105
Ki szeretné, ki nem, ill. vélemények...
 • ZilogR
  #105
  érvényes volt még 3 napig
 • ZilogR
  #104
  üdv, hogy van ez a bérlet kompenzáció???

  ha nekem van egy BKV bérletem, ami jan 14-feb 13-ig érvényes, azt még tudom +3 napig használni???

  mit jelent az, a BKV honlapon, h
  jelenleg nincs érvényes – kétheti, havi vagy negyedéves – bérlete, de volt az elmúlt időszakban, és az érvényes volt a sztrájk idején is (vagy annak legalább az első napján)?

  Ez azt jelenti, h a jan 12-17-ig tartó sztrájk 1. napján érvényes bérletekre igaz ez csak???

  HELP PLS ASAP! THNX!
 • erieskrisz
  #103
  ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ és érdekes modon ez sehol nem jelent meg hogy megvertek valakit egyik soför sem tett feljelentést sehol nem irnak arról hogy a buszsöfört mentő vitte el. Lehet hogy igaz lehet hogy a BKV vezetösége bérelt fel egy sofört vagy valakit hogy ezt mesélje el. Ezt irtam a másik BKV-s topikba is onnan másoltam át
 • Christo
  #102
  http://www.youtube.com/watch?v=HoZqzELZHuY

  Itt a jó link bocsi, bár az előző is ugyanerről szól
 • Christo
  #101
  BKV sztrájkról az igazság
 • erieskrisz
  #100
  Előbb kellett volna megvenni az új buszokat stb utána esetleg gondolkozni egy 4 metron. De akkor a sok parlamentben üllő kecseg akik érdekeltek ebben az ügyben saját cégeik által nem tudnák degeszre tömni a zsebeiket megint
 • erieskrisz
  #99
  Szopjon le az összes fejes és igenis sztrájkoljanak a soförök aki meg a
  A pontbol B be akar eljutni az meg értse meg hogy mást nem tudnak csinálni csak sztrájkolni vagy ha tudd jobbat közölje velük.
 • sPeChleSs
  #98
  Szerintem, attól, hogy nekik problémájuk van, nem kéne hogy rajtunk csattanjon az ostor...
  én meg azt remélem h NEM folytatják tovább. NE csatlakozzon senki hozzájuk, így is alig jár vmi.. Szeretnék normálisan eljutni A pontból B-be. Plusz a bérletemet se azért vettem...
 • Skyline
  #97
  Ideje volt a sztrájknak és még sokkal keményebben kéne metro és MINDEN leállítással,az alvállalkozókat és az árulókat pedig szépen bevárni munkanap végén és agybafőbe verni.
  Milliárdos végkielégítésekre van pénz,de arra hogy a nomrális munkát végző embereket megfizessék,buszokat karbantartsák...Na arra nincs pénz.
  Ki a legfőbb patkány az ügyben? Demszkáj Gabi,akit már régesrégen elkellett volna tüntetni valami szénbányában az összes cionista patkány felsővezetővel együtt.

  Hajrá sztrájkolók! Remélem egyretöbben csatlakoznak!
 • netuddki
  #96
  T rgy: A BKV egyik tulajdonosának nyílt levele Kocsis István vezérigazgatóhoz

  Dr.Kocsis István vezérigazgatónak,
  a Marxista-Leninista Egyetem levelezőtagozatának pedagógiai és filozófiai diplomásának BKV Zrt.

  Kedves Vezérigazgató elvtárs!

  Mint budapesti illetőségű lakos, és ebbeli minőségemben, mint BKV Zrt.
  egyik tulajdonosa, élve tulajdonosi ellenőrzési jogaimmal és kötelmeimmel, az alábbi kérdéseimre várok Öntől haladéktalan választ.

  Január 6-án az egyik televízióban nyilatkozott, a BKV Zrt.
  kommunikációs igazgatója, Székelyné Pásztor Erzsébetet. A kommunikációs igazgató-elvtársnő nyilatkozatában, arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mennyire van kényszerítve a BKV, hogy mindenáron a munkavállalók kárára spóroljon, abbeli véleményének adott hangot, hogy nyilvánvaló, hogy a menedzsmentnek (magyarul vezetőség, irányítás) - a kommunikációs igazgató megtanulhatna magyarul - nem áll módjában más tenni, mivel inkább a munkahelyeket akarja megőrizni.

  Amiből az, a fenyegetés számba vehető következtetés vonható le, hogy ha a szakszervezetek nem fogadják el a kollktív ultimátumot, akkor elbocsátások lesznek.

  Bár lehet, hogy a Marxista-Leninista káder-fejtágítón ezt nem tanították, de szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a buszvezető, vezérigazgató és pláne kommunikációs igazgató nélkül képes elvezetni az autóbuszt, de sem a vezérigazgató, sem a kommunikációs igazgató nem csakhogy nem tudja elvezetni az autóbuszt, de a tömegközlekedést végző gépjárművezetők hiányában nincs is rájuk szükség! (Bár kommunikációs igazgatóra ennélkül sincs!)

  Mondom ez annak ismeretében, hogy Ön korunknak egy valóságos élő polihisztora. Mindenhez ért!
  Ért
  - a vasgyártáshoz (Dunaferr Rt, ig. tag),
  - a természetvédelemhez és vadgazdálkodáshoz (Gemenc Erdő- és Vadgazdaság Rt. Fb. elnök),
  - a kőolajipari gépgyártáshoz (Dunántúli Kőolajipari Gépgyár Rt. - FB elnök),
  - a műanyaggyártáshoz (Pannonplast Rt. - FB elnök),
  - a borászathoz (Csányi pincészet),
  - az atomenergiához (Paksi Atomerőmű Rt. ig. tag),
  - a sporthoz (Magyar Öttusa Szövetség elnökségi és MOB tag),
  - az űrkutatáshoz (a Magyar Űrkutatási Tanács tagja),
  - az állami vagyon eltékozlásához (ÁPV Rt., az igazgatóság tagja),
  - nem utolsó sorban a városi tömegközlekedéshez (BKV Zrt. vez. ig.) stb.
  . .
  Szóval csak az autóbusz vezetéshez nem ért.

  Bizonyára csak azért nem, mert a káder-fejtágítós Marxista-Leninista Egyetemen, mint megbízható elvtársnak, ezt nem tanították. Nem véletlenül keresnek jelenleg is buszvezetőket, amíg vezérigazgatókat pedig nem.

  Természetesen én megértem, hogy a pénztelenség az nagy úr, és ez bizony megszorításokat indokol. Jó! De ebben az esetben várom haladéktalan tájékoztatását, hogy pontosan mikor mondott le a BKV Zrt.
  vezetősége, igazgatósága a béren kivüli juttatásairól, az évi prémiumairól és a versenyképes fizetésük egy részéről? Ezek azért is indokoltak lennének, mert amíg a buszvezetők a műszakilag ócska buszon is jó végzik a dolgát, addig a "menedzsmetről" nem mondható el, hogy jól végzi a munkáját, ha csak nem a saját zsebének megtöméséről van szó!

  Természetesen lehet azt mondani, hogy a külső erők kényszeríttették rá Önöket erre a kollektív ultimátumra. A baj csak az, hogy amint azt Ön a pályázatában - még 2008 elején - megírta, a kollektív szerződés tartalmaz olyan elemeket, amelynek megszüntetését javasolta, így pl.
  az ingyenes dolgozói utazási igazolványok biztosítását, amely cc. 1 Mrd forint plusz bevételt jelentene.

  Tudjuk jól - amit azt a pályázatában még anno leírta -, hogy a BKV-nál működő nagyszámú szakszervezettel "nehéz a különféle egyeztetések lefolytatása, érdekeik érvényesítése céljából a sztrájkot is mint eszközt használják, ami politikailag, társadalompolitikailag nehezen kezelhető".

  Az idézett megállapítása alapján megállapíthatjuk, hogy Ön csak kiválóan és eredményesen sajátíthatta el a kádári munkáshatalom élcsapatának, a Pártnak útmutató ideológiáját, és így jól tudja, hogy a kommunizmus építése során folytatott sztrájk, csak a sötétben bujkáló fasiszta és reakciós ellenség malmára hajtja a vizet, azaz politikailag nem csak káros, hanem politikailag nehezen kezelhető.
  Büntetőjogilag (Kistarcsa) sokkal egyszerűbb lenne!

  Kár, hogy, mint a volt "munkás-paraszt" hatalom Marxista és Leninista diplomása, pályázatában a "menedzsment" béren kívüli juttatásainak megnyirbálást nem tűzte ki célul, pl. az ingyenes személygépkocsi használatot! Végtére is csak demagóg és populáris elvárás lenne, hogy mondjuk a vezérigazgató leányfalusi otthonából tömegközlekedési eszközzel menjen be hivatalába, no nem hajnal 3 órára, hanem 9-re.
  Arról nem is beszélve, hogy amint azt javasolta, még saját keresetéből fizethetne is a szolgáltatásért!

  Végezetül megkérdezném, hogy az, aki ennyi mindenhez ért, mint Ön, és aki a fent ismertetettek alapján ily jól tudja kommunikálni a szocializmus alapjait lerakó és a kommunizmust építő munkásosztály élcsapatának, a Pártnak eszmei-ideológia tanításait, miért van szüksége egy külön kommunikációs igazgatóra is? Ami viszont azt is jelenti - a Parkinson törvény alapján -, ha van igazgató, akkor szervezetileg van igazgatóság is, ami kitudja hány osztályt (fő és al), csoport, irodáz, titkárságot, és teljesen felesleges munkatárs foglalkoztatását, azok versenyképes bérezését és béren kívüli juttatását jelenti.

  Mint munka- és kenyéradó tulajdonosa, elvárva válaszát, maradok elvtársi üdvözlettel:

  Adjon az Isten, szebb jövőt!
  Kiss-Dobos László
  Ez pedig egy levél amit kaptam heheh :)
 • netuddki
  #95
  Azért van ez igy mert a FIZETÉSETEK kevés! nem az árak magasak!
  Minden nyeretlen kétéves reklamálónak mondom : ha nem elég magas a fizetés akkor minden ár magas !! Az árak annyiak amennyiért el lehet adni valamit. Nincs az a kereskedő aki eladna valamit 50 frt-ért ha el tudja adni 100 -ért is!De ez csak az én magánvéleményem ,józan paraszti ésszel gondolkodva.......Yahh és még valami, az emberi tulajdonságok között van az is ,hogy először magamnak aztán esetleg másnak .Sokaknál azonban ez úgy működik ,hogy csak magamnak! Nahh ez van a BKV vezetőségnél is............
 • Willenbrock
  #94
  De valami nagyon nem működik a BKV-nál meg a MÁV-nál sem,évek óta olyan jegy és bérletárak vannak hogy egyáltalán nem mondhatóak olcsónak és mégis állítólag veszteséget termelnek minden kormány alatt.Ez miért lehet vajon?
 • Willenbrock
  #93
  Azért talán lehet némi politikai összefüggése is ennek a készülő nagy sztrájkhullámnak a közelgő választásokhoz is.A korrupció botrány vagy fél éve kirobbant már,a buszok évek óta olyan állapotban vannak amilyenben,mégis most a téli időszakban kezdik a sztrájkot amikor a leginkább zavarja az embereket.Megnőnek majd az elégedetlenkedő hangok,és az fog kiderülni az egész történetből hogy a BKV azért nem működik mert ezek ezt is elqrták.Nem tudom mennyi a fennálló kormány felelőssége a most kialakult helyzetért,de a buszparkot a rendszerváltás óta nem cserélte le teljes egészében egyik kormány sem.Igaz lehet hogy karbantartásra több pénz jutott.A villamosok egy részét viszont sikerült lecserélni.A metrók is legalább annyi idősek lehetnek mint a buszok vagy régebbiek mi lesz ha azok is elkezdenek dögledezni?
 • Bandee1987
  #92
  Eddig is csak azért nem volt káosz, mert a bkv szerelők és sofőrök megtettek mindent, amit lehet, hogy a szétrohadt buszokkal elszállítsák a népet. És így, hogy meg akarják tőlük vonni a juttatásokat, teljesen érthető amit csinálnak. Egyébként értem amit mondasz, tényleg lehet jobb lett volna így csinálni.

  Egyébként a bkv vezetés már most is úgy ég, mint a Reichstag, a korrupciós, milliókat elsikkasztós ügyek miatt.
 • Garfield
  #91
  Gaskó for preZident!
 • Kandurex
  #90
  Sztrájk,...hát sztrájkoljanak megértem, meg le is szarom, mert nem érdekel,...viszont szolidaritásból sztrájkolgatni, MÁV ugye?,...egyesek már nem tudnak mit kezdeni magukkal jó dolgukban,..van helyettük bőven ember, kidobnám mindet a francba, nem tudják megbecsülni a munkájukat.
 • Garfield
  #89
  Az biztos, de a szituáció mondanivalóját nézd:
  1. Kedves utasok! Munkaügyi vita miatt mi most sztrájkolunk, ezért most nem vagyunk hajlandóak dolgozni, sztrájkolunk.
  2. KEdves utasok! Mint azt ti is bizonyára tudjátok, a buszaink hulladék állapotban vannak, melynek kapcsán kénytelenek voltunk a NKH-hoz fordulni, akik elismerve az eszközök rossz állapotát, a hibák kijavításáig megtiltották azok használatát.

  Nem akarunk dolgozni

  VS

  Nem tudunk mivel dolgozni, mert egy független hatóság kimondta, hogy a buszok alkalmatlanok a mindennapi üzemeltetésre

  Szerinted a második esetben lehet bármiért is hibáztatni a buszvezetőket? Úgy égne a BKV-vezetés, mint a Reichstag, mert ezt aztán már nem lehet mivel "elkommunikálni", egyszerűen nem lehet a buszok állapotát másokra kenni.
 • Bandee1987
  #88
  Akkor ugyanott tartanánk, mert a közlekedési hatóság nem engedi ki a járművek baromi nagy részét. Végül ugyanúgy az utasok szívják meg. Sajnos nem volt más választásuk az autóbuszvezetőknek meg szerelőknek. Ha meg elmennek felvonulgatni azzal sztem amugy szart se érnek, manapság a sztrájk az egyetlen nyomós érv.
 • Garfield
  #87
  Azért ha annyira ki akartak volna cseszni a munkáltatójukkal, akkor nem engem, mint utast használnak fel pajzsul, hanem mondjuk ha már ennyire biztonságtudatosak lettek, mióta nincs kollektív szerződésük, mondjuk amolyan diszkrét kib*szás gyanánt testületileg keresik fel a Nemzeti Közlekedési Hatóságot azzal, hogy szívesen mesélnének a napi használatú buszok állapotáról. Márpedig amikor 200-300 buszvezető ezzel odamegy, akkor az azért elég nyomós érv tud lenni a hatóság előtt, másfelől azt mutatja, hogy tényleg elegük van a helyzetből. Ennek pedig sokkal hosszabbtávú és jelentősebb hatása lenne, mint annak, hogy a kollektív szerződés hiányában a biztonságra hivatkozva ideig-óráig diszkréten szabotálják a munkát.
 • Bandee1987
  #86
  Az általad nevezett idióták azok, akik eddig próbálták nagy nehezen összerakni a szétrohadt, szar buszokat, és elindítani, hogy téged meg a többi embert eljuttassák oda, ahova kell. Most a x milliókat zsebbe rakó vezetés az ő fizetésükön akar spórolni. Szerinted a sztrájkon kívül mi más választásuk maradt? Semmiféle fizetésemelést nem követelnek, csak azt, ami eddig is járt. Gondolkozz azon, hogy szerinted kik azok, akik tényleg tehetnek erről az egészről....

  Ha az idióták alatt a bkv vezetésre gondolsz, akkor sry, az előző sorok nem neked szólnak.
 • Dynamic
  #85
  Kapásból nem tudnék elmenni egy megbeszélésre, nem tudnék találkozni a barátnőmmel, plusz anyagi kieséssel járna. És én csak egy ember vagyok a sokból. Sokaknak taxival vagy gyalog kell munkába, orvoshoz vagy boltba menni az idióták miatt. Te meg örülsz, hogy két napig nem kell menni isibe. Hurrá, nagyobb örömöd ne legyen.
  Fákjú békávé!
 • Falkon
  #84
  Na így 2 év után.
  Holnap remélem nem törlik el a Bkv sztrájkot..
  Jó lenne ha lenne!
 • Legend Killer
  #83
  Nem lesz.
 • Met
  #82
  nem, de olyan nehéz rákeresni?
 • laci 700
  #81
  Hello! csütörtökön (holnap) és pénteken lesz bkv sztrájk?
  thx!
 • Molnibalage
  #80
  Ja. Akkor vizsga előtt 22km tekerés. Jó lesz... Viszont egyetértek a sztrájk céljával. Nem, a járatriktítás nem megoldás.
 • Legend Killer
  #79
  Május egész utolsó hete elvilleg...
 • Molnibalage
  #78
  Mikorra van tervezve? Csak, hogy ne akkora fixáljam már le a vizsgámat...
 • Legend Killer
  #77
  Lesz Bp-n május uccsó hetében sztrájk, ezmá biztos?
 • gercse
  #76
  Egyetértek
 • Molnibalage
  #75
  Talán a felbőszült sok buta bpesti aki megszavazta a kúrmányt és demszkájt is 4-szer (!) az ne a BKV-n töltse ki haragját, hanem a sok tetű vezetőn és a bősz tömeg tépje szét őket, azt a sok szarházit. VEKE majd szépen rendberakja a BKV-t.
 • Fabio Capello
  #74
  Ez mind szép és jó, de:

  1. Ilyen jegy és bérletárak mellett hogy várja el bárki is, hogy örüljön amikor bkv-ra ülhet? Alapvetően pesti vagyok, szegeden tanulok, így nem használok bérletet, jeggyel utazom, de az, hogy én hazajuthassak több mint ezer forintomba kerül köszönhetően a magas áraknak

  2. Lássák be, attól hogy lebénítják a város forgalmát, önök miatt rengeteg ember veszítheti el munkáját mivel elkésik a munkahelyéről. Egy másik fontos dolog: az orvosok, ápolók nem tudnak bemenni munkahelyükre, így akár emberéletek is száradhatnak a sztrájk lelkén.

  3. Én egyetértek a BKV követeléseivel, ugyanakkor hiába sztrájkolnak, a kedves vezetők ugyanúgy beülnek a sportkocsiba, ahogy eddig. Ennek csak akkor lenne értelme, ha minden vezető bkv-járattal járna, és így elkésne munkahelyéről.

  Összefoglalva: bár egyetértek és megértem az okokat, nem elhanyagolható az az óriási mértékű kár, amit egy egy embernek okoznak azzal, hogy teljesen megbénítják a közlekedést. Egy szándék, legyen bármily nemes, csak annak menjen kárára aki miatt megy az egész dolog, ne még kétmillió ember kárára történjen mindez.
 • utasszallito
  #73
  Kedves BKV ellenesek. Sok fórumra felirtam már a véleményemet. Szeretném, ha ti is figyelmesen elolvasnátok, s megértenétek, hogy miért van szükség a sztrajkra. Sajnos pokoli egy országban élünk, mégpokolibb körülmények között. Sajnos a mostani polotika még azt is el akarja venni tőlünk, amink megmarad. Szeretnénk jobb megélhetést, s jobb körülményeket utasainknak. Ezért sztrajkolunk, s azért, hogy ne veszitse el mégtöbb ember a munkáját. Mint buszvezetö ezt megértem, mert főleg a mi érdekünk, de az önöké is. Sajnos én is tapasztaltam a sztrajk kelemetlen hatásait. Mivel én is budapesti vagyok, s nincs autóm, mint magánember én is bkvn közlekedem. Ebböl a szemszögből igen kellemetlen a helyzet. Mint utas nem szeretnék sztrájkot, de mint vezető, ugy igen-de csak akkor és addig, mig van értelme.köszönöm.Aladár
 • Christo
  #72
  Meg kell állítani a BKV ámokfutását :)
 • Christo
  #71
  BKV sztrájkokról beszél Vitézy Dávid
 • Redfox
  #70
  Semmi baj.:)
 • BenceYCE
  #69
  bocs ezt nem ide...
 • BenceYCE
  #68
  Egy szó mint 100:

  A BKV-nál is az a lényeg mint az életben, hogy kiszolgáltatott és zsarolható legyél. Ha pénzt akarsz vidd ki a szar kocsit. Ha kint vagy akkor meg nyalj a belső ellenőröknek, hogy ne jelentsenek fel azért mert a belső mozgássérült leszállásjelződ nem működik (csere nincs mert ha beírod a műszaki könyvbe akkor másnap visszadobják anyaghiány címszóval). Ha hajnalban kezdesz akkor még nem nagy a valószínűsége, hogy egy ellenőrzést kapsz, viszont nem is szívesen állok ki műszaki hibával, mert akkor a másik kolegával baszok ki ha mondjuk reggel 5-kor csak 2-en járunk a vonalon.

  Az élet ugyanez. A NASA bejelentette, hogy egyszerre 4 mrd (!!!) telefonbeszélgetést tud lehallgatni és felvenni. Szerintetek van ennyi kém?! Ha nem akkor meg miért?! Majd ha okuk van rá akkor elővesznek. Ugyanez MaO-n a vállalkozásokkal. Lopj-csalj ha meg akarsz élni, de ha bajunk van előveszünk és úgy zsarolunk ahogy nekünk tetszik...
 • Vlala #67
  nyanya+villamos... ezen görcsölök még egy darabig :-DDD
 • Redfox
  #66
  Tévedésben vagy, a petíció nem az enyém, sőt nem is élek vele, minden hónapban rendesen megveszem a bérletet,és tisztességgel felmutatom az ellenőröknek. Mellesleg minden eddigi (jó hosszú:)) írásoddal egyetértek, én csak annyit mondtam, hogy örülnék egy szabad napnak, anélkül hogy orvosi igazolást kéne szereznem, vagy kikérni egy napot, mert mellesleg ezzel szereztem volna ma estére egy randit(mert így holnap korán kell kelni, és ma tanulni), ami azért hangulatosabb Valentinnap estéjén, mint majd szombaton, amikor bepótoljuk.;)