6292
-
nyikolaj #3123 sztem nem olyan nagy baj, ha egy sci-fi sorozat utolsó része nem zárja le a storyt, s maradnak nyitott kérdések.
Igaz így nem lesze tökéletes kerek egész a teljes sorozat, hisz nincs abszolút befjezése, de egy sci-fi sorozat célja valahol, hogy elgondolkodtassa a nézőt. S a sorozat végén maradt elvarratlan szálak befejezését a néző fantáziájára bizza, nincs ezzel semmi gond.
Jobb ha így fejezik be a sorozatokat, melyek jobbára olyan témákat dolgoznak föl, melyek a közeli, távoli jövőben játszódnak, mindsem egy rendezőcske megmondja nekem, hogy egy 100 év múlva játszódó story hogy fejeződne be...
ráadásul rosszabb esetben kitalálna vlmi romantikus, az emberek a királyok, legyőzhetetlenek és totális happy end véget, ami hülyeség.
Sci-fi célja az elgondolkodtatás, s ha ennek az az ára, hogy nyitott kérdések maradnak a mű végén, maradjanak :) -
#3122 Úgyám, és a 7-esnek tényleg van vége és lezárása
Visszatérve a régi BSG-re, az egy kicsit fura volt. A sorozatnak olyan nagy happyend-es, vagy negatív lezárása nem volt, meg olyan igazi vége sem. Sőt, fel sem tűnt hogy ez valami utolsó rész volt vagy mi, vártam a következőt, aztán csak nem jött. Viszont jöttek a 2 órás filmek belőle, gondoltam, na majd ebből valamelyik tényleg lezárja a sztorit. Hát nem. -
#3121 Buffy s6-s7 (is) kivalo volt, csak egyszeruen nem volt szabad komolyan venni, egesz mas stilus lett az utolso egy-ket szezont, mint a nyito reszek anno... ;] -
Cat #3120 buffynál remélem az 5ös széria lezárására gondolsz, amikor meghal. Mert amit utána műveltek, az szégyen. -
#3119 Hát, sztem meg talán épp a 4. széria volt a csúcs a B5-ben mindenféle tekintetben (csata, stratégia, tartalom, jellemfejlődés, ... ).
Ami a méltó befelyezést illeti, nos .... talán a West Wing ami majd elérte ezt a szintet (nem röhögni, de még a Buffy-Angel ami szintén), azon kívül egy sorozatnak sem volt értelmes lezárása, csak olyan vagy folytatjuk, vagy nem, vagy valami ....
Egyébként a régi BSG-nek sem volt jó a lezárása -
BladeW #3118 Sok sorozatot ugy fejeznek be, hogy nyujtjak-nyujtjak, aztan amikor a nezettseg mar tul sokat esik, hirtelen, minden elojel nelkul odab****k a az egyik szezon vegere egy dupla lezaro reszt 'oszt ennyi. A B5-t kepesek voltak meltoan befejezni (mas kerdes hogy az utolso szezonok szinvonala tenyleg hagyott kivannivalot maga utan) remelem a BSG is kap egy normalis befejezest. -
#3117 De azok mások. Ha jól tudom a 24 évadonként 1 eseményt dolgoz fel. Gyakorlatilag a végtelenségig lehet új storykat kitalálni. A PB-nél nem ilyen egyszerű a helyzet. Itt egyértelmű meddig fog elmenni a story, a kérdés az meddig akarák húzni. Nekem az jött le a legutóbbi részből (nem az eheti), hogy ez nemigen tarthat 2 évadnál tovább. Akárhogy is én nem nézem majd tovább. A szökés megvolt, alapvetően erről szólt a sorozat...
Nade nagyon off vagyok... -
#3116 hát.. lehet én is. de egy esélyt azért adjunk. Anno a 24-ről nem tudtam elképzelni hogy ezt lehet még folytatni, mit folytatni, fokozni?! Aztán tessék, már hányadik évadnál van? Sopranosról nem is beszélve :D :P -
#3115 3. évad? pfujj
Vége a kettőnek és jól elfelejtem akkor. -
#3114 khm.. nem végtelen hanem Váratlan Utazás :DDDDD -
#3113 Khmm.. off, de prison break 3. évad szinte biztos. Mondjuk lehet hogy már itt a 2.-ban leleplezik az összeesküvést ország-világ színe elött, de erősen kétlem. Arra jó lesz a 3. évad.
B 5 mind az 5 évadja meg király. Az utolsó kettő is. Tettek bele olyan csavarokat, hogy csak na :P Számomra legalábbis.
A barátok közt nem fog ilyen hamar befejezödni :P .. .az jutt a Dallas sorsára. Vagy a Végtelen Utazáséra :P -
#3112 Nevetséges. De sajnos igaz :( -
Cat #3111 egy sikeres (értsd: sokak által nézett) sorozatot SOHA nem fejeznek be. Ezért sorozat. -
#3110 Ezt passzolom. Nagyon pörög a season 2, kész adrenalinbomba az egész, ha ezt fenn tudják tartani, akkor lehet hogy lesz s3 is, bár ezt csak a bennfentesek tudhatják... ;] -
#3109 De nem lesz több 2 évadnál? Én leaglábbis a sztory alapján nem tudom elképzelni... -
Prof William #3108 Ez bizony nagy baj.
Attól félek hogyha a BSG is túl sok évadot kap akkor hamarosan elkezdenek időanoimáliákba ütközni és minen részben lemennek egy bolygóra konflikutsmegoldani a la Star Trek. :) -
#3107 KHMMM.... (szakad a plafon)
A B5 utolsó két évadja sajnos nagyon is magán viseli a forgalmazóval való hepciajkodást, messze elszált a színvonala az első három évadtól, noha még így is egész jó. De csodák nincsenek... :\
BTW ez minden komolyabb sorozat halála. Nem lehet előre tudni hány évadot terveznek, bármikor a levegőben van az, hogy felfüggesztik... Így meg nagyon nehéz lehet egy tisztességes történetetfonalat végigvinni... -
#3106 Nincs vege, meg csak a s2 felenel jar. -
Prof William #3105 A PB-nek vége van a 2 évaddal? Azt hittem azt még húzzák... -
#3104 Jah, vagy a most futó Prison Break. 2 évad az egész. És hihetetlen jó :) -
Prof William #3103 Énsem. Egy jó sorozat akkor igazán jó ha tudják mikor kell befejezni. Ha ezt nem teszik akkor a sorozat előbb utóbb eltűnik a rétestésztává nyújtott ötlettelen sorozatok között...
Pozitív példa erre még mindig a Babylon 5. Királyos sztori remek karakterek és BE VAN FEJEZVE! Nem félbeszakad mert nincs ré pénz hanem szépen vége van... -
#3102 ok :) -
Cat #3101 comment.com ról másoltam. -
#3100 pedig vagy hat évadot simán el tudunk belőle képzelni.
Hát én nem.... -
Cat #3099 [b]Januártól költözik a Battlestar Galactica, máégpedig vasárnap estére, ami annyira azért nem fasza hír, hiszen így a nézettsége még inkább csökkenni fog, pedig vagy hat évadot simán el tudunk belőle képzelni. -
#3098 nem
scifi -
#3097 A héten nem volt új rész? -
#3096 kb vhogy így.. -
Prof William #3095 - Hé Helo! Hogy s mint?
- Kösz jól!
- Az asszony?
- Csini mint mindig. És te?
- Á mindne okés, bár ha a multkor nem csinálod meg azt a kis poént már rég vége lenne a Cylon veszélynek, és nem lenne több áldozat.
- Jóvanna hülye voltam megesik mindenkivel...
- Nem baj spongyát rá, nem vagyunk mi olyan g**ik hogy minden kis ballépésedért fujjunk rád. Multkor is részegen jöttél szolgálatba, oszt semmi baj nem lett nem?
- Ja pesze! Jó poén volt...
- Szoli után beugrassz a kantinba? Lessz egy kis meglepetés Tigh 60. szülinapja alkalmából...
És beszélgetve elsétálnak... -
#3094 minimun egy hadbíróság, vagy annak a kolóniai megfelelője;]
nem értem.. mintha a 07-es ep le se ment volna. -
#3093 Minimum egy lefokoás kellett volna -
#3092 a múltheti rész nézése közben azon wondereltem, hogy helo még mi a f.szt keres ott? a 3x7-es rész végén még nem úgy volt, hogy bezárják? -
#3091 Nem azt mondtam h nem javult,de a karaktere eddig számomra nem hozott sok pozitívumot....
De, az tutyi h helye van a soriban....
Az uccsó részben nyujtott teljesítménye sztem is király....
-
#3090 jaja, ezért mondom, hogy hílót ki a légzsilipen, tigh-ot pedig vissza a helyére...szerencse, hogy egyezik a véleményünk -
Seten #3089
Szerintem pedig Tigh egyre jobb! A legutóbbi részben egyenesen brillírozott.
-
#3088 Sztem az emer-gestapo legyűrése jó 5let volt, de lényegében szeretett elnökünk volt a célpont. Veszteségek amúgy is vannak 1 háborúban, pláne ha átállnak acylonokhoz. Végül is nem volt kötelező....
Gaius: A 6-os azt jósolta lessz 1 gyerekük, hát lett....
( szigorúan magánvélemény )
Oh, Tight még mindíg 1 barom...... -
#3087 Mivel még 5 másik cylon ügynök személye nem ismert és sok a gyanus karakter ezért akár olyan is tudhatott a gyerek hollétéről (vagy sejthetett) akiről nem gondolnánk, hogy ügynök.
Mostantól saját vélemény:
Szerintem a cylonok robbantották ki ezt a lázadást mert szándékosan olyan dolgokat csináltak amik adták a lovat Tigh kis csapata alá. Hiszen mi értelme volt megkínozni egyesével az embereket ha lényegében semmit sem akartak tőlük? Mi értelme volt megírni a halállistát ha lényegében csak ember rendőrjelentkezők haltak meg a robbantás során?
Én hiszem azt, hogy mindezt abból a célból csinálták, hogy kimozdítsák a gyereket a búvóhelyéről hiszen ha menekülnek az emberek a bolygóról akkor csak viszik magukkal a kölyköt is és ilyenkor van a legnagyobb esélyük arra, hogy megszerezzék. Ugyebár volt egy kép a 3 halottról a gyerek mellett, ha robbanás vagy egy centurion ölte meg őket akkor hogyan lehet az, hogy a gyereken egy karcolás sem esett és minden más ember elfutott mellettük hogy aztán Gaius "véletlenül" megtalálja... -
#3086 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem működik -
Seten #3085
Ez viszont már ravaszabb.
(Amúgy nektek működnek a makrók? Nekem nem engedélyezi a spoiler-t)
-
Seten #3084
Mi az, hogy "A gyerek miatt"?
Ha mindenki megszökik, a gyereket is elvitték volna. Csak véletlen volt, hogy ott maradt.