Városi és vidéki emberek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Ukrajnában éppen tudok egy hatalmas nagy lakást, egész szép környezetben, barátságos társasházban.
Magam sem akartam elhinni az árát: 1.200.000 Forintban átszámítva...
5 kilométer, és Magyarországon vagy. :D
De inkább kihagynám... :))))
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Megnéznek, megnéznek persze, egy közösségben élsz velük akkor azért, ha meg nem, akkor azért, hogy honnan jöttél mit akarsz ott. :D
De talán jobb, mint a telljes közöny. Beleszólni úgysem tudnak abba, hogy mit csinálok.. :) Én 2000 fõs faluban lakom, de nem érdekel túlzottan, hogy falu végén megellett a Józsi ba' tehene, szerintem õt sem érdekli, mit csinálok éppen. Viszont akkor bömböltethetem a zenét telljes hangerõn, amikor csak akarom, nem fog beszólni a szomszéd. :)
Van vidéki kisváros, vidéki nagyváros, vidéki község, vidéki falu. Te tisztázd inkább magadban ezeket :)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Falu- mindenki ismer mindenkit, bárkivel találkozol köszönsz...
Város- nem ismer az ember mindenki, nem köszön.
Anyum mesélte, mikor elég fiatalon bekerült faluról városba, mindenkinek köszönt, és nem értette, miért nem köszönnek neki :)))
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
1,5 millióból nem költözhetsz városba.
Akinek 1,5 milliós háza van, az nem költözik, a költözés valamennyire luxusnak számít, ahova születsz, ott laksz.
Másrészt 1,5 milliós ház telekkel nem sok helyen van, ahol igen, ott elég nagy már a szegénység.
Gondolj bele, Budapest vonzáskörzetében tizen-, huszonmilliós házak vannak, kisebb falvakban sem nagyon kapsz jobb helyeken 5 millió alatt, de persze attól is függ, hogy milyen házról van szó.
A 1,5 milliós szerintem valami kis vályogház lehet Szabolcsban vagy valahol.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Abból kerekedik ki a beszélgetés, ha ütköznek a vélemények, hisz meg lehet ismerni a másikét.
De egyébként komolyra fordítva a szót, el tudom képzelni, hogy vannak bûnözõk is az indiaiak között, de mindent egybevéve én bírom az idegeneket.
Az biztos, hogy az angoloktól veszik el a munkahelyeket.
Addig örüljetek amig nem kapunk mi is 5 millio indiai bevandorlot, majd akkor megtudjatok mi a lopascsalasgazemberseg :)
Nem az ami most megy ;)
//persze ezt az egeszet nem kell komolyan venni, csak 1 keletmagyarorszagi osbunko irta aki 1 paneldzsungel kelloskozepen lakik a negyedik emeleten, tehat biztos lop, csal, nemszabad neki kolcsonadni,es 100% hogy penze sincs soha. //
Na mind1 igy kell ezt, csak igy tovabb ;) <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#wilting>#wilting>
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Taranov! Miért kell minden embert beskatulyázni?
(ne bánts, nem akartam beszólni :P )
György
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Azért is néptelenednek el a falvak mert elavult az úthálózat és a vasút, busz kevés.
Sajnos Szeged se fejlõdik mert nincs autópálya így ha én lapátra kerülnék mehetnék pestre ugyanis egy kezemen meg tudom számolni a cégeket ahol a szakmába elhelyezkedhetnék.
Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
De: Gyere le ide pár napra, meglátod itt is ugyan olyanok az emberek mint máshol. Persze Sz-sz-bereg megyében sokkal több falu van mint város . Pár éve fiatalok(most apa/anya:) is városokba mennek, hisz ott több munkahely van/pénz..a falvak szó szerint öregednek..
Az meg egy másik dolog hogy ide vajmi kevés jut a "fejlesztésekbõl"...mi is fizetünk adót, de pesten a költségvetés felét "elkátyúzzák" a Fõvárosban pl. A mentalitást itt végül is máshogy értelmezik(értelmezték régen..) (alföldnél vagyunk, nem elfelejteni!!!) például lehetsz itt orvos/akármi ha egy vasszöget nem tudsz beverni:)Mert papámék még mindig mezõgazdászkodnak.. Vagy éppen hogy megélsz a havi 70.000Ft-ból, de nagyon okos vagy, csak éppen az iskoláztatás nem volt megoldható gyerekkorodban..:/
2oldalas elemzés!!!<#duhos2>#duhos2>jó tom, hülyén jött ki de aki meg akarja érteni az megérti<#wilting>#wilting> (Itt m.szalkán is voltak lövöldözések téliszünetbe'...asszem vmi 15K-s tartozás+kamatért 2 roma vandálkodott...)
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
A rendes az eléggé szubjektív.
Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ebben azért azt hiszem, hogy az értelmiségiek vezetnek.
Kell olyan is aki kétkezi munkából él meg napi 10-12 órát ledolgozik és megértem õt ha nincs kedve azután színházba menni vagy jótékonykodni.
*hihi ** *
Én falusi vagyok faluban lakok mégse hiszem, hogy a külsõségekre adnék. Ott a 2 éves kocsi a garázsban és gyalog járok vagy biciklivel dolgozni meg busszal. Egyszerûen azért mert olcsóbb. Ha a külsõségre adnék akkor lemondanám otthon a netet és kocsira költeném.
Ember típusok vannak! Természetesen ez kicsit szûkíthetõ lakhelyre, de nem általánosan.
Pl én Pécsen csak rendes embert ismerek és segítõkészeket ez nem jelenti azt, hogy az egész megye lakossága ilyen.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
En csak annyit fuznek hozza h minden egyen kulonbozo es teljesen felesleges altalanositani, bar teny mindenki megteszi a sajat elmenyei/tapasztalatai alapjan. Nem akarom feszegetni a temat, de Taranov ti csinaljatok mert jo olvasni. :))
KasztKasztKaszt ... lehet beteszem alairasnak. :D
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
1. ha mar egyszer bent vagyok, akkor nem erdemes kis csomagolast venni
2. ugyis autoval vagyok, tehat elbirom
3. ki a franc fog jovo heten is ide jonni vasarolni, inkabb elmegyek a sarki uzletbe ha valami meg kell (persze van, aki minden hete szeret kikapcsolodni es kolteni a penzt nagyban)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.