Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, nem annak a következménye.

Vagy nem tudod megérteni azt amit írtam vagy nem is akarod megérteni, nem leszek partner a "fúj rohadt emberiség" világfájdalmadban szal részemrõl fejezzük be.

És ez annak a következménye, hogy évezredekig egymást irtottuk? Akkor csak gratulálni tudok!

PiszkosFred
Hja, a demokráció meg egyenjogúság meg szólásszabadság is marhajó ám. Mire megvitatják hogy mi legyen, kitalálják hogy miként oldják meg úgy, hogy senkinek se legyen rossz, - a nagy demokratikus közösséget bedarálja a Cylon...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen, ezért tart ott a világ ahol most van, ezért élünk városokban és nem barlangokban és ezért lettünk domináns faj... <#rolleyes>

Meghajlok az érveid elõtt! <#wilting>

Forgatókönyvileg egy remek alkalom lett volna egy új karakter bevezetésére hogy színesedjen a helyzet és ne a flotta = Adama-klán vonal legyen.

Pontosan. Ezért tart itt a világ ahol.
A cylonok is tudták, az ember már csak ilyen: elõszeretettel irtja a saját fajtáját.

PiszkosFred
Matyar=Matyas*

az sorozat irok most is idealizáltak, pedig ha megnézzük a történelmet, hadvezéreket inkább Cainokkkal találkozunk mintsem Adamákkal, nem véletlenül...

PiszkosFred
Ki hogy nezi. Lehet hogy diktator volt, a kegyetlenebb fajtabol, de itt most nem csak egy orszag hatarairol vagy olajmezokrol volt szo. Itt most arrol volt, hogy eletben marad e az emberiseg, vagy kipusztul. Nem volt azert olyan konnyu helyzetben. O ugy itelte meg, hogy mindent fel kell aldozni az utolso remenysugarert, a Pegasusert.

Egy cimboram peldajat emlitve, pont ma reggel jott szoba... Matyar kiralyrol manapsag legendak keringenek, rajzfilmek keszulnek. Ezekben o az igazsag bajnoka, a csavaros eszu igazsagos kiraly, ki a gyengeket vedi, es a gonoszakat bunteti. A valosagban inkabb volt egy Cain "szintu" vezeto, aki tomegeket akasztott fel, es huzatott karoba, adokat vetett ki, rengeteget, es akit feltek az emberek itthon, es a szomszedos videkeken. Persze, emellett, ezzel a vasszigorral rendbeszedte az orszagot, es osszessegeben jo kiraly volt - utolag megitelve.

Szoval - sajat velemeny - Cain egy olyan vezeto volt, aki a nehezebb, es drasztikusabb megoldast valasztotta a tuleles erdekeben. Es kovezzetek meg, de egyetertek Zarek mondataval, miszerint a "demokraciat" ki kell erdemelni...

Caint azért találtuk mind ellenszenvesnek már az elsõ másodpercben, mert ég ésföld az öreg és közte a különbség.

W. Adama:
ideálizált katonai vezetõ, megfontolt, magas szociális érzék, jól tudta kiépíteni a kapcsolatot a politikával (elnök asszonnyal), és az emberekkel, jó helyzet felismerõ képesség - lásd gyorsan felismerte ki kell egyezni az elnökkel (pilot rész vége) => inkább egy megértõ sokat megélt minden katona nagyapja stílus

Cain:
keménykezû, talán agresszív és néhol brutális katonai vezetõ, aki bizonyos értékeket hajlandó feláldozni katonai sikerekért, ne feledjük HÁBORÚBAN vagyunk, katonai siker nélkülözhetetlen, mert egyrészt nem lezsnek eredmények, másrészt demoralizálja a haderõt.

Bizonyos dolgokban egyébként igaza volt, Adama sok tekintetben elnézõ az embereivel szemben - igaz nincs utánpotlás tehát nyilván nem lövetheti agyon õket, de egyéb büntetésekis vannak ám...

Cain - Adama -> két ellentétes tipusú hadvezér, egy háborúban mindkettõ jól jöhet

egyetértek, az Öreg nem azért nevezte ki mert a fia, hanem mert bizonyított.

Cain mint emberi jellem egy tetû volt. Ennyi.

Mr Spock
Miért nem kellett volna? Harcban két báziscsillag ellen a pegasus legénysége elõtt bizonyított, hogy jó parancsnok!

-muszáj-

PiszkosFred
Muszaj volt a sajat emberei kozul odarakni valakit. Annyira azert nem voltak joban a BSP legenysegevel. Tigh nem akart sosem vezeto lenni, ezt o is mondta, maradt Lee. Kara meg alkalmatlan, mas nem nagyon volt.

Eredeti storyline? <#fejvakaras>
Na majd utánanézek! <#hehe>

(a másik amin röhögtem amikor az öreg a saját fiát nevezi ki a Pegasusra ahol elõtte még a gépész is kapitány volt mert a személyzet sajátot akart, Jééézusom ezt nagyon nem kellet volna)

Cain

A cylonok rengeteg embert megöltek a 12 kolónián de nem mindenki halt meg!
Adama a kolóniákon túlélõket magára hagyta hogy a 70k embernyi flottával új életet kezdjen, Cainnak nem volt egy új életre elegendõ emberanyaga és a Föld mítosz sem volt jelen nála szal számára az otthon a 12 kolónia amit bármi áron vissza kell szerezni mivel ez az egyetlen esély az emberiség túlélésére, én ezt így látom és nem úgy hogy eszellõs bosszúvágytól hajtva céltalanul támadja a cylonokat.

Az, hogy az Adama flottával való találkozás után Cain mit csinált volna soha nem derül ki, valszeg kettéosztja a flottát hogy duplázza a túlélés esélyeit vagy a Pegasussal hátráltatni kezdi a cylonokat hogy Adama idõt nyerjen.
Az elnökasszonyt az udvartartásával együtt valszeg úgy vágta volna ki a légzsilipen hogy ihaj, szerintem ezt Adamának már a legelsõ pillanatban meg kellet volna tennie és SOKKAL keményebben fellépni a cylonbarát mozgalommal szemben stb, a börtönhajó Zarekkel együt szintén "elveszett" volna az egyik ugrásnál ha Cain a fõnök.

Ez az egész "menekült demokrácia" a szememben nonszensz, elsõ szavazás majd a letelepedés után addig meg kuss mindenkinek, a flottát az admirális vezeti és nincs a civileknek belepofázása a folyamatba.
Ha katonák kellenek akkor kényszersorozás, az emberi jogok, abortusz meg ilyesmi ráérnek addig amikor már nem a kihalás szélén áll az emberiség.

szerintem, na lehet utálni... <#hehe>

Persze mindez egy filmsorozatban megvalósíthatatlan mert az emberek nem ezt akarják látni hanem azt hogy a jó és a demokrácia mindig gyõz blablabla 😛

mrzed001
Pegasus felbukkanása kellett, mert próbálták követni az eredeti storylinet ... aztán nem pusztították el (vagy tüntették el), mert tök jó hogy van, meg kell is 😊
Jó az Apollonak (sorry, tényleg Lee, leigeneztem olvasás nélkül 😊) tanulóhelynek, mert ugye egyértelmû hogy az öreg után õ veszi át a flotta irányítását (Tigh már igencsak leszerepelt, erre alkalmatlan, nem elég politikus)
Aztán hogy a hibridbõl mi lesz, és hogy mit hoznak ki mítikus szálon, nos remélem minél többet 😊)

Ja, és Caine sem volt jó vezetõ, pont mint Tigh, nem elég politikus (a ledominálás egy darabig mûködik, aztán elõbb-utóbb valaki úgyis megölte volna)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Cain kihangsúlyozottan gonosz jellem volt. Bizonyos szemszögbõl igenis van ráció a cselekedeteiben, de úgy érzem azt akarták megmutatni vele, hogy mennyire elvesztheti adott esetben az emberiességét, az etikai tartását valaki a túlélésért folytatott harcban. Tetszik vagy sem, de a sorozat aligha lenne sikeres, ha egy ilyen szélsõséges jellem lesz úgymond a fõhõs (szó se róla, szivesen vettem volna egy ilyen sorozatot is, ahogy egy Mirror univerzumos Star Trek sorozatot is). Gyõznie kellett a "jónak"...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gondolom rengetegen nem értenek egyet velem de szerintem Cain lett volna a legalkalmasabb vezetõ, kár hogy meghalt.

Ki tudja?
Új-Capricán a letelepedés után ugrik a sztori egy teljes évet ráadásul a hibridek félig cylonok szal lehet hogy gyorsabban nõnek <#idiota>

Na jó, persze ez valószínûtlen de ettõl függetlenül szerintem a kiscsajnak még lesz vmi fontos szerepe.

Bármi megtörténhet, sztem a forgatókönyvírók közül legalább egy erõsen nyomja az anyagot pl a Pegasus felbukkanásánál padlót fogtam annyira fölösleges volt, ott van Adama aki gond nélkül legyilkoltatta volna Caint viszont harc nélkül beletörõdött a letelepedésbe stb stb

Az elsõ évad jobban tetszett mert következetesebb volt a másodikban meg elég sok a vad ötlet, remélem a harmadik megint "reális" lesz.

Boomer gyerekére gondolt.

1) Apollo = Lee Adama

2) nem hinném, hogy Boomerbõl - gondolom rá gondolsz - vezetõt csinálnának...pont az ellenség vezetné el õket az új világba!?

mrzed001
1) igen
2) Ahhoz azért még legalább 10 évadot meg kellene érnie a sorozatnak 😊)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Apollo az Will Adama hívójele, nem? <#fejvakaras>

Bár ha már találgatunk akkor a cylon/ember hibrid kiscsaj is lehet a líder <#hehe>

mrzed001
Illetve ha jól elhúzzák a vándorlást akár Apollo is lehet az a bizonyos vezér

PiszkosFred
Koszonom. Erre akartam en is kilyukadni ;]

Col Andrew
Én arra vagyok kiváncsi, hogy lesz e még ismertebb szereplõbõl cylon.. 12-bõl 7 van még csak kilõve.. (lehet, hogy pl pont Zarek😊)

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|

[NST]Cifu
Potenciális jelöltek a vezérre: Roslin, Gaius és William Adama.

Ha belegondolunk, mindháromra igaz lehet a prófécia, a történetet bármerre csavarhatják a forgatókönyvírók, így szvsz túl sok értelme nincs találgatni, melyik verzió is lesz igaz, sõt, ne felejtsük el, hogy még bármikor jöhet egy új arc a sorozatba, vagy valamelyik második vonalbeli szereplõbõl csinálhatnak vezért (Tom Zarek, példának okáért).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Col Andrew
Így van, szerintem is a tanárnõ az. A szövegben az van, hogy egy haldokló vezér vezeti õket el a földre, nem, hogy egy vezér aki majd meg fog halni valahogy. (habár már nem haldoklik, de ki tudja..)

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|

Kmarha
Hát reméljük hogy igazad van 😊

Viszont a próféta, a látomások, a sír megtalálása, a halálos betegség, a vezérség.. ez mind mind a tanárnõre mutat. Mert a próféciában ezek a kulcsszavak mind szerepeltek, nézzétek csak meg újra 😛

Nagyott koppannánk ha szegény Gaiusról szólna a dolog 😊

ehh.. sokat kell még várni a 3. évadra.. hát még a magyar felíratra.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

megnéztem az eddigi átvezetõ részeket, ezek pofátlanul rövidek 😞, hatása olyan mintha már 2 napja nem ettél volna, s vlki meg elkezd zabálni egy megpakolt asztalról elöttede 😊, bár kétségtelen hangulat teremtésnak jó.

A sorozat és film írok egy jól bevált taktikája, hogy vlmit elhitetnek a sorozat/film elején (esetünkben: próféta = Roslin) a nézõvel, s a végén, meg kiderül hogy csak "szorakoztak velünk", s teljesen más lesz.

A másik verzói meg hogy tanárnénink visszaveszi a vezetõséget - Balthar tevékenysége után nem, kell sokat gyõzködni majd népet 😄 - s vlhogy meghal, pl.: balthar bosszúból kinyirja, kinyiratja.
Az eddigiek alapján én as 2. verziót látom valószínûbbnek - lásd a sírban történtek...

PiszkosFred
baratunkat=baratunkrol*

/wtb edit ;]

PiszkosFred
De miert pont o lenne az a vezeto, akirol a profecia szol? Legalabb ennyi befolyasa van a tortentekre es az emberiseg sorsara az Oregnek is, nem beszelve a kedves orult Gaius baratunkat. Mindharman vezetok, mindharman a maguk modszereivel egyengetik a csapat utjat, barmelyikuk lehet. Es meg akkor ott vannak azok, akik kesobb fognak feltunni, esetleg eddig nem is gondoltunk rajuk. De ha a tanarneni lesz a cimszereplo, es ra vonatkozik minden, a profecia nem jelzi, hogy rakban hal e meg, vagy felrenyel vacsora kozben, esetleg eluti egy villamos... Ezernyi modon meghalhat meg, ha meg kell halnia ;]

Mr Spock
De miért baj, hogy megmentették? Még a Föld közelébe sem értek! A profécia azt mondja, hogy elvezeti õket a Földre, de az út vége elõtt meghal. Még nem sikerült terelgetnie az embereket. Szóval ráér még a halállal.

-muszáj-

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát ilyen pontosan nem emlékszem mint mondott a pap a próféciáról de mintha olyasmi lett volna hogy "egy halálos beteg vezetõ aki nem éri meg az utazás végét" szal SZERINTEM ez egy és ugyanaz a személy, mivel a tanárnõ találta meg a sírt így sztem õ a próféta.
Az egyik szemem sír a másik meg örül mert minél késõbb hal meg annál hosszabb a sorozat viszont bármibe lefogadom hogy csak az utolsó pillanatban fog meghalni és ezért az egész sorozatban el kell viselnem 😞 Valamiért idegesít.
Én is Kmarha véleményét osztom hogy itt vmi kavarás lehet a háttérben és ezért élte túl a rákot és Billy is ezért halhatott meg a túszejtõs részben szvsz

ahaaa akkor gyorsan megnézem mert már nyakunkon a 3. évad! <#nyes>

😄DD

PiszkosFred
Sosem mondta a joslat, hogy a "tanarneni" fog meghalni az ut kozben. A joslat - de javitsatok ki ha tevedek - egy, a nepet a Foldre vezeto emberre vonatkozott. De hogy ki is a csapat valodi vezetoje? Hat van ra par variacio es aspirans... ;] Es az hogy megtalaltak a nagyjabol helyes utat, az meg csak az ut kezdete, boven van ideje meghalni barmelyik vezetonek, legyen az barki is a kovetkezo idoszakban.

Kmarha
SPOILER azoknak akik ne adj isten még nem nézték végig az elsõ két évadot!!! Tehát olvasás stop 😉 Én szóltam.

Szóval igen, ott lent belerondítva úgy igazán a sorozatba, mikor a tanárnõt meggyógyították halálos betegségébõl. Biztos perelte volna a készítõket ha ki merték volna hagyni a sorozatból. De a jóslat az biza jóslat. Csak úgy érheti el az emberiség az új hazáját, ha õ kipurcan elötte. Szóval elõbb útóbb eljö a pillanat 😄

Nem mintha különösképpen utálnám szegénykét, de elég csöpögös igy is a BG. Utalom az ilyen kliséket, mikor csak úgy hirtelen a semmibõl megmentik a már a halál küszöbén leledzõ fõszereplõ szerüséget, mert hogy annyi drámát a nézõ már biztos nem birna ki :S

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Fenrir
Ezek az átvezetõk a második és harmadik évad között.

A halál csupán a kezdet...

joebacsi
átvezetõ részek a Battlestar 2142 -höz <#idiota>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ami azt illeti az elsõ évad jobban bejött mint a második.

Mindegy, biztos vagyok benne hogy a 3. is jó lesz, remélem végre beteljesül a jóslat és meghal a tanárnõ, nekem már az is elég lenne a boldogsághoz, gyûûlölöm...! <#hehe>

Most a webisode-okat szedem, fogalmam sincs hogy mik azok de Battlestar szal látnom kell! <#idiota>

joebacsi
már egyszer egy ilyen számláló mutatta a megváltást...de neked azse jött be 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

HÁHÁ most néztem meg egy hét alatt mindkét évadot, nagyon bejövõs a sorozat <#eljen>

Bannerbõl ítélve már csak 21 nap és kiderül hogyan másznak ki újra a szarból <#hehe>

Fenrir
Negyedik rész is fent van.

Fenrir
Fent van a Resistance harmadik része is itt.

Fenrir
Elõször nekem irta csak javitotta 😊

Nem is neked írta :-P
Hanem nekem... de már szedem egy magyar torrentrõl... bár a szinkront majd kivágom belõle, úgyis hányok tõle... és talán úgy ráfér 1 dvd-re :-)