Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Újra él a BSG Wiki, ajánlom ezt az oldalt mindenkinek, érdekes fejtegetések vannak itt a Galactikáról 😊

Vitát felélesztve <#nevetes1>. Ezzel a szöveggel nyit: Galactica (BS 75) is the most famous warship in the Colonial Fleet. <#vigyor5>

Zsolo007
Egyetértek 😞

[NST]Cifu
Személy szerint attól tartok a legjobban, hogy ne adj isten a forgatókönyvírók nem tudják kihagyni a kliséziccert, és kiderül, hogy valamely (vagy több) fõhõs valójában természetfeletti tótumfaktum, és valójában a Cylonok vigyáztak eddig rá... blabla...

Ideje lenne, ha visszatérnének az elsõ évad receptjéhez, mert egyelõre a második évad nekem kevésbé jön be... :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sir Quno Jedi
Már ma is vannak módszerek számítógépek hack-elésére, amihez NEM kell sem háló, sem wifi, hanem közvetlenül a hardware-t hack-elik. Amúgymeg a Cylonok úgyis telenyomathatták a hajót alvó jeladókkal, vírusokkal, miegymással, a legkisebb rés és vége.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pharaoh
Hát jó lehet, de vészhelyzet esetére, mikor mégis hálóztba kell kötni a rendszereket, akkor igazán kikapcsolhatnák a WiFi-t mg minden külsõ kummunikációs rendzsert és akkor nem kapatnak ell semmit.

miután a cylonok fellázadtak, az emberek teljesen felhagytak a mesterséges intelligencia kutatásával, a cylonok pedig ugye onnan kezdtek. Volt rá negyven évük hogy fejlõdjenek, ergo biztos, hogy sokkal jobban értenek hozzá, mint az emberek.

Sir Quno Jedi
A Cylon-oknak fényévekkel magasabb már a technológiai szintjük és tövirõl hegyire ismerik az emberek technikáját. Nem harcolhatsz eredményesen azon a fronton az ellenséggel, ahol az a legerõsebb. Adama jól csinálja/ta.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pharaoh
A gép = program. Nem hiszem hogy az emberek ne tudnának jobb tûzfalatt ,stb csinálni, annál, hogy a cylon 1 perc alatt ne törné fel.

pedig ebben kivételesen igazuk van, a gépek mindig jobb programozók mint az emberek.

Pharaoh
Egyedül azt az érvet nem értem, hogy azért nincs hálózat a galacticán, mert a cylopnok feltörik, meg minden. De a cylonok is csak gépek, ha a hajón is szuperfejlett gépek lennének néhány jó programozóval, azért már oda se történek be olyan könnyen a cylonok. Sõt ahogy láttuk a cylonokat is meg lehet hackelni.

Sir Quno Jedi
Én má nem is nézem...

Sir Quno Jedi
Namost, hogy az írók miatt mit bénáznak az amúgy ugróképes raiderek, az a saját faszságuk, lehet célja volt a Cylon-oknak vele (bár már szerintem az írók se értik az egészet).

Nekem az a bajom, hogy annyira misztikussá akarták tenni a sztorit, hogy sikerült zavarossá tenni a második évadra, többször is belkeveredtek, az egész ellentmondásossá vált és ezt már tutira nem tudják frappánsan befejezni, hogy a magamfajta tapasztalt scifiaddikt ne fakadjon ki, hogy "EZ EGY FA@@@ÁG!!!". Egy ekkora sztorit egyben lehet csak megírni, a térbeli és idõbeli konzisztencia miatt (lásd. B5).

Úgy járnak vele mint sok Star Trek rész, amit "valahogy" be kellett fejezni a 45 perc végén, hát befejezték, mi pedig a fogunkat csikorgatjuk...

Sir Quno Jedi
Ja, ugyanarról pofázunk, oké! 😄

Bassz.... BOCSI, nem raktam ki a FEHÉR jelzõt.....!!!!!
Sir Quno Jedi
Vazeg, ez nem egy raider! Azt valóban meglovasította Shannon.

Kara thrace elbucsuzik endrutol, odaadja neki a dögcéduláját, majd beszállnak egy ilyen izébe, és távoznak a capricáról:

jól rémlik :-D
Starbuck vitte el a Galacticáról... azzal ment vissza a Capricára.... majd Shanon lelépett vele, míg õ verekedett a szõke nõcivel.... aztán hogy mi történt a géppel az nem derült ki, ugyanis egy nagyobbal léptek le amit Shanon szerzett "cserébe"... és azzal mentek el a bolygóról....

Üdv.
Nimfas
[NST]Cifu
Arról a Raider-rõl van szó, amelyel Thrace Caprica-ra ment vissza? Mert ott Shanon-C egy másik "teherhordó" Cylon hajóval vitte volna vissza õket a flottához. Már ha jól rémlik...

joebacsi
hmm...elõször reflexbõl énis azt írtam volna, amit te, hogy sharon elvitte, de úgy rémlett, hogy a végén visszahozta és azzal mentek el, de lehet ideje lenne megint megnéznem azt a részt 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

de elvitte. Iderakjam a képet?

1. shannon nem vitte vissza
2. a bolygoról egy nagy géppel mentek el, amiben hárman voltak - bele se fértek volna egy raiderbe.

joebacsi
de aztán Sharon visszahozta, máskülönben mivel hagyták el a bolygót? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

IMYke2.0.0.0
Shannon nem vitt el semmit.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

pedig az egyértlemû, Shannon elvitte.

Hát pedig ez biztos nem igaz, ugyanis biztos láttad azt a részt...

amelyikben megtámadnak egy uzemanyag kitermelõ állomást. Namármost ott egy bolygó van csak, kb. 150 cylon raiderrel, csatacsillag nélkül. Amint lee adama kilövi a felszini védelmet, a raiderek menekülni kezdenek, és egyenként levadásszák õket. Itt nem igazán értettem miért menekülnének, hisz iszonyat tulerõben voltak. Ja, és nem elugrottak!

IMYke2.0.0.0
Ami engem zavar: Thrace ugye meglovasított egy Raider-t. Azt a fedélzetre tették, s kétszer még láthattuk is - két különbözõ részben - , de azóta semmi róla.
Pedig, annak a technikai hátterét - mégha egy lényrõl is van szó, mert az! - fel lehetne használni egy másik BlackBird-ben van ilyesmiben...!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sir Quno Jedi
Hát amit meg én láttam, az alapján összevissza ugranak még a raiderek is, nem kell baszomnagy ugródrive, meg anyahajók hozzá. Az hogy késõbb mit találnak ki kevésbé izgat.

na ezt honnan veszed? láttam 2x18at is, szóval meglep...

Sir Quno Jedi
Úgy, hogy a raider az él, olyan mint egy ló, ami tudja az utat helyetted és amúgy tök magától is el tud ugrani bárhova. Nyilván valamiféle neurális háló vezérli és nem ezeréves szaros számítógépek, mint a Galactica-t. Elõfordul, majd, hogy növelendõ a számításigényt újra idõlegesen hálózatba kötik a Galactica kompjútereit, na mindjárt más lesz a baba fekvése. A lényeg pont az, hogy nekik kõkorszaki módszerekkel manuálisan kell ugrabugrálniuk, mivel nem merik megkockáztatni a high-tech használatát, hála a Cylonoknak.

Sir Quno Jedi
A cylon-ok még a kisebb hajókkal is lazán 1000x-esen túlugorják az emberi hajókat. Ezér kéne begyûjteni már valami komolyabb cylon hajót...

quack
besteller <#idiota>

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Zsolo007
reklám...

Egyszerû. Thrace tudta milyen koordinátákra kell ugrani.
(Ez nem sakktábla vagy ugróiskola. 😊)

PiszkosFred
Pont ezt akartam írni, hogy nem távolságilag menekültek, hanem helyileg. (remélem érthetõ, nemtudtam jobban kifejezni) ;] A Föld meg minden csak utólag jött a képbe, eleinte csak el akartak tûnni, és rendezni a sorokat...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pharaoh
De az emberek nem egyenes vonalban ugráltakm hanem összevissza, hogy ne találják õket olyan hamer meg, Thrace meg gondolom egyenes vonalban ugrott, amivel úgy gyorsabb.

ha 250x-es a különbség akkor az emberiségnek befellegzett 😉

IMYke2.0.0.0
<#vigyor>

IMYke2.0.0.0
Lehet, hogy a Raider nagyobbakat tud ugrani... <#idiota><#ravasz1><#wilting>

geri15
Mondták, hogy a Cylon Raider sokkal nagyobb távokat képes ugrani.

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

aha, és ami a flottának 5 napig tartott rengeteg számolással körítve azt õ hogy csinálta meg abban a szar gépben belek között fekve? 😊

ugyanarról beszélünk, ez a pilotból van. És nem, ott nem volt páncél, lásd a galactica felirat alján égõ tuzet:

IMYke2.0.0.0
Mi csak azt láttuk, hogy egyet ugrik... lehetett az akár sorozatos ugrás is. A készítõk ezt nem tartották fontosnak jelezni...

SPOILER

Kara Thrace hogy ugrott vissza Capricára mindössze egyetlen ugrással, amikor elõtte kétszázötven ugráson át távolodtak a bolygótól?

IMYke2.0.0.0
Vigyázz! A képed is bizonyítja: az atomrakéta a PÁNCÉLLAL rendelkezõ részébe csapódott...
Ellenben, volt egy rész, amikor egy töltet kiszakította a Galactica oldalát - ugye, ekkor kellett Saulnak "megölnie" közel 80 (?) embert az ûrbe kiengedésükkel... - , nos, akkor a "védtelen" részébe csapódott a töltet: meg is lehetett nézni rendesen a hajó szerkezeti vázát... <#idiota>
Tyrol akkor ment ki oda szkafanderben.

Megnéztem a pilotban hogy a nuke elõtt hogy néz ki a Galactica. A képen Thrace éppen kiröpül a csöbõl, ezután jön a két cylon, a három rakétából egy bemegy. Kérdés, hogy akkor minek páncélzat, ha így is kibirt egy atomot 😊

a pegasus most kapott két nukeot, meg kéne nézni utána hogy néz ki 😊

mrzed001

Bizony fikarcnyi lõszerük sem volt, elsõ utuk egy fegyverdepóba vezetett.
Onnan aztán szépen pakoltak, de nem csak nuke-ot (fõleg nem azt, meg gondolom abból azért nem tartanak tonnaszámra ott sem), fõleg inkább a gatlingbe (látva milyen iramban szórják bizony elég szépen utána is kellett gyártani sztem)

Ami a páncéllemezt illeti, egyszerûbb gyártani az biztos. Viszont ameddig nem készül annyi, hogy a teljes hajót befedje (vagy nagyobb sérülékenyebb szekcióit), addig csak önámítás (2 m-el arrébb megy a töltet, és ott már fedetlen), ezért nem is érdemes vele szórakozni
A viperekkel és gatlinggel viszont le lehet szedni a rakétákat mielõtt célba érnének

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Hopp tényleg kicsit megkavarodtam ezzel kapcsolatban, ott a pont. 😄