Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nagyon melyen belemegyunk a dolgokba, akkor kiderul sok-sok hianyozzag, de a BSG valahogy azert tetszik (ismet nagyon), mert egyszeruen a hangulata atlendit az ilyen kerdeseken.
A sorozatban is sok az olyan kijelentés, hogy márpedig az emberiséget az a marék túlélõ jelenti, aki a flottában él. Csakhogy ez nem igaz. Tudjuk, hogy Capricán is voltak túlélõi az atomtámadásnak, és a többi 11 kolónián is valószinüleg hasonló a helyzet...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyébként normálisnak én is azt tartanám, hogy aki munkaképes az kötelezõen valamit dolgozzon, aki nem azt büntetni de piszkosul (nem volt hülyeség azzza rosszindulatú munkakerülõk büntetése dolog az újjáépítés és átkos eleje alatt)
2VH: Azok csak bejöttek és segítettek "fokozni" a munkatempónkat (adtak azok pízt is? aligha)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
2 VH után azért kaptunk segítséget, más kérdés, hogy nem nagyon kérdezték meg, hogy kérjük e ;] Csak bejöttek, és segítettek...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Elég kevés dolgot mutattak a civil flotta életérõl, de amit eddig mutattak az alapján közel sem állítanám hogy hülyére dolgozzák magukat (vagy hogy tényleg rendesen meg lenne szervezve ez az egész ki-mit dolgozik és mibõl él, merthogy a pénzt talán eltörölték (vagy sem?), de volt cserekereskedelem).
Sõt, úgy tûnt nekem, hogy sok hajón csak téblábolnak az emberek, nem csinálnak semmit ... egy részük meg (fõleg BSG-n) hülyére van dolgoztatva
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Nem értek hozzá, ezt leszögezem elõre ;] De azért megint más egy háború utáni ország, ahol - külföldi segélyekkel - de megindult az újjáépítés, és ahol nem 40.000en maradtak hírmondónak. Itt a flotta teljesen magára van utalva. Épp hogy fenn tudják tartani a flotta hajóinak az állapotát, és folyamatosan foltozgatni a hadihajókat (BSGt és a harci kötelékeit), és az egyéb hajókat, mert azt ugye feltételezzük, hogy közel 2 éves menekülés alatt azért azok is kopnak és "romlanak". Biztos hogy megoldható lenne a dolog, de az én felfogásomban ez alapjaiban változtatná meg az egész eddigi dolgokat. Az eddigi erõforrásokat (ebbe minden beletartozik, a nyersanyagoktól az üzemanyagok keresztül a gyártó kapacitásokig) többfelé kellene osztani, ami nem biztos hogy egy kihalás szélén álló, menekülõ faj szempontjából szerencsés lenne. Hiszen ezzel - szerintem - tovább gyengülne az egész flotta. Nem a gyermekek és a hozzá kapcsolódó változtatások miatt, hanem azért, mert hogy ezt kialakítsák, máshonnan kellene elvonni az erõforrásokat. (a szülõ anyák miatt munkaerõkiesés, hajók átépítése a gyerekek miatt, új orvosok és nõvérek képzése - ami azért nem 2 hét ;] - stbstb.) Sok olyan új dolog jönne a képbe, amit nem biztos, hogy menekülés közben kellene eljátszani.
De ám legyen, próbálják meg. Akkor csak egy szempontot nézzünk. Mi a helyzet azokkal a szülés kapcsán számításba jöhetõ nõk kiválásával a flotta iparát illetõen? Vagy dolgozzanak, amíg el nem folyik a magzatvíz? Aztán a gyors szülés után a gyerekeket hagyják ott bepólyázva a dokinál, majd irány vissza a "szallag mellé", mert a termelés nem állhat le?
Bár hozzáteszem, rengeteg a civil hajó, nem tudni hogy az ottani utasok mit csinálnak. Feltételezzük, hogy mindenki dolgozik valamin, ami a flotta érdeke, és nem csak ülnek a kabinjukban. De ha ott ülnek és malmoznak, akkor nem szóltam, akkor nincs gond... ;]
A babyboomnak szerintem csak egy letelepedés után (pár évvel) van értelme, amíg a hajón vannak addig csak a létszámot kell kb tartani.
Ami a létszámot illeti, nos az elején volt valami 45 ezer fõ, azóta ez azért rendesen degradálódott, mennyien lehetnek most? 25000?
És ebbõl sok az öreg, sok a férfi (hiszen a BSG azért csak hadihajó ... volt, szóval 3/4-e azért csak férfi sztem), szóval nem lenne olyan übernagy az a babyboom, hiszen alig vannak megfelelõ korban lévõ nõk (1/7-1/10-e talán, 3-4000 ?)
Abban ugyebár nem kellene bízni, hogy pár éven belül megtaláljuk a földet (bár igen) és csinálunk sok szép keverékgyereket ....
Gyurcsányi fordulattal élve Elkúrtak 1 évet egy bólygón azzal a fene nagy demokráciájukkal és nem nem nagyon koncentrálbak a túlélésre. Tulképpen ottartanak mint az elején csak még roszabbul.
Képzelem hogy az utolsó részben megtlaálják a földet, de addigra már mnidenki 80-90 éves vén szivar és az emberi faj egy hatalams öregothonban éli le utolsó éveit.
Esetleg megtalálják a földet ahol a folyókban bõséggel ugrándoznak a halak, ahol a fák rokadoznak a gyümölcstõl, mégis mindenki meghal 1 héttel azután hogy elfogyik az utolsó hajókról hozott kaja. 😊
Ami a babyboom-ot illeti, nos valahogy a háborút követõ Mo is megbírkózott vele, nem hiszem hogy nekik ez sokkal komolyabb kihívás lenne (hajónként: ovoda-iskola).
Ami a dokit illeti, nos igencsak kellene, hogy folyamatosan képezze a leendõ orvosokat, mert ha õ kihal akkor mi lesz?
A demokracia nevu marhasagrol mar korabban is beszeltunk, akkor irtam en is, hogy hulyeseg. Majd raernek vele bohockodni, ha tuleltek a menekulest es biztonsagban letelepedtek. Addig csak hatrany.
A születések számát lehetne befolyásolni de meghatározni hogy ki-kitõl szüljön az szinte biztos hogy lázadáshoz vezetne és nem is annyira szükséges egy ekkora populációnál szvsz
Ha 40000 fõ kell hogy adja a teljes génállományt, akkor hogy ne degenerálódjon jobban, mint ahogy fejlõdik, bizony minden személy génjére szükség van
És igen, én is bevezettetném a kötelezõ szülést (akár tudományos alapon hogy kitõl, így ügyelve a megfelelõ genetikai sokszínûségre) ... de most éppen egy _kissé_ zsúfoltan vannak így hogy hajóik egy részét elvesztették
Amikor össz visz 40 000 ember az egész emberi faj akkor egyszerûen NEM SZABAD mindenféle demokratikus marhaságot csinálni, mert az emberisig van olyan marha hogy a kihalás szélén is szavazásra bocsájtja, hogy meneküljönk e a cickányok elõl vagy telepedjünk le itt. Esetleg legyünk a barátok az ellenséggel és legyen e egy patkányképû idegbeteg az elnökünki. És mi rászavazunk mert olyan sármos...
Hasonló heylzetben azonal erõs központi irányítás kell s népnek meg el kell maygarázni hogy a kihalás szélén álunk és az emberiség fenmaradása magéri az árat hogy egy idõre felfüggeszük a demokráciát.
Aztán ha már a ciklonok a roncstelepen rohadnak mi meg a földön örömködünk akkor lehet újra demokrácia. De elõtte még hoznék egy tzörvéynt hogy minden nõnek minimum 4 gyereke kell szülnie. 😊 Ja és betiltzanám a védekezést úgy 50 évre. 😊
Ami idegesít:
A töketlenkedés a demokráciával.
Megszavaszták Baltart, az letelepített mindenkit és szívtak egy jó nagyot a "nép ötletével"
Aztán a 6 kretén akire egy pohár vizet se mernék bízni mert kb a Chief volt köztük az egyetlen értelmes elkezd emberek felett itélkezni egy sittes-alelnök "felhatalmazásával" LOL
Azon a félszemû alkeszen meg egy egész pszichiáter konferencia dolgozhatna akkor sem lenne normális, utálom mint a szart! 😛
Meg az elnökasszony az idióta mosolygásával és ahogy Adama tapsol neki ahelyett hogy kivágná a zsilipen Zarekkel együtt és végre átvenné a hatalmat áhh...
Cain! Gyere vissza! <#rinya>#rinya><#hehe>#hehe>
Az is biztos, hogy már rendelkeznek elég információval a Cylon hajókról (az elfogott Scar), hogy tökéletesítsék az ellenük való technológiákat és fegyvereket. Erre sincs semmi utalás.
Jó, ezek természetesen csak a hozzám hasonló technokratákat hatják meg. ^^
Túlbonyolítjátok a kérdést 😄
Ha így csinálnám (magnó-gépelés-külön idõzítés-szövegbeillsztés-átszerkesztés) még mindíg csak a felénél tartanék 😄
A megoldás sokkal egyszerûbb. Mindezt egyszerre kell csináni 😄 Akkor megy 6 óra alatt.
\"We are a very curious race\"
a médiás dologra kitérve szerintem is vicces, mert eddig a sorozatban 1 tévéadás és 1 újság kivételével többet nem láttam.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
A halál csupán a kezdet...
De ezt nem vitainditonak irtam, ez csak az en erzesem ezzel kapcsolatban. Nem feltetlen bizonyitott vagy igaz, lehet hogy tevedek, de gondoltam leirom... ;] Az is lehet, hogy a fele nem is ujsagiro, csak vallasi vezeto, vagy valami egyeb fontos dologert felelos szemely.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A halál csupán a kezdet...
Biztos Ti jobban megjegyeztetek, pedig en most nezem ujra az elso szezont, hogy vajon honnan a fenebol van ennyi loszer (elsosorban a Viperekbe, de a nagy lovegekbe is). A ragnarol levo cucc ilyen sokaig kitart? Szerintem elobb vagy utobb valami keszletezest kell csinaljanak (fem, uzemanyag, hadianyag, stb.), vagy ennyire mar nem szabadna "realisan" nezni? :-)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gaius sorsa érdekes, szerintem elöbb-utóbb aféle Cylon vezetõt fognak faragni belõle...
Taktikai téren pedig két érdekes momentum:
-A BSG állapota rosszabb, mint valaha, valószinüleg ennek nem csak üzenet értéke van, tényleg ramatyul néz ki.
-A Cylonoknak még sok-sok basestar-juk van. Valamint legalább egy újraéledõ hajójuk. Ugye ez korábban a feltételezésekbe bejátszott (miszerint már nem képesek a Cylonok éledni, mivel az újraélesztõ hajót elpusztították).
amúgymeg a nejlonok nem "menesztették" egyúttal, mikor ki akarták végezni? 😊
vagy ez nem számít?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"