6292
  • Seten

"fedezve voltak a hajókon"
    ?

• Mr Spock
    Többször is említik a részekben, hogy NEM ismerik a "final five"-ot!
  • Bubbax
    Xénát nem tudom megmagyarázni, de annak sincs értelme, hogy a hét cylon ne ismerné a másik ötöt, hiszen egy társadalom ők max 12 arccal és a papot sem érdekelte túlzottan mit látott Xena (talán már tudta??). A flotta összes tagját pedig könnyen nyilvántartásba vehették korábban, amikor még fedezve voltak a hajókon vagy Új Capricán. A 40000 pont hogy nem egy nagy szám.
  • Seten

A másik, hogy cylon bárki lehet illetve bárkinek lehet egy/több cylon-másolata.

• Zsolo007
    Ez igaz, az operáció nem is jutott eszembe. Ezek után tényleg nem lehet cylon. (de egyébként is abszurd az elképzelés. Csak azért mert fiatalon festett egy képet?! Vallásos szálról beszélünk, nem kell cylonnak lennie, hogy valamit "előrelásson")
  • Seten

"ismerik a flotta összes tagját is"

Szerintem meg a cylonoknak nincs fényképes nyilvántartásuk mind a 41401 emberről. :)

• PiszkosFred
    Ha annyira ismerik oket a nejlon modellek, akkor Xena miert akarta latni oket megszallottan? Miert volt sorozatban "ongyilkos", hogy egyre tobbet "lasson" a letoltodes alatt/ideje kozben?
  • Bubbax
    Kara Thrace nem lehet cylon, és senki más sem mert:
    - a hiányzó ötöt a hetek ismerik és ismerik a flotta összes tagját is, tehát már rég kiemelték volna az emberek közül
    - az hogy operálgatták Thrace-t, valami más miatt lehetett, talán a cylon miatt, aki rá van kattanva
  • dragon3
    Kösz a gyors választ!
  • Seten

A 2. és 3. évad közé tehetőek be, a New Caprica-i táborélet mindennapjait mutatja be 10 rövidke részben. :)

• dragon3
    Hello!
    Tudna valaki segíteni abban, hogy elmondja nekem, hogy mik is azok a webepizodok és hogy hány is van belőlük, meg hova lehet őket beileszteni?
  • Seten

Na, szerintem ezt megbeszéltétek. :)

• BladeW
    Hmm lehet hogy felreerthetoen fogalmaztam ebbol jon a galiba. Szoval #3368 as megegyszer (remelem igy ertheto butaknak es nem butaknak egyarant)

"Ja szerintem az utolso ket resz is siman belefert volna egybe ha nem lett volna evvege, es az iroknak nem KELLETT VOLNA igazodniuk a sci-fi channel hulyesegeihez."

• BladeW
    Lol mondd mar meg Te hogy En mit irtam. Mert en pontosan ezt irtam amit most te mondasz.

"és a cliffhangereket ugy irják, hogy a szünetek előtt legyenek."

Tehat? Igazodniuk kell a sci-fi channel hulyesegeihez. Az hogy a sztori mit kovetel masodrangu.
  • Cat #3389
    nem ezt irtad.

"es az iroknak nem kell igazodniuk a sci-fi channel hulyesegeihez."
    Nem kell igazodniuk. Pontosan tudják már szezon elején, hogy melyik rész mikor kerül adásba, és a cliffhangereket ugy irják, hogy a szünetek előtt legyenek.
  • BladeW
    buta.
    hát nem ezt mondtam enis?
  • Cat #3387
    buta.
    direkt csinálták így.
  • BladeW
    Ja szerintem az utolso ket resz is siman belefert volna egybe ha nem lett volna evvege, es az iroknak nem kell igazodniuk a sci-fi channel hulyesegeihez.
  • Cat #3385
    egyetértek :( bezzeg pl. a heroes, vagy a day break előre meg van irva - utóbbit le is lőtték.
  • CsőKujts
    Ja az gyenge volt, köszi!
  • Seten

Én attól félek, hogy ez a sorozat is (a többihez hasonlóan) egyáltalán nincs végig megírva hanem a nézettség szerint alakítgatják a sztorit, találják ki utólag az "előzményeket".
    Ezzel lehet majd igazán tönkrevágni a végét.

• PiszkosFred
    Egy valamit ne felejtsetek el. A vallas a tortenetben igencsak fontos, a keszitok rendszerint ezzel magyaraznak olyan dolgokat emg, amelyet ha racionalisan akarnanak talalni, akkor mindenki legyintene. A jupiter szeme es a pont akkor pont ott torteno robbanas, a torzsek, a profeciak, es meg sorolhatnank. Mivel nem ismerjuk a teljes konyvet, ezert a keszitok barmikor bedobhatnak egy uj zsoltart, egy uj fejezetet, ami abban a reszben ertelmet nyer, es mehet a moka abban az iranyban tovabb. De egyebkent eddig sem volt ez maskent, nemtudom miert erosodott volna fel a dolog. Ugyanolyan erosen van jelen szerintem az aktualis reszben, mint volt anno apollo nyilanal, vagy egyeb fordulopontoknal. A nejlonok istenmaniaja meg az elejetol kezdve adott, azota csak fanatikusabbak lettek ;]
  • Zsolo007
    OKé, kicsit félre is értettem az általad írt összemosás dolgot. De most már azthiszem tudom mire gondoltál. :)
  • QuippeR
    a valláshoz általában tartozik egyház, az egyházhoz meg vallás, de ettől még nem lesznek ugyanazok. de ez teljesen offtopik, van erre itt az sg-n más hely.
  • Zsolo007
    Miért mossa össze? Vallás = intézmenyesített hit = egyház(és nem csak a keresztény egyházra gondolok, az összesre). Ha egyházon kívül beszélünk, akkor meg hitről, vagy életfilozófiáról lehet szó. Szerintem.
  • QuippeR
    *érdekes
  • QuippeR
    egyrészt összemosod a vallást az egyházzal, másrészt a szereplők többsége úgy áll a valláshoz, mint a mai fiatalok, csak szegényeknek annyira kibökik az egyértelmű utalások a szemét, hogy már nem tudják miben (ne) higyjenek. szerintem ez erdékes.
    az hogy téged irritál valami, nem azt jelenti, hogy már nem is lehet jó.
  • Zsolo007
    Hát a 2. évad második felénél határozottan jobb.
  • CsőKujts
    Hali érdeklődni szeretnék nem merek visszaolvasni mert sok a spoiler, szóval mit hoz a harmadik évad minőség tekintetében jobbab rosszabb avagy ugyanolyan mint az előző évadok. Sokmindent kéne néznem :). Érdemes leszedni?
  • Seten

Sok kérdés van de szerintem a "mi az élet értelme" nincs köztük. :)

• BladeW
    Szerintem a tortentek egyatalan nem igazoljak h Kara cylon lenne. Inkabb a csaladja valami osi vallasi szekta leszarmazottja, vagy valami osi ver csorgedezik az ereiben. Ki tudja... Annyira sekélyes lenne ha Kara is cylon lenne, hogy azt mar nem merik meglepni az irok (remelem!)
  • 0Fritz0
    Még szerencse, hogy ez a sorozat nem az egyházakról szól. :)
    Nincs szükség önjelölt prédikátorokra, hiszen mindegyikük meg akarja találni a választ.
    (Ami nem más, mint a: 42)
  • Zsolo007
    Szerintem egyébként a scifirajongók többsége fiatal, és ez az a csoport, ami ki nem állhatja az egyházakat

Szerintem ebben ne legyél annyira biztos...
    Én speciel kifejezetten élvezem a vallási szálat (az egyik ok ami miatt megszerettem). Mindezt annak ellenére, hogy nem vagyok semmilyen vallás hívője.
  • Fenrir
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na igen, én is rá tippelnék. De lehet hogy Anders barátunk lessz a leggyengébb láncszem.
  • Cat #3369
    tulságosan erősődik a vallási vonal, és ez baromira nem tetszik. Én scifit akarok nézni (ez a bajom a jerichoval is, az meg családi dráma), nem pedig misztikus katyvaszt. Szerintem egyébként a scifirajongók többsége fiatal, és ez az a csoport, ami ki nem állhatja az egyházakat, szóval ezzel a vonallal eléggé mellélőnek.

Kara Thrace cylon? elég nagy baromság, nemértem miért hozzák ezt most be. Évtizede ismeri az öreg Adama, totál kaotikus jellem, ráadásul amikor kihallgatta Leobent, egyértelműsítették hogy ő biztosan nem az. Felesleges kavarás.

Helot kidobni a légzsilipen, egyetértek. Dualla egy kis hörcsög, totál nem illik Apollo mellé, ő is mehet a levesbe. Jelenleg annyi szerepe van, hogy ő a feleség, ami valljuk be, nem tul jelentős.

Viszont most megint elhelyezhetik a cselekményt a cylon hajorol, vissza a Galacticára, hisz itt van Baltar és Six (aki duruzsolhat élőben is a fülébe, mivel egymás mellett lesznek - vagy a fogdában dugnak, haha). Ez elég municio, hogy történeileg, tartalmilag a forgatókönyvírók kibirják azt a 13 ezer fényévnyi utat, amig feltehetően ismét nem fognak cylont látni. Jó sok csavart lehet berakni - Thrace vonal illeszkedik ebbe.
  • Zsolo007
    [spoiler] Dualla lesz az, neki kifelé áll a szénája... :'(

Bár kérdés, hogy kit veszünk főszereplőnek?
  • Bubbax
    Spoiler
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Egy cylon modell teljes vonalának jegeléséhez és tárolásához bazi nagy helyre lehet szükség, a hamvasztás helytakarékosabb megoldás lenne.
    Más:
    Ez csak "kissé" spoiler, hiszen a sfportálról van. A 3. évad második felében az egyik főszereplőt kinyírják. Nem cylon, végleg kampec neki.
  • Zsolo007
    Szerintem nem, mondjuk én ezt már a 2. közepe óta mondom :D
  • zorden
    Ha jok az infok, lesz 4. szeria. Ki tudja ez jo, vagy sem...
  • Zsolo007
    Igen, főleg ha igaz az amit olvastam, hogy az évadban csak 1 cylon lesz felfedve...