6292
  • Cat #2842
    nézz meg egy 50ezres várost - legalább egy megyei ujság, és egy helyi ujság biztosan van + regionális hiradó, ez kapásbol 100+ ujságiró.
  • Fenrir
    Nem látszik még rajta :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érdekes a BSG: 2 kapitány, 3 XO és 2 CAG...Lessz ebből még anyázás :D
  • PiszkosFred
    Voltak utalasok, hogy a flottaban milyen hajok vannak. Altalaban akkor, amikor vagy elfogyott a viz, vagy az uzemanyag, esetleg akkor, amikor a flotta fele megint eltunt/kulonvalt (mikor melyik;]), es eltunt vele mindenfele erc es egyeb nyersanyag feldolgozo hajo is. Vagyis elvileg a flottaban van rengeteg olyan hajo, vagy telep, amelyek elvegzik az ipari munkakat, foleg ilyen kis letszamu nepnek. Mondjuk en azon mosolygok midnig, amikor 45.000-50.000 fos emberiseg elnoke (elnoknoje) 15-20 ujsagironak tart sajttajt ;] Ott picit az tulzas, ha aranyaiban nezzuk a dolgot - vagy legalabbis nem tudom mennyire hiheto az, hogy ennyi media (kulonbozo ujsag vagy teve) van jelen a 45.000 fos tarsadalomban...
  • zorden
    Hat, en csodalkozom, hogy a BSG meg egyaltalan menni tud. Kivul es belul egyarant raferne egy kis helyrepofozas.

Biztos Ti jobban megjegyeztetek, pedig en most nezem ujra az elso szezont, hogy vajon honnan a fenebol van ennyi loszer (elsosorban a Viperekbe, de a nagy lovegekbe is). A ragnarol levo cucc ilyen sokaig kitart? Szerintem elobb vagy utobb valami keszletezest kell csinaljanak (fem, uzemanyag, hadianyag, stb.), vagy ennyire mar nem szabadna "realisan" nezni? :-)
  • zorden
    Szerintem nem. Nagyon adtak a reszletekre, es ha az elnok ur nem vonta vissza a megbizatast, akkor a bortonben is alelnok maradt :-)
  • [NST]Cifu
    A karakterek változása és a helyzet tisztázás miatt szvsz nagyon is jó rész az S3E5. Sose hittem volna, hogy Lee Adama még a végén szimpatikus karakter lesz, már nem az a nyálas TopGun-utóérzés, mint volt az elején.

Gaius sorsa érdekes, szerintem elöbb-utóbb aféle Cylon vezetőt fognak faragni belőle...

Taktikai téren pedig két érdekes momentum:

-A BSG állapota rosszabb, mint valaha, valószinüleg ennek nem csak üzenet értéke van, tényleg ramatyul néz ki.
    -A Cylonoknak még sok-sok basestar-juk van. Valamint legalább egy újraéledő hajójuk. Ugye ez korábban a feltételezésekbe bejátszott (miszerint már nem képesek a Cylonok éledni, mivel az újraélesztő hajót elpusztították).
  • Cat #2836
    a miniseriest ki ne hagyd! azt nézd meg, és egyből levághatod hogy tetszik e.
  • joebacsi
    nem, nemválaszolt még senki, az olyan fontos viták mellett, minthogy 15/10es, vagy 12/10 es volt e az első évad az én problémám labdába se rúg :D
    amúgymeg a nejlonok nem "menesztették" egyúttal, mikor ki akarták végezni? :)
    vagy ez nem számít?
  • zorden
    Gondolom sokan valaszoltak, de en ugy irok, ahogy olvasok :-) Szoval Zarek volt az alelnok, s mivel Gaiusnak mas teendoi akadtak, igy elolepett elnokke.
  • Zsolo007
    Attól függ te mit értékelsz szappanoperának...
  • Zsolo007
    Te lemaradtál az első évadról? Leoben nagy fasz. Keveri az igazságot a hazugsággal, méghozzá kurvára hihetően :).

Szerintem nézd vissza az első évadból a vele és karával foglalkozó részt (már ha megvan neked) : 1x08 Flesh&Bone

Pont ezen részre visszagondolva értem és nemértem :D, hogy Kara hogy vette be olyan gyorsan ezt a gyerek dolgot :)
  • Zsolo007
    Nah csak hogy ne csak "jót" láss:
    S1: 15/10
    S2 első fele:10/10
    S2 második fele:5/10
    S3: 10/10
  • Thomas Hangmen
    Ez így jólhangzik:D
  • PiszkosFred
    s1: 10/10
    s2: 10/10
    s3: elso negy resz 12/10 ;], otodik 10/10

• Thomas Hangmen
    Kösz
    akkor nekikezdek
  • kBagyula #2827
    1 évad: 10/10
    2 évad: 10/10
  • BladeW
    Elso évad 10/10. Az elso 5-6 resz felejthetetlen szamomra. Aztan itt is felutotte a fejet egy kis szappanopera - mint minden sorozatban.
  • BladeW
    Mert a kis Adama ugrokotelezik egesz nap
  • Thomas Hangmen
    Üdv
    Én most vagyok abban a szituban, h elkezdjem-e nézni, vagy sem.
    Ti az első évadra 10-ből hány pontot adnátok(tizedespontosan:D)
    Kösz
  • 0Fritz0
    Elég gagyi a muzsika, inkább a Loituma!
  • Fenrir
    Nekem tetszett ez a rész is, bár szerintem a rangok még mindig nincsenek tisztázva mert Tigh világosan kijelentette, hogy ő az XO pedig ott állt mellette Helo és még a kis Adama-nak sincs semmi munkája.
  • joebacsi
    csak fritznek meg haxnak! :D
  • joebacsi

nekem is kifejezetten tetszett a rész, örülök, hogy nem ugrották át az epizódban lévő dolgokat, és nem került mondjuk gaeta csak úgy simán vissza a korábbi helyére, ami megtörtént volna a bsgn kívül 9/10 scifiben :)
    kiderült, hogy a nejlon flotta sem épp létszámgondokkal küzd...
    viszont azt nem nagyon értettem, hogy miért zarek lett az elnök, hamégcsak átmenetileg névlegesen is?
  • nothes
    miért, akkor szerinted hogyan készült azt a felirat? mert akárhogy nézem a fordítással nincs különösebb baj, szal webforditas.hu kihúzva. arról nem is szólva, hogy az angol sub is csak most került ki.
  • joebacsi
    miért?
    45 perces a rész, ha tolmácsként dolgozik simán fordítja rögtön magyarra szóban, amit felvesz: +1 óra
    utánna begépeli a saját hangját: +1 óra
    megcsinálja a még tartalom nélküli feliratblokkokat (1 gomb mikor kezdődik a beszéd, mégegy mikor véget ér): +1 óra

és még 3 órája marad, hogy a nyers szöveget betegye az időzített blokkokba (bár ez scriptel is megoldható), finomítgassa a fordítást, időzítést...

6óra alatt megoldható...azt nem mondom, hogy nem nagy állatság, de közel sem lehetetlen...
  • vg
    Úgyan már...
  • nothes
    superman hozzá képes csak egy asztmás, kövér kisgyerek. ha nem hiszed, járj utána.
    viccet félretéve tényleg. 6-kor kijön a release, délre kész a felirat. nem semmi a tag.
  • vg
    Mi az, hogy hallás után csinál feliratot? Be is időziti? Pár óra alatt? Kötve hiszem! Ha viszont a filmet együtt real time fordít, gépel, időzít, akkor ő az új superman!
  • nothes
    nekem tetszett a rész, habár semmi egetzengető nem történt benne. szerintem is csak egy "levezető" rész volt, a korábbi részek történéseinek a lezárása.

vg #2808:
    van egy fickó/nő az csk fórumán, aki pár óra alatt, hallás után csinál(t) meglehetősen jó magyar subokat az aktuális sg részekhez.
    jó hír az angolul nem vagy csak alig tudóknak, hogy úgy látszik beszállt a bsg-be is.
  • Seten

Baltar karaktere egyre szánalmasabb. Viszont Anders egyre szimpatikusabb most, hogy kirúgta Starbuck-ot. :)Egyébként végül hogyan gyógyult meg a srác, ki szerzett neki antibiotikumot? Lee?

• zorden
    Szerintem nagyon nem toltelek es nekem tetszett is. Igaz, nincs akcio, CGI, stb., de cserebe van egy kis drama, hogy min mulnak emberi eletek, hogy mire kepes a keseruseg, hogy milyen modon bukkan fel a ketseg, vagy eppen a kiabrandultsag. Roslin dontese szerintem megmentheti a flottat attol, hogy emberek, hogy bosszura szomjaznak, hogy valakinek bunhodnie kellene.

A Gaius/cylon vonal meg gondolom nem fog azzal befejezodni, hogy a hatosok ellene szavaznak es kirakjak a legkozelebbi lakatlan bolygon :-) Viszont egyre tobb jel utan Baltar emberi mivoltara, vagy csak nagyon csurik csavarjak es o a cylon isten reinkarnacioja :-)

Mennyisegileg meg ugye nem eppen kevesen vannak a piritok, nagyon fog hianyozni a BSP.
  • PiszkosFred
    Inkabb ugy mondanam, hogy az elozo 4 altal kavart dolgok elsimitasa, a moralis oldalt illetoen. Nomeg a mar korabban emlegetett rangok, kinevezesek, posztok..., nem beszelve arrol, hogy msot lattuk nagyjabol, ki mennyire valtozott es milyen iranyba az elmult 1-1,5 evet illetoen. Kellett egy ilyen resz, lezarni mindent ami NCn tortent. Ketsegtelen, hogy ez most lassu menet volt a korabbihoz kepest, de jo ez igy. Nekem legalabbis nem volt vele gond.
  • zorden
    Esetleg egy angol valahol? :-)
  • Cat #2809
    gyenge rész az ötös, töltelék.
  • vg
    Jó gyorsan lett magyar felirat az 5-öshöz :D webforditas.hu rula
  • QuippeR
    ne csigázz!
  • mermalior
    DE MIT IS VETTETEK BE?

Nekem az egyik kedvencem a Kara-Leoben szál. És nem vagyok biztos benne, hogy Leoben hazudott. Miért ne lehetne Kara az anyja a gyereknek? Ha átgondoljátok ti is, rájöttök, hogy simán lehetséges.

Nem azt mondom, hogy így van, de lehetséges. Egyszerűen a jelenet volt úgy beállítva, hogy még csak eszünkbe se juthasson az ellenkezője. Mert mit is mondott Leoben?....

Ha kicsit megerőltetitek az agyatokat, rá fogtok jönni, hogy lehetséges, hogy senki sem hazudott, csak Kara téved, mikor automatikusan arra gondolt, hogy Leoben hazudott abban a pillanatban, mikor odajött hozzá Kacey "anyja".

Mert mit mondott Leoben a gyerekről?...

• PiszkosFred
    Igen. A nyitó sorozat, utána a season 1-2 majd a három. A kettes szezon után van 10 webisode, 4-5 perces részekre vágva egy történet, amely összeköti a kettes és hármas szezont. Érdemes azt is beszerezni, és amikor odaérsz, megnézni.
  • Prof William
    Ilyet találtam...

BATTLESTAR.GALACTICA.SEASONS.1.AND.2 torrent

ws.dvdrip.xvid.medieval ezekhez jó a felirat?
  • Maak
    én még csak most jutottam hozzá a bsg-hez, tévében nem néztem amikor adták, bár állítólag nem is baj mert elcseszték a hangokat...szal akkor kezdjek miniseriessel...és így tovább...azért kiváncsi leszek mennyire fog meg majd a sorozat