6292
-
Seten #3683
Á, nem kötekedni akartam csak tekintettel lenni másokra is. :)
Nem mindenki tudja mikor jelenik meg az új rész, én pl mindig keverem a SG-1 és a többi sorozat időpontjával.
Spoilerezni meg lehet bármelyik epizódból ha azt más még nem látta.
-
Lysandus #3682 Jesszus, ezek már mindenhol ott vannak!!!! -
#3681 Itt egy igazi Cyclon ügynök teljes álcában!
Cyclon Agent -
#3680 gondoltam az, hogy a hozzászólás ideje hétfő 18:57, meg az, hogy a mondandómat spoilerbe raktam, eléggé egyértelműen jelzi, hogy melyik részre célzok. :)
majd legközelebb akkor informatívabb leszek. ;) -
Lysandus #3679 Hol, merre? Külddj már egy linket akár priviben is. Elkezdtem gyűjtögetni már dolgokat más fóromtársak jóvoltából, de ott némileg akadozik a vétel! -
Seten #3678
Dehogynem: A Battlestar Galactica sorozat híradója
-
#3677 Ez nem híradó :D -
Seten #3676
Ne legyetek már ennyire magatoknak valók. :) Miféle informatív tájékoztatás ez?
-
neo2003 #3675 Egyetértek! :) Egyébként szerintem állat volt a "mostani rész"! -
#3674 Szerintem aki követi, annak egyértelmű... -
Seten #3673
Mi az, hogy "ez a mostani rész"? :)
Írd oda: S03E16
-
#3672 egyébként a sorozatos torrentoldal nyitva van regisztráció szempontjából...ekkora mákot... -
#3671 Szerintem is egy jó rész volt :) -
#3670 áh, ez a mostani rész kész :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
sok érdekes dolgot tudhattunk meg, de a legnagyobb poén egyértelműen Baltar emlékirata volt:D
a cellában:
Csíf: "miért olyan nehéz elképzelnem, ahogy teheneket fej és a trágyát pucolja a padlóról?"
Baltar: "mert nincs fantáziája"
habár, ahogy ott szakadt ruhában a szanaszét heverő szalmában ült, nekem valahogy sikerült elképzelnem azt a szegény kis parasztfiút, aki kitörni vágyik arról a mocskos agrárbolygóról:)
-
Lysandus #3669 Nem amiatt! :-)
Csak hogy amíg az asszony szex és new yorkot néz, vagy beteszi a jóbarátok a jó ég tudja hanyadik részét, addig had vonuljak el BSG-ét nézni. :-ÐÐÐÐ
Mondjuk eddig én ilyenkor játszottam, szóval az is mutatja, hogy a játékidőmből áldozok rá, hogy tényleg tetszik a sorozat. :-))) -
#3668 mondjuk most ezt úgy értettem, hogy nehogy már az legyen hogy csak a csajok miatt kattantál rá :)) -
#3667 mondanám, hogy vond be a mamát is, de hát azér baltar sehol sincs sixhez képest...bár én csak férfiszemmel látom, úgyhogy még előfordulhat az is hogy baltar egy kuvajó faszi :D...bár six nekem gebe, de azér na...akkor már inkább xena...vagy athena...vagy:D...najó azért starbuck nem... -
Lysandus #3666 Hálás köszönet a segítségért Urak!
Nem gondoltam én, hogy ilyen bonyolult lesz... Láttam a bevezető részt (illetve mint kiderült annak is a negyedét), és qrvára tetszett, hát gondoltam lemegyek a tékába, oszt egy este, amikor nincs az asszony, kinyitok egy sört, csinálok patogatott kukoricát, és megnézek egy pár évadot. Csak hát ez minálunk nem ilyen egyszerű... :-))) -
#3665 ha esetleg nem találsz elfogadható sebességű torrentet, és vagy van időd szöszölni alternatív megoldással, akkor abban az esetben használd ezt...nem garantálom, hogy minden epizód él, de ha van egy kis szerencséd akkor működik...remélem senkit nem sért ilyenolyan jogaiban a linkem...csak rákerestem a forrásaimban...sok sikert és türelmet hozzá :) -
Lysandus #3664 Sose értettem a TV2-őt, vagy éppen a magyar csatikat, hogy mi a fenének szedik szét a bevezető részeket. -
Lysandus #3663 Igen, ezt szeretném, mármint beszerezni a részeket! :-) Az érdekelne, hogy hol lehet őket megszerezni! :-))) -
neo2003 #3662 Lysandus ha regelve vagy valamelyik nagyobb torrent oldalra akkor nincs gond, de ha mégse akkor itt van egy külföldi tracker itt fent van minden része a sorozatnak! http://www.mininova.org/search/?search=battlestar+galactica -
#3661 ácsi...ha a tv2-n láttad, akkor az kb még csak az első széria előtti két felvezető epizód első részének a második fele volt...csúnyarossz hangokkal...ha most megnézed amiről itt szó vala, az pedig a 3.évad 16. része, saccperkábé a 49.epizód, ha nem számolom az első kettő 0. részt (amit a tv2-n szétszedtek így nem 2 hanem 4 lesz), márpedig így van némi lemaradásod, ami nem elhanyagolható, főleg ha átlag 40perccel számolsz egy epizódot...szóval szerintem ne ezzel folytasd hanem próbáld beszerezni a részeket...megéri...nagyon is... -
Seten #3660
Az a lényeg, hogy a film és a feliratfájl egyformán legyen nevezve. Aztán mondjuk bs-playerben lejátszod.
-
Lysandus #3659
Van ehhez vmi felirat? Annyira nem vagyok jó, hogy hallás alapján mindent megértsek. Angol felirat is jó lenne. Vagy láttam mindenféle oldalakon magyar feliratot hozzá. Azokat hogyan kell összeaplikálni a lejátszandó filmmel? -
Lysandus #3658 És a szexuális orientációjától... :-))) -
Hoz_Hun #3657 Szerintem ez jó:
ORENJi
Már vagy 18000 letöltötték. -
Hoz_Hun #3656 Jaja egyetértünk. Végül is ki nem sz**ja le, mennyi időalatt fagy meg a 15 sec alatt megfullad vagy mi,... már én sem veszem ki annyi féle hatás éri az ürbe szakadt faszikákat. :)) -
Hoz_Hun #3655 Ez attól függ hogy afrikai vagy európai, és tökös vagy töketlen.
<a la Gyalog galopp :))> -
mrzool #3654 OK, úgy legyen.:) Tényleg túllihegtük egy picit az eredeti felvetést.:) -
Lysandus #3653 Egyébként a kérdésemre ha valaki válaszolna, pls! :-) -
Lysandus #3652 Biztos van erre egy képlet... Fizikusok előnyben. Adott hőmérsékletű, adott térfogatú (mondjuk 90 kilós, 190 magas ember) mennyi idő alatt sugározza szét a hőjét. :-))) -
Hoz_Hun #3651 Szerintem eléggé szét off-oltuk (off-oltam) a topikot. Nem kívánom tovább ilyennel zavarni a BSG-t, de ha van ezzel kapcsolatban linketek örülök neki. -
Hoz_Hun #3650 Arra vagyok kiváncsi mennyi idő a fagyás. Amúgy mind a hősugárzás, mind a hőátadás időt vesz igénybe.
A második VH-ban hasonló kisérleteket végeztek, de az inkább hőátadáson alapult, mivel a vízbe zuhant pióták megmenthetősége volt a cél. Azok emberkisérletek voltak, és egyetértek, hogy arra nincs szükség. -
mrzool #3649 Mégis mire vagy kíváncsi? Áltiskolás fizika, hogy a hő terjedhet vezetéssel és sugárzással. Vákuumban nyilván nincs közeg, nincs vezetés - tehát marad a hősugárzás. Az pedig időt vesz igénybe.
Hasonló jellegű lehűtési kísérleteket pedig tudtommal a II. Vh. óta nem végeztek embereken, bár nyilván nincs is rájuk szükség. Ami releváns lehet: volt olyan amerikai űrséta, hol kis lyuk keletkezett a kesztyűn: egy kis bőr-duzzanaton kívül semmi sem történt, az űrhajós észre sem vette, csak utólag látta az elváltozást a kezén.
-
Hoz_Hun #3648 Ez igaz. A de a víz-levegő az hőátadás, amiről itt csak akkor beszélhetünk, ha elkezdett megfagyni a külső felületünk, bőrünk, mert onanntól rohamossan felgyorsul a fagyás (az ember 80% víz). A hősugárzás is nagyban függ a hőmérséklettől (Wien féle eltolódási törvény), amit ha megnézünk és fordítva behelyetesítünk (mivel az ember a hőleadó) kb 300K delta t-vel kell számolni. Öszintén, nem számoltam ki. Amúgy is csak közelítő érték lenne, hisz az ember nem homogén (mint ahogy szeretjük modelezni). Azonban továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon hamar megfagynánk, nem pedig lassan.
Ha erről is tudtok linket szívesen elolvasom. -
Hoz_Hun #3647 Az a baj hogy csak ennyit ír. Da a mechanizmusárol semmit, és a linkek is mind a vákumról szólnak. -
mrzool #3646 Ezek szerint nem olvastad végig, mert ilyen mondatok is vannak a szövgben:
How long can a human live unprotected in space?
You do not instantly freeze because, although the space environment is typically very cold, heat does not transfer away from a body quickly. -
#3645 Akkor kicsit lapozz lejjebb, mert van egy cím ami: How Long Can a Human Live Unprotected in Space?
És az első mondat: If you *don't* try to hold your breath, exposure to space for half a minute of so is unlikely to produce permanent injury. -
Lysandus #3644 Nem akarok belepofázni így újonnan, de a belinkelt helyen a válaszban az is benne van: "You do not instantly freeze because, although the space environment is typically very cold, heat does not transfer away from a body quickly". Azaz kb. nem fagy meg azonnal az ember - bár az űrbéli környezet tipikusan nagyon hideg - a hő nem távozik el azonnal a testből.
A kérdés valóban a vákumra kérdezett rá, de a vacuum of outer space. Azaz az űrbéli vákumra.
A válasznak szerintem az a része az érdekes, hogy nem transzferálódik a hő azonnal az űrben. A hőátadáshoz valamilyen közeg kéne, egyébként marad a sugárzás. Tehát hiába van -273 C az űrben, az ilyen szempontból nem egy közeg. Az emberi test nem tud úgy kapcsolatba lépni vele mint pl ha folyékony oxigénba merülne, ami jóval melegebb, de azonnali fagyást okoz.
Nem minden a hőmérséklet. -2 fokos levegőben jóval tovább életben marad az ember, mint -2 fokos vízben. A víz ugyanis sokkal jobb hővezető. Az űrben viszont nincs, ami elvezesse a hőt.