6292
  • Zsolo007
    [spoiler]A kettes pont a válasz :). Eddig is tudták hol van. Ha eddig nem esett volna le, akkor elárulom: A cylonok is A Földre akarnak menni, és mivel a flotta is odamegy, úgy követik őket, néha egy kis baszogatás azért van, csak hogy annyira még se legyenek heppik, de ez megy már az 1. évad 1. része óta :))
  • nyikolaj
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A részben viszont van egy lehetséges hiba:
    a rész ugye ugy kezdődik, hogy 3 raider beugrik a területre, s üldözgetik egymást, no már most: bulldog honnan tudta hova kell ugrania, s ha még valahogy meg is oldotta a 2 üldözője honnan tudta, hogy hova ugrott Bulldog?????
    1) vagy rendezési hiba
    2) vagy a cylonok pontosan tudják hol tartózkodik a flotta

de akkor miért nem csapnak le rájuk? Talán megvárták, hogy hátha sikerül a Bulldog-project? Adamának gyorsan ugrania kéne egy másik pozicióra a biztonság kedvéért

Más:
    Ez a rész azért is jó volt, mert Adama multjáról is sokat megtudtunk. Én pl eddigazt hittem hogy 20-30 évet lehúzott az öreg a Galacticán, most meg kiderül, hogy pár éve csak a parancsnoka.

Várható volt amugy hogy az admiralitás tudott a cylon veszélyről, ez már csak így szokott lenni, a fejesek tudnak a dolgokról csak nem tesznek semmit...
  • nyikolaj
    nekem is bejött ez a rész, ráadásul úgy tűnik Tigh kez normalizálódni, nem lepne meg ha párrészen belül XO ként pozolna :)
    Amugy ez a bulldog-story jól jött, jól földobta, az amugy sem lapos történetet.

Gaius ha kipróbálta mindegyik női cylont, márcsak a férfiak maradnak :D
    nagyon kiváncsi leszek ezen rész után hogy folytatják...
  • nothes
    a raiderről érkező audioadásban hallható volt, hogy a feka bemondja a hívónevét (bulldog), amit szerintem nem sokan tudhattak. mármint, hogy Adama commandja alatt szolgált egy fickó, akinek ez volt a neve. valszeg ezért hozatta be.
    a rész egyébként tetszett, érdekes dolgok derültek ki.
    Gaius nem semmi, már tényleg csak Athenanak kell szerelmet vallania;]
  • Fenrir
    Én azt nem értettem, hogy Bulldog gépét ugyebár a dradis által ismeretlen jelölésű gép(ek) lőtték le először akik valószínüleg cylonok voltak. Miért kellett akkor még a Valkyrie-nek külön lelőnie ha egyszer már felfedezték őket?
  • zorden
    [spoiler]Toltelek?!?! Amikor kiderult talan az egyik legfontosabb titok, hogy volt, akik tudtak a cylon veszelyrol? Nekem ez egy nagyon fontos resz volt. Kivancsi leszek, hogy Novaceknek lesz-e meg szerepe, hiszen harom evet elt egy baseship-en.
  • 0Fritz0
    Gaius is kaphatna egy medált az ellenség figyelmének lekötéséért és rendíthetetlen kifárasztásáért. :)
    Egyébként ez a rész elég töltelék gyanús volt és csak nőtt (számomra) a megválaszolatlan kérdések száma.
    UFF!
  • Fenrir
    Jaja, Gaius-nak lassan cylon háreme lesz lol, már nem sok olyan nőnemű cylon van aki nem volt meg neki :D
  • zorden
    [spoiler]Hmmm... egesz ugyes. Bar (nem) kicsit fura, hogy beengednek a Galacticara egy olyan raidert, amirol emberi radioadas erkezik, koveti es lovi masik ketto. Siman lehetett volna rajta bomba, ami ha nem is semmisiti meg a hajot, de hangart elvitte volna. Bele lehetne kotni abba is, hogy az ugras elvileg kiszamithatatlan, megis mindig egymasba botlik a ket flotta (meg akkor is erdekes, ha egy iranyba mennek). Viszont tetszett megint a hangulat, a zene, a moralizalas, es ugye Adama is szurkul, nincs igazan jo es rossz, hanem arnyalatok. Viszont Gaius nagyon tud! :-))))))))) Mar csak "Boomer" hianyzik neki :-))))
  • BladeW
    TROLL ON

Kezd ez a virus dolog olyanna valni mint nehany startrekes topicban amikor meg akarjak magyarazni tudomanyosan, hogy miert nem lehetseges pl a transzportacio, vagy a kommunikatorok miert nem mukodhetnek ugy ahogy a sorozatban mukodnek stb stb. Ez is csak egy sci-fi ahol neha tortennek megmagyarazhatatlan dolgok - sztem ez mind reszletkerdes.

TROLL OFF

Apropo tortent valahol utalas arra mikor jatszodik a sorozat? (Ahogy tudom az eredeti '78-as BSG kb ugy indul hogy reges-regen egy messzi-messzi galaxisban...)
  • mermalior
    Hali!

Szinte hajszálra pontosan azt írtam egy másik fórumon, mint "Mr Spock".

Mr. Spock:
    "Látom nagyon nem értitek! Akkor elmondom, úgy hogy vegyük úgy, hogy ez a vírus a csak cylonokat fertőző AIDS. A legtöbb Aids-es ugye nem az AIDS-be hal bele hanem egyéb másba, mert az immunrendszerük nem tud védekezni ellenük."

Szerénytelen személyem:
    "Mikor letöltésnél az elme digitalizálódik, a "hibás agykód" megy az új testbe, és megfelelően működő immunrendszer nélkül ugye a legkisebb betegség is halálos a delikvens számára (olyan mintha AIDS-es lenne)."

Viszont ezzel együtt lehet hogy Lee/Laura népirtásos ambíciói sz*rt sem érnek. Konrétan azért, mert nem fertőződik meg senki a feltámasztós hajón:)

Indoklás:
    Az hogy a cylonok az emberekkel mennyire kompatibilisek, nem derül igazán ki. Vannak hasonlóságok, vannak különbözőségek.
    Pl. eddig csak Helonak és kicsiny cylon nejének sikerült közös gyermeket nemzeni. Ez a Baltar-Six párosnak sem jött össze, pedig ők aztán igazán serények voltak ezügyben. Viszont Laurát megmentette a cylon őssejt (ami azért nem teljesen cylon, lévén, hogy a gyermek őssejtje sem teljesen cylon - talán pont ezért segített, segíthetett). A cylonok szervezete máshogy reagál, mint ahogy ezt Baltar cylon detektora és a mostani vírus is fényesen bizonyította.

Egy valami biztos. A cylon fiziológia különbözik az emberétől.
    Abban mindenképp, hogy ők képesek az elmét/lelket digitalizálni.

És itt van a bökkenő. A cylonok nem a testet töltik le, nem az agyat, vagy agyvelőt, hanem ADATOKAT. Adatokat a cylon elméjéről. Nem sejteket, nem organizmusokat, hanem mintákat, információt, neuronok kapcsolódási képletét, egy állapotot, amiket rátöltenek egy meglévő testre. Az aznapi ebédet nem viszik át, mint ahogy a virust sem. Nem is tudnák, mert az nem cylon cucc. Hanem egy biológiai organizmus. Az pedig nem megy át a resurrection ship-re. A letöltés ugyanis nem teleportálás.

Ugye azért burdál meg a cylon, mert a virus hatása miatt az agyban lévő minta sérül, és innen kezdve az agy megszűnik irányítani az immunrendszert. Ergo az, aki kiszál a szmötyis kádból, gyk. nem tud majd védekezni semmi ellen amint átvette a rossz kódot.

Na de pont itt van a bibi. Mivel a vírus nem jön át, ezért nincs fertőzést. Csak az eredménnyel találkozunk, nem a kiváltó okkal.

Hülyeség volt amit tenni akart, de az biztos, hogy ezzel a gesztusával visszafordíthatatlanul tönkretett volna minden esélyt arra, hogy ne utolsó vérig menjen a háború. Abban a pillanatban, mikor a cylonok realizálják, hogy mit készült Roslin tenni, stílust váltottak volna. Ugye azt senki sem gondolja, hogy eddig nem lett volna 1000+1 lehetőségük elintézni az emberiséget.

Szvsz a jó politikus nem végletekben gondolkodik, és nem csak a lehetőségeket veszi számba, hanem elszámolást készít mindenről, és a végén megnézi mi jön ki.

• Seten

Már hiányoltunk is! (Mint Cain-fan-t) :)

• haxoror
    Na csak most tudtam megnézni

1. Helo-t kivégezni árulásért, a szabotázsát követő MINDEN emberi áldozata a háborúnak az ő lelkén szárad.
    2. Athenát leszerelni és mehet vissza a laborba kísérleti nyúlnak mert sztem 100% hogy ő indította be az önmegsemmisítőt a basestaron, nem létezik hogy egy ilyen "jelentéktelen apróságot" nem szúrt ki amikor becsatlakozott a rendszerükbe.
    3. #2992 mermaliornak kitüntetés a remek ötletért!
    (utána meg kényszersorozása a flottába tanácsadónak )
    4. CAIN FOR PRESIDENT! Adama egy PUHÁNY!!! A fia viszont egyre szimpatikusabb :)

(btw mintha a végén az elnöknő és az öreg arról beszéltek volna hogy a vírus NEM töltődött volna és eleve csak véletlenül került a bacon-re, kár hogy nincs itt nálam a rész hogy lecsekkeljem :(
  • PiszkosFred
    Amerikai ido szerint igen, pentek 8-9 korul, es magyar ido szerint szombat hajnalban kerul fel a netre.
  • Seten

Akkor most melyik napon adják az új részeket a Scifi-n? Pénteken?

• nyikolaj
    én amondó vagyok ezt a vírus kérdést még a rendező sem zárta le végleg, lesz ennek még szerepe valahol...

egy vlmit nem értek: ha boomer egy vírus segítségével eltudott intézni egy rakat raidert még vlmelyik régebbi részben (tudjátok kézbe kötött drót :) ), akkor miért nem küldözget vírusokat a cylon flottának, elvileg haza tudná vágni az egész flottát nem!!??
    Bár valószínű, hogy a komputer vírus hatástalan lenne az emberi cylonokkal szemben, s ők még el tudnák vezetni a hajókat...
  • Prof William
    3. Vagy pedig elérik a földet, ami full fejlett pár részig felszívják magukat, majd egy hat részen át tartó megacsatában felörlik a nájlon főerőket és csapást mérnek az anyavilágukra.

Minden nájlon meghal kivéve egy kis háborúelenes csoportot és jön a békébnélés.

4. Kiderül hogy a flottában mindenki nájlon. És mivel már nem kell menekülni mindenki boldogan ölelgeti a pirítókat.

5. Adama lemond és Gaiust teszi meg flottaparancsnoknak. :)
  • Kmarha
    Akkor tényleg el voltam tájolodva :P Majd utánaolvasgatok a témának

• QuippeR
    "kiváncsi leszek, végül, hogy győzik le nájlonokat."

öhm, sehogy. szerintem két lehetőség van:
    1) a sorozat valamikor elkezd veszíteni a népszerűségéből, és a készítők erre nem számítanak -> nem lesz igazán vége, örökre a levegőben lóg majd nagyon sok kérdés.
    2) emberek és cylonok megtanulnak együtt élni. (igen, nyálas. ráadásul én sem szívesen élnék együtt olyan robotokkal, amik gyakorlatilag kiirtották az emberiség 99%-át. de attól még erre számítok.)
  • Fenrir
    Megölhették volna azt a flottát ami őket üldözte, de nem ők az egyetlenek. Akik nem itt voltak azok is megfertőződtek volna a letöltődés után? Nem hinném.
  • Cat #3023
    mi annyit láttunk, hogy ő csak kihuzott egy dugaszt, de ki tudja mit csinált még. Adama mondja is, hogy "kézzel irányították a folyamatot". Ha jól értelmezem, ez a dugasz csak az alternatív rendszert iktatta ki, utána kézzel még ki is szivatta a levegőt. Feltétlen csinált mást is - ez így szerintem részletkérdés. Tökéletesen reális, hogy a hajó elsőtisztjének jogában és lehetőségében áll leállítani egy részleg levegőellátását, én ebbe nem is kötnék bele.
  • nyikolaj
    ja nem, Drezda kapta volna, ha minden igaz.

Vissza a BSG fedélzetére :)

sztem is hülyeség volt, hogy egy csatlakozó kihúzásával ekkora próblémát lehet okozni, ráadásul semmilyen zárszerkezet sem védte, bárki szórakozhatott volna vele :)
    Helo-t amugy én sem értem, megnyerhették volna a háborút...kiváncsi leszek, végül, hogy győzik le nájlonokat.
  • PiszkosFred
    A kábel kihúzása/"szétszedése" valami kisebb légtisztító rendszert állított csak le. Lehet már ez is elég lett volna, de a gond ott volt, hogy emiatt indult be valami automata biztonsági megoldás, valami elszívó berendezés, ami miatt megfulladt a nejlon banda. Igy aztán a kapcsoló jó ötlet, de a kábel szétszedése és a halál/fulladás között még volt pár folyamat ;] A "kábel" csak a láncreakció első lépése volt... És Helo ezzel tisztában volt.
  • nyikolaj
    ha már ennyire OFF a hozzászólások egy része:

Legjobb tudásom szerint eredetileg asszem Hamburg, vagy vlmelyik másik nagy német város,(Berlin semmiképp nem kapott volna!) kapta volna a nuke-t, de az oroszok hamarabb odaértek :D, s akkor már mégsem dobjuk a szövetségeseink fejére az atomot...azért maradt Japán.

Atom bevetésének egy igazi indoka volt, amire az egész hidegháború épült aztán: elrettentés.
    Miért Japán?
    - egyetlen harban álló ellenfél volt már csak, s sok amcsi veszett volna oda a sok kis sziget támadásakor, s az amcsi népnek már nem tetszett, hogy ennyi embert veszítettek addig is már.
    - minden más hatalomnak (SZU, Anglia, Franciao.) bizonyították erejüket, s elszántságukat - lásd: "MI civileket sem sajnálunk, ha kötekedtek TI civiljeitek fogják bánni, nem a katonáitok..."
  • Zsolo007
    De az a poén, hogy ha egy sima kapcsolót raknak be akkor legalább reális. Mi a fenére gondoltak mikor kitalálták?
  • zorden
    Pedig az de jo volt. Most hogy mondod, a New Caprica elleni tamadast is lehetett volna valahogy igy kezdeni! A BSG sem tokeletes, na! :-)
  • [NST]Cifu
    Gyakorlatilag már 1944-re nyilvánvalóvá vált, hogy Japán veszíteni fog az USA-val szemben. Nem kellett volna Atomfegyver ahhoz, hogy legyőzzék a Japánokat. Továbbá az Atomfegyver kétségkívűl igen komoly katonai eszköz, de a II.VH-ban sokkal nagyobb pusztítást vittek végbe a gyújtóbombatámadások.
  • [NST]Cifu
    A "kézbe feldugott optikai kábel" esetet úgyse tudják überelni. :D
  • Zsolo007
    El vagy tévedve, ahogy Cat is írta...
  • Cat #3014
    OFF:

Hülyeségeket beszélsz. Már Németország határainak átlépése előtt rég azon ment a móka, hogy kinek mekkora befolyási övezete lesz a háború után. Szóval a hidegháború gyökere simán a második világháborúban megvolt.
  • Kmarha
    Dehogy volt ez abban az értelemben ahogy te mondod nagypolitika. Egy kis történelem: még ha nem is szívlelték egymást, Szovjetunió és Amerika pont hogy szövetséges volt. Persze megmutatták nekik is meg az egész nagyvilágnak, hogy nem tanácsos velük szembeszállni, mert vannak olyan örültek, hogy elpusztitják inkább az egész világot, sem mint hogy ők veszítsenek. (aztán késöbb ezt az elvet nem tudták hál istennek gyakorolni)

Az a két bomba azért volt amiért: a japánokat teljesen degradálni. Híre hamva se maradjon itt annak, hogy van egy nép, mely eddig úgy-ahogy, de ellenállt az amerikai haditengerészetnek és gyalogságnak. Egyszerü megoldásnak látszott, hogy megmutatják, hogy az egész szigetet képesek porrá hamvasztani, nem hagyva ezzel alternativát a ferdeszemüeknek.

A hidegháború csak ezután mutatkozott, mikor nyilvánvalóvá vált, hogy ha a világot meg kell osztani vagy úralni kell, csak két hatalom van, mely erre képes lesz.
  • PiszkosFred
    Na ma is tanultam ;] Köszi az infokat.
  • Mr Spock
    Pedig igenis ki lehet. Mint mondtam, már előfordult pár vírussal a történelem folyamán, amiknek csak az ember lehet hordozója.
  • Cat #3010
    "Nem tudtam hogy ki lehet őket írtani véglegesen"

Pedig ki lehet. Az 1900as évek elején hatalmas gyermekbénulás, torokgyík, meg ilyen járványok voltak, de már fél évszázada minden gyerek automatikusan kap majd az összes ENSZ tagországban oltást ellene, és évtizedek óta sehol nem jelent meg. Éppen ezért pedzegetik is, hogy mivel nem fordult elő sehol régóta, lehet hogy nem kellene adni csecsemőknek, hiszen csak feleslegesen terheli a gyenge szervezetüket. Az egyetlen visszatartó erő, hogy a nagyon fejletlen országokban nem tökéletes az oltási rendszer, szóval ha tényleg abbahagyják, "kiszabadulhat" egy elszigetelt falucskából.

"meddig maradhat életben"
    Az űrben, -273 fokon lefagyasztva? Az idők végezetéig. Jelenleg is folyékony nitrogénben, -170 fokon tárolnak több ezret, minden nagyobb víruslaborban.
  • PiszkosFred
    Okés. Én értem, eddig is tiszta volt. De ez a kiírtottak egy vírust, az azért tetszik ;] Nem tudtam hogy ki lehet őket írtani véglegesen. Főleg nem egy bolygó tekintetében, és mondjuk nem egy város vagy kisebb közösséget illetően. Egy dolog azért nem tiszta. Aki biológiában jártas (én nem), megmondhatná, hogy mi a feltétele egy vírus megmaradásának, illetve meddig marad életben "önállóan", bármiféle "szerves gazdatest" nélkül? 3000 évig is akár?
  • Mr Spock
    Látom nagyon nem értitek! Akkor elmondom, úgy hogy vegyük úgy, hogy ez a vírus a csak cylonokat fertőző AIDS. A legtöbb Aids-es ugye nem az AIDS-be hal bele hanem egyéb másba, mert az immunrendszerük nem tud védekezni ellenül. Szóval eddig tökéletesen rendben volt az immunrendszerük és tudtak védekezni a többi vírus baci és midnen ellen. Másik pedig: azért nem kapták el eddig ezt a fajta vírust az emberek között, mert mivel az emberek immunisak lettek ezért szépen lassan eltűnt. A Földön is volt már jópár ilyen vírus, ami mivel csak embereket fertőz, kihalt mert kiírtották régen a népességből orvosságokkal.
    Tiszta most már?
  • Prof William
    Nem simán. :) Hanem megadva a módját. :)
  • Seten

Az biztos, hogy jár. Viszont ha meg lehetne számolni ki mennyit ölt meg a sajátjai közül, az oroszok és a németek lennének a nyerők!

De nem ez a lényeg. Úgy látom itt a többség simán kivégezné Helo-t. :)

• Prof William
    Ezért nem kell aggódni. Ha ilyen béna a technikai fejletség és enyire tehetségesek a Kolónai technikusok, akkor pár kábel elvágásval és pár jólirányzott rugással epusztítható a teljes Cylon civilizáció. Nem is kell vírus...
  • Rusid
    Ezt nagyon rosszul tudod, mert az amerikaiaknál is egy rázósabb szituban parancsmegtagadásért ugyanúgy főbelövés jár.