Újabb vita robbanhat ki a marsi életről

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kis-Bob
Mindenesetre magas, légyszemû, zöld lényekkel nem fogunk találkozni. 😄

kukacosnak igaza van bár én több véleményt is olvastam neten ami sikeresnek írja le a kísérletet és az is a gáz termelésbõl indultt ki

\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

Valami alapjelenséget keresgélt, a kísérlet negatív volt. Aztán késõbb valaki kutató felvetette, hogy mégsem volt negatív a kísérlet, csak rosszul értelmezték. Persze ezt is vitatják.

Marsi Anikó.

Ez engem is érdekelne.

(Hello mindenkinek.)
Mi volt ez a kisírlet és mi volt az eredmény ?

A szonda a VIKING 2 volt 1976-ban

\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

Én olvastam olyanról, hogy az egyik Marsot kutató szonda biológiai kísérleteket végzett talaj mintákkal és hasonlóan érdekes eredményre jutott még a 60-as 70-es évek táján és akkor ezt nem tudták megmagyarázni!!!!!<#nemtudom><#conf>

...és Isten megteremté az Embert a maga képére,hasonlatosságára.Miért ne tehetné ezt meg az ember is? Csak segítsd oda és hamarosan lesz ott is "lik" az égen, meg sok egyéb emberi csoda.
"terrafotmálás"

Ettõl biztos 10.000 évre vagy.<#vigyor1>

Hidd el hogy az egyház azt is meg fogja magyarázni ha találnak a marson életet.
Elvégre a szûz Mária is milyen frappáns megoldás...
NeoMaN
Terraformálás.... LOL
Kicsit sokat néztek scifit vagy sokat toltatok Haegemoniát. :Ð
terrafotmálás..... :ÐÐÐÐÐÐÐÐ Vagyunk attól még vagy 10.000. évnyire..

Tetsuo
Meggyõztél. 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
A buddhizmus pl semmit..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Látta vki még egy régi Mónika showba azt a nõt, aki arról beszélt, hogy a Mars felszíne alatt laknak, és légtérhajlítással utaznak? hát lehet hogy van ott élet.... <#taps>

Ja valszeg, kis zöld baktériumok<#nyes><#nyes>

grebber
Ott élnek a felszin alatt a kis ufok.

Next PC upgrade: 2022

Bár meglepõ de assze egyedül a mohamedán vallás fogadja el a lehetõségét hogy máshol is van élet, a Korán említ is egy tûzlényekkel teli világot (nem, nem a pokol 😊

Nekem errõl az jutott eszembe, hogy mit szólna bármelyik egyház ahhoz h nem csak a földön van élet...
Tudományosan persze izgat, meg fontos is a kutatás, de persze csak ha nyílvánvaló bizonyítéok vannak, és nem pár spekuláció, mint a mostani <#vigyor0>

terramformélás = terraformálás <#vigyor0>

Szerintem pedig, érdekesebbé tenné a bolygót, és így felgyorsítana minden a Marsal kapcsolatos kutatást, + emberes misszió is elõbb indulhatna!
Terramformélás úgy sem lesz és Én is remélem, hogy a hír OK...

Remélem igaz a hír és be is tudják bizonyítani <#eljen>
Persze a sok õskövület aki eddig elképzelhetetlennek tartotta az élet jelenlétét a Földön kívül majd elkezdi magyarázni hogy tulképpen innen származik mert meteor meg blablabla...

"(Ez tényleg ennyire nem ismert dolog? Egy héten belül másodszor kell megemlíteni. 😊)"

Természetesen tudom.
Én csak arra akartam utalni, hogy az estleges "élõvilág" jelenléte plusz problémákat jelenthet, az ezer agyon ragozottakon kívül.
Killgore
Miért nem lepõdök meg már ezen? :S

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

De ha az Endorrol energiapajzzsal védik, akkor minden rendben. 😄

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

[NST]Cifu
...megakaszthatja a Mars terraformálását...

Azt egykét más dolog is megakaszthatja, mint mondjuk a Mars azon tulajdonsága, hogy nem rendelkezik mágneses védõmezõvel, amely nélkül a napból érkezõ töltött részecskék akadálytalanul juthatnak el a bolygófelszinig.
(Ez tényleg ennyire nem ismert dolog? Egy héten belül másodszor kell megemlíteni. 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nagyon-nagyon remélem, hogy nem biológiai eredtû a metán termelés. Ez a késõbbiekben (ha lesz) megakaszthatja a Mars terraformálását, mert jönnek a nagyokosok az aggályaikkal, hogy veszélyes lehet ránk nézve, meg nem szabad kipusztítani egy másik bolygó bioszféráját. 😞
"Nem tudjuk van-e összefüggés a két felfedezés között, ezen felül nagyon kockázatos szilárd következtetéseket levonni egy földi rendszerrel való összehasonlításból"
Ez az, ez az elmélet földi anyagokra épül, a Marsot meg nem ismerjük annyira, hogy tudjuk, igaz-e.

..."metánt"..és.."értem"...<#idiota>

Ja és:"Amíg a metént pontosan fel nem térképezik,és kémiailag nem elemzik".....Minek a metánt kémiailag elemezni?..a metán az metán nemde?? vagy csak én nem ártem ezt a szösszenetet?<#confused>

Na hátha ez mégnagyobb lökést ad a Marsprogramnak,bár veszélyes életformák esetén gond lehet a mintahozás és a marsraszállás.Remélem majdan körültekintõek kesznek.