114
Isten közbeavatkozása avagy véletlenek?
  • uv
    Isten csak véletlenül avatkozik közbe...
  • DanielT
    !Szerinted! nem azt jelenti.
  • mikike
    mondtam már, hogy attól még, hogy a többi törvényt nem ismered, nem azt jelenti, hogy véletlen volt
  • DanielT
    Jah. 2 totál rossz és ide nem illő példa. Az első szimplán fizikális tényezőkkel magyarázható, a második pedig szociális törvényekkel.

Az, hogy az apja nem akkor ment be amikor a robbanás történt, hanem pont egy másodperccel később akart benyitni (és ez mentette meg) nem magyarázható a fentiek egyikével sem. Szerencsés véletlen volt.
  • Dynamic
    Nos millió baleset történik szerte a világon amelyek sajnos tragikus végkimenetelűek.Ezt "természetes".Néha ezerből egy szerencsés történik, aminek megvan a matematikai valószínűsége, ilyenkor ez rögtön előtérbe kerül és különleges lesz.
  • mikike
    nem szubjektív, mert tényleg így van
    tudtad-e például ha egy ember és egy kamion ütközik, akkor az ember törik össze?
    és ez nem szerencse
    vagy amikor én és st fikázó bajnokságot rendezünk, akkor ő banol engem és nem én őt?
    ez se szerencse, azért van így, mert így kell történnie

attól még, hogy nem látod a törvényszerűségeket, azok megvannak
  • Pigo
    Elképzelhető.Faterom az OVITnál dolgozik.
    Egyépkétn nem az a szerncsa hogy a falhozcsapódott és nem dőlt ki a fal hanem az hogy a robbanást túlélte.
  • flashX
    Jó kis topik.
  • DanielT
    A te verziód is tetszik :)

Az, pedig, hogy mi az igazság, ilyen esetben teljesen szubjektív, szíved joga azt hinni, hogy: "vannak bizonyos törvényszerűségek és minden annak engedelmeskedik" de ez nem tény.

Mindezek ellenére velem is történt már egy csomó olyan dolog, amit már nehezen írok a pech, vagy éppen a szerencse számlájára.
  • mikike
    vicces vagy tdániel
    gondolom arra gondolt a topiknyitó, hogy milyen szerencse, hogy a falnak eső emberi test nem omlasztotta össze az épületet

pedig az igazság az, hogy vannak bizonyos törvényszerűségek és minden annak engedelmeskedik
  • DanielT
    Szerencse, hogy faterodat egy ajtó beleverte a falba? Szerintem inkább pech :D
  • mikike
    miféle szerencse?
    ha nem értetek valamihez ne szóljatok bele
  • GAthersw
    Szerintem faterom cégénél ebben az esetben: a cég ahol faterom dolgozik, de nem biztos :)
  • Glpetyus
    Faterodé az ELMÜ? :O
  • Ron Ragm
    Szerintem sajt.
  • _Vegeta_
    Jajj, inkabb kihagyom most ezt a temat pedig erdekesnek igerkezik, de nemakarom h megin lehurrogjon vki. :) de azer...

#1: Te melyiket akarod? mer akkor az :)
  • Pigo
    Hát nem is.De kb ez oylan mint hogy Briniből hardrocker legyen.
  • Punkerwork
    nem teljesen te döntöd el :)
  • Pigo
    nem is fog :D
  • Punkerwork
    rocker se ment át zenébe
  • Jimmyke
    Én inkább magamban hiszek (akaraterő powaa).
  • Jimmyke
    Ez asszem át fog menni tudományosba :)
  • Punkerwork
    nem emberben, és a hit fontos dolog, én mondjuk ilyen téren jobban hiszek ilyen téren a szerencsében mint az úgy nevezett istenben, + nem szabad összetéveszteni a hitet a vallással
  • Pigo
    The force is with me.
    Eygépként nem is mondatm hogy van isten de furcs hogy több milliárdan hisznekj egy nemlétezőnek hitt embernek
  • Jimmyke
    Ebben az univerzumban túlélte, de lehet hogy egy párhuzamosban nem, vagy nem is volt robbanás, vagy nem is ott dolgozott stb... Fura dolgok ezek
  • Punkerwork
    szerencse
  • Jimmyke
    Semmi sem bizonyítja hogy van Isten. "There is only the Force" :)
  • Pigo
    nem az hogy túlélte.
  • Punkerwork
    véletlen baleset? :)
  • Pigo
    Csátok.Faterom cégénél(ami Magyar o.-t Látja el árammal) ma egy robbbbanástötént a főkapcsolók helységében.Apám ment volna be amikor is kiszakadt az ajtó a helyéről és faterom a detaonáció miatt neki esett a falnak.
    Nha ez most szerecse vagy az Isten így akarta?