23
  • ironmaiden
    #23
    Én viszont Windows-on Média Player alatt nézem a filmeket.
    VLC Media Playeren:)
  • ironmaiden
    #22
    Én is így gondoltam, hogy 1 alapverzió és 2 új verzió jelent meg mindkettőből.
  • mechorg
    #21
    És 640 kB mindig is elég lesz... : )
  • stratoman
    #20
    Bocs, hogy beleszólok, de szerintem szó sem volt 3 hibajavításos verzióról. XP esetében is mint az uhu esetében eddig megjelent egy alap illetve 2 új, bár az uhu esetében a harmadik verzió még nem hivatalos. Ez az eltérés betudható annak is, hogy az uhu 1.0 kb. 1 évvel jelent meg az xp után. Ugyanis az XP alapverziója 2001-ben míg az uhu 1.0 2002-ben jelent meg.

    Az meg hülyeség, hogy a windows xp service pack-ok csak hibajavítások lennének. A hibajavítás csak egy része, ráadásul az sp2-ben sok olyan javítás is szerepel, amik már az sp1 után kiadásra kerültek, illetve mindkét sp-ben sok újdonság, fejlesztés is megjelent. Megjelent az sp2-ben pl. a Biztonsági Központ, ami szerintem nem hibajavítás, de még idetartozik az IE új popup-blokkolója illetve az új DirectX verzió. És még hosszasan sorolhatnám azokat amik nem hibajavítások.

    Gondolom az uhu újabb verzióiban sem csak fejlesztések, hanem hibajavítások is akadnak.

    Abból indult az egész, hogy Linuxra nincs service pack. Inkább én is azt mondom, hogy olyan formában nincs mint az xp-nél.
    Egyébként az xp-s service pack-ok tényleg felfoghatók egy új verziós xp-nek.

  • mechorg
    #19
    Jó, lehet hogy az RC-k miatt mondta, én csak azt mondtam, hogy más módon is meg lehet számolni a 3-at, és nem hiszem, hogy kijön a longhorn mire megjelenik az 1.2 : )

    Persze amugyis az új verziók inkább változtatásokat és fejlesztéseket tartalmaznak, mint hibajavításokat...
  • blackeagle
    #18
    Az uhu a hibajavitások miatt került képbe. Hol van 3 hibajavitásos verzió ? Az 1.1 esetleg ,ami az 1.0 hibáit orvosolta és ennyi. Az 1.2 miatt megjelenő tesztváltozatok ( rc 1,2,3 ) hol hibajavitás , az még meg se jelent ?
  • FTeR
    #17
    "2010-re trónmegosztás a vége"
    akarsz fogadni?
    ez kb olyan mint amikor '70ben aszonták 2000re minden autó atommeghajtású lesz.
  • mechorg
    #16
    Az UHU 1.0 2003-ban jelent meg, nem? Aztán volt egy 1.1, és 1.2 is hamarosan lesz és vannak belőle release candidate-ek. Így is 3 (vagy több), nem?
  • mechorg
    #15
    Na. "A hibák közül nem egy már több hónap óta ismert volt a fejlesztők számára, a hivatalos javítás azonban csak most készült el hozzájuk." 24 óra? : )
  • strogg
    #14
    nekem a logikai vonulatok voltak multaságosak. Tipikusan win use,r de abból is a korlátolt fajta:)
    szgép-> lopott winn -> illegal mp3 + illegal game-> only fikázás de semmi produktum. :)
    azért ez a vonulat elég sok mindent elmond:)

    "Ha mindez nem így van, akkor hozzászólásaitok nem reprezentálják megfelelően a teljes felhasználói tábort."
    De igen. Csak nem a wineset ;)
  • h4x0r
    #13
    "Gondolom mindannyian Windows-on gépeltétek be az üzeneteiteket Internet Explorerben. Persze gépelés közben lehet, hogy az alapból beépített Media Playerrel néztek egy filmet a háttérben..."

    Slackware/xmms/mplayer, csak hogy en is menozhessek, mar megint. Ha valakit zavar, akkor a /dev/null -ba kerem a panaszokat :-)

    "Az már persze egészen más kérdés, hogy az általatok használt OS valószínűleg nem legális másolat, sőt a nézett film sem az."

    Az oprenszerem es a programjaim 99%-a full legalis, filmeket nezzen, akit erdekel :-)

    "Ha mindez nem így van, akkor hozzászólásaitok nem reprezentálják megfelelően a teljes felhasználói tábort. Mert bizony a felhasználók nagy többsége ezt teszi."

    Hat, persze... Mert mi Linuxosok mind egy szalig balfaszok vagyunk, mert a Windows az egyetlen oprendszer.

    "Kérdés: Milyen alapon vár el valaki hibátlan szoftvert, ha ő egy fillérrel sem járul hozzá a fejlesztéséhez?"

    De eleg sok magyar van, aki aktivan fejleszt OSS szoftvereket, vagy oprendszer-disztribuciokat. (UHU, Black Panter es van egy harmadik, aminek nem ugrik be a neve).

    "Kétség nem fér hozzá, hogy a Windows ma az egyeduralkodó desktop OS. Ha annyira szar, amennyire mondjátok, akkor ne használjátok. Nem kötelező! :-)"

    Nem hasznaljuk. We are the LinuxUsers. You will be assimilated. Resistance is futile. :-)
  • blackeagle
    #12
    Rosszul gondolod ,nem m$ alatt írom ezt. Nem ie-t használok és még véletlenül se média player alatt nézem a filmeket ,mert az komolytalan.
  • blackeagle
    #11
    " pl. az uhuból 3 különböző verzió" melyik 3-ra gondolsz ? Az új uhu linux utolsó publikus tesztváltozataira ( rc1 ,2, 3 ) . Ha nem értesz hozzá ne írj hülyeséget.
  • ironmaiden
    #10
    Valószínüleg azért nincs service pack mert máshogy hívják.
    Amíg az XP-ből 2 sp jelent meg addig nagyjából ugyanennyi idő alatt pl. az uhuból 3 különböző verzió.

    Egyébként az xp-s sp-t lehet integrálni a telepítőbe, így lényegében egy új oprendszer lesz belőle. Mindenesetre nálam sokkal stabilab volt az sp1 illetve az sp2 integráltan újratelepítve, mint csak simán rátelepítve.
  • strogg
    #9
    "A Linux kernel 2.6.x sorozatát érintő tucatnyi súlyos hibáról és a hozzájuk kiadott javításokról az érdeklődők további információkat a disztribúciók honlapjain (Red Hat, Ubuntu, SuSE) olvashatnak."

    Magyarán azt állítjuk, (és ez a meggyözödésünk, habár elismerjük, hogy másnak meg más a meggyözödése), hogy a linux lényegesn biztonságosabb, átgondoltabb, sokrétübb. De nem hibátlan. A fenti példád alapján, csak a fenti kis idézetet láttam ésszerünek beszúrni, ugyanis a kutya itt van elásva. A hibát felfedezték, és ripsz-ropsz elkészült a javításTalán ezért nincs linuxra service pack? Mert a hibát 24 órán belül javítják?
    És a win elég gyorsan el fogja veszíten ia monpóliumát, ezzel is egyetértek. Ha megkérdezik tölem mi lesz a win vs. linux párharc (de rossz szó ez :(( )eredménye, én azt szoktam mondani, hogy 2010-re trónmegosztás a vége:) De a monopólium megdől.És ez lesz a legnagyobb elöny ami létezhet, nem pedig az, ha a linux végleg legyözi a wint. Sajnos sok linuxos azt hiszi, hogy a fejlödés következő lépése törvényszerűen a windows bukását fogja (és kell) magával hoznia. Nem. Legyen verseny, legyen innováció, olcsóbb szoftver, kisebb árrések, nyílt szabványok, de nagyon jól felkészült szakemberek. Egy olyan világban ahol a piacot egy monpólium ural, ott ez nem működhet. ez a lényeg.
  • testerlnx
    #8
    Ne izgulj zzebi nem lesz olyan nagyon sokáig dosktop OS, mint Te gondolod, az informatika nagyon gyorsan tud ám változni, minden monopólium ellenére, amúgy nagy szelete van ez igaz, de ez lassan csökkeni kezd :) Várd csak ki KÍNÁT, hehehe... Amúgy Gentoo-t használok, xmms-en halgatok az általam megvett audio cd greb-ét, és firefox-ban írtam az üzim :) Sok szerencsét a win-hez, szükséged lesz rá!!
  • ironmaiden
    #7
    Akkor használj Linuxot, mert abban nincs:
    http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9386
  • Zoldalma
    #6
    "Ha annyira szar, amennyire mondjátok, akkor ne használjátok. Nem kötelező! :-)"

    Ezzel vitatkoznek. Sok esetben ra vagy kenyszeritve h hasznald. Nem is kell messze menni, itt van pl. a kozelmultban levo APEHes EBEV mize'ria.
  • zzebi
    #5
    Gondolom mindannyian Windows-on gépeltétek be az üzeneteiteket Internet Explorerben. Persze gépelés közben lehet, hogy az alapból beépített Media Playerrel néztek egy filmet a háttérben...

    Az már persze egészen más kérdés, hogy az általatok használt OS valószínűleg nem legális másolat, sőt a nézett film sem az.

    Ha mindez nem így van, akkor hozzászólásaitok nem reprezentálják megfelelően a teljes felhasználói tábort. Mert bizony a felhasználók nagy többsége ezt teszi.

    Kérdés: Milyen alapon vár el valaki hibátlan szoftvert, ha ő egy fillérrel sem járul hozzá a fejlesztéséhez?

    Kétség nem fér hozzá, hogy a Windows ma az egyeduralkodó desktop OS. Ha annyira szar, amennyire mondjátok, akkor ne használjátok. Nem kötelező! :-)
  • testerlnx
    #4
    Hát jót tenne még az M$-nak is ha néhány komolyabb elmarasztaló itélet születne vele szemben (nem jó ha egy cég nem ütközik akadályokba, mert akkor nem fejlődik semmit). Persze nem csak ezért lenne jó :) Amúgy meg már rég szét darabolták pl az IBM-t amikor ekkora monopólium próbált lenni mint az M$... Persze ma már egyre több tanulmány születik arról, hogy milyen jót tesz a piacnak egy monopólium :) Még szerencse, hogy egyenlőre az EU másképp gondolja, remélem ez így is marad.
  • Praetor
    #3
    Sokba fog kerülni a májkrémszaftnak az, hogy ilyen nyakas...
  • Andris
    #2
    Függetlenedjünk csak az USA-tól. Nem kell gagyi, drága, biztonságilyukas Microsoft
  • Benoke
    #1
    " Ezzel szemben Neeli Kroes, az EU versenypiaci biztosa nem akar alkut és továbbra is kemény fellépést ígér a Microsoft ellen."

    Hajrá hajrá.