tudnak kiemelkedni. Képességekkel ki lehetne, bár nem könnyû, lehet, hogy azoknak lehetetlen is, akikre te gondolsz.

Pyx
értelmetlen flémtopik

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Punkerwork
ne várj sok kultúrát olyan helyeken ahol egyik napról élnek a másikra az emberek, mert szó szerint nincs semmijük.....

zakika
abbol is ket kategoria:
1. nem futja ra es csak elvan
2. sajnalja a penzt meg a kajara is

egy vicc: kep reszeges (lumpen proletar) talal 1000 forintot es tanakodnak hogy koltsek el:
- 100 forinter veszunk kajat a tobbit elisszuk
- hulye vagy, minek annyi kaja

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Taranov
Ebben igazad lehet, biztosan van különbség. De az erdélyiekrõl sem hallottam, hogy buták lennének, sõt nagyon sok híres magyar ember származik a határon túlról, akik kicsit sem mondhatók butának. Azonban Szabolcs megyében biztos nem az eszükrõl ismernénk meg az embereket. Nem akarok megsérteni egy ott élõt sem, meg nem is azt mondom, hogy õ személyesen hülye, mint a talaj, de nem akármilyen állapotok dúlnak ott. Pl. volt rá precedens, hogy 5000 Ft-ért öltek meg embert, bár lehet, hogy ezeket a cigányok mûvelik.

Punkerwork
nem tom

Punkerwork
meg van az aki semmit nem vesz, itt a környéken elég sok van 😞

zakika
ahol sok a buta toth

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

zakika
mar par oraja foglalkoztat a kerdes, ki rakta at?

Random work
A vidéki embereket el kell különíteni 2-3 csoportra. Van a Budapest környéki a nyugat-magyar és a kelet-magyar lakosság.

Gondolom ezt azért mert ez a mi mire költ témát én tejesen máshogy látom. Sõt szerintem ez nem lakhelyenként különbözik. A józan paraszt olyat vesz ami hasznos a hazdag olyat amivel lehet villogni.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Punkerwork
nem nyúltam a másik topic-hoz, nem én raktam át és nem én zártam be.

Taranov
Itteni? Honnan írsz?

zakika
nem vagyok MO, azert nem ismerem a tajakat es az embereket, de szerintem a magyar ember (meg a falusi is) inteligensem atlagba mint az itteni

zakika
tegneap se azert volt anyazas mert boncolgattuk a temat hanem jott valki nagyokos hogy ez hulyeseg, megprobaltad lenyugtatni, elkezdett anyazni, gondolom erre te attetted az egeszet a zene topicba es ott be lett zarva mert a tartalma mar nem a zenerol szolt.
aldas es bekesseg a topicnak, nyugodjon bekeben (marmint az elozo)...

Taranov
Pl. a költõk nagyon jó példák lehetnek arra, hogy okos és tájékozott emberek is vannak a falusiak között, egy szóval sem mondtam, hogy nem, viszont vannak olyan falvak, pl. Kesztölc, Piliscsév, ha már Budapesthez közelit keresünk, ahol állítólag azért buták az emberek, mert egymás között házasodtak, és a butitó bort itták, amit õk termesztettetk. Mondjuk a Gödöllõi-dombságban is buták az emberek tapasztalataim szerint, de ez általánosítás, ezért a mmondat végére képzeljétek oda azt, hogy "kivéve, akik nem".

Punkerwork
amíg nem megy át anyázásba addig nincs baj.

Taranov
A tegnapi topiknak is változott a témája, elõször a rokkerek voltak terítéken, majd a prolik, ennek is változhat. Nem arról szól a topik, hogy majd én osztom az észt, csak hallanék már véleményeket 😊

zakika
ugy kezdodott az egesz, hogy az egyes zenei szubkulturakat elemezgettuk es atment a lakossag szubkulturaina elemzeseig. en is falun eltem, most varosban csaladi hazban (ami a felesegem szuleie es ott elnek velunk - vagyis mi veluk). altalanositani ovatosan kell, meg ha karikaturat akarsz beloluk csinalni akkor is es mindig csak egy megkozelitesbol.

Taranov
😄
Ebben igazad van, csak úgy gondolom, hogy a rokker-diszkós és atis-nvidiás ellentét inkább csak egy gyerekes vicc, de az már évszázadok óta igaz, hogy a tanult ember lenézi az egyszerût, és talán ez nem véletlen. Nem akarok szellemi sznob lenni, de bizonyos szinten összefüggenek a dolgok. Persze vannak egyszerû falusi családoknak nagyon okos gyerekeik, de egyrészt nem ez a jellemõ, másrészt meg ha ezek tanulnak, akkor nagy valószínûséggel õk lesznek leginkább sznobok szellemileg.
Persze lehet egy szegény, tanulatlan ember is rendes, vannak egyszerû, de rendes családok, ezek a dolgok nem zárják ki egymást.
Tehát az egyszerû családból kiemelkedettek.

Kaszi46
jah és amiert a 'kicsit lenézi a nagy' ezért megfordula dolog és amiatt hogy le van nézve a kicsi, õ is lenézi a a ngyot, ugye azert mert õt is lenézik😄DDd

*Posse*T.W.D*

Punkerwork
tegnap már ezt megbeszéltük......

Kaszi46
a tanyasit lenézi a falusi, a falusit lenézni a kisvárosi, a kisvárosit lenézi a nagyvárosi. a kis országot lenézi a nagy ország, a butus embereket lenézik a fejlett okos ufóbácsik, nénik. a rokkert lenézi a diszkós, a diszkóst a rokker. az ati-s lenézi az nvidiást az nvidiás az atist, az inteles az amd-st az amd-s az inteles, a pc-s a konzolost, a konzolos a pc-st, a fehér a feketét, a fekete a fehéret. szal a városi . vidéki emberek bõl kiindulva erre jutottam. illetve régóta errõl tezs tanubizonyságot számomra az élet. remélem témához hûen kapcsolólodtam bele ebbe a beszélgetésbe😊

*Posse*T.W.D*

PResident Evil
ez a dolgok rendje 😄DD

Taranov
Hát semmire sem, mert ha valami az általánosban nyílik, átkerül a zenébe, aztán bezáródik 😊

Taranov
Na akkor röviden elmondom újra a véleményemet, és akkor hozzá tudtok szólni.
Tehát természetesen nem ismerem a fél országot, de éltem már faluban és városban is, és érdekes dolgokról tudok beszámolni.
Budapesten is vannak barom emberek, nehogy félreértsétek amit mondok, nem a budapestieket akarom isteníteni.
A falusiakkal az a tapasztalatom, hogy olyan dolgokra költenek, ami látszik, technikai eszközökre különösen, azonban pl. internetre nem akarnak elõfizetni (nevetséges, hogy a Gödöllõi-dombságban a Monortelnek falvanként 20 ADSL elõfizetõre volt szüksége, és még ennyi sem jelentkezett a többezres falvakból). Több haverom lakik errefelé, és mikor a minden modemes netezõ életében elérkezõ szélessáv kérdés felvetõdött, a havi 12.000 Ft-os net árát nem bírták kifizeti, úgy, hogy Budapesten elképzelhetetlen méretû házban laknak, több autójuk van, és sok pénzük is természetesen.
Talán csak azért nem akarták kifizetni, mert ha valamiért pénzt kell kiadni, akkor már fontos az is, hogy státusszimbólumnak is megfeleljen.
Hát lakótelepi proli embereket is ismerek, náluk azt tapasztalom, hogy õk románoznak és cigányoznak a legtöbbet, pedig az ország lakossága közül õk a legkevésbé különbek az elõbb említett népcsoportoknál.
Õk azok, akik a legkevésbé erkölcsösek, szerintem õk lopnak leginkább, illetve a kölcsönadott pénzt nem adják meg, hisz, ha nincs pénzük, szeretnek kapni, ha van, már fáj adni.
Persze nem minden panelban élõ ember proli, sõt, nagyon sokan nem, de senki sem tagadhatja le, hogy léteznek ilyen emberek. Közvetlenül nincs köze az eredetileg proletárnak nevezett munkásosztályhoz, de közvetetten mégis van, hiszen az általam proliknak nevezettek nem a régi polgári családokból alakultak ki.

Punkerwork
lassan akár mehet is a gumiba 😊

PResident Evil
Végülis mire jók a fõkategóriák ? 😄DD

Taranov
Akkor beszéljünk a zenérõl 😊
Végülis a zene topikban meg a prolikról és parasztokról beszéltünk.

PResident Evil
de mi köze a városi és vidéki emberek helyzetéhez a zenének ? <#nemtudom>

Hajrá!

zakika
ez mar nem az igazi, hianyzik hozza a zene

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Taranov
Remélem ezt nem zárják be, az elõzõ topik elég nagy népszerûségnek örvendett. A témához eddig hozzászólók véleménye itt olvasható, folytassuk itt a vitát.

← ElőzőOldal 2 / 2