Az Intel bemutatta új 64 bites Xeon processzorait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljes kész verzió? Hm, nem verték túl nagy dobra.

Már van Itanium-os Windows kb. két éve.
Na mondjuk a MS a saját érdekében is tette ezt: így nem kell közel 0-ról indulniuk, mert gond nélkül futnak a régi szoftverek is. Itaniumon emulációban futottak volna (tudomásom szerint). (Vagyis fognak is, mert arra is lesz külön Windows.)

arty
nem kellett semmit fejleszteni, csak implementálni az amd64et :) az azért nem olyan hosszu idõ.

eleinte ódzkodtak tõle, szerencsére az MS itt azért hálistennek beszólt nekik... ebbõl a szempontból pl. örülni kell, hogy van egy nagy, monopol szoft, aki ilyet el tud érni.

Forza.

Mondjuk az a nagy "jövõ" olyan 3 év lehet jelen állás szerint, mert egyelõre (amíg nem jön be valami forradalmi technológia - amire vannak fejlesztések, de még gyerekcipõben járnak) csak mag-többszörözéssel tudják növelni a teljesítményt, és ugye nem lehet akkora a proci, mint az alaplap, és kicsinyíteni sem tudnak olyan ütemben (még a 650nm is kísérleti).

3-4 éve? Hm, mikortól is van Opteron, AMD64-es kiterjesztéssel? Szerintem kevesebb, és az Intel azt vette át, mint tudjuk. Tehát nem kezdhette elõbb tervezni az ezt is tartalmazó Xeont. 3-4 éve még nem is ilyen irányba akart menni az Intel. (Hanem az Itaniummal akart minden eddiginél nagyobb monopóliumot, teljesen kizárva az AMD-t. Ugyebár nem véletlenül tett fel az AMD mindent az AMD64-re.)

Intel: "Itaniumon kivül NINCS szükség 64bitre" - mondták kb. 1 éve ...

De ugye azzal tisztában vagy, hogy a 64 bit-es Xeon processzorok nem a semmibõl meterializálódtak? Akármit mondtak is egy éve, ahhoz, hogy ma legyen 64 bites Xeon, már kb. 3-4 éve el kellett kezdeniük tervezni, fõleg, hogy ezeket nagyrészt nem automatizáltan tervezik.

Én már kb. fél éve megmondtam, hogy igy fog járni az AMD, akkor senki sem akarta elhinni nekem. Itt a bizonyiték rá.<#ejnye1>
Hát sajnos az a genyó Intel diktál!Ez tény.Ez egyértelmû volt,hogy amíg az Intelnek nem lesz 64-32 es procija addig nem lesz rá microsoft oprendszer evidens.Nem a kb.16% piacot nézik (meg a szoftverfejlesztõk)hanem a kb 82-õt így van ez az sse2 vel és a ht-vel sajnos!

arty
sztem az innovativ, ami a gyakorlaban is az :)

papiron nagyon aranyos az itanic, ezt 5 éve tudjuk. a gyakorlatban pedig nem annyira vált be, mint tervezték ... viszont a jelek az x86-64nek kellemes jövõt sejtetnek ... talán.

Forza.

asysoft
"A Microsoft és az Intel együtt állnak azon kezdeményezés élén, mely szerint a 64 bites számítástechnikára kell helyezni a hangsúlyt" LOL! Ezen jót nevettem... volna, ha tudnék. De sajnos ez már annyira szánalmas, hogy arra nem találok szavakat! X86-64(/AMD64/IA64T/X64)-es Windows még nincs, 64 bites pentiumok is csak mostanság kezdenek szálingózni... De azért az élen vannak... Legyenek.

/*WTF?!*/

NEXUS6
Hát igen ha jól látom egy AMD64 2/3-annyiba kerülmint egy azonos "órajelû" P4. A teljesítménye olyan 1/3-al nagyobb a fogyasztás/melegedése meg feleannyi az AMD-nek.
De javíts ki, ha tévedek!

Bûn az amit, az intel manapság csinál!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Szemétláda szintársulat az egész m$ intel szövetség. Soha nem fogok pénz költeni egyikre se.
Most hiába mondod, az Opteron és az A64 nem igazi innováció, csak a meglévõ szutyok továbbdagasztása. Az Itanium az igazi innováció.
Az már persze megint más hogy a piacnak mire van igénye: én is egy Athlon64-en körmölöm ezt.
Ne keverjük a dolgokat.

Hát ja, intel bácsi szembe találta magát 4ghz el, aztán valamiért megijedt, és gyorsan elkezdte fejleszteni a saját 64 bites 2 magos processzorait. Remélem csak rémhír hogy 130 wattot fog fogyasztani..

arty
DDR2-400 LOL --- fantasztkisuan fog teljesiteni, már most látom, persze a hozzánemértõ beszerzések ugyis xeont vesznek majd opteron helyett .... :)

"A Microsoft és az Intel együtt állnak azon kezdeményezés élén, mely szerint a 64 bites számítástechnikára kell helyezni a hangsúlyt"

ez a mondat pedig a hazugság teteje :)

Microsoft: 1 évet késtek a 64bites win visszatartásával...

Intel: "Itaniumon kivül NINCS szükség 64bitre" - mondták kb. 1 éve ...

Innovácio. Hatpersze... az AMD meg csak megint ment a tömeg után, igaz? :D

Forza.