93
  • dez
    Nyilván nem én fogom megmondani a tutit, mert nem én vagyok a bíró, vagy az ügyész, stb. Csak azt mondtam, hogy számomra kicsit túlzásnak tűnik, hogy 1 film letöltése miatt máris jöjjenek házkutatási paranccsal. És ha nem jönnek, akkor tök mindegy, hogy mennyi illegális anyag van. Kicsit túlreagálod az egészet.
  • haxy
    Emlékeztek arra a pár szervere amit pár honapja lefoglaltak? A haverom rengeteget regisztrált az elöfizetéses telefonjárol ezekre. Énmeg letöltötem neki mert gyors nethez fértem hozzá 10 óra alat 15 film minimum. nemrég kimentek hozzá a rendörök házkutatási parancsal és minden elvitek töle gépet, filmet, szoval mindent.
  • Janek81
    Ettől függetlenül egyszer ezt mondod, máskor meg azt. Egyszer nem biztos, utána meg már biztosan nem (az utólag zárójelbe odaírt dolog már szvsz csak mentegetőzés).
    Mindegy, részemről téma lezárva.
  • dez
    Figyu! Nem szoktál krimiket nézni? Ha nincs jogalapja egy bizonyíték megszerzésének, azt nem lehet felhasználni. Legalábbis jobb helyeken.
  • Janek81
    "Na ez az, hogy nem biztos, hogy odáig juthatnak."
    Na akkor döntsd már el...
    No Comment
  • dez
    Mondom, nincs ha. (Csak egy gyenge lábakon álló gyanú, ami alapján nem (mindenhol) kapnak házkutatási parancsot magánemberek ellen.) Nehéz? ;)
  • Janek81
    "[...] ha már odáig jutnak, hogy kimennek lefoglalni [...]"
    Nehéz?
  • dez
    Na ez az, hogy nem biztos, hogy odáig juthatnak.
  • tomo
    a lokitorrentnek mondjuk votl legalabb 1 millio felhasznaloja. sokba kerul mindet eljaras ala vonni. arrol nem beszelve hoyg nalunk tenyleg masok a torvenyek, mint a "szabad" egyesult allamokban.

mindenesetre truecrypt nyilt forraskodu titkosito . ezzel esetleg erdemes egy kicsit megneheziteni ( lehetetlenne tenni ) hogy barmire is menjenek a hazkutatasukkal.
  • Janek81
    Ezt írtam:
    "[...] ha már odáig jutnak, hogy kimennek lefoglalni [...]"
    És ez a lényeg az egész postban. Az mindegy, hogy honnan, mi alapján, hogyan jutnak el valakihez, ha már ott vannak, nem fogja őket érdekelni, hogy amit találnak, honnan származik.

Szvsz az is csak egy megfélemlítő eszköz, hogy kis tizenéveseket perelgetnek meg fenyegetnek. Ez is válthat ki olyan hatást/érzéseket valakiben, hogy "né má, azt a kis lúzert megfogták a másolt szuper márióval, akkor velem mit tennének?"
  • dez
    Az embernek tehát nincs joga a kultúrához, csak ahhoz a néhány filmhez, amit szemtelen drágán megvehet évente.. Szép.
  • dez
    Gondolod, azzal kezdődik, hogy máris házkutatási paranccsal mennek házhoz? Ez az igazi terror.
  • Freddy TNT
    Van egy kérdésem hozzátok :
    Vegyünk alapul egy embert, aki letöltöget mindenfélét.Felfigyelnek rá a nagykutyák,de mivel a szolgáltatót szerződésben köti, hogy ne adja ki az adataidat,ezér nem tehetnek semmit. Ugye? De mi van akkor ha rá egy hónappal felmondod a szerződést(kikötteted) Akkor már kiadhatják az adataidat nem ?
  • Janek81
    Ez a lokitorrentes ügy csak eszköz (mint a töbi hasonló balhé). Naív dolog azt hinni, hogy ha már odáig jutnak, hogy kimennek lefoglalni, akkor csak és kizárólag a lokiról származó dolgokat veszik észre és a másik raklapnyi másolt cucc felett szemet hunynak. Lentebb olvastam ilyen metegetőzéseket, hogy én csak a *.torrent fájlt szedtem innen le, meg nem is tudtam, hogy mit töltök, elfelejtettem törölni, stb., stb... Ezek valszeg nem fogják meghatni őket, ha akár egy bájtnyi illegális adatot találnak valakinél...
  • dez
    Ezt nagyon jól összefoglaltad. De valahogy kint senki sem beszél ezekről... :/
  • nemcsakfeel
    télleg, ok.
    proxyt torrenthez?
  • sghu
    OK, várj egy picit, átfordítom az ágyúk csövét a .org-ra...
  • tomo
    MPAA.org
  • sghu
    És lőn setétség!
    MPAA kiütve

Persze valószínűleg csak elővigyázatosságból kapcsolták le, mert érezték hogy nagyot kapnak majd a pofájukra.
  • sghu
    ...1...
  • sghu
    ...2...
  • sghu
    ...3...
  • sghu
    Van egy olyan érzésem, hogy az MPAA oldala nemsokára elérhetetlenné fog válni.
  • Magnetic
    Ott a pont
  • Myron
    "A filmek illegális letöltése nyomot hagy. Az egyetlen mód a büntetés elkerülésére, ha teljesen felhagysz ezzel."

vagy ha sorbakötök pár proxy-t
  • Myron
    goldolod a többi fáj? csak ugyan úgy mint az oldies. senkit nem érdekel hogy az régi. ugyan úgy lemásoltad és bűncselekményt követtél el. bört9nben fox lakolni érte!!!
  • galocza
    én mondjuk csak oldiekat töltögettem azok meg nem fájnak senkinek, szóval nem kerülget a szívroham. de azért nem örülök, hogy lokinak is vége...
  • Sadist
    Dehogy. Egy IP címmel nem mennek semmire, csak akkor, ha a szolgáltató kiadja az IP címhez tartozó adatokat. Az ügyfélről adatot pedig csak abban az esetben adhat ki, ha bizonyíthatóan bűncselekményt követett el. De ameddig nincsenek meg az adatai, addig nem bizonyítható rá. Tipikus 22-es csapdája.
  • Myron
    passkey-ről még nem hallottál? nem kell IP-t tárolni.
  • JZO
    StarCraftot megvettem, együtt adták a BroodWar kieggel, nagyon cool !
  • JZO
    rosszul tudod
  • wbtist
    Javítsatok ki, de úgy tudom itthon magán célra történő másolás lehetséges, ha nem üzleti céllal történik?
  • fifi
    Akkor aki sokat használta a Lokitorrentet most pakolhat? Vagy hogy lesz most?
  • Robeast
    Nekem már a tavalyi 1700 forint is elfogadható volt érte, és úgy éreztem, ez egy teljesen korrekt ár. Ha rajtam múlna megtiltanám, hogy 5000 Ft-nál többe kerüljön egy játék még, ha az a legújabb is. DVD dettó, bár annak legalább csökken az ára. Most már jól odafigyelve az akciókra, így is be tudtam szerezni magamnak rengeteg filmet 1500-2000 forintért.
    A probléma az, hogy én műértő vagyok, azért adok ki érte pénzt. Nem is velem lenne itt a nagy baj, hanem azzal, aki akkor sem venné meg, ha 5 Ft lenne, mer spúr.
    Avagy legyen 10 000 Ft egy játék, csak akkor a minimálbér legyen legalább 100 000, hogy egy normálisabb keresési lehetőségről ne is beszéljünk...Ezzel meg megin az a baj, hogy az "adómentes" minimálbérből, ha 100 000 lenne, akkor levonnának 20 000-et, csak úgy. Na mind1, nem lovalom bele magam...
  • Looserke
    Még jó,hogy az emil címemben a teljes nevem benne van!
  • Zozo76

Eddig volt ado, most lesz IP bevallas is :).
  • Csacsis
    JA igen.
    A StarCraft végre megfizethető árban van!
    Tessék megvenni minden rajongónak, és jó példát mutatunk ezzel is!
  • Csacsis
    "Letölthetsz, de nem bújhatsz ki a felelősség alól"

Mert a pénzéhes "Multinacionalista" MPAA Rád is figyel! Hát igen. Csak egyszer lenne egy olyan szervezet, aki a felhasználók jogait védi! Tuti hogy perkálnék nekik, ha egy-két pert megnyerne az MPAA ellen!!!
    Sajnos itt ugyebár nem a "legális termék" megvételének problematikájával kell szembenézni, hanem a "ha nincs pénzed,
    "D*g*lj meg!" nevű filozófiai eszmerendszerrel.
    Mert a magam részéről szívesen fizetnék egy csomó mindenért, mert NEM VAGYOK TOLVAJ!!! DE!!! Ne mondja már nekem egy akármilyen cég, hogy itt egy game 10.000FT!!! Mert akkor meg úgy érzem engem lopnak meg. Vagy egy film 5-6000? Mi annyi abban? kérdem én. De még a 2-3000 is sok filmenként. Ha 2 mozijegy ára lenne, azt mondom, OK!
    Na szóval megint felhúztam magam rendesen. ááá Majd ha a pénz mint "társadalmi érték" végre eltűnik a süllyeztőben, és végre érdekektől mentesen végre elkezd az emberiség "fejlődni" akkor megoldódnak ezen problémák is.
    MPAA
  • silanor
    Meg azt is figyelembe kell venni, hogy a birosag csak azt mondta ki, hogy a kocsogok megkapjak a hozzaferest a lokitorrent-hez. Es? legfeljebb kapnak egy ip cimet. Utana mit csinalnak? Vagy kint odamesz az ISP-hez es megmondja mindenfele papir nelkul, hogy kihez tartozott akkor az IP?
  • tomo
    a memoriaban, de ha kikapcsoljak a gepet....
    egyaltalan nem kotelezo logokat fileban tarolni.