Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!

Szinte hajszálra pontosan azt írtam egy másik fórumon, mint "Mr Spock".

Mr. Spock:
"Látom nagyon nem értitek! Akkor elmondom, úgy hogy vegyük úgy, hogy ez a vírus a csak cylonokat fertõzõ AIDS. A legtöbb Aids-es ugye nem az AIDS-be hal bele hanem egyéb másba, mert az immunrendszerük nem tud védekezni ellenük."

Szerénytelen személyem:
"Mikor letöltésnél az elme digitalizálódik, a "hibás agykód" megy az új testbe, és megfelelõen mûködõ immunrendszer nélkül ugye a legkisebb betegség is halálos a delikvens számára (olyan mintha AIDS-es lenne)."

Viszont ezzel együtt lehet hogy Lee/Laura népirtásos ambíciói sz*rt sem érnek. Konrétan azért, mert nem fertõzõdik meg senki a feltámasztós hajón😊

Indoklás:
Az hogy a cylonok az emberekkel mennyire kompatibilisek, nem derül igazán ki. Vannak hasonlóságok, vannak különbözõségek.
Pl. eddig csak Helonak és kicsiny cylon nejének sikerült közös gyermeket nemzeni. Ez a Baltar-Six párosnak sem jött össze, pedig õk aztán igazán serények voltak ezügyben. Viszont Laurát megmentette a cylon õssejt (ami azért nem teljesen cylon, lévén, hogy a gyermek õssejtje sem teljesen cylon - talán pont ezért segített, segíthetett). A cylonok szervezete máshogy reagál, mint ahogy ezt Baltar cylon detektora és a mostani vírus is fényesen bizonyította.

Egy valami biztos. A cylon fiziológia különbözik az emberétõl.
Abban mindenképp, hogy õk képesek az elmét/lelket digitalizálni.

És itt van a bökkenõ. A cylonok nem a testet töltik le, nem az agyat, vagy agyvelõt, hanem ADATOKAT. Adatokat a cylon elméjérõl. Nem sejteket, nem organizmusokat, hanem mintákat, információt, neuronok kapcsolódási képletét, egy állapotot, amiket rátöltenek egy meglévõ testre. Az aznapi ebédet nem viszik át, mint ahogy a virust sem. Nem is tudnák, mert az nem cylon cucc. Hanem egy biológiai organizmus. Az pedig nem megy át a resurrection ship-re. A letöltés ugyanis nem teleportálás.

Ugye azért burdál meg a cylon, mert a virus hatása miatt az agyban lévõ minta sérül, és innen kezdve az agy megszûnik irányítani az immunrendszert. Ergo az, aki kiszál a szmötyis kádból, gyk. nem tud majd védekezni semmi ellen amint átvette a rossz kódot.

Na de pont itt van a bibi. Mivel a vírus nem jön át, ezért nincs fertõzést. Csak az eredménnyel találkozunk, nem a kiváltó okkal.

Hülyeség volt amit tenni akart, de az biztos, hogy ezzel a gesztusával visszafordíthatatlanul tönkretett volna minden esélyt arra, hogy ne utolsó vérig menjen a háború. Abban a pillanatban, mikor a cylonok realizálják, hogy mit készült Roslin tenni, stílust váltottak volna. Ugye azt senki sem gondolja, hogy eddig nem lett volna 1000+1 lehetõségük elintézni az emberiséget.

Szvsz a jó politikus nem végletekben gondolkodik, és nem csak a lehetõségeket veszi számba, hanem elszámolást készít mindenrõl, és a végén megnézi mi jön ki.

Már hiányoltunk is! (Mint Cain-fan-t) 😊

Na csak most tudtam megnézni

1. Helo-t kivégezni árulásért, a szabotázsát követõ MINDEN emberi áldozata a háborúnak az õ lelkén szárad.
2. Athenát leszerelni és mehet vissza a laborba kísérleti nyúlnak mert sztem 100% hogy õ indította be az önmegsemmisítõt a basestaron, nem létezik hogy egy ilyen "jelentéktelen apróságot" nem szúrt ki amikor becsatlakozott a rendszerükbe.
3. #2992 mermaliornak kitüntetés a remek ötletért! <#eljen>
(utána meg kényszersorozása a flottába tanácsadónak <#hehe>)
4. CAIN FOR PRESIDENT! Adama egy PUHÁNY!!! A fia viszont egyre szimpatikusabb 😊

(btw mintha a végén az elnöknõ és az öreg arról beszéltek volna hogy a vírus NEM töltõdött volna és eleve csak véletlenül került a bacon-re, kár hogy nincs itt nálam a rész hogy lecsekkeljem 😞

PiszkosFred
Amerikai ido szerint igen, pentek 8-9 korul, es magyar ido szerint szombat hajnalban kerul fel a netre.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akkor most melyik napon adják az új részeket a Scifi-n? Pénteken?

én amondó vagyok ezt a vírus kérdést még a rendezõ sem zárta le végleg, lesz ennek még szerepe valahol...

egy vlmit nem értek: ha boomer egy vírus segítségével eltudott intézni egy rakat raidert még vlmelyik régebbi részben (tudjátok kézbe kötött drót 😊 ), akkor miért nem küldözget vírusokat a cylon flottának, elvileg haza tudná vágni az egész flottát nem!!??
Bár valószínû, hogy a komputer vírus hatástalan lenne az emberi cylonokkal szemben, s õk még el tudnák vezetni a hajókat...

3. Vagy pedig elérik a földet, ami full fejlett pár részig felszívják magukat, majd egy hat részen át tartó megacsatában felörlik a nájlon fõerõket és csapást mérnek az anyavilágukra.

Minden nájlon meghal kivéve egy kis háborúelenes csoportot és jön a békébnélés.

4. Kiderül hogy a flottában mindenki nájlon. És mivel már nem kell menekülni mindenki boldogan ölelgeti a pirítókat.

5. Adama lemond és Gaiust teszi meg flottaparancsnoknak. 😊
Kmarha
Akkor tényleg el voltam tájolodva 😛 Majd utánaolvasgatok a témának

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

QuippeR
"kiváncsi leszek, végül, hogy gyõzik le nájlonokat."

öhm, sehogy. szerintem két lehetõség van:
1) a sorozat valamikor elkezd veszíteni a népszerûségébõl, és a készítõk erre nem számítanak -> nem lesz igazán vége, örökre a levegõben lóg majd nagyon sok kérdés.
2) emberek és cylonok megtanulnak együtt élni. (igen, nyálas. ráadásul én sem szívesen élnék együtt olyan robotokkal, amik gyakorlatilag kiirtották az emberiség 99%-át. de attól még erre számítok.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Fenrir
Megölhették volna azt a flottát ami õket üldözte, de nem õk az egyetlenek. Akik nem itt voltak azok is megfertõzõdtek volna a letöltõdés után? Nem hinném.

A halál csupán a kezdet...

mi annyit láttunk, hogy õ csak kihuzott egy dugaszt, de ki tudja mit csinált még. Adama mondja is, hogy "kézzel irányították a folyamatot". Ha jól értelmezem, ez a dugasz csak az alternatív rendszert iktatta ki, utána kézzel még ki is szivatta a levegõt. Feltétlen csinált mást is - ez így szerintem részletkérdés. Tökéletesen reális, hogy a hajó elsõtisztjének jogában és lehetõségében áll leállítani egy részleg levegõellátását, én ebbe nem is kötnék bele.

ja nem, Drezda kapta volna, ha minden igaz.

Vissza a BSG fedélzetére 😊

sztem is hülyeség volt, hogy egy csatlakozó kihúzásával ekkora próblémát lehet okozni, ráadásul semmilyen zárszerkezet sem védte, bárki szórakozhatott volna vele 😊
Helo-t amugy én sem értem, megnyerhették volna a háborút...kiváncsi leszek, végül, hogy gyõzik le nájlonokat.

PiszkosFred
A kábel kihúzása/"szétszedése" valami kisebb légtisztító rendszert állított csak le. Lehet már ez is elég lett volna, de a gond ott volt, hogy emiatt indult be valami automata biztonsági megoldás, valami elszívó berendezés, ami miatt megfulladt a nejlon banda. Igy aztán a kapcsoló jó ötlet, de a kábel szétszedése és a halál/fulladás között még volt pár folyamat ;] A "kábel" csak a láncreakció elsõ lépése volt... És Helo ezzel tisztában volt.

ha már ennyire OFF a hozzászólások egy része:

Legjobb tudásom szerint eredetileg asszem Hamburg, vagy vlmelyik másik nagy német város,(Berlin semmiképp nem kapott volna!) kapta volna a nuke-t, de az oroszok hamarabb odaértek 😄, s akkor már mégsem dobjuk a szövetségeseink fejére az atomot...azért maradt Japán.

Atom bevetésének egy igazi indoka volt, amire az egész hidegháború épült aztán: elrettentés.
Miért Japán?
- egyetlen harban álló ellenfél volt már csak, s sok amcsi veszett volna oda a sok kis sziget támadásakor, s az amcsi népnek már nem tetszett, hogy ennyi embert veszítettek addig is már.
- minden más hatalomnak (SZU, Anglia, Franciao.) bizonyították erejüket, s elszántságukat - lásd: "MI civileket sem sajnálunk, ha kötekedtek TI civiljeitek fogják bánni, nem a katonáitok..."

Zsolo007
De az a poén, hogy ha egy sima kapcsolót raknak be akkor legalább reális. Mi a fenére gondoltak mikor kitalálták?

Pedig az de jo volt. Most hogy mondod, a New Caprica elleni tamadast is lehetett volna valahogy igy kezdeni! A BSG sem tokeletes, na! :-)

[NST]Cifu
Gyakorlatilag már 1944-re nyilvánvalóvá vált, hogy Japán veszíteni fog az USA-val szemben. Nem kellett volna Atomfegyver ahhoz, hogy legyõzzék a Japánokat. Továbbá az Atomfegyver kétségkívûl igen komoly katonai eszköz, de a II.VH-ban sokkal nagyobb pusztítást vittek végbe a gyújtóbombatámadások.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A "kézbe feldugott optikai kábel" esetet úgyse tudják überelni. 😄

Zsolo007
El vagy tévedve, ahogy Cat is írta...

OFF:

Hülyeségeket beszélsz. Már Németország határainak átlépése elõtt rég azon ment a móka, hogy kinek mekkora befolyási övezete lesz a háború után. Szóval a hidegháború gyökere simán a második világháborúban megvolt.

Kmarha
Dehogy volt ez abban az értelemben ahogy te mondod nagypolitika. Egy kis történelem: még ha nem is szívlelték egymást, Szovjetunió és Amerika pont hogy szövetséges volt. Persze megmutatták nekik is meg az egész nagyvilágnak, hogy nem tanácsos velük szembeszállni, mert vannak olyan örültek, hogy elpusztitják inkább az egész világot, sem mint hogy õk veszítsenek. (aztán késöbb ezt az elvet nem tudták hál istennek gyakorolni)

Az a két bomba azért volt amiért: a japánokat teljesen degradálni. Híre hamva se maradjon itt annak, hogy van egy nép, mely eddig úgy-ahogy, de ellenállt az amerikai haditengerészetnek és gyalogságnak. Egyszerü megoldásnak látszott, hogy megmutatják, hogy az egész szigetet képesek porrá hamvasztani, nem hagyva ezzel alternativát a ferdeszemüeknek.

A hidegháború csak ezután mutatkozott, mikor nyilvánvalóvá vált, hogy ha a világot meg kell osztani vagy úralni kell, csak két hatalom van, mely erre képes lesz.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

PiszkosFred
Na ma is tanultam ;] Köszi az infokat.

Mr Spock
Pedig igenis ki lehet. Mint mondtam, már elõfordult pár vírussal a történelem folyamán, amiknek csak az ember lehet hordozója.

-muszáj-

"Nem tudtam hogy ki lehet õket írtani véglegesen"

Pedig ki lehet. Az 1900as évek elején hatalmas gyermekbénulás, torokgyík, meg ilyen járványok voltak, de már fél évszázada minden gyerek automatikusan kap majd az összes ENSZ tagországban oltást ellene, és évtizedek óta sehol nem jelent meg. Éppen ezért pedzegetik is, hogy mivel nem fordult elõ sehol régóta, lehet hogy nem kellene adni csecsemõknek, hiszen csak feleslegesen terheli a gyenge szervezetüket. Az egyetlen visszatartó erõ, hogy a nagyon fejletlen országokban nem tökéletes az oltási rendszer, szóval ha tényleg abbahagyják, "kiszabadulhat" egy elszigetelt falucskából.

"meddig maradhat életben"
Az űrben, -273 fokon lefagyasztva? Az idők végezetéig. Jelenleg is folyékony nitrogénben, -170 fokon tárolnak több ezret, minden nagyobb víruslaborban.

PiszkosFred
Okés. Én értem, eddig is tiszta volt. De ez a kiírtottak egy vírust, az azért tetszik ;] Nem tudtam hogy ki lehet õket írtani véglegesen. Fõleg nem egy bolygó tekintetében, és mondjuk nem egy város vagy kisebb közösséget illetõen. Egy dolog azért nem tiszta. Aki biológiában jártas (én nem), megmondhatná, hogy mi a feltétele egy vírus megmaradásának, illetve meddig marad életben "önállóan", bármiféle "szerves gazdatest" nélkül? 3000 évig is akár?

Mr Spock
Látom nagyon nem értitek! Akkor elmondom, úgy hogy vegyük úgy, hogy ez a vírus a csak cylonokat fertõzõ AIDS. A legtöbb Aids-es ugye nem az AIDS-be hal bele hanem egyéb másba, mert az immunrendszerük nem tud védekezni ellenül. Szóval eddig tökéletesen rendben volt az immunrendszerük és tudtak védekezni a többi vírus baci és midnen ellen. Másik pedig: azért nem kapták el eddig ezt a fajta vírust az emberek között, mert mivel az emberek immunisak lettek ezért szépen lassan eltûnt. A Földön is volt már jópár ilyen vírus, ami mivel csak embereket fertõz, kihalt mert kiírtották régen a népességbõl orvosságokkal.
Tiszta most már?

-muszáj-

Nem simán. 😊 Hanem megadva a módját. 😊

Az biztos, hogy jár. Viszont ha meg lehetne számolni ki mennyit ölt meg a sajátjai közül, az oroszok és a németek lennének a nyerõk!

De nem ez a lényeg. Úgy látom itt a többség simán kivégezné Helo-t. 😊

Ezért nem kell aggódni. Ha ilyen béna a technikai fejletség és enyire tehetségesek a Kolónai technikusok, akkor pár kábel elvágásval és pár jólirányzott rugással epusztítható a teljes Cylon civilizáció. Nem is kell vírus...
Rusid
Ezt nagyon rosszul tudod, mert az amerikaiaknál is egy rázósabb szituban parancsmegtagadásért ugyanúgy fõbelövés jár.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Zsolo007
A 2. VHs atombomba hasonlat azért poén, mert a japcsik nem az atomok miatt adták meg magukat. Igazából a 2 atom kevésbé nekik szólt, inkább a szovjeteknek. Nagypolitika volt az a javából <#rolleyes>

Egyébként a HSZek jó részével egyetértek, érdekes - eltúlzott - rész volt. Én csak egy dolgot emelnék ki: a szokásos technikai szinvonalat: Helo kihúzott egy sima áramkábelt olyat mint ami a wincsimben van, és ettõl megfordult a ventilláció, grat! 😊

Ez a különbség köztünk. Te ledobtad volna az atomot civilekre - a cél szentesíti az eszközt alapon -, én nem.

A #2982-ben arra céloztam, hogy az ámerikaiak nem lõdözték fejbe saját embereiket, másokkal szemben.

Nade, hogy tényleg ne offoljunk, én arra gondoltam: Adama és népizenekara nem is ismeri teljesen az egész cylon társadalmat, tehát nem vehetik biztosra,hogy ott mindenki ki akarja irtani az emberiséget.
(Pl nem tudunk még semmit a hiányzó cylon karakterekrõl sem)

Pharaoh
Lehet a legtöbb várható vírusra kaptak "védõoltást" a cylonok, de mivel ez a vírus 3000 éve nem igazán okozott gondott az embereknek nem gondoltak rá.

PiszkosFred
2. pont - köszönöm ;] Elkezdtem begépelni egy hasonló gondolatsort, de aztán kitöröltem. Pont ezt akartam megkérdezni, hogy azok a nejlonok, akik beépültek a flottába, legyen az Xena mint tévés, vagy a korábbi Boomer, aki évekig ott szolgált az emberek között (akit Cally lelõtt a fõnök miatt), hogy nem kaptak el semmit? A kolóniákon szervezkedõ bombás nejlonokról nem is beszélve, ott emberek százezreivel találkoztak nap mint nap, senki sem volt beteg? Vagy csak ez a gond, ez a háromezer évig az ûrben tengõdõ egy szem vírus?

QuippeR
úgy hogy ez nem egy tökéletes realitásra törekvõ sorozat. nem is tudom, ti mit néztetek eddig, de ha reális lenne, akkor 2,5 rész lett volna talán a "sorozatból" mielõtt a cylonok kinyírnak mindenkit.

1. nem fogják megjátszani, mert néhány fanforumon kivül senkinek nem jut eszébe (nekem se, pedig kiváló ötlet), igy a rajongóknak nem lesz hiányérzetük.
2. vigyük szépen tovább ezt a vonalat. Ez egy virus, ami ellen az ember több ezer év alatt immunitást fejlesztett ki. Namármost, általános iskolai biológia hogy az EMBER valójában egy egész életközösség, többszáz baci segít a kaja lebontásában, a lepedönkön tetvek mászkálnak és eszik a lehullott korpát (elhalt bõrt), izzadtságunk szintén bacik miatt büdös (mert egyébként steril), lábujjaink között gombák tenyésznek... Szóval ez a sok-sok baci és vírus mind megtámadná a bõrnájlonokat (akik ugye alapbol nem lehetnek immunissak mindenre). Nálunk genetikai sokszinüség van, a leghalálosabb vírus is életbenhagyná az emberiség 5%-át, náluk homogén robotok, ugyanazon belsõ állománnyal. Hogy tudott Caprica az emberek között élni? Hogyhogy csak ez az egy agyvelõvírus támadja meg a cylonokat, és sokezernyi kisebb betegség nem?

Hat nagy csalodas lesz, ha nem teszik meg es valahonnan elobujik meg egy-ket najlon ugynok a flotta rejtekebol... Mondjuk akkor is az lesz, ha nem bujik elo es nem teszik meg, ok ugyanis 12 modellrol tudnak, tehat van par ismeretlen meg szamukra.

By the way, az elso szezonban ki tette Adam asztalara, hogy 12 cylon modell van? Baltar?

Nem, nem atsiklas, csak az nem olyan konkret meg, mint Helo tette. Sejtheto, hogy Athena keze van a dologban, de hatha lesz tobb biztos info.

joebacsi
nah még 1 kisérletet teszek:
lásd már be végre, hogy iszonyatosan naívan fogod fel a dolgokat, ez a hozzászólásod csak mégegy ékes példája ennek...
nézzük csak, az amerikaiakat ugye nem említetted, tehát szerinted õk egytõl egyig megõrizték az emberségüket a háború alatt (legalábbis a nagy részük)...oké rendben, akkor nézzük a következõ példát:
Egy jenki magasbeosztású tiszt 45ben elkezd gondolkodni azon, hogy kissé etikátlan az az atombomba, mert a háború elõtt pár évvel volt ott kiruccanáson, és hát véleménye szerint legalább olyan jól esett megdöngetni a japcsi csajszikat, mint a hazai nõciket, sõt némelyik még azt is tudta mi az a bézból, meg már tömött az arcába hamburgert, így arra a következtetésre jutott, hogy hát a japcsik is olyan egyenlõféle emberkék, tehát nem kéne két városnyit kipusztítani belõlük...így hát a nagy vacilálás közben döntésre jutott, beosztását kihasználva jól megszabotálta a bombákat, mert az õ szive ezt diktálja...
Miután a júeszéj fejesek rájönnek, hogy hát csak 2 üres fémdobozt dobtak le a 2 japán városra, õk is elkezdenek gondolkodni azon, hogy hát ez mégis, hogy a bánatban lehetett...hamarosan rájönnek, hogy Kicsi Dzsoninak (a hõsünknek) van köze a dologhoz, de csak legyintenek egyet, mert rájönnek, hogy hát igen, dzsoninak tényleg igaza van, inkább még harcolgassunk pár hónapig, igaz, hogy pár ezer emberünk még elesik addig, de legalább az emberségünk megmarad!
Szóval Kicsi Dzsoni szolgálatban marad, semmi nem történik, a háború után pedig leszerel, és beteljesíti a csodálatos ömériken drímet, összeszed egy távolkeleti bigét, és 12 kis aranyos Tommynak ad életet, és boldogan élnek míg megnem halnak!
Reális ugye? 😊
és itt még nemis a fajuk (népük) túlélése volt a tét, hanem a "mindössze" párezer saját áldozat
(cifu, szólj ha már tényleg abba kéne fejezni 😊)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
egy ilyen még simán belefér egy scifi mesébe, mint amilyen a stargate (ott is bejátszották ugyanezt, nemis olyan régen, hasonló következtetésekkel)
nézem azt is, pont azért, mert más értékei vannak, de egy eddig ilyen "komoly" scifi-ben ez nagyon idiótán néz ki...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
hmm erre nem is gondoltam, igazad van...ha ezt tényleg megjátszák a készítõk számomra törlesztenek ezért a túldramatizált moralizálásért

Vírus: A doki megmondta a frankót - az emberek immunisak a vírusra. Roslin ki akarta nyírni a cylonokat, ami Halo miatt nem jött össze. Ez eddig rendben van. De mélységesen csalódni fogok, ha most nem kapnak az alkalmon, és egyik baromnak sem jut eszébe, hogy kisöpörje a cylon ügynököket a flottából. Csak be kell vezetni a vírust a környezetszabályzókba és máris megkapjuk ki cylon és ki nem, ill. egyetlen húzással megszabadulhatunk minden cylontól...

Na persze nem fogják ezt tenni, mert túl egyszerû és kézenfekvõ. Asszem ott kellene lennem a flottában és már biztonságban is lenne az emberiség...
Pharaoh
Ha a cylonok ugyna olyan sebeszhetõek, mint az ember bármilyen halálos vírussal meg lehetne õket fertõzni.

Mr Spock
A doki elmondta. 3000 éves, eredetileg emberkre "szabva". Majd az emberek egy idõ után immunissá váltak. Csak a cylonok nem. Szóval szerintem , hogy ki készítette a vírust: az evolúció.

-muszáj-

[NST]Cifu
Magyarul úgy képzeljük el, hogy a Cylon teste egy üres héj, amit a digitális tudata (lelke) lát el minden információval, adja meg a feladatukat? Ez esetben a vírus mindkét értelemben él. Maga a vírus digitális, de általa a testet kórokozók lepik el. Olyan sejtek (? a vírusnak ha jól rémlik nincs sejtmagja) amelyeket a tudatban rejtõzõ vírus lát el feladattal, és így az végül megöli a testet. A fizikai vírusok pedig képesek lehetnek terjedni, így más cylonok tudatának megfertõzésére, és a kör bezárul.

Kérdés honnan származik a vírus. Ugyanis bizonyos, hogy nem természetes eredetû...

A cylon képlet szerint az agy maga a lény (emlékek, intelligencia, személyiség stb.) Õk ezt be tudják digitalizálni, majd letöltik és átteszik egy új testbe. Így az új héjba a régi személyiség, nevezzük lénynek költözik be (Ghost in the shell). Azonban a vírusnak van egyfajta "bio" visszacsatolása az agyban, ami azt jelenti, hogy megváltoztatja az agy "kódját", ami miatt az általa vezérelt immunparancsok nem mûködnek. Tehát hibás kód töltõdik le, és innen kezdve egy légytüsszentésnek sem tud ellenálni az új test.
nem tudunk semmit a letöltödés folyamatáról, hogyan, miként megy végbe, milyen sebességgel, milyen információkat tartalmaz. Csak a cylonokra tudunk támaszkodni, és õk azt mondják hogy megy a hullával a vírus is.

PiszkosFred
Kíváncsi vagyok, mikor hozza fel vki a "Thracemániás" cylon - nemtudom mi a neve hirtelen, Leoben talán - utolsó mondatát az Elnöknõnek, miszerint: "Adama egy cylon..." ;]

Baltar úgyis rájött volna az ellenszerre, visszacsatolás ide vagy oda, ha Six élete forgott volna kockán. Ha az öreg doki rájött 1-2 nap alatt, és totális jelentést írt egy 3000 éves vírusról, akkor az az õrült Gaius is megbírkózott volna vele. Talán... Sosem fog kiderülni.

De egy dolgot nem értek. Bár nem vagyok eü dolgozó, vagy ilyesmi. De a letöltöltõdés az sima adatátvitel, gép és gép között. A vírus meg "szerves", biológiai dolog. Hogy jut át a ress.ship nejlonjába egy vírus? Ennyi erõvel hívják fel telefonon az egyik nejlont egy raptorból, majd hapcizzanak a kagylóba ;]

QuippeR
afelett látom mindenki kérdés nélkül túljutott, hogy valószínûleg Athena robbantotta fel a megfertõzött cylon baseshipet. ezzel szintén óriási kárt okozott az emberiségnek. (tudom, csak feltételezés, de elég sokatmondóan pislogott mikor megtörtént.)

[NST]Cifu
Koreában és Vietnamban is rendszerben volt még (Koreai és Vietnami tisztek által). 😊

De én is sajnálom, hogy ismét moralizálás lett a vége. Voltak normális moralizálások a sorozatban (amikor Boomert meg akarták erõszakolni, de Helo és a Chief megakadályozta, amiért börtönt, sõt csaknem golyót kaptak), de ez egy kicsit erõs...