59
  • Cskölök
    a Settlers 2-t innen tudod letölteni:http://loogoos.hu/file.php?file=http://loogoos.hu/dl/game/settlers2hu.exe
  • Cskölök
    a 4,5 az magyarul jelent meg...a többit nem tudom...
  • Zsozsoka67
    Van settlers valamelyik részéből magyar változat???Vagy egyáltalán melyik részt vegyem meg????????
  • barneysz
    re!
    Én hányok ettől az új gametől, nem tudná nekem valaki odaadni a Settlers 2 Veni, Vidi, Vini-t, vagy egy tippet, hogy hol tölthetem le?
  • pumpitup20
    nagyon komoly lehet ez a game
  • csertonorbert
    valaki tud nekem settlers mentést adni 6.pályáról?
  • rTp
    Csá, sztem jó kis gama az éves választéhoz képest, szal nem kell fikázni, lehet nem sok köze van a settlers sorozathoz, de így is megállja helyét.
    Isteníteni se akarom, mert rohadt uncsi, de lehet vele szórakozni pár órát, amit ma nem minden játékról mondhatunk L.
    rTp
  • Wixe
    Ez egyáltalán nem settlers. A settlers2 a király!
  • Cowek
    Semmi köze a settlershez... ez nem egy gazdasági stratégiai játék. Meg nevetséges a kedves muzsika, miközben szabdalják egymást szörnyek...
  • Goth
    demója ásszár
  • Ateq
    Nekem is csak 1994-ig volt meg az 500-as, Amiga 1200-esre nyergeltem. Az AmigOS 3.0 az igazi.
    Ez van a mai napig:
    Blizzard 1230 III (68030+FPU+32Mb), ScanJuggler, 4 IDE, 4GB Quantum...
    Toronyban, és megvan a régi Desktop A1200 is.
  • Cicero
    Minek ennél jobb grafika egy stratégiához? Netán azért jáccol egy játékkal mert jó a grafja? Az előzőkhöz képest egyébként is nagy áttörés...
  • Godefroy
    Az 1000es emben 256Kb Ram volt és workbench 1.1.
    A késöbbiekben tényleg 1.2 volt.
    Az első 500asomban 1988ban 1.2, a másodikban 1.3 deaz már 1992ben volt. Az nem is volt meg sokáig az 1200es miatt :-)
  • radeer
    Csatlakozom azokhoz, akiknek a Settlers név azt jelentette, hogy vannak a kis emberkék akik meghatározott utvonalon elvitték a nyersanyagot és felépítették a működő birodalmat. Mint a hangyák szorgoskodtak, elvitték a búzát a malomba, aztán a lisztet a sütödébe majd a kenyeret a várba és az örsre. És ez mindennel így ment Fa,fém, stb...

Ez a Settlers sajnos nem tudom mi lett...kár érte.
    R.I.P Settlers sorozat :(
  • Ateq
    Módosítás: 512Mb helyett 512Kb
    (kellett nekem pc hw összeállítani...)
  • Ateq
    Nekem csak 1993-tól volt Amigám. De 1985-től már volt Commodore 64-em, akkor még jobban álltunk (Gép: 60k + Floppy drive: 60k).

Az Amiga 500-at adták ki 1985-ben, 512Mb chip RAMmal ahogy írtad, de én már vettem hozzá +512-t, anno 1993. Ekkor már volt vinyóvezélő + vinyó is.

1.2-es WB-t már az Amiga 1000-hez kiadták, a Kickstart meg floppy-ról indult.
  • Godefroy
    Ateq: vinyot?
    A nyolvanas években????
    Mi vagy te milliárdos? :-)
    Az alap Amiga -jó ha tölem tudod- 512 Rammal jött ki. A memori bővítő már lárifári mint a belhegesztett vinyok.

1.2 worbench-em volt.

• Ateq
    Danny L:

Nem roxx ez a 3D-s grafika, csak a részletek - a játék különlegességei - stb. elvesznek. Valóban, ha nem Settlersnek hívjuk jó játék.

Godefroy:

Vehettél volna vinyót is! Én egy 40 Mb-os Seagate-et vettem, anno.

Amiga 500 alapgép:
    512Kb RAM + 512Kb (chip) memóriabővítő a komolyabb programokhoz kellett (később(~1990) akár: 2Mb(0,5 chip+1,5 fast))

Valamint:
    4 csatornás stereo hang, 4096 színű képernyő alapból
    + a lényeg: AmigaOS/Workbench 1.3 real multiasking grafikus operációs rendszer.....

Minez 1985-ben, akkor amikor PC-n még speakert hallgattak, és luxusnak számított a monokróm Hercules monitor, de már láttak DOS-t.

Aztán sajna jött a junka áradat meg a migrén$oft fertelmei, boldog boldogtalan pc hw-t gyártott stb... ez ma is dominál...
  • Godefroy
    Denem is 1 mega ram volt hanem 512k!

Az volt az igazi.
    milyen jo is volt C fordito 4 floppy-n volt és cserégetnem kellett 12x!!! amig elöjött melyik sorban vana hiba! :-)
  • Godefroy
    Denem is 1 mega ram volt hanem 512k!

Az volt az igazi.
    milyen jo is volt C fordito 4 floppy-n volt és cserégetnem kellett 12x!!! amig elöjött melyik sorban vana hiba! :-)
  • Danny L
    Na azért abból a frenetikus 7 MHz-ből ne csípjük csak úgy le azt a 14 századot. Az Amiga 500 7,14 MHz-en ment. Amúgy szerintem a Settlers 5 grafikája jónak mondható, van hangulata, de nem olyan ami a nevéhez méltó lenne. Settlers felirat le és kapunk egy új Heritage Of Kings nevű játékot és akkor nem lenne ez a felháborodás sem. Blue Byte kapd össze magad!
  • Ateq
    Sajnos a Settlers-el is bekövetkezett az el 3D-sítés, plusz a lebutítás, hogy a "kor igényeinek" megfeleljen.
    A silány folytatásoknak már alig marad a régi(régebbi) hangultból/feeling-ből/részletgazdagságból-ból, ami a játékokat jellemezte.

Settlers, UFO, Elite Frontier, Dune... sorolhatnám, a Nagy Neveket, melyekre örökké emlékezni fogunk...
    és ami a maximális élményt biztosította:
    Amiga 500, MC68000/7MHz, 1Mb RAM

Spanyol Amigások beszélgetnek:
    "Egyész éjjel az Amigámmal játszottam"
    Ez érdekesen jön ki a spanyolban (amiga = barátnő).

A mai winpc-knek még nevük sincs, minden üzlet, tömegtermék, az értékek elvesznek...

Auld lang syne...
  • NasaTm
    En eppen a Settlers 2 Goldal nyomok
    Igazi Retro Feeling
    Ja es siman megy XP alatt is.
  • Csacsis
    Detto!
  • M@TriX
    jah, pedig mennyi mindenre rá kellett figyelni, be szép is volt, biztos nehéz lett volna egy az egyben átültetni a játékot erre a mocira. ütős lett volna nagyon, legalábbis nekem.
    A régebbi részeket nem veszem elő, mert rengeteg a munkám és ha egyszer elkezdenék gémelni....
    volt hogy éjszakákat nyomtuk a haverokkal ;)
  • kicsizoz
    Nekem nem a grafikájával van bajom, szerintem az rendben van.
    Nekem a név használatával van bajom, és valóban, ahogy Csacsis mondta az UFO esete, amikor ez eredeti játékélmányt már messze nem hozzák az utódok.

UFO 2 még néha nálam is felkerül a gépemre!
    Bár most úgy belelkesedtem settlers 2-re, hogy most ezt végignyomom :)
    7Mb tömörítva, ha jól emlékszem a progi :))
    Na ez a nemsemmi!! :)
  • kicsizoz
    Igen, tegnap este megtaláltam, felraktam!!
    Ma kicswit álmos vagyok emiatt :)

Fel kellett túrni hozzá a szekrényt, régi kellemes kis game-k kerültek elő, mint pl. a Dungeon keeper II. :)

Settlers 2-vel csak az a bajom, hogy a képfrissítési frekvenciát fogalmam sincs hogyan tudnám 60Hz-ről feljebb tolni, kicsit vibbrál így...
  • kicsizoz
    köszi! ha hazaérek írok :)
  • BiroAndras
    A Settlers2 megy XP alatt !
  • Csacsis
    Settlert2, Xcom - terror from the Deep (Ufo2).
    Béke poraitokra! csak a folytatásokat ne hívnák folytatásoknak, mert NAGYONNEMAZOK!!!
    A grafika közt elvész a lényeg! Rosszabb Grafikát! Sokkaljobb Gamét!! Bizony. Sajnos a sok Lama-nak ezek szerint a grafika a lényeg, meg a háború. Ami kell is, de Könyörgöm, nem minden game CSAK ARRÓL SZÓL!!! illetve KELLENE HOGY SZÓLJON!!! á a világ apró szépségeit már nem is tudják értékelni, észrevenni, stb... Borzalmas...
  • Godefroy
    Szerintem ez egy kalap szar!
    Semmi köze a Settlershez, a grafikája is csapnivaló elnagyolt.

Vissza a régi Settlersek 2d-s rajzolt grafikáját!!!
  • M@TriX
    más stílus, amúgymeg szeritnem nagyon szép ennek a grafja, talán nézzétek megfelelő konfiggal vagy nemtom, de nekem nagyon tetszik...
  • Yossarian
    leszedtem, feltettem, leszedtem...
  • Danny L
    Jól mondod úgy volt...dehát miért nem töltöd le az Amiga emulátort windowsra? Írj privibe a többit megdumálhatjuk ott
  • a_n_d_r_e_w
    Egyesek szerint igen, nálam sajnos nem :(
  • kicsizoz
    Eszembejutott, ahogy ha jül emlékszem) a szakálas geológus kiment a hegyekbe, és ha talált valamit levert egy táblát, majd "juuhhúúú" felkiáltással jelezte :) na pl ez az ami sehol nincs meg ebben a gameban...
  • kicsizoz
    Ja, kérem, akinek mág megvan az amiga-ja :))
    Én sajna eladtam annakidején, vagy 200 lemezzel,
    sokat nosztalgiázok gondolatban azóta is...
    Mondjuk a settlers II-t szívesen játszanám újra,
    kedvetkaptam, de sajna nincs meg és gondolom megvenni sem lehet már sehol...
    Menne egyáltalán XP alatt?
  • Danny L
    Letöltöttem, felraktam, játszottam vele, letöröltem, régi Amiga 500-at elővettem, Settlers 1 lemez be és game. Na valami ilyesmit csináltam aznap amikor kiírtam cd-re ezt a silány melót.
  • aDannyBoy
    kákán is csomót keresel ?
  • aDannyBoy
    vedd úgy, hogy ez 3.6 a wow meg 4.49 :P