114
Isten közbeavatkozása avagy véletlenek?
-
Jimmyke #74 A Buddhisták agresszívak voltak?????!!!!! -
#73 Hát régen minden egyház kegyetlenebb volt. A keresztény egyház már megjavult, a buddhisták főleg, már csak az iszlám vallás van, ami agresszív. -
Jimmyke #72 A régi egyházat nem szeretem (hatalmi tényező volt, több tízezer embert megölt inkvizíció, keresztes háború, és Amerika felfedezése közben Isten nevében...), ha a mostani is ilyen lenne nem lennénk cirka 6 milliárdan... :) -
#71 Én nem is mondok semmit, mert nincs még kialakult véleményem.
Végülis az egyházat szeretem, és aki az egyházat szereti, annak hívőnek kéne lennie, de valójában nem vagyok hívő. De szerintem ez a hívők legnagyobb részével így van. -
flashX #70 Azért, hogy betömjék azt az űrt. -
flashX #69 Én nem tartom magam annak, se hívőnek.
Bár a sátánista és a nem hívő ember között nagyon sok hasonlóság van. -
#68 Sátánistákkal nem tárgyalok :) -
flashX #67 A sátánisták szerint Istent azok az emberek találták ki, akiknek űr van a szívében illetve a lelkében. -
#66 Először azt kéne tisztázni, hogy mit jelent az, hogy "van Isten".
Mert ha szerinted akkor van Isten, ha Isten egy ember a világon, akkor nincs Isten, viszont ha Isten az égben van, akkor mindenképpen van Isten, hiszen annyian hisznek benne, hogy nem hazudtoljuk meg őket. Az, hogy te hiszel-e benne, a saját dolgod, de Isten nincs és mégis van. -
#65 De ki tudja (hogy ha van Isten akkor) lehet hogy ő maga is a Véletlen műve -
#64 isteni, hogy van szerencse. -
#63 Még szerencse, hogy van Isten.
-
#62 Az objektív megdönthetetlen örök igazság tömérdek érvvel alátámasztva. Ezt kerestétek nem? -
#61 semmit nem fog veled csinálni -
#60 Itt az igazság -
#59 Hogy mondhatsz ilyet Isten gyermekére? Meghazuttolod az anatómiai tudását? Rossz fiú! -
#58 persze ennek is megvan az oka
bizonyára nincsen rá szükséged -
#57 kár, hogy agyat nem teremtett neked -
#56 És Isten megteremti a véletlent, a szerencsét, és balszerencsét...
És Istennél nincs nagyobb, tehát létezik, és csak az létezik amit ő teremtett, semmi más. Tehát nem lehet cáfolni. De én azt mondom, hogy akkor sincs. :D Akkor most mit fognak tenni a hittérítők? Mit tesz velem Isten? Minden nap elmondom, hogy nincs Isten. Meg fogok halni? :) Ha létezik Isten, akkor úgyis szeret, mert én is szeretem a dolgokat, amiket teremtett. -
#55 tehát akkor ez sem véletlen, gyerekkancsó -
#54 Az is véletlen, hogy élsz? Biztos oka van. Te voltál a leggyorsabb, és legnagyobb geci. -
#53 miért lenne véletlen, hogy nem sérült meg a topiknyitó apja?
így jó
valaki ebből épített anyagot -
#52 Miért lenne véletlen az, hogy fémből vannak a kamionok? Így jó. Ha feltalálsz egy új anyagot, és abból kezdesz el építeni jobb kamionokat, jól meggazdagodhatsz. -
#51 Összességében ez viszont már egy véletlen. -
#50 "Ez egyfajta megközelítés. " -
#49 Vagy azért, mert így célszerű. -
#48 vagy véletlenül csinálják a kamionokat keményebbre az emberi testnél
ha vajból lennének, akkor semmi bajunk nem lenne
bizonyára véletlen vannak fémből
-
#47 Hát az véletlen, hogy a kamion elé lép az ember, kivéve, ha tudatosan, direkt csinálja. -
#46 összeségében akkor a kamion és az ember találkozásánál az emberi veszteség is véletlen
-
#45 Ez egyfajta megközelítés. Tehát annak, hogy a topiknyitó apja egy kicsivel az incidens után nyitotta ki az ajtót, az lehet az oka, hogy előtte megivott egy kávét, vagy reggel nem találta a zokniját, és ezért később ment be, ezért a robbanáshoz is kicsivel később ért.
Összességében ez viszont már egy véletlen. -
#44 csak az akartam ezzel mondani, hogy mindennek megvan az oka
nincs olyan, hogy véletlen vagy szerencse
mindennek oka van, még akkor is ha nem tudunk róla, vagy nem tudjuk felfogni
-
#43 Statisztikus fluktuációtól előfordulhat. -
#42 Hát az valószinű :D -
#41 Ha egyszer a kamion törik össze az embertől, akkor vagy nem embert ütött el a kamion vagy hülyeségnek bizonyultak a törvényszerűségeid :D -
Jimmyke #40 :D -
Jimmyke #39 Az emberben rejlik a hatalom, csak mással magyarázzák. Ez az én véleményem. A vélemény nem "gond a témával". :) -
#38 Az ELMŰ tulajdonosa szerintem csak a tanácsadóival találkozik, ajtóval és fallal nem :D -
#37 Szerintem alapvető gondjaid vannak a témával. Isten, mint anyag nincs, illetve páran látták, de nem hiszem, hogy sokan elhiszik. Az emberek inkább abban hisznek, hogy Isten az égben van, és nem bizonyítani kell, mert ez nem bíróság, hanem hinni kell benne. Vagy nem. -
skristof #36 egyetértek -
#35 én már nem hiszek istenben, tul sok csalodá sért ahhoz, szal szerintem a faterod "jokor" volt "jo" helyen, vagyis szerencse.
szerintem.