6292
  • mermalior
    Múltkor szinte senki sem reagált arra amiken filózok, pedig vagy tucatszor leírtam pl. azt, hogy Gaeta (jó eséllyel) az egyik cylon. Nyilván ezt súgta Gaius a fülébe. Mi mást? Meg kb. egy hete, mikor arról írtam, hogy Baltar VISZONT NEM cylon, ellenben kapcsolatban áll a 12 cylonnal. nem sok válasz érkezett.

Emlékeztetőül:

12 cylon van és Baltar. Baltar a 13., de ő nem cylon. Ő az aki csinálta a 12 cylont, méghozzá azért, hogy bosszút álljon. Baltar Kobol egyik ura. Valószínűleg a háború is ezért tört ki a Kobolon: "Baltar" miatt. A jellemét ismerve.. Őt száműzték a többiek. Miután elmenekült, megpróbált a magáéival egy ugyanolyan kolóniát létrehozni, de az ő törzse (népe) kihalt. (Kisérletek a közös fajra)
    Az emberek-gépek háborújában ő volt az aki megtalálta a gépeket, miután azok abbahagyták a harcot - és fejlesztette őket, az új, általa létrehozott cylon modelleknek a másik 12 Isten arcát adta. Az emberiség kiirtása nem a gépek bosszúja, hanem a megmaradt Koboli úr bosszúja a másik 12-őn.
    Azt nem tudom mi történt vele, hogy most nem emlékszik arra, hogy ő is Kobol Ura. De a Deus Ex Machina tökéletesen passzol a képbe. Ő idézi elő, ő viszi az eseményeket.

Hát hol nem látszanak az összefüggések??

12 isten + 1 isten

12 törzs + 1 kitaszított törzs (a 13.)

12 kolónia + 1 kolónia (a Föld)

12 cylon (a cylonok minden sajátosságával) + 1 nem cylon (a cylonok minden sajátosságával)

Na de mik is ezek? Ezek a sajátosságok nem veleszületett sajátosságok, hiszen a humanoid cylonok nem születnek. Ők teremtmények. A kivetítés, az időben, térben előre látás, a prekogníció, a deus ex machina. Egy gép hogy tudná ezeket magától? Ez mind-mind az istenükből/től (szerintem Gaiusból) ered. Ő az archetípus. Nem a látomás Six teszi őket, nem ő segít. Ő csak a magyarázat. A sorrend amit megismertünk az volt, hogy a cylonok ilyenek meg olyanok. Ehhez képest Gaius hasonlít rájuk. De ha valaki cserél ezen a sorrenden, az sokkal érthetőbbé teszi az egészet.

A cylonok gépek voltak. Aztán egyszer csak megjelent nekik egy isten, aki emberekké "varázsolta" őket, és segített bosszút állni az embereken. Megmutatta nekik az időt és teret, megmutatta neki az igaz célt. De ők most sem értik azt.
    BOSSZÚT? Miért? Miért akarna az Isten, az egy és Igaz Isten bosszút állni, miért akarná kipusztítani az emberi fajt? Miért kellenek a skinjobok? Hát nem ésszerű hogy miért? Ott van leírva Pythia tekercseiben minden.

A cylonok szaporodni akarnak, de nem tudnak. De MIÉRT akarnak? MIÉRT NEM JÓ, ha gyártyák őket, mint most? Egyáltalán miért kellek nekik "modellek"? Miért kell nekik hasonlítaniuk? És miért pont emberekkel kell szaporodniuk? Hát nem az a logikus magyarázat, hogy a 13. kolónia kipusztult? Hogy a száműzött koboli törzs nem élte túl? Hogy a bosszú a száműzött Koboli úr bosszúja? Hogy ő akarja visszahozni a népét? Hogy ezért kellenek az emberek?

Minden rész azzal kezdődik, hogy van egy terv. Hát tessék. Itt az a terv... (Én legalábbis ezt látom most)

Nem logikus, hogy Gaius maga a minta, és nem ő hasonlít, hanem őrá hasonlítanak?

Na mindegy.

Nem gond, de ha végül mégis kiderül, hogy végig arról van szó, amiket írtam, akkor remélem számíthatok valami utólagos buksi veregetésre...

Én a magam részéről benyomtam egy vastag ötöst. Ebben a részben számomra rengeteg minden kontúrosabbá vált. Élveztem az egészet.

A szerelmi négyes sem zavart annyira. Nem lelkesedek érte, de most sokkal inkább lefoglalt Gaius magánszáma. Kara egy önző barom, aki tönkreteszi a másik három életét. Mindössze annyi a probléma, hogy ezt már mindenki tudja, akkor meg minek ezerszer a fülünkbe rágni? Karát az őrült pilótaként szerettük meg, most meg egy hülye, akaratos, felelőtlen 14 éves kislányt alakít. Mert ez a pasihülyítés meg kavarás kb. az ennyi idős kislányok önigazolási-menekülési-kitörési próbáira, egy tinédzser empátiájára, meg lelki, érzelmi fejlettségre vall. Egy felnőtt ember legalább nyomokban képes lenne felelősséget vállalni a tetteiért, és azok következményeiért.

Tényleg kár forszírozni. Főleg a 16-40 éves pasiknak, mert szerintem a sorozatot 70 százalékban ők nézik... A hölgy nézőknek egy csokor virágot és mély elismerést postáztam most:-)

Na mindegy. Gaius isten! Mindkét értelemben... :-)
    Emlékeztek a cylonokat bemutató epizódra? Mikor Gaius ott volt Six melett. Abban ott volt minden.

Majd emlékezzetek arra amiket most írtam.
    A sorozat végén is... Már ha lesz neki értelmes és nem lövik le idő előtt...
  • 0Fritz0
    A következtetés helyes… hacsak… vagy mégsem? :)
  • Zsolo007
    Mindezek mellett sem tartom én személy szerint helyesnek, hogy így ide kikerült, ha link lenne más lenne...
  • Hoz_Hun
    Mivel, hogy én még csak a pilotot láttam, meg az első két részt, így számomra semmit nem mond a kép, csak annyit, hogy ezek szerint a 3. szezon idején még élnek ezek a karakterek.
  • 0Fritz0
    Akik nem látták a 13.-ik részt, azok ne vonjanak le semmilyen következtetést a képből.
    Hiszen lehet, hogy Baltar barátunk csupán elszívott némi THC-származékot és vizionál, lehet hogy csak pezsifürdizik, de az is lehet, hogy ő a nájlonok istene… :)
  • nothes
    egyébként az furcsa, hogy az a nyúlós genya csak a felszínen van. mint láthattuk alatta síma víz van, ami csak egy dologra enged következtetni: ezek a nájlonok még mindig nem gyógyúltak ki teljesen a 13. törzs náthájából
  • Hoz_Hun
    Az eredetinek ez a vége?
  • kBagyula #3436
    Ölég nőies kezeid vannak a szőrmók testedhez képest.
  • Maak
    hogyaza..."dejó" hogy benéztem...
  • Zsolo007
    Ez azért elég durva spoiler, nem kellett volna!
  • 0Fritz0
    [spoiler] Csajok, jakuzi...
    Igen, megcsináltam! :)

kép
  • CicMax
    Nincs... Dolgozom :( Talán holnap, ha minden jól megy.
  • Fenrir
    Nincs még felirat s3e13-ra? Néztem minden ismert magyar feliratoldalt.
  • Zsolo007
    Így van!
  • nothes
    ...egy 2-2,5 órás zárófilmet, még a mostaninál is látványosabb CGIvel és történettel. egy olyat, amelytől összeszorul a lyukad, s amelytől a végén már a könyöködet rágod ;]
    inkább egy ilyet, mint + 20 részt, melyek közül majd csak egy-kettő lesz olyan, ami "jó"..
  • mrzed001
    Egy biztos, a régi BSG féle lezárás itt elég szarul jönne ki (megtalál föld, Cylonok nem, földiek 20. század végi fejlettség, felfejlesztésük időutazásos sztorikkal)
  • Zsolo007
    Itt nem erről van szó, nézném én is, ahogy a 3. is nézem, pedig elleneztem, mert érdekel mi a vége a sztorinak. De a dolog nem ilyen egyszerű, azzal senki sem jár jól, ha a készítők nem tuják befejezni valamilyen úton módon, azért, mert nagyon leesik a népszerűsége, és sci-fi lefújja. És ez előbb útóbb be fog következni. Nagyon remélem, hogy nem lesz 4. évad és be tudják fejezni, ha más nem az eml-tett dvd filmmel. Lemegy a 3. évad (ezen már nem tudnak változtatni, már le van forgatva). Nem lesz negyedik, helyette kapunk egy zárófilmet. Szerintem ez lenne a lehető legjobb megoldás, amivel mindenki jól járna. Szerintem.
  • joebacsi
    szerintem meg legyen 4dik évad...max aki nem akarja, az nem nézi :)
  • nyikolaj
    Egyetértek azokkal, akik ellenzik a 4. évad megrendelését! Sztem is tönkretenné a sorozatot, a csúcson kell mindent abbahagyni, ahogy mondani szokás...

Hogy hogyan?

Én 3 féle lezárást tudnék elképzelni:
    a) Galacticát szembe kerül 4-5 basestarral, s egy gigantikus csata során megsemmisül, s mindenki elpusztul -> cylongyőzelem.
    Tudom brutális befejezés :), s a nézők nem is tudnák elfogadni talán, de hát miért éppen az emberi fajnak kéne győznie, egy olyan háborúban ahol minden ellenük szól!!??

b) Adamaék eljutnak a Földre -> cylonok is -> hatalmas csata, s végül emberek győznek, mert földi embereknek is vannak hadihajóik, s besegítenek -> emberi győzelem -> happy end...

c) eljutnak földre, de földi emberek addigra - egy atomháború során - szét atomozták az egész bolygót, minden élet elpusztult a Földön...egy sivár, lakatlan bólygó a két faj "jutalma"

e megoldásokat még lehet bonyolítani -> kiderül Adama a cylon isten :D, s ő maga jött el hogy személyesen, emberi hadvezér formájában hogy megbüntesse a cylonokat :))
  • nothes
    nos, azt azért nem mondanám. vannak ugyan hullámvölgyek(pl. a mostani rész)de bizonyított, ha a készítők összeszedik magukat, még most is tudnak nagyon jó részeket csinálni.
    örökké azonban nem lehet tartani ezt a szintet. ezért lenne jobb még most, a csúcson abba hagyni és nem a stargate példáját követni..
  • nothes
    jah igen, csak egy része. furcsa is volt, hogy olyan hirtelen abbamaradt(azt hittem direkt). odáig van, hogy "elmondta nekünk".

egyébként itt a bónusz jelenet vmivel jobb kép és hangminőségben:katt
  • Hoz_Hun
    Én tegnap néztem meg a Pilot részeket és eszméletlenül tetszik a sorozat.
    Azt mondjátok a 3 szezonra leül a történet?
  • Zsolo007
    Az egész jelenet? Nem csak egy része? A tárgyalásról is szó van benne?
  • nothes
    nah, sikerült végigszenvedni a 0313-ast.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem tetszett. olyan collaboratoros volt az egész. a storyline nem haladt semmit, s ráadásul semmi újat sem tudhattunk meg.
    a Kara-Lee szál már nagyon idegesítő.. most megint eljátszák ugyanazt, amit a "boxos-visszaemlékezősben" láthattunk. most is, Lee megkéri Deet, hogy adjon neki még egy esélyt, de közben starbuckkal szemezget.. el kéne már dönteni, hogy mi van.
    Baltar kihallgatása azonban jó volt, a végén már kezdtem megsajnálni

a + jelenet egyébként nekem rajta volt a Battlestar.Galactica.S03E13.WS.DSR.XviD-ORENJi.avi release végén.
    Six úgy néz ki nem nagyon bízik az elnökasszonyban
  • Prof William
    Könnyen le lehet zárni...

- Adama Kapitány! Véletlenül egy fekete lyuk elé ugrottunk!
    - Ó hogy az a...

A húzás egy sorozatnak sem tesz jót.
  • zorden
    Amit en leszedtem, annak mintha a vegere ezt ratettek volna jobb minosegben...

4. szezonrol: kar lenne huzni. Sztem akkor is jobban jarnank, ha maradna sok nyitott kerdes es jonne a The End felirat. Sajnos felek attol, hogy penz beszel es sz*rt se szamit a minoseg. Peldaul engem nem hoz lazba a spin-off sem.
  • Fenrir
    Na igen, inkább fejezzék be ezzel az évaddal emelt fővel minthogy a barátok közt szintjére leessen a negyedik évad.
  • Zsolo007
    Érdekes rész volt ez az új. A gond az hogy ezután lesz két rész olyanról amit már láttunk....kezdenek kifogyni az öteletekből....

Aki eseteleg nem találta volna meg a bonus felvételt (mert sci-fi csak amicsaknak hajlandó megmutatni, rohadjon meg), azoknak íme, igaz borzalmas minőség, és a kép nincs szinkronban a hanggal, de érteni a lényeget...
  • nothes
    itt van két részlet a gateworld/galactica 20-ai cikkéből:
    "There is no confirmation on a fourth season pick-up yet. The show's new spin-off, Caprica, has also not yet been picked up."

és, ami a lényeg:
    "Should Galactica's ratings continue to erode, the highly acclaimed series may be discontinued..."
    és mégpedig tovább fog.. ha az évad eddigi lejobb epizódjai exodus I-II, eye of jupiter is csak 1.4/5-öt kaptak, akkor asszem say goodbye

tovább:cikk
  • Zsolo007
    Sajnos egyetértek veled
  • 0Fritz0
    Torrenten fent van a SO3 E13.
    A képeket meg mindjárt megnézem, na persze csak szigorúan szakmai alapon. :)
  • Hoz_Hun
    Nem tudom ez kit mennyire érdekel, de gondoltam, hátha. Úgy hogy felpakoltam a rapidsharéra:

Grace Park Maxim HQ Képek

Ez a Maxim naptár HighQualiti képei.

u.i.: ha valaki nem ismerné a RapidSharet a letöltés menete a következő: katt a táblázat alján lévő Free-re. A bejövő ablakban kivárod mig visszaszámol, majd a megadott négyjegyű kódot beírod az ablakba és klikk a Downloadon.
  • nothes
    "ha". a scifi ratingjét elnézve nem túl népszerű mostanság a battlestar.
    személy szerint örülnék, ha nem lenne 4. évad. a mostani végére kéne vmi mocskosul jó befejezés, és mindenki elégett lenne.
    még egy évad és az 1.0-ás nézettséget sem fogja elérni a sori, mert már annyira vontatott és lapos lenne.
  • zorden
    Hmmm, nem rossz resz, ambator egy kicsit tobbet vartam tole.
  • Zsolo007
    TV.com-ról:

A Battlestar Galactica DVD movie?

A site is reporting that Universal Home Video may greenlight a direct-to-video BSG movie in the spring of 2007. (See the forum for more details.) The DVD would be available during the lengthy hiatus between Season 3 and Season 4. After the DVD release, Sci Fi Channel would air the movie before the start of Season 4.

The plans are contingent on Sci Fi greenlighting Season 4. Season 3 will wrap up sometime in March. A decision about Season 4 would be announced shortly thereafter, possibly by the end of April.

Assuming that Sci Fi orders a 4th season, those episodes likely won't air until the fall of 2007.

To sum up, we may get a DVD movie in the summer of 2007 before Season 4 begins in the fall.

Magyarul összefoglalva:

A 3. évad márciusban be fog fejeződni, és ha sc-fi megrendeli a 4. évadot, akkor az leghamarabb ősszel fog kezdődni.
    A kettő között a nyáron lehet, hogy kiadnak DVD-n egy filmet.
  • Cat #3408
    Erről tud valaki valamit? mi az a +14 perc?

Battlestar.Galactica.S02E10.Extended.DVDRip.XviD-DIMENSION

DVD 19.09.2006
    RLS 27.01.2007

640 x 352 WS 23.97
    5.1 English AC3 @ 448kbps
    58:51.19

~14 minutes longer than the -TOPAZ.
  • Seten

Ja, el is képzelem, ahogy egy Szmenával a zsebükben járkáltak a fedélzeten és mindenkire kattingattak. :)

• joebacsi
    hmm, ez se kizárt, én csak nyú kaprikával kötöttem össze...akkor ezek szerint én nemértelmezni jól magyartot :)
    gyorsan be is pótolom a ma délutáni sziesztámat, még mielőtt valami nagyobb baj történik :)
  • Fenrir
    Szerintem úgy érti, hogy még nem tudták róluk, hogy cylon ügynökök és csendben tudtak megfigyelést végezni.
  • joebacsi
    úgyérti "ellenőrzés alatt voltak" csak nem beszél jól magyartot :)