Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet nálam a hiba, de BSGben kevés pont volt, amikor valami úgy történt ahogy én akartam vagy amire számítottam. Volt annyi csavar benne, hogy sosem tudtam mit hoz a következõ rész. A mostani befejezés olyan, mint egy félpályáról kapura emelt labda a fociban, amely fél évig repül a levegõben. Ha októberben behullik a hálóba és gól, akkor az évtized gólja, és még unokáink is emlékeznek erre a gólra. Ha viszont mellé/fölé száll, akkor ugyanúgy megy minden tovább, de a játékos visszasüllyed a többi közé...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ez éppenhogy érdekessé tesz egy sztorit (már ha logikus és elmagyarázható a váltás, itt így egy rész utolsó 10 percében tényleg nagyon furi volt)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
May the force serve you well!
inkább itt az analizist és a notest
Egyébként ezt olvassátok el, ha tudtok angolul. Érdekes dolgokat ír a csávó, kicst másképp közelítve meg a dolgot mint én, de ennek ellenére, valahogy egyétértek vele, pediug gyökeresen ellenkezik az általam leírt állásponttal. Nemtudom. Annyira jó ez a sorozat, hogy a remény nem akar meghalni bennem, hogy rendbejön, még akkor is ha esetleg most egy kicsit el lett baszva...
Volt egy gyengusz szezon, és? Ha szerencsénk van kirugják az írót, és a kreatív stáb egy részét, felvesznek fantáziával és ötletekkel duzzadó írót és jobb lesz mint valaha (legalábbis ez lenne a normális megközelítés, ezért lett az Enterprise 3. évada is piszokjó, illetve ezért lett a 4. évad vége is kiemelkedõen jó)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
De annak a résznek kéne bemutatnia a cylon társadalmat, hogy lássuk mi is folyi ott valójában, na és ezt nem tette meg, illetve rosszul tette meg.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Valamit elnéztél: egyértelmûen a 2x18 volt az egész szezon legütõsebb része, a downloaded.
De úgytûnik ez álom marad <#rinya>#rinya>
UI2.: Akkor örültem volna, ha meg sem csinálják a második évadot. Az elsõ évad annyira jó volt, kár volt elrontani a másodikkal.
Márpedig én hû rajongó lévén nem akarom hogy SG sziuntre süllyedjen.
A második évad jó része egy nagy elbaszás volt. Idõhúzásnak is nevezhetjük. Amekkora ugrásokat csináltak a 2. évadban be lehetett volna fejezni a sorozatot.
De nem tették.
Az a probléma, hogy ezt a sorozatot két dologra építették: rejtély (csak a leglényegesebb dolgokat tisztázzák, sokmindent homályban hagynak, arra hogy a nézõ kitalálja), morális kérdések (az elsõ évad szinte minden részében volt valami morális kérdés, valami ami a rész nézése után elgondolkoztatott, ezt imádtam az elsõ évadban)
Erre mit csináltak? Jött a második évad annyi lövöldözéssel amennyi az elsõ évadot 3x megnézva sincs. És a mögöttes tartalom elkezdett kihalni, egyre inkább látványosságra feküdtek rá. Annyi, hogy lerendezték a vallási szálat gyorsan az elején, azóta szarnak rá. (És egy ideig nem is fog visszajönni úgy néz ki...) Kezdtem érezni, hogy valami nincs rendjén, ennek ellenére még a 10. rész is képes volt egy katarzishoz közeli állapotot elõhozni. És akkor megjött a végsõ törtéspont: nem halt meg az elnöknõ. Na innentõl abszolút downhill. Folyamatos jelleggel, minden rész alulmúlta az elõzõt. Egy kicsit kiemelkedett a többi közül a 17. nemtudom miért de azt valamiért jobbnak érztem. Jött a 18. pfujj. az egy valmai fos rész volt ott már tudtam, hogy ez el van baszva. És ezt csak megerõsítette az évadzáró.
Elvesztette eredeti értékeit, már most. Azon értékeket amik miatt megszerettem.
Nos, mindössze ennyi a probléma...
most persze nekik is érdekük, hogy tudják folytatni, de te mint rajongó inkább azt kívánnád, hogy szépen, egyenletesen jussanak el a végkifejlet felé (föld, még cirka 1 évad), és aztán show down, csak azért, mert ez a "tisztességes, és nem jövedelmezõ út"? 😊
ugyenem...nemértem miért baj, ha a készítõk is jóljárnak, és a rajongók se panaszkodhatnak 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Így teremtettek egy olyan helyzetet mint ahonnan indultak (bár nem teljesen ugyanaz annyi szent), így el lehet húzni megint...
Szerintem egy elég átlátszó húzás. Ettõl függetlenül még hozhtanak ki belõle jót, és remélem is hogy hoznak, mert nem örülnék neki ha a kedvenc sorozatomat elbasznák...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát igen, elég merész volt ez az 1 év ugrás...talán épp azért lépték meg ezt a készítõk, mert nemakarták, hogy ellaposodjon a sorozat, azzal, hogy elhúzzák a menekülést...fene tudja, de sztem is kissé korai, de ez van, nekem végülis semmi bajom vele (bár nálam teljesen jól megfér a bsg az sg mellett, teljesen más kategória a kettõ, annyira nemszerencsés összevetni õket 😊)
Adama reakciója is érdekes volt, mikor megtudta a csalást, korábban viszonylag kisebb dolgok miatt is hajlandó volt áthágni a szabályokat...
A letelepedés kidolgozása pedig tényleg hagy kívánnivalót maga után...1 év alatt a bolygó védelmét azért ki lehetett volna alakítani, legalább egy olyan szintre, hogy a 2 battlestarral úgy egy 4-5 starbase-t meg tudjanak fogni, ha szükség van rá...mind1, sztem azért nem kell félteni a sorozatot, lesz még itt álleesés a harmadik évadban 😊
gogo bsg 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Hiába no, életemben elõrször csinálok ilyet 😊)
Zsolo007, punkcsaj, scififüggõ, Venom, and myself
btw, thx :-) remélem holnap már közzé lesz téve! Jóéjt for allz
Zsolo: detto :-D én részem az jó lett, tudom ;-)
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megnéztem. Még nem dolgozta fel az emocionáis processzorom, de nekem az összkép tetszik. Szerintem kellett a megújulás, attól függetlenül, hogy az elõzõ szituációban még mennyi lehetõség volt. Ebben a mostaniban még több van. 😄
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
/*WTF?!*/
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Emlékezetem szerint elhangzik, hogy 9 hónapig tartott az út a letelepedésig. Egyébként már a korábbi részekben lévõ több hónapos ugrások is mutatják a forgatókönyvírók kínszenvedését. Egyszerûen nem tudom felfogni, hogy minek kellenek ilyen idõközök, annyi téma lenne, annyi probléma...
Ott a két pap a cellában, akik semmire se használhatók. Be kell rakni õket valami árnyékolt helyre, megölni õket hirtelen, gyorsan, és figyelni, hogy milyen hullámhosszon milyen sugárzást adnak le. Ha elcsípnek valamit, akkor a másodiknál lehet pontosítani a modszert, finomitani az elemzést. 😊
Ugyanmár. A demokrácia szép, de életképtelen.
Filozófiai vitát is csinálhatunk belõle, ha gondolod, de azért így ezt kijelenteni nem merném. Azzal persze nehéz vitázni, hogy a BSG-ben felvázolt helyzetben nem a legszerencsésebb megoldás.
Gaeta meg sztem nem becsületességbõl ugrabugrált, akkor soha nem vállalt volna munkát egy lezüllött senki Baltar elnök mellett.
Nem tudjuk a pontos körülményeket, hogy került Baltar mellé, így én e témában óvatosan mozognék csak. Szvsz ennél azért öszetettebb a helyzet.
Ja lehet. Bár kédéses, hogy ha jel nem jut be a ködbe, meg ki sem, akkor mégis hogy jutott egy resurrection shipre 6-P tudata?
Én már azt sem értettem, hogy lehetséges egyáltalán, hogy fényéveket utazzon egyetlen pillanat alatt a tudata. Fõleg, hogy legalábbis eddig nem valami hókuszpókuszal magyarázzák a dolgokat. Szvsz eléggé kidolgozattlan ez a része a történetnek...
Õgy mellesleg azt sem értettem, hogy szondákat miért nem tettek a köd szélére, hogy ki azért lássanak
Talán nem akarnak semmiféle "táblát" kirakni, ami felkelthetné a Cylonok érdeklõdését.
Mind1, remélem hamar lesz vágatlan változat DVDripként. 😊
részhez hun felirat??