112
  • Csaba
    #112
    Hmm. Várjuk meg a legújabb verziót.:-)
  • Yossarian
    #111
    az explorernek csak annyi a baja, hogy eljárt felette az idő.
  • Csaba
    #110
    Egyetértek.
    Hogy mi a veszélyes mégis benne?
    Hát az, hogy a Microsoft csinálta. Manapság divat valamit elvből szidni, ha azt a Microsoft csinálja. Ha a Microsoft csinálna egy 5 megás tömörítő progit, akkor azonnal szidná mindenki, hogy jajj, de szar...
  • raingun
    #109
    mondjuk én sem értem hogy mi olyan hihetetlenül veszélyes az explorerben?
    Ha van vírusírtó és tűzfal, közel 0% az esélye hogy rácsesszél.
    Nem az explorer a vírusos, hanem az internet!
    Az explorerrel csak ki lehet menni az internetre.
    Nekem évente 1 szívásom van vele.
    Ésszel kell élni, ennyi az egész!
  • Piscator
    #108
    **filmet. tudom, azok se tök függetlenek, de külső, más szemszögből érdekességekre rávilágítottak.
  • Piscator
    #107
    látott valaki legalább egy fiomet a Microsoft történelméről, tudta hogy gazdagodtak meg?
    Használt valaki Nt előtt windows-t?
    Most már türhető a Win, xp-vel pláne, de hogy mennyire nem volt ez így mindig. Bizony jópár évig nem volt semmilyen tűzfal, se spéci popup blokkoló (amit kilehet játszani), se csicsás MSN Messenger, se spyware írtó kliens.
    Nem volt mindig ilyen "tisztességes", kedves, szép a MS világa, nem bizony. Nem volt ilyen stabil, de böszme méretű, amelyet alig lehet konfigolni segédprogramok nélkül.
    De mostanra mindenki ellett kapatva a csili vili alt+ctrl+del nagymester kombinációval.
    Mondom én, aki nem dolgozik az 1.1 óta, nem profi, nem programozó, nem rendszergazda.
  • NEXUS6
    #106
    Szerintem, az a gond, hogy a M$ még mindíg úgy gondolkodik, hogy ő egy alapvetően irodai célra szánt oprendszert, meg progikat gyártó cég, amiknek vannak otthoni verziói is. Illetve az irodai alkalmazásokat, kiegészítik kényelem fokozó, multimédiás dolgokkal.
    De gyak mindenki ugyan azt kapja.

    Miközben az otthoni felhasználónak és a vállalatiaknak teljesen más a fontossági sorrendjük.
    Otthon fontos a multimedia, a dirctx, a válalati felhasználóknak felesleges.

    A vállalatoknak elsődleges a stabilitás és a biztonság, otthon (legyünk őszinték) ezek másodlagos kérdések: max a rosszul sikerült tavaly karácsonyi fotókat (anyóssal, szomszéd hülyegyerekkel stb)veszíthetjük el a vincsiről, egy támadás következtében, amik valójában nem is voltak érdemesek a CD-re írásra, vagy valami ilyesmi.

    Ha legalább a vállalati szinten meg tudná oldani a M$ a biztonságot, akkor a magánszemélyt is kevesebb támadás érné, mivel a virnyákok általában valami vállalati gépből fogják a levelezési listák szerint elküldeni magukat pl hozzám, mert pl náluk regisztrálva vagyok!!!!
    Az én gépemről (és szerintem az otthoniak többségéről), bizti nem fognak levelezési listát leszedni;)))

    A vállalati rendszereket viszont sokszor éppen az azokban is megtalálható multimédiás, meg direktixes, meg csicsásító bővitményeken keresztül támadják be.

    Szal nem kéne, mást tenni mint írni egy oprendszert otthonra egyet meg a "nagyoknak".
    A W2k ban a M$ végre egyesítette a régi win95-ös(inkább otthoni) és a WinNT-s vállalati vonalat,
    és hogy hogynem pont ekkortól elszabadult a pokol!
  • Laci73
    #105
    Szia Archkoven!

    Nem az egyéni felhasználók a legfőbb céljai a támadásoknak, hanem a 24 órán keresztül üzemelő, a Nethez saját szerverrel kapcsolódó rendszerek. Légy nyugodt, tőled egyrészt nincs mit megszerezni, ráadásul az IP címed mögé sem érdemes bújni, mivel nem folyamatosan (24 órán át) vagy a Neten. Abban pedig legyél biztos, hogy ha egy hacker akar, akkor bejut bárhová.
  • Hegyikecske
    #104
    Ja, és amugy meg a MS az explorert csak alapszintű böngészönek szánta.. akinek enneél több kell (pl scriptek tiltása meg ilyenek) az ugyis átáll másra..:)
  • NEXUS6
    #103
    Hát ebben lehet valami.

    Viszont, sajnos manapság monnyuk már tök elméletinek tűnik feltenni azt a kérdést, hogy lehet e normális, biztonságos, stabil oprendszert írni, otthoni használatra, ami ráadásul nem követel meg egy félprofesszionális tudást a júzertől, és nem kell mindenféle beállítást ismernie, progit feltelepítenie, az általános használathoz?

    A válasz szerintem igen, csak éppen a M$-nek még mindíg nem sikerült.

    És akkor most körbe is értünk azt hiszem.

    Jöhet persze ellenérvként, hogy aki nem ért hozzá az nehasználja.

    Erre én meg azt mondom, hogy de igen, használja, írja meg az akinek ez feladata, hogy ne kelljen egyetem egy gép működtetéséhez.

    És így tovább....
  • Hegyikecske
    #102
    Hmm, szerintem is jobb alternatív böngészőt használni, mert én is unom egy bizonyos szint után az explorer baromságait.. (mondjuk most SPvel már nem lehet rá panasz de tény h, a vírusok 97%a az explorert támadja) szal én is inkább a többi böngésző mellett voksolnék de a saját honlapom másképp jön be 2 különböző böngészővel, és az emberek többségének explorer van, ahhoz kell igazodni...
  • archkoven
    #101
    Nekem a következők vannak fenn:
    az összes vindóz frissítés
    NOD32 vírusirtó
    Spybot

    Az ég viágon semmi bajom nincsen sem a vírusokkal, sem a spywarekkel, pedig az állítólagosan nagyon biztonságtalan IE6-ot használom én is. Ez a böngészőkérdés erősen túl van dimenzionálva köszönhetően az olyan okostojásoknak akik nem hajlandóak feltenni a vindóz frissítéseit mert a híg agyuk szerint azok kémprogramok.
  • Caprioli
    #100
    Azt már próbáltuk, nem működik. Az ajánlott linkeket megnézem, ha lesz időm. Köszi!
  • h4x0r
    #99
    Van egy rdesktop nevu program, annak megadhatod parameterkent a kiszolgalot, es onnan minden ua.
  • dondore
    #98
    http://mazsola.iit.uni-miskolc.hu/mazsola/M.services/neptun/unix
  • Yossarian
    #97
    az IP-t nem fogadja el szerver névnek?
  • Caprioli
    #96
    Szevasztok!
    Mindenkitől kérdezem, hogy az alapvetően ie alapú neptunt hogyan lehet használni linux alatt? Egy kliens-progim már van, de ahhoz kéne a szerver neve, amit nem hajlandóak megmondani az info-osztályon. Ip-cím alapján le lehet vhogy kérdezni egy szerver nevét?
    Kösz előre is!
  • zpe
    #95
    Én is Operát használok és örülök neki,hogy az SG már jól megy rajta. Van viszont egy nagy bugja Operának : nem mindig jeleníti meg egy adott oldal összes kép típusú tartalmát. Amúgy tényleg nagyon gyors ,testreszabható és kisméretű kezesbárány :)

    MIIIII ?????? : Az MS nélkül nem fejlődött volna a számítástechnika szoftver része ??? --- Azt hiszem a Xeroxtól lopott grafikus felület ,lopott egyéb elemek, alig fejlesztett oprendszer és böngészők, bekebelezett játékgyártó cégek erre megadják a választ ! Szerintem.
    A hardware fejlődésében viszont szerepet játszott az MS :)
  • h4x0r
    #94
    Érdekes. Kb. '99-ben ha valaki azt mondta, hogy e-mail vírus, elkezdtünk röhögni, hiszen az E-mail passzív adat (volt). Mindenki úgy tudta, hogy csak ASM-ben és max. C-ben lehet vírust írni... Most meg ez van...
  • pite
    #93
    Valóban, a '90-es években eldöntötték, hogy szabadalmakat kell gyártani és az azokból befolyó licencdíjakból frankón lehet majd lubickolni. Ezt a vonalat erőltetik a szoftverszabadalmakkal is. Ebből a szempontból, még mindig a '90-es évek dívik.

    Egy dolog ami nem volt a '90-es években:
    MS Antispyware. Ha 10 évvel ezelőtt azt mondom hogy lesz ilyen és ingyenes lesz, körberöhögtél volna.

    De emiatt nem kell véleményt változtatni.


    Amúgy mit tervezel, ha nem tudod felrakni a IE7-et a Win2K-ra?
  • whitehawk
    #92
    Hát pl ennyire gány OS nem volt addig :D
  • NEXUS6
    #91
    "...de az is igaz, ha nem uralkodott volna el a MS az informatika világában, akkor még a 90es években járnánk..."

    Azt nem tudom hol járnánk, ha nem válik az M$ egyeduralkodóvá, csak azt tudom, hogy nekem viszont úgy tűnik, hogy még mindíg a '90-es években járunk!!!! (És főleg az M$ miatt!!!!)

    Ha valaki tud egy olyan dolgot mondani, ami nem volt a '90-es években, és a M$-nek is köze van hozzá, akkor természetesen megváltoztatom a véleményem.

    Nem hiszem, hogy erre sor fog kerülni;))))
  • whitehawk
    #90
    BeOS desktopra jobb (volt amikor friss volt és még fejlesztették) mint win vagy a linux. A MacOS X is jó dolog bár az is unix alapokon nyugszik.. (nem véletlenül)
  • testerlnx
    #89
    Most komolyan, ha annyi fejlesztőjük van amennyit mondanak, és annyi pénzük, hogy már nem tudják a cégbe vissza forgatni (így csak áll a bankban). Akkor miért csúszik a Longhorn amiatt mert rájöttek, hogy mégis reagálni kell a kis Firefox-ra? Különben mindenki figyelmébe ajánlom a "balmer videók"-at, azt hiszem látszik belőlük, hogy az M$ mire kontszentrál ;) Hát nem a fejlesztésekre az biztos!!
  • dondore
    #88
    sok evvel ezelott netcapat hasznaltam, most meg Operat. mert a leggyorsabb. meg szep kek a kezelofelulete. meg mar az sg forum is mukodik vele:)
    egyebkent a slashdot-on volt 1 cikk a bongeszokrol <a href="http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html">itt</a> vannak osszehasonlitva.
  • L3oN
    #87
    Linux sem a legjobb operációs Rednszer! Unix jobb. hehe (linuxozóknak szól)
  • grebber
    #86
    Zsír. IE powa.
    Nekem semmi gondom vele.
    Miért is kéne félnem.
  • GulaSoft
    #85
    Ja meg az is vicces volt, hogy eddig nem volt sürgős az új ie most meg majd jön a kapkodás, és megint olyan szar lesz, hogy nem győzik majd foltozni, ha meg csak a 6-ost írják át akkor, egy kalap szarra próbálnak felhőkarcolót építeni, és csodálkozunk ha rombadől.

    SP2-ről annyit, hogy mikor a saját gépen futó webszerveren próbáltam megnyitni egy oldalt, akkor is állandóan felugrált mindenféle juj de veszélyes dolgot akarsz művelni ablak, de akinek ez kell, az csak használja nyugodtan.
  • GulaSoft
    #84
    Érdekes én pl. ff-ot használok most is és nem fagy. Lehet hogy az oprendszeredben van valami bibi, és attól fagy percekre. (Tudod, amikor az oprendszer nem ad neki időszeletet a futáshoz)
  • ttt ttt
    #83
    Operá = Operát
  • ttt ttt
    #82
    Nem fikázás képpen; de éppen itt az ideje, hogy egy 5-6 éves programot frissítsenek, mert nem magával a IE-el van a baj, hanem azzal a hozzáállással, hogy nem kell azt jobbítani mert a világ legismertebb böngészője.
    Addig míg el nem terjedt és a számottevő konkurenciát le nem nyomta, volt egy pár verzió váltás. Eltelt sok idő és mára már újból vannak piac csökkentő konkurensek, hát akkor itt az ideje a fejlesztésnek, javításnak, stb....Na ez a nézet a veszélyes, mármint rád, felhasználóra. Csak akkor kapsz jobbat, ua "pénzért" többet, ha van konkurencia, addig meg megmagyarázzuk neked, hogy miért kell szeretned.
    Ez az alapvető baj az MS-el és termékeivel.

    Én is wint használok, munkahelyen, otthon nem, ja és Operá, mert gyorsaságban idáig ez jött be :-))
  • Tetsuo
    #81
    Látom magam előtt Billyboyt ahogy kiabál:
    "Kijött az a rohadt Firefox, a qva életbe dobjatok má össze vmit mer repültök mint Dániában! Itt az Opera is! Hát mosmá télleg kirúgom fél Redmontot.. mennyetek a Gúglihoz!
    Miket beszélek, oda csak Almásokat vesznek fel..
    Nna kaptok még1 esélyt, most beszéltem a RIAAs keresztapával aszongya építsünk a böngészőbe egy rendszert ami közvetlenül riadóztatja a Delta Force-t ha vki letölt egy mp3at! Az európai terjesztéshez már át is vettem az állami támogatást, meg az ügyvédteamet. Ezzel sokat kaszálunk, és kifingatjuk a konkurenciát! Heheha
    :)
  • asysoft
    #80
    Nem mondtam, hogy a Firefox tehet róla, csak azt, hogy van 1-2 dolog, amiért IE-t kell még használnom. Sajnos, teszem hozzá.
  • Ratty
    #79
    Ott a pont!!!
  • arty
    #78
    arról nem a firefox tehet, hogy sok webszerkesztő(+program) IE spec kodot ir, mert "ugyis mindenki azt használja", s ezt nem vagy nem jól jeleniti meg minden más ... :(
  • FTeR
    #77
    már írtam többször, de ide vág megint. az IE6 van vagy 5 éves a Firefoxot meg csak hónapokban lehet számolni. Épp itt az ideje az IE7nek. Majd azzal már lesz értelme összehasonlítgatni.
    Ezt azoknak írom akik mindenféle újkeletű támogatást hiányolnak belőle.
    Az a hátránya biztos megmarad, hogy nem írhat majd akárki kiterjesztést hozzá mint FFnél, de ez sokakat nem fog érdekelni.
  • Frank99
    #76
    én még akkor is régi Firefoxot, vagy az addig debütáló Netscape-t fogom használni.
    Mert ez egy ilyen mosópor, engem meggyőzött....

    :-)
  • LiPTON
    #75
    szerintem nem azzal van itt a gond, hogy IE v FF, hanem a MS 'egyeduralmával'. lehet hogy jobb a FF, vagy más gyártó cuccai, de a hackerrek előszeretettel a MS termékeit támadják. érthető. s így több hiba kiderül az MS-nél, mint máshol. ha az emberek nagyrésze nem Windowsgondolkodású lenne, akkor érvényesülne a szabad verseny. de így mindenkinek a windowshoz kell igazodnia. de az is igaz, ha nem uralkodott volna el a MS az informatika világában, akkor még a 90es években járnánk. szóval a lényeg: nekem sem volt még vírussal problémám, spywarerrel annál inkább, de IE volt fent. ff-t pár hónapja használok, de ezzel is voltak gondok.. szóval használjuk mind2őt, úgyis mindig lesznek új gondok
  • a_n_d_r_e_w
    #74
    Ez ment #70, kimoderált barátunknak :)
  • a_n_d_r_e_w
    #73
    Szerintem hagyd rá őket. Van itt néhány vérfanatikus linuxos, akik nem képesek elfogadni, hogy az ő csodálatos oprendszerük nem feltétlen jön be mindenkinek. És ekkor jön a "fúj vindóz, fúj mikroszoft", na meg a többi.