34
-
#34 A váltakozó áram a frekvenciával arányosan a vezető felszínéhez közelít.
De az emberi test esetében nem valszínű h a bőr felhámrétege lenne a vezető, hanem pl a hajszálerek s ez esetben annak a felszínére menne ki töltéshordozók energiaátadásának árama, ill a nedves szövetekben ionos áramlás alakul ki.
Legalábbis ezt tartom logikusnak. -
#33 We are the Borg. We will assimilate your technical and cultural advantages. Resistance is futile... :-)
Egyesek milyen paranoiasok >:-))) -
HUmanEmber41st #32 Aztán, honnét tudod, h milyen jeleket generál ez a készülék??
Azt hiszed, hogy CSAK a lakásod ajtaját nyitod, közben meg valami tudatalatti reklámot nyomnak közvetlenül az agyadba??? Soha nem fogod megtudni....csak szolgálatkészen teljesíted a havi vásárlási kvótádat... -
#31 Bocs: ... is el fogja ... -
#30 Így aztán már a számítógépvírusokat is fogja tudni kapni az ember!
Isten ments az ilyen kütyüktől. -
#29 Kicsit pontositanek: nem biztos, hogy karos, nem kell azonban azonnal elitelni a dolgot. Ne essunk at a dakota lo masik oldalara :-)
Amugy nem okoz a mobiltelefon hasznalata sem rakot, csak noveli a rak kialalulasanak eselyet. Ez fontos, mert szerintem ha van karos hatasa is ennek a dolognak, akkor sem biztos, hogy 1-2 ezreleknel nagyobb ez a karositas.
Viszont jelenlegi fizikai es biologiai ismereteink szerint nincs jelentos befolyasolo hatasa a nagyfrekis, kisfeszultsegu jeleknek.
Es mar evmilliok ota kapunk kis- es nagyfrekvencias elektromagneses jeleket: lasd a kulonbozo elektromos jelensegeknel. Szerintem ez van. Persze lehet, hogy nagyot tevedek. -
HUmanEmber41st #28 Elarulom, kicsi paranoid technofob baratom, hogy a tested felszinen nap, mint nap keletkeznek ehhez hasonlo nagyfrekvencias jelek. Nem nagy, talan par mikroamper, vagy kevesebb. Es az osszes foldi elolenyben megvan ez a jelenseg. Ugy fejlodtunk ki, hogy ez ne legyen gond.
Én arról beszélek, hogy ezek a jelek talán másért alakulnak ki rajtad...
Ki tudja ???
Én nem vagyok technofób, de már így is elég nagy az elektroszmog.
Még a mobiltelefon élettani hatásairól is elentétes információk vannak.
Rákot okoz? vagy nem ??? Te persze azt mondod, nem. Én meg azt, hogy nem biztos.
Különben sokkal egyszerűbb mindez a testbe épített chippel. -
#27 Igen, de ott szerintem a jelen esetben meglevo jelerossegeknel nagysagrendekkel magasabb ertekekkel operalnak... -
dez #26 "Vegso ervkent azt mondom, hogy MRI... Ott egy nagyfrekis magneses jelet kapsz. Es meg tudtommal senki nem betegedett bele."
Belebetegedésről én sem tudok, de nemrég volt róla egy cikk, hogy egy kísérlet folyamán MRI gépel befolyásolni is tudták az agyműködést. Tehát lehet hatása. -
#25 "nem kéne megvizsgálni először, hogy miért van meg?"
Kerlek... Szolgalhatok egy elfogadhato magyarazattal. Mint azt mindenki tudja, a sejtekben talalhato "toltoanyag" (protoplazma, ha jol tudom) vezeti az aramot. Azert, hogy bizonyos elektrokemiai jelensegek letrejohessenek. Ezek a jelensegek Na/K (ha jol emlekszem) ion szallitasara vannak, ez az egesz szervezetre jellemzo.
Nade ezek a jelensegek egyenaramuak. Pl. gondolj bele, hogy egy 1 GHz-s jel milyen hatassal van egy ion szallitasanal? Semilyennel. A hatasok kiegyenlitik egymast (az ion 1GHz-s kis rezgesbe kezd).
Vegso ervkent azt mondom, hogy MRI... Ott egy nagyfrekis magneses jelet kapsz. Es meg tudtommal senki nem betegedett bele. -
Highwayman #24 Szerintem igenis el kéne gondolkodni a használatán. Általában a technikai haladás mellett foglalok állást, de mi van akkor, ha pl. a belső védelmi mechanizmus valami módon a bőr felszínén kommunikál, és belezavar a jelátvitel, s a szervezet által küldött üzenetből a végére valami teljesen más lesz ??? h4... most írtad, hogy az összes földi lényben megvan a jelenség... nem kéne megvizsgálni először, hogy miért van meg? Ahelyett, hogy barbár módon beletúrnánk, s évekkel később amikor a mellékhatás jelentkezik már késő bármit tenni? Itt akár 10-20 év távlatában is lehet gombolkozni.. -
#23 Elarulom, kicsi paranoid technofob baratom, hogy a tested felszinen nap, mint nap keletkeznek ehhez hasonlo nagyfrekvencias jelek. Nem nagy, talan par mikroamper, vagy kevesebb. Es az osszes foldi elolenyben megvan ez a jelenseg. Ugy fejlodtunk ki, hogy ez ne legyen gond. -
HUmanEmber41st #22 És ha már vannak egyéb jelek, amik az emberi test felszínén "közlekednek" akkor ez nem fog belezavarni???Vagy valami egészen másba ?
Oké, sokat tudnak a test működéséről, felépítéséről, de még nem MINDENT.
én addig elvagyok az infra távirányítóval, meg a keyboarddal... -
#21 Fizikából tanultuk, hogy a nagyfrekvenciás jelek a vezető felszínén vándorolnak, bármi is legyen az. -
Gyumika #20 Fülbevalóba épített VirusBusterral védekezhetsz -
#19 Technokraták vs neoludditák vagy
übermenőcsávók vs konzervatív értelmiség? -
dez #18 Mire alapozod, hogy nincs ezzel semmi baj? Vagy csak úgy mondod?
Szerintem meg fejlődés nem= mindenféle hülyeség felelőtlen alkalmazása.
Több jel utal arra, hogy maga a szervezet is alkalmazza a elektromágneses tereket, de ez még egy (szigorúbb tudományos értelemben) eléggé felderítetlen rerület. Ez a dolog azzal interferálna. -
#17 jobb félni mint megijedni ? :))
sztem nincs ezekkel semmi baj , eleget ártunk magunknak már a puszta gondolkodásunkkal is .. -
#16 Baromság. NEEEE!!!!! Ebből sok jó nem sülhet ki.
(És azt vizsgálták, hogy milyen káros hatással van a szervezetre, mert a rádiótelefon esetében is tagadják, pedig van.)) -
#15 És akkor vírust is tudnak küldeni rád? Letüsszentés nélkül? :-)) -
Murdoc #14 Minek ez az áramos dolog a testünkbe, ha infrán úgyis át tudunk juttatni adatokat. Ahhoz meg pont ugyanannyi cucc kell, és legalább nem leszek tőle ű2áramvonalas"! :) -
IGAZIWILLIAMS #13 Bill Gates meg levédette a szabadalmat...:) -
#12 Ezek a japcsik... :) -
nenad #11 ezt nem lehet tudni, az ilyen dologokat mindig elintezik ugy hogy a faszira rakapcsoljak;
-jol vagy?
-Jo
-akkor jo!
a tobbit pedig majd a penz intezi. Egyebkent velemenyem szerint ezek eleg veszelyes dolgok.
Sokszor oszinten azt hiszem az emberek mar kinjukban nem tudnak ertelmes dolgokat kitalalni.
-
Zsoldos #10 Nagyjabol mintha megfognal egy gombelemet :) van aki tuleli. -
#9 Ne dicsekedj azzal, hogy villamosmérnöknek készülsz.
A kérdésedre a válasz a skin-hatás (bőr effektus, skin-effect ahogy tetszik). -
IrkaBirka #8 Az ötlet ott bukott el, hogy földelned kell előtte. Nekem az utóbbi hetekben kb 10-15 percenként van egy 10-15 kV kisülésem. Néha a ízcsapnál sütöm ki magam, de előfordult már az is, hogy a kollégáimat terrorizáltam jedi erőmmel :) -
Andris #7 Érdekes. Hogy megy az ember testén az áram??? Csak mert mindenkinek más az ellenállása. Szerintem az nagyonis belül megy és nem a felszínen! Persze lehet...és nyilván kis áramokról van szó, amik ráadásul nagyfrekvenciás jelek, úgyhogy tényleg nincs igazán károsító hatásuk, de azért rossz a tudat: hogy belém vezetik az adatot, hogy átvigyék rajtam...
Persze nyilván azért kamuznak erről, mert elrettentené az embereket. Pedig tényleg nem káros a nagyfrekis jel. -
Xantia #6 Gyere szívi, miközben tapizlak-smacizlak, letöltheted a kedvenc zenéidet mp3-ban... -
#5 Jó hír az érettségizőknek :)
Kérdés hogy valójában milyen hatással van a testünkre. -
BlackRose #4 He ez jó dolog, megfogom az ajtót és már mindent tudnak a PDA-mból, csak képzelem akkor, hogyan fog kinézni pl. Paris Hilton mobiltelefonja ... ez szép és jó, és én a fejlődésnek mindég is örülök, de azt hiszem a jelenlegi biztonsági szint itt igen is kockára teszi az alkalmazást. -
snorbi #3 dehát ezt a microsoft már szabadalmaztatta, nem? -
#2 akkor most egy óráig kell tapiznom a másikat amíg áttöltök egy dvd-t? -
_Vegeta_ #1 Muris :)