31
-
#31 Mindenesetre magas, légyszemű, zöld lényekkel nem fogunk találkozni. :D -
Gézu88 #30 kukacosnak igaza van bár én több véleményt is olvastam neten ami sikeresnek írja le a kísérletet és az is a gáz termelésből indultt ki -
kukacos #29 Valami alapjelenséget keresgélt, a kísérlet negatív volt. Aztán később valaki kutató felvetette, hogy mégsem volt negatív a kísérlet, csak rosszul értelmezték. Persze ezt is vitatják. -
Piscator #28 Marsi Anikó. -
Dark Dragon #27 Ez engem is érdekelne.
(Hello mindenkinek.)
-
plamex #26 Mi volt ez a kisírlet és mi volt az eredmény ? -
Gézu88 #25 A szonda a VIKING 2 volt 1976-ban -
Gézu88 #24 Én olvastam olyanról, hogy az egyik Marsot kutató szonda biológiai kísérleteket végzett talaj mintákkal és hasonlóan érdekes eredményre jutott még a 60-as 70-es évek táján és akkor ezt nem tudták megmagyarázni!!!!! -
Gyumika #23 ...és Isten megteremté az Embert a maga képére,hasonlatosságára.Miért ne tehetné ezt meg az ember is? Csak segítsd oda és hamarosan lesz ott is "lik" az égen, meg sok egyéb emberi csoda.
-
bashar #22 "terrafotmálás"
Ettől biztos 10.000 évre vagy.
-
raingun #21 Hidd el hogy az egyház azt is meg fogja magyarázni ha találnak a marson életet.
Elvégre a szűz Mária is milyen frappáns megoldás... -
#20 Terraformálás.... LOL
Kicsit sokat néztek scifit vagy sokat toltatok Haegemoniát. :Ð
terrafotmálás..... :ÐÐÐÐÐÐÐÐ Vagyunk attól még vagy 10.000. évnyire.. -
#19 Meggyőztél. :D -
#18 A buddhizmus pl semmit.. -
pepe003 #17 Látta vki még egy régi Mónika showba azt a nőt, aki arról beszélt, hogy a Mars felszíne alatt laknak, és légtérhajlítással utaznak? hát lehet hogy van ott élet.... -
Ratty #16 Ja valszeg, kis zöld baktériumok -
#15 Ott élnek a felszin alatt a kis ufok. -
haxoror #14 Bár meglepő de assze egyedül a mohamedán vallás fogadja el a lehetőségét hogy máshol is van élet, a Korán említ is egy tűzlényekkel teli világot (nem, nem a pokol :) -
Ratty #13 Nekem erről az jutott eszembe, hogy mit szólna bármelyik egyház ahhoz h nem csak a földön van élet...
Tudományosan persze izgat, meg fontos is a kutatás, de persze csak ha nyílvánvaló bizonyítéok vannak, és nem pár spekuláció, mint a mostani -
Kutuvoz #12 terramformélás = terraformálás -
Kutuvoz #11 Szerintem pedig, érdekesebbé tenné a bolygót, és így felgyorsítana minden a Marsal kapcsolatos kutatást, + emberes misszió is előbb indulhatna!
Terramformélás úgy sem lesz és Én is remélem, hogy a hír OK... -
haxoror #10 Remélem igaz a hír és be is tudják bizonyítani
Persze a sok őskövület aki eddig elképzelhetetlennek tartotta az élet jelenlétét a Földön kívül majd elkezdi magyarázni hogy tulképpen innen származik mert meteor meg blablabla... -
bashar #9 "(Ez tényleg ennyire nem ismert dolog? Egy héten belül másodszor kell megemlíteni. :))"
Természetesen tudom.
Én csak arra akartam utalni, hogy az estleges "élővilág" jelenléte plusz problémákat jelenthet, az ezer agyon ragozottakon kívül. -
#8 Miért nem lepődök meg már ezen? :S -
Robin Hood #7 De ha az Endorrol energiapajzzsal védik, akkor minden rendben. :D -
#6 ...megakaszthatja a Mars terraformálását...
Azt egykét más dolog is megakaszthatja, mint mondjuk a Mars azon tulajdonsága, hogy nem rendelkezik mágneses védőmezővel, amely nélkül a napból érkező töltött részecskék akadálytalanul juthatnak el a bolygófelszinig.
(Ez tényleg ennyire nem ismert dolog? Egy héten belül másodszor kell megemlíteni. :)) -
bashar #5 Nagyon-nagyon remélem, hogy nem biológiai eredtű a metán termelés. Ez a későbbiekben (ha lesz) megakaszthatja a Mars terraformálását, mert jönnek a nagyokosok az aggályaikkal, hogy veszélyes lehet ránk nézve, meg nem szabad kipusztítani egy másik bolygó bioszféráját. :(
-
vegesm #4 "Nem tudjuk van-e összefüggés a két felfedezés között, ezen felül nagyon kockázatos szilárd következtetéseket levonni egy földi rendszerrel való összehasonlításból"
Ez az, ez az elmélet földi anyagokra épül, a Marsot meg nem ismerjük annyira, hogy tudjuk, igaz-e. -
Kryon #3 ..."metánt"..és.."értem"... -
Kryon #2 Ja és:"Amíg a metént pontosan fel nem térképezik,és kémiailag nem elemzik".....Minek a metánt kémiailag elemezni?..a metán az metán nemde?? vagy csak én nem ártem ezt a szösszenetet? -
Kryon #1 Na hátha ez mégnagyobb lökést ad a Marsprogramnak,bár veszélyes életformák esetén gond lehet a mintahozás és a marsraszállás.Remélem majdan körültekintőek kesznek.