Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy nem tudod megérteni azt amit írtam vagy nem is akarod megérteni, nem leszek partner a "fúj rohadt emberiség" világfájdalmadban szal részemrõl fejezzük be.
És ez annak a következménye, hogy évezredekig egymást irtottuk? Akkor csak gratulálni tudok!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Pontosan. Ezért tart itt a világ ahol.
A cylonok is tudták, az ember már csak ilyen: elõszeretettel irtja a saját fajtáját.
Egy cimboram peldajat emlitve, pont ma reggel jott szoba... Matyar kiralyrol manapsag legendak keringenek, rajzfilmek keszulnek. Ezekben o az igazsag bajnoka, a csavaros eszu igazsagos kiraly, ki a gyengeket vedi, es a gonoszakat bunteti. A valosagban inkabb volt egy Cain "szintu" vezeto, aki tomegeket akasztott fel, es huzatott karoba, adokat vetett ki, rengeteget, es akit feltek az emberek itthon, es a szomszedos videkeken. Persze, emellett, ezzel a vasszigorral rendbeszedte az orszagot, es osszessegeben jo kiraly volt - utolag megitelve.
Szoval - sajat velemeny - Cain egy olyan vezeto volt, aki a nehezebb, es drasztikusabb megoldast valasztotta a tuleles erdekeben. Es kovezzetek meg, de egyetertek Zarek mondataval, miszerint a "demokraciat" ki kell erdemelni...
W. Adama:
ideálizált katonai vezetõ, megfontolt, magas szociális érzék, jól tudta kiépíteni a kapcsolatot a politikával (elnök asszonnyal), és az emberekkel, jó helyzet felismerõ képesség - lásd gyorsan felismerte ki kell egyezni az elnökkel (pilot rész vége) => inkább egy megértõ sokat megélt minden katona nagyapja stílus
Cain:
keménykezû, talán agresszív és néhol brutális katonai vezetõ, aki bizonyos értékeket hajlandó feláldozni katonai sikerekért, ne feledjük HÁBORÚBAN vagyunk, katonai siker nélkülözhetetlen, mert egyrészt nem lezsnek eredmények, másrészt demoralizálja a haderõt.
Bizonyos dolgokban egyébként igaza volt, Adama sok tekintetben elnézõ az embereivel szemben - igaz nincs utánpotlás tehát nyilván nem lövetheti agyon õket, de egyéb büntetésekis vannak ám...
Cain - Adama -> két ellentétes tipusú hadvezér, egy háborúban mindkettõ jól jöhet
Cain mint emberi jellem egy tetû volt. Ennyi.
-muszáj-
Na majd utánanézek! <#hehe>#hehe>
(a másik amin röhögtem amikor az öreg a saját fiát nevezi ki a Pegasusra ahol elõtte még a gépész is kapitány volt mert a személyzet sajátot akart, Jééézusom ezt nagyon nem kellet volna)
A cylonok rengeteg embert megöltek a 12 kolónián de nem mindenki halt meg!
Adama a kolóniákon túlélõket magára hagyta hogy a 70k embernyi flottával új életet kezdjen, Cainnak nem volt egy új életre elegendõ emberanyaga és a Föld mítosz sem volt jelen nála szal számára az otthon a 12 kolónia amit bármi áron vissza kell szerezni mivel ez az egyetlen esély az emberiség túlélésére, én ezt így látom és nem úgy hogy eszellõs bosszúvágytól hajtva céltalanul támadja a cylonokat.
Az, hogy az Adama flottával való találkozás után Cain mit csinált volna soha nem derül ki, valszeg kettéosztja a flottát hogy duplázza a túlélés esélyeit vagy a Pegasussal hátráltatni kezdi a cylonokat hogy Adama idõt nyerjen.
Az elnökasszonyt az udvartartásával együtt valszeg úgy vágta volna ki a légzsilipen hogy ihaj, szerintem ezt Adamának már a legelsõ pillanatban meg kellet volna tennie és SOKKAL keményebben fellépni a cylonbarát mozgalommal szemben stb, a börtönhajó Zarekkel együt szintén "elveszett" volna az egyik ugrásnál ha Cain a fõnök.
Ez az egész "menekült demokrácia" a szememben nonszensz, elsõ szavazás majd a letelepedés után addig meg kuss mindenkinek, a flottát az admirális vezeti és nincs a civileknek belepofázása a folyamatba.
Ha katonák kellenek akkor kényszersorozás, az emberi jogok, abortusz meg ilyesmi ráérnek addig amikor már nem a kihalás szélén áll az emberiség.
szerintem, na lehet utálni... <#hehe>#hehe>
Persze mindez egy filmsorozatban megvalósíthatatlan mert az emberek nem ezt akarják látni hanem azt hogy a jó és a demokrácia mindig gyõz blablabla 😛
Jó az Apollonak (sorry, tényleg Lee, leigeneztem olvasás nélkül 😊) tanulóhelynek, mert ugye egyértelmû hogy az öreg után õ veszi át a flotta irányítását (Tigh már igencsak leszerepelt, erre alkalmatlan, nem elég politikus)
Aztán hogy a hibridbõl mi lesz, és hogy mit hoznak ki mítikus szálon, nos remélem minél többet 😊)
Ja, és Caine sem volt jó vezetõ, pont mint Tigh, nem elég politikus (a ledominálás egy darabig mûködik, aztán elõbb-utóbb valaki úgyis megölte volna)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Új-Capricán a letelepedés után ugrik a sztori egy teljes évet ráadásul a hibridek félig cylonok szal lehet hogy gyorsabban nõnek <#idiota>#idiota>
Na jó, persze ez valószínûtlen de ettõl függetlenül szerintem a kiscsajnak még lesz vmi fontos szerepe.
Bármi megtörténhet, sztem a forgatókönyvírók közül legalább egy erõsen nyomja az anyagot pl a Pegasus felbukkanásánál padlót fogtam annyira fölösleges volt, ott van Adama aki gond nélkül legyilkoltatta volna Caint viszont harc nélkül beletörõdött a letelepedésbe stb stb
Az elsõ évad jobban tetszett mert következetesebb volt a másodikban meg elég sok a vad ötlet, remélem a harmadik megint "reális" lesz.
2) nem hinném, hogy Boomerbõl - gondolom rá gondolsz - vezetõt csinálnának...pont az ellenség vezetné el õket az új világba!?
2) Ahhoz azért még legalább 10 évadot meg kellene érnie a sorozatnak 😊)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Bár ha már találgatunk akkor a cylon/ember hibrid kiscsaj is lehet a líder <#hehe>#hehe>
|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|
Ha belegondolunk, mindháromra igaz lehet a prófécia, a történetet bármerre csavarhatják a forgatókönyvírók, így szvsz túl sok értelme nincs találgatni, melyik verzió is lesz igaz, sõt, ne felejtsük el, hogy még bármikor jöhet egy új arc a sorozatba, vagy valamelyik második vonalbeli szereplõbõl csinálhatnak vezért (Tom Zarek, példának okáért).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|
Viszont a próféta, a látomások, a sír megtalálása, a halálos betegség, a vezérség.. ez mind mind a tanárnõre mutat. Mert a próféciában ezek a kulcsszavak mind szerepeltek, nézzétek csak meg újra 😛
Nagyott koppannánk ha szegény Gaiusról szólna a dolog 😊
ehh.. sokat kell még várni a 3. évadra.. hát még a magyar felíratra.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A másik verzói meg hogy tanárnénink visszaveszi a vezetõséget - Balthar tevékenysége után nem, kell sokat gyõzködni majd népet 😄 - s vlhogy meghal, pl.: balthar bosszúból kinyirja, kinyiratja.
Az eddigiek alapján én as 2. verziót látom valószínûbbnek - lásd a sírban történtek...
/wtb edit ;]
-muszáj-
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az egyik szemem sír a másik meg örül mert minél késõbb hal meg annál hosszabb a sorozat viszont bármibe lefogadom hogy csak az utolsó pillanatban fog meghalni és ezért az egész sorozatban el kell viselnem 😞 Valamiért idegesít.
Én is Kmarha véleményét osztom hogy itt vmi kavarás lehet a háttérben és ezért élte túl a rákot és Billy is ezért halhatott meg a túszejtõs részben szvsz
Szóval igen, ott lent belerondítva úgy igazán a sorozatba, mikor a tanárnõt meggyógyították halálos betegségébõl. Biztos perelte volna a készítõket ha ki merték volna hagyni a sorozatból. De a jóslat az biza jóslat. Csak úgy érheti el az emberiség az új hazáját, ha õ kipurcan elötte. Szóval elõbb útóbb eljö a pillanat 😄
Nem mintha különösképpen utálnám szegénykét, de elég csöpögös igy is a BG. Utalom az ilyen kliséket, mikor csak úgy hirtelen a semmibõl megmentik a már a halál küszöbén leledzõ fõszereplõ szerüséget, mert hogy annyi drámát a nézõ már biztos nem birna ki :S
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Mindegy, biztos vagyok benne hogy a 3. is jó lesz, remélem végre beteljesül a jóslat és meghal a tanárnõ, nekem már az is elég lenne a boldogsághoz, gyûûlölöm...! <#hehe>#hehe>
Most a webisode-okat szedem, fogalmam sincs hogy mik azok de Battlestar szal látnom kell! <#idiota>#idiota>
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Bannerbõl ítélve már csak 21 nap és kiderül hogyan másznak ki újra a szarból <#hehe>#hehe>
A halál csupán a kezdet...
Hanem nekem... de már szedem egy magyar torrentrõl... bár a szinkront majd kivágom belõle, úgyis hányok tõle... és talán úgy ráfér 1 dvd-re :-)