6292
  • zorden
    [spoiler]Majd visszanezem, csak gyanus volt a legures terben lebego "halott" raiderek sokasaga.

Six valasztasahoz szerintem meg tobb is kotodik, mondja is, hogy isten valasztasa volt. Biztosan tobben is dolgoztak a vedelmi miniszteriumban es tuti volt meg egy-ket okos user, akinek hozzaferese volt a vedelmi forendszerekhez (pl. dr. Amarak - ha jol emlekszem).
  • haxoror
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A raiderek autonóm egységek (lásd Scar) szal legfeljebb dokkolásnál kaphatták volna el ha mind beállnak egyszerre a depóba de egy részük mindig kint járőröz szal, az hogy szinte azonnal leáltak inkább a sugárzás/számgép vírus verzió szerintem, a fertőzött hibrid a szokásos rádió adással adthatta át nekik.
    És így Boomer is elkaphatta, kár lenne kihagyni a harcoljunk-a-fertőzött-cylon-haverért ziccert :)
  • Zsolo007
    [spoiler]Nem sugárzás, ha füleltél mondta, hogy amint a hibrid elkapta a vírust a raiderek, centurionok azonnal leálltak :). Levegőben terjed az :). Nézd csak vissza mikor Baltar jól belenéz...annak tartálya van, abból jött ki...stb..

Six küldetéséhez azért őt választották, mert a Védelmi Minisztériumnak dolgozott és hozzáférése volt a Központi Védelmi Rendszerhez..
  • zorden
    [spoiler]Nekem a Baltar vonal most kezd gyanus lenni - mondatja velem jol fejlett paranoiam :-))) Eddig apro jeleket lehetett kapni, hogy nem cylon, most meg ugy erzem erosen probaljak azt alatamasztani, hogy tenyleg nem az. Valami sugarzas utjan terjedhet a virus, hisz a kint levo raiderek is kaptak belole. Azon tul, hogy nagy koponya, biztos volt magyarazata, hogy Six kuldetesehez ot valasztottak. Vagy legalabbis remelem, hogy lesznek meg itt nem nyilvanvalo osszefuggesek :-)
  • Zsolo007
    [spoiler]Miért lenne Boomer(Athena) fertőzött? Ez nem ilyen mindenen keresztül megfertőző vírus, valószínűleg levegőben terjed, és abból a valmaiből jött ki. Szerintem csak valamilyen vallásos iratból idézett, ahogy korábban is tette már...

Honnan gondolod hogy nem volt zsilipelés? Vagy hogy esetleg máshogy van megoldva? Természetesen volt bent levegő...Baltaron azért volt űrruha, hogy ne szívja be a fertőzött levegőt.
  • Cat #2918
    [Spoiler]
    1. Tigh szerintem is ki van irva.
    2. Ezt nem irta még senki: az utolsó mondatokból szerintem nagyon valószínű, hogy Boomer is fertőzött lett - ha csak gyengén is. Másik lehetőség, hogy már látott ilyet, és ismét bekövetkezni látta.
    3. Baltar nem cylon, most már egyértelmű. Egyrészt a cylonok részéről nem lett volna értelme odaküldeni közéjük, hisz meghal, vagy ha visszajön, akkor ugyanugy fertőző lesz, és ők is meghalnak.
    4. A projekcióval tul sokat foglalkoztok: azok csak a cylonok belsejében léteznek, a kamera azt mutatja, amit az emberek látnak. Ez csak addig volt érdekes, hogy felmerült egy ideig hogy Baltar cylon-e - de persze most már egyértelmű hogy nem az.
    5. Vajon miért mondja a légmentes urruhában lévő Baltar a fertözött Hatosnak, hogy "lélegezz", amikor nincs is ott levegő (hisz a koloniai hajó csak ugy berepült simán, nem volt zsilipelés). Hogy beszél, ha nincs ott levegő? Hogy hallja a csaj az urruhában? :) Persze ezek csak kötözködések...
  • nyikolaj
    Érdekes rész volt a mostani, egyet értek, hogy sok minden kisülhet még ebből. Tigh és Starbuck leváltásaszámomra meglepő volt, azt hittem az Öreg majd levág vlmi erkölcsi dumát, s erre mindkettő megtörik majd, de nem így lett.
    Ezredes valószínűleg nem éli meg a sorozat végét - öngyilkos lesz
    Azt viszont jó voltlátni, hogyStrabuck rálépett a pozitiv fejlődés útjára, illetve, hogy Lee ismét formába kűzdötte magát, s ismételten viperbe ült [lefokozás viszont megtörtént! Gép oldalán a Maj(major - őrnagy) Lee Adama volt].
  • zorden
    Gondoltam Boomernek - leven cylon - az elso evadban mast mutattak a falak.
  • joebacsi
    őő...izé...én csak józan(?) paraszti ésszel(?) próbáltam kitalálni a folyamatot, de úgynézki pöttyet akkor mégis mellélőttem :)
    így viszont még hatványozottabb elismerés a teljesítményedért
  • Zsolo007
    Pedig ilyen részek is kellenek, sőt az igazság az, hogy ha én magamnak csinálnék sorozatot akkor csak ilyen részek lennének benne, sokat mozdul előre a story, van karakterfejlődés, izgalom, és az ember el tud gondolkozni a történteken. Egy csatás részen nincs mit gondolkozni, az embernek leesik az álla egyszer, esetleg még1x visszanézi, de többször nem, egy jó drámai/történetmozgató/elgondolkoztató részt akár sokkal többször is meg lehet nézni....

Asszem ezzáltal egyértelmű, hogy melyik értékesebb szerintem :))
  • Zsolo007
    [spoiler]Rosszul értetted a projekciót ő az erdőre értette amit mutattak a falak a kék/piros vonalakkal maga a hajó. Egyébként közben már rájöttem, amikor mutatják a raptor leszállását a basestar-ra, lehet látni, hogy valami olyasmi (organikus) az a rész, mint amit az első évad végén láttunk..
  • zorden
    [spoiler]Azert ez a resz is tobb volt ennel, nagyon sok lehetoseget alapozott meg, en kivancsian varom merre fognak tovabbmenni az esemenyek. Es ezt az eltelt egy ev kulonelest valahogy ujra ossze kell dolgozni. Osszessegeben nekem tetszett, persze jo lesz latni majd akciokat is :-)
  • haxoror
    ja végre megszabadult a hajától, ideje volt! :D
    kb ennyi volt érdekes ebből a részből, már megint kezd elmenni woodoo-ba :/
  • zorden
    Latom mar megvan a mondat.

Hat, ismet ott allunk, hogy barhogy alakulhatnak a dolgok, tul korai lenne szezonzarorol beszelni, de akar be is fejezhetik a sorozatot. A vegen meg kiderul, hogy mi a cylonok leszarmazottjai vagyunk :-))

Engem nagyon foglalkoztat, hogy mikent kezdtek a skinjobok a piritok mellett. Nem hiszem, hogy egy pirito alkotta oket, akkor tobb modell lenne, a fejlesztesek lepeseikent. Na meg tul vallasosak ezek a gepek. Vagy van koze egymashoz a 13. kolonianak es a cylonoknak?

Kara vegre megtette, levagta. Nagyon ideje volt mar. Tigh nagyon az ongyilkossag fele halad, Ellen itelete sokat lenditett a szakadek fele vezeto uton.

A basestar belseje szerintem nem valtozott, hanem mas-mas projekciot lattunk - ha jol ertettem a mukodest.
  • Zsolo007
    [spoiler]When God's anger awakens, the mighty shall fall. Ezt mondja :)
  • Zsolo007
    Megnéztem az új részt:
    [spoiler]Érdekes rész annyi szent. Kapunk egy képet a cylon technológiáról, illetve helyzet van Baltar cylon-e vagy sem fronton. Én személy szerint továbbra sem tartom cylonnak, már csak azért sem mert az túl egyszerű lenne ebben a sorozatban, valami más van itt a háttérben. Végre nyíltan kimondták, hogy ők is keresik a Földet, ideje volt...

Aztán ittvan ez az akármi ami emberi eredetű, asszem ez még tartogat meglepetéseket, kíváncsi vagyok vajon tényleg a 13. törzs hagyta-e hátra.

Érdekes viszont, hogy hogy változott a basestar belseje az 1. évadhoz képest. Vajon miért?

A Galacticán belüli afférokról: Van egy olyan gyanúm, hogy Tigh-t kiírják nagyon hamarosan. Nagyon lefelé halad, nem úgy néz ki mint akiből aktív tiszt lesz megint.Azt tudnám, hogy hogy van neki ennyi szép palackozott itala?? Van hivatalos ital főzdéjük és palackozójuk is? :D Viszont Kara hál' istennek elindult a normálissá válás útján.

Ha valakinek van/lesz esetleg angol felirata a részhez, írja le pls, hogy Boomer aki már Athena mit is mond a végén, mert mondatának csak második felét értem akármennyire is fülelek (....the mighty shall fall).
  • nyikolaj
    demokrácia:

sztem sem célravezető a jelen szituban, de azt se feledjük az embereknek már van negatív élményük - Tigh örjüngése :) a szükségállapottal, meg elnöknő bebörtönzésével...szal Adama lázadástól tartva nem meri bevezetni katonai diktatúrát.

Mondhatnátok de hát a lázadást le lehet verni, ez igaz, de mikor csupán 40e ember van, azok közül le akarunk még lövetni néhányat lázadás vádjával, had fogyjunk még tovább...Adama részéről taktikai lépés, hogy nem lett diktátor,
    egyébként vagy az elejétől diktátor lesz, vagy később mársokkal nehezebb bevezetni, hisz eleján emberek meg vannak ijedve, elfogadják diktártort. De később mikor látják, demokrácia is működik azért, már elutasítják diktátort!!
  • nyikolaj
    Néhány megjegyzést fűznék az orvosi ellátáshoz, gyerekekhez:
    Kétségtelen ha a faj életben akar maradni, gyerekeket kell nemzeni, tetszik nem tetszik. Folyamatosan veszítenek emberket (korábban támadások folytán, természetes halál utján, betegségek, öbíráskodások - lásd megtörlő 6 fős itélőtanács :) ), a népesség tehát gyorsabban csökken mint ahogy növekszik (fertilitási ráta negatív...).

Tenni kell vlmit, első lépés volt hogy betiltotta elnöknő az abortuszt.

Orvosi ellátás - elvileg csak az öreg szivaros orvos van, de ne feledkezzünk meg a Pegasus orvosáról sem, igaz őt sosem láttuk, de annak a hajónak is kellett lennie orvosának + orvosi személyzetének.

Kieső emberek - szülés miatt, nem a hajóból :D : ne feledjük két BS-re elegendő képzett legénység tartózkodik a túlélő között (Galactica és a Pegasus volt legénysége) szal ha nők elmennek szülni Adama behívja Pegasus férfi tagjait oszt joccakát :) - ráadásul ígynőknek nem is kell visszamenniük melozni foglalkozhatnak gyerekkel
  • zorden
    Gondolom halom szintetikus elelmiszert is elo tudnak allitani. Elnezve a mai itthoni kinalatot, vannak olyan termekek, amik meg nyomokban sem tartalmaznak termeszetes dolgokat :-)
  • zorden
    :-) volt... de biztos van meg mas is. :-)
  • Zsolo007
    De ez még az első évadban volt....azóta fogytak :D
  • Pharaoh
    Baltar szerint hetente kell 82 tonna gabona, 85 tonna hús, 19 tonna gyümölcs, 304 tonna zöldség. Ezt azért nehezen termelik meg. Igaz ez a számítás egy kicsit túlzó. pl így fejenhént 2 kg hús jut egy hétre, és szűkös időkben nem kell minden nap húst enni.
  • Pharaoh
    Úgy emlékszem ott csak virágok meg park volt, semmi mezőgazdaság.
  • kBagyula #2899
    Kár, hogy felrobbant....
  • zorden
    Amit mi. Tenyleg! :-) Vannak nagy allat mezogaazdasagi hajo, a Cloud 9-en micsoda zold pompa van :-)
  • Prof William
    Egymást.
  • Pharaoh
    Amúgy mit eszik ez a 40 ezer ember?
  • haxoror
    Ez igaz, de a helyzet szerintem itt nem egészen ez.

Nem egy működő demokratikus békés rendszer átalakulásáról van szó mert vki hatalmat akar vagy változást az életmódban hanem egy vegyes társaság együtt meneküléséről amikor a cél tisztán látszik (túlélés) ráadásul totális háború van.

Adama mint katonai vezető már megtanulta hogy hogyan kell kvázi teljhatalommal irányítani embereket és szerintem MINDENKIT flottairányítás alá venni, na ez lett volna a leglogikusabb megoldás, mindenki katona és pont.
    Végülis EZ a háború nem hadseregek hanem "fajok" háborúja ahol a vesztesnek game over szal...
  • haxoror
    Ja tényleg :)

Helyesbítek: túl ritkán látok ilyesmit
  • zorden
    Ennek ekes peldaja volt amikor a keves "cylonbarat" felkelo befeszkelte magat a barba, ahol Leet jol meglotte Kara. Furak vagyunk mi emberek... es errol szol a BSG is :-)
  • [NST]Cifu
    A másik probléma, hogy az embereknek el is kell fogadniuk, hogy nincs többé semmiféle beleszólásuk a sorsukba, az irányításba. Egész eddigi életükben egy ismert rendszerben éltek (nem tudok róla, hogy lett volna más vezetési rendszer a világban, legalábbis a közelmúltban). Most pedig le kell(ene) nyelniük, hogy mondjuk egy keménykezű katonai diktatúra irányítja minden cselekedetüket. Ez magában hordozza alapból az ellenállás, a felkelés vagy akár forradalom helyzetét (ne feledjük, most is vannak ilyenek!).
  • [NST]Cifu
    Ja meg ami nagyon megfogott a sorozatban az az űrharcok (relatív) realizmusa, nem úgy röpködnek a vadászok mintha légkörben repülnének hanem néha teljesen elfordulnak a menetiránytól és a tehetetlenség viszi őket tovább egyenesen, ilyet más scifiben még nem láttam :)

Babylon 5; 2001; 2010; Space 1999...
  • zorden
    Nekem sem szimpi a demokracia, mert ilyen helyzetben mukodeskeptelen. abban viszont van valami, hogy ha valaki megerzi a hatalmat, akkor eroskezu vezetobol veres diktator lesz (kevesen tudnak ennek ellenallni) es egy ember korul fog forogni a vilag. Ez nagyon veszelyes, tobbszor volt ra pelda a tortenelemben, hogy balul sult el. Viszont valamennyire korlatozni kellene ezt a fene nagy szabadsagot...
  • [NST]Cifu
    Tudjuk, hogy a Capricai (és valószinüleg a többi kolóniai) túlélőkkel terveik voltak. Talán majd egyszer megtudjuk, mi lett ezeknek az eredménye. Lehet, hogy itt egy új megközelítést akartak a Cylon-Ember kapcsolatok terén. Lehet, hogy a Six-ek érték el, hogy így cselekedjenek.
  • zorden
    Erre meg lehet magyarazat, hiszen valamit kiotlottek a cylonok az emberekkel kapcsolatban, amit ugy tunik kezdtek nagyon megbanni. Viszont regen morfondiroztam azon, hogy ha a cylonok tenyleg logikusan mukodnenek, akkor el sem kezdodott volna sorozat, mert tobb modelt csinalnak, beszivarognak (tobb ido alatt es kulcspoziciokba), majd a tizenket koloniat egy pillantas alatt irtjak ki. Esetleg eljatszadozhatnak, hogy ha vezeto szerephez jutnak, akkor egymas ellen jatszak ki a koloniakat (a Sagit amugy is kizsakmanyoltak, Zarek ezert is lazadt fel). :-)
  • haxoror
    Ja meg ami nagyon megfogott a sorozatban az az űrharcok (relatív) realizmusa, nem úgy röpködnek a vadászok mintha légkörben repülnének hanem néha teljesen elfordulnak a menetiránytól és a tehetetlenség viszi őket tovább egyenesen, ilyet más scifiben még nem láttam :)
    Viszont olyat már igen hogy a szétlőtt űrhajók "lezuhannak" a csatához képest, az baromira látványos csak komplett hülyeség :(
  • haxoror
    Például ez, a megszállás helyett a cylonoknak le kellett volna bombázni a felszint.
    Vagy lesz még később valami ami majd megmagyarázza hogy az egész megszállós-elszökős izének mi volt az értelme (legalább is remélem lesz)
  • haxoror
    Hja, én is csak azért vagyok ilyen kritikus mert eleinte még kb ésszerű döntések voltak az első részekben és EZ tényleg ritkaság a mai sorozatokban és most hogy kezd elmenni az egész a szokásos demokrácia über alles vonalra, na ez nem tetszik :(
  • mrzed001
    Azok már rég halottak, csak még maguk sem tudják.
    Hatalmas földi és űr túlerővel néznek szembe, és folyamatosan morzsolódnak (egy gyerek meg ugyebár sokáig tart mire fegyverforgató korba ér, szóval egyszerűen túlszaporodják a konzervek őket).
    Annak esélye hogy 5 évig kihúzzák/elbujdokoljanak konvergál a nullához.
  • Cat #2883
    ha viszont igy van, akkor totál értelmetlen volt a new capricai cseszegetése az embereknek, és az erőltetett leoben szál a gyerekkel és a szerelemmel. Ott van sokezer "betört" capricai (egyéb koloniai), akik semmilyen segítségre nem számíthatnak, nincs lázadási esély, remény, hogy jön valaki megmenteni őket. Másokkal sokkal egyszerübb lett volna, mint egy lázadó, a cylonokkal szemben sikerélményekkel rendelkező, komoly katonai erővel és szakértelemmel bíró közösséggel szemben, akik meg vannak szervezve, van elnökük, kidolgozott szabályrendszereik és elveik amikre támaszkodhatnak.

Nem is ragozom tovább.