Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azoknak, akiket érdekel az ilyesmi:
találtam egy nagyon egyszerû tabletop BSG rpg tervet
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
power mac g4 733 1Gb ram
Meg hogy a bolygót... A Galacticat mi? És hova hagynák el? Az ûrbe? 😊
Csillagközi romboló - új sorozat!
A Cylon-oknak az a különös szokásuk van, hogy minden 33. percben támadnak. A Galaktikáról menekülõ emberek ezért kis csoportokba verõdve hagyják el a bolygót, hogy esélyük legyen a túlélésre. Ám a legénység fárad, az FTL rendszernél pedig meghibásodás jelentkezik...
http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000112524
KI ÍRJA EZEKET??????????
Egyetértek, ha ez egy vihar elõtti csend, vagy felvezetés, akkor minden OK. Viszont ha a következõ 2 részben nem történik semmi, ami a fõszálat mozdítaná elõre (+ minimum a Zarek szálat), akkor tényleg elmondhatjuk, hogy kezdik nyújtani, és romlik a színvonal.
Ismét csak JMS-re és B5-re utalnék, még a leguncsibb töltelék részben is volt min egy 20-30mp-es jelenet (árnyak lecsaptak, "megvilágosodás" pölö két szál összekapcsolásával, egy rövidke konspirációs párbeszéd, látomás ...), ami a kapcsolatot jelezte más szállal, vagy csak egy bepillantás volt abba a másik szálba (amitõl az továbblépett). Itt ez nagyon hiányzik, lenne hova fejlõdniük a forgatókönyvíróknak
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egyetértek, részben. Én cseppet sem bánom hogy ilyen az elmúlt 4-5 rész. De csak akkor, ha az következik amire gondolok. Mert ha igen, akkor ez a pár rész felvezetés, és magyarázat a késõbbi dolgokra, reakciókra. Vagyis az én meglátásomban a közelgõ nagy "bumm"-t nem 45percbe sûrítve akarták felvezetni, hanem inkább kockáztattak, és pár "unalmasabb/látszóleg semmitmondó és értelmetlen" résszel hazárdíroztak.
Zarek? Muszáj volt elmagyarázni a Bmarket részben, hogy jelenleg õ hogy áll a "sötét oldal" 😄 szamárlétráján. Mert eddig mint küldött volt, és kész. A jobbkeze ugyebár meghalt anno a Kobolon, és azóta csak mint politikust láthattuk. De most képben van a nézõ, hogy bizony a vér nem válik vízzé - habár ezt szerintem senki sem gondolta komolyan anno ;]
"Sebhely" vadászat szerintem végig Thracerõl szólt, pontosabban arról, hogy kezdi egyre inkább elveszteni a talajt a lába alól. Értem ezalatt azt, hogy még mindig vakon hû Adamahoz, de lassan kezd idegileg kiborulni, amire a pia megint rárak egy lapáttal. Nem mondom, Kat bébi is rátett egy lapáttal, de a lényeg hogy Thrace egyre inkább kaotikusabb, és csak hajszál választja el a "robbanástól". Ez a vonalat vitte tovább részben a túszejtés, és gázolt még jobban bele a sors, egy rossz lövés (nomeg Dee) a lelkivilágába. Biztos vagyok benne, hogy a következõ részekben valami olyasmit fog tenni Thrace, ami döntõen befolyásolja a dolgokat, és nem biztos hogy jó irányban... Aztán majd megoldja valaki persze ;]
Billy? Na most Billy gyerek szerintem cylon, de ez az én hülyeségem, ebbe ne menjünk bele. Ha az, ha nem, a lényege az egésznek, hogy feszültség legyen Roslin és Adama között. Roslint mindig is kirázta a hideg Sharontól, most pedig hogy miatta veszítette el a hozzá legközelebb álló személyt, biztos hogy nem fogja hidegen hagyni. És mindez Adama döntése miatt. Direkt hangsúlyozta Roslin hogy mit érez Billy iránt, és mit jelent neki a kölyök, szerintem nem véletlenül. Lesz még ennek a szegény gyerek halálának olyan következménye kettõjük között, ami folytán szöges ellentétbe fognak kerülni.
Sharont nemtudom hova tenni. Szerintem szintén direkt mutatják Adama tipródását, hogy higgyen e neki avagy sem. És szerintem ezen keresztül a nézõket is próbálják egy picit befolyásolni: gondolok arra, hogy szinte mindenki szimpatizált Sharonnal (C vagy G, lényegében mindegy, mindkettõ szimpatikus volt/lett), de most valami olyasmi következik, amelyre senki sem számít. De a nézõtõl nem lehet elvenni csak úgy hipp-hopp az egyik kedvencet (lásd Bobby és a Dallas ;]) ezért az elmúlt részekben olyan szöveget adtak Sharon szájába, és olyan szituációkat írtak köré, amely kapcsán a nézõ kezd picit kételkedni a dolgokban. És habár Billy nem az õ számlájára írható - csak közvetetten, de még ez is túlzás -, mégis valahogy szerintem kezd veszíteni a szimpatikus oldalából a leányzó. Ez pedig elõszele lehet valami olyannak, amely gyökeres fordulat lehet a "jó Sharon" Csillagközi életében 😄 (bocs, muszáj volt leírnom egyszer, de a hideg kiráz ettõl a sz*rtól, Csillagközi.....)
Mindez persze erõsen magánvélemény, én így érzem. Megnéztem az elmúlt részeket s2e16ig egyszerre, és az egész nekem olybá' tûnik, hogy a vihar elõtti csend. Mint szökõár idején . nem jön egybõl a víz, elõbb szépen "visszahúzódik", aztán hirtelen nyakonönt és visz mindent... Vagyis ellentétben a topiklakók nagy részével, én látok értelmet az elmúlt részekben. Hogy aztán ez az értelem valódi e, vagy teljesen melléfogok vele, majd kiderül a következõ hetekben. Remélem hogy nem, és van értelme ezeknek, és tényleg nem lesz egy elnyújtott szappan belõle.
Ennyi. Bocs a hosszú kommentért, és az esetleges hibákért, késõ van már átolvasni... ;]
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
tehát az 6,5 óra.... gondold meg, hogy neked melyik éri meg jobban
Én az Endlessrõl csak olyat szedek le amit muszály, az arány miatt :-(
De most egyre gyorsabban jön az endless-rõl, mert néhányaknak már 100-ra lejött... már 28%-on van, és csak 2 nap kell neki hogy leérjen 😊
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
1x05 rész pl:
http://www.torrentreactor.net/view.php?id=5076064
Google keresõbe írd be:
battlestar galactica 1x04(stb) torrent
és keresd a " Battlestar.Galactica.1x05.ws.dvdrip.xvid-sfm_TMindTV" ebbõl a TMindTV a lényeg, ezek nekem nagyon gyorsan jöttek le, asszem a TORRENTREACTOR.NET -en vannak!!!!
Jó töltést és szórakozást.
Nimfas
Az fizetõs ftp-nél az a gáz hogy nem olyan aktuális mint a torrent. Nekem van ftp hozzáférésem és mégis torrentrõl töltöm 😊
Tudom, hogy tilos a warezolás, de valaki nemtud olyan helyet ahonnan gyorsabban lehetne leszedni? Akár sms-es is lehet, hajlandó vagyok fizetni érte, csak annyira jó és nézném a folytatást :|
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
én meg most töltöm külön a pilot-ot is, mert azt hittem az valami külön rész! 😞
Kösz a (nem szántszándékú) felvilagosítást!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ez még a Sztárflítnél meg az elleninteligenciánál is jobb. 😊
Valaki homályosítson már fel, hogy mi is az a minisorozat? A pilot lenne az? Vagy más? ...tudom <#lama>#lama> vagyok.
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
Ebben azért ilyenek nincsenek :-)
Köszi egyébként mindenkinek, majd meglátjuk milesz. Egyenlõre a 3 órás minisorozatot néztem meg, és el vagyok ájulva olyan jó 😄
"és én igenis meg voltam elégedve a szinkronnal, hisz én olyan scifi szinkronokon nõttem fel ahol az ûrhajó kilövését (launch) "tíz perc az ebédig"-nek fordították.. 😄"
😄
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Leszedtem 2 részt egy lengyel hubról.... 170-200 k-val jött... aztán lelépett a srác. :-(
Most magyarról szedem, de 30k-val, ami azért nem ugyanaz :-D
Elõre is köszi!!!
Nimfas
Állítólag csapnivaló a magyar szinkron, ezért próbálom is kerülni. Viszont mivel laikus vagyok (most csöppentem bele) ezért lehet hogy észre se veszem a különbséget... majd meglátjuk 😊
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Az elsõ évadot mikor fogják adni itthon nálunk? Ez az egyik kérdésem 😊 A másik az lenne hogy honnan lehetne normális sebességgel letölteni az elsõ évadot? Nagyobb torrent-trackereken megtaláltam ugyan de a megosztás aránya 0,3 alatt van legtöbbször, és csigalassan jönnek lefele ;-(
Bocsi a warezért (ha egyáltalán az), pls segítsetek légysziköszi 😊
Szóval Spoiler: a láthatatlan topic folytatódik
Egyet kell hogy értsek elõttem szólókkal, tényleg megy lefelé a színvonal.
És valahogy nagyon egyszálas a dolog.
Ez volt az, amiben JMS verhetetlen volt, párhuzamosan vitte a szálakat, szereplõket, néha fõleg csak 1 szálat vitt tovább, de azért sandán pár másikon is lökött egyet (így még érdekesebb lett az egész)
Szóval ez az, ami itt nagyon hiányzik.
Na akkor most az aktuális részrõl:
Az egész valahol ott kezd el nevetséges lenni, hogy mégis mi a fenét kerestek fegyverek civilek kezében!?!
Ugyebár eddig is nagyon hiányzott a civil rendõrség felállítása (meg minden ehhez hasonló). Nem tudom elképzelni, hogy mûködhetne egy városnyi emberû flotta megfelelõ biztonsági személyzet nélkül. Elsõ lépés (úgy európaisan :p) minden fegyver beszedése, fegyverraktárak kialakítása hajónként. Kompok, átszállóhalyók, utasok rendes átvizsgálása, kb vámolása, ... szóval a normális és elengedhetetlen dolgok. Nem igaz, hogy nem lehet ilyen fejletség mellett erre egy rendszer kiépíteni (ami akár lehetne hálózatos is, de teljesen elkülönített más a hajókon lévõ rendszerektõl).
Ráadásul eleget találkoztak már a Cylon vírusokkal, hogy tudjanak végre védekezni ellene
Na vissz a témához. Nem elég, hogy fegyverhez jutottak civilek, nincs egy õrjárat, vagy valami, hogy ellenõrizze õket.
Maga a túszdráma nevetséges volt, sûrû altatógázt, könygázt, füstöt a levegõbe, és be lehet gyûjteni az alvó terroristákat
Billyért pedig kár. Jó szereplõ volt, és még sokminden lehetett volna a karakterében (kb mint Vir a B5-ben)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Hát, vagy mégis, de igazából senkinek sem rontja el az élményét, mert nem kerülnek kifejtésre, így bárki, aki csak napokkal
Hé, mi ez a sok "látható" spoiler? 😊
Amirõl egy büdös szó sem esett az elmúlt részekben, pedig kellett volna:
- Honnan vannak nyersanyagaik?
- Mi van Six-el? Baltarral? Tom Zarekkel?
- Mi van a Cloud 9-os partizánokkal?
- Mi van a nukleáris töltettel, amit Baltar Six-nek küldött?
- Mi van a Cylonokkal? - Meglepõen lazán utazik a semmiben a Flotta.
- Mi van az útiránnyal? A Földdel? - Az elsõ szériában hogy görcsöltek a prófécián, most meg le se szarják.
- Mi van Sharon babájával? Meglepõen fejletlen - a bányászós részben jelezték, hogy már 6 hónapja >?> folytatják a kitermelést, ugye a Bázis Csillagok és a Feltámadás Hajó lerombolása után. Sharon már akkor sem 1 napos terhes volt, azóta eltelt jó néhány hónap - Sharon hasikája szinte alig, szülés sehol. A Cylonok talán 2 évig terhesek? <#eplus2>#eplus2>
Nagyon úgylátom, hogy ez a sorozat SG szintre fejlõdik vissza. Tulajdonképp ez egy ideje már tart. 2 féleképpen nézhetem: Ha egyik oldalról nézem akkor azt látom, hogy már az évad eleje óta downhill megyünk, ha másik oldalról akkor "csak" a 10. rész óta. Talán inkább az utóbbi felé hajlok. A 10. rész nagyon jó volt, elérték ugynaazt a hatást amit az 1. évad végén. És kész ezzel kifujtak. Azóta lejtmenet. Én sem tudtam igazán felismerni idáig, egy barátom világított rá a dologra. Úgyérzem valami változás volt a háttérben. Úgyérzem, hogy ez a sorozat is kezd nagyon "elpénzesedni". Látszik hogy el a akrják nyujtani, lassan komolyan olyan lesz mint az SG. Vannak nagyon jó részek amik viszik faszán a storyt a többi meg töltelék szar. Még nem tartunk itt, de attól félek a 3. évad ilyen lesz. A mai rész egyfajta utolsó csepp volt a pohárban. És Billy halála miatt felmerült bennem pár kérdés. Billy egy olyan szereplõ volt akinek nem kellett volna meghalnia. Az elnöknõnek pedig meg kellett volna halnia. Persze lehet azt modnani, hogy a jóslatban nem volt megadva pontosan hogy hal meg, de ez elég nevetséges indok. Ezen a húzáson nagyon látszik hogy semmi más céljük nincs mint húúúúúúzni, hogy sok pénzt be lehessen belõle zsebelni. De vissza Billyhez. A második évad elején szó volt róla, hogy Roslin szemében õ olyan mint Adar volt és õ lehetne a következõ elnök. Szerintem egy olyan szereplõ volt a sorozatban aki "többet érdemel" egy ilyen egyszerû (és röhejes) "hõsi" halálnál.
Szerintem kilépett. De végül is akárhogy is van én nézni fogom, mert sci-fi rajongó vagyok 😊. Nézni fogom az biztos 😊.
UI.: Én úgy érzem óriási rés tátong az elsõ és a 2. évad közt. Az elsõ egy komplett egész volt, ami kérdéseket vetett fel az emberben, képes volt helyenként katartikus hatást kiváltani. A másodikban ezt már nem érzem. És sokminden más is van a 2.ban ami nekem nem nyerte el a tetszésem