6292
-
haxoror #3763 bla bla bla... -
Species #3762 Aha köszi, az infot, már azt hitem nem láttam, közben eddig is az néztem. LOL. -
#3761 Ha jól emlékszem, ami most megy a TV2-n, az az ún. "miniseries". Ez az ami megelőzi magát az első évadot. Jelenleg a harmadik évadnál jár a sorozat. Sajnos a TV2 elkövette azt a hibát, hogy a két részes "miniseries"-ből csinált négy részest. Ezt nagyon rossz húzásnak tartom. Ha a film producere, rendezője azt akarta volna, hogy négy részes legyen, annak készítették volna. Nem értem, honnan veszi Mo-n, a bátorságot valaki, hogy egy kész művet, saját ízlése szerint szét daraboljon és úgy tálalja a közönségnek, mintha a film készítői is ezt akarták volna.
Visszatérve a kérdésedre, most szombaton kerül leadásra a "miniseries" (M02) második részének az első fele.
Nem kell aggódni, aki nem szeretné, hogy ilyen darabokban tálalják, az vegye meg DVD-n. Jah, hogy Mo-n nem kapható? Ugyan kérem, hiszen európában vagyunk... -
#3760 A filmmel kezdték ők, néztem is belőle 5 percet. Többet nem bírtam, elmenekültem a TV elől -
Species #3759 Sziasztok!
Elmagyarázná valaki, hogy most mi van. Elkezdtem nézni a Tv2 a sorozatot, de mondták nekem hogy nem ugy kezdödik az egész,hanem van elötte film is.
Leadta a Tv2,és én nem látam, vagy kihagyták? -
#3758 Ebben a részben mondja Leoben? Huh, akkor mégegyszer meg kell nézzem felirattal, mert ezt nem hallottam. -
#3757 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy a részben külön mondja Leoben, hogy ő nem cylon (mármint Kara), ráadásúl az anyja is hitt benne, hogy ő különleges és saját végzete van. Ezért hiszem azt, hogy nem írták ki véglegesen, ha mégis akkor ezt nagyon összecsapták mert több elvarratlan szál maradt mint lezárt. -
#3756 [spoiler]Ő meg benne ült a vadászban... Meghalt. Egy kérdés maradt cylon-e vagy sem.
Egyébként meg, hogy egy kicsit ellentmondásba keveredjek :): Az évad felvezetőjében azt mondták, hogy egyvalaki meg fogja találni Földet. Illetve pont Leoben mondta neki korábban, hogy ő meg fogja találni kis bolygónkat. (Pontosabban azt mondta a vallatásánál, hogy meg fogja találni Kobolt és az el fogja vezetni Földre, igaz ez csak közvetett utalás...) -
lokko #3755 Baltar alapvetően egy morális hulladék: felelőtlen, önző, manipulatív, egoista, egy hamisíthatatlan szociopata, akinek az eget veri az IQ-ja, caprica 6-el a fejében már kész istencsapás ... talán ezért bírom a tagot annyira -
lokko #3754 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem inkább az a megérzésem hogy Starbuck-ot kiírták a sorozatból ... valszeg tévedek, de ez így túl gagyinak tűnik (mint sokminden más is ebben az évadban -
#3753 Nagyon jó ötlet! -
Prof William #3752 Baltart téynleg kasztrálni kéne. Így kapnánk egy segítőkész, bár kissé nőies hangú zsenit akitnek többé azt mondhat Six amit csak akar, nem figyel rá.. :) -
#3751 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én kétlem, hogy végleg meghalt volna. Ha már ekkora misztikumot építettek köré (Leoben, a Jupiter szemének a rajza, saját végzete) nem hiszem, hogy nem fogjuk még viszontlátni, és itt most nem flashback-ről beszélek. A végén is csak a hajónak a megsemmisülését láttuk, nem olyan haláltusát mint pl Katnél, ergó nem lehet 100%-ra venni. -
Seten #3750
Pontosabban felülbírálta a parancsot ami katonai és etikai szabályokba is ütközött!
-
#3749 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!One die.. [check] -
zorden #3748 A'sszem a negyes kerdes egy picit atertekelodott, nem?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugy tunik harmas kerdesse degradalodott -
haxoror #3747 pl Gaeta
(de csak addig amíg ki nem derül róla is valami! )
Több tízezer ember van a hajókon akiknek a többsége okés, tisztességgel végzik a dolgukat. Ugyanez igaz a flotta katonai állományának a nagy részére is, azt a négyet azért emeltem ki mert ugyan a sztori szempontjából fontos az eltúlzott tökéletlenségük (végülis nézem a sorozatot :) de "normális" körülmények között tolerálhatatlanok lennének.
Zavar ha hülyeséget látok egy filmben, ez olyan mint a "lassú zombi elől gyorsan elfutós, idiótán sarokba szorulós, sikítozva semmit sem tevős és végül meghalós" filmes klissé. -
haxoror #3746 Soha nem bíznék egy ki tudja mire programozott gépben, főleg nem azután hogy az emberi népesség jórészét kiírtották. -
#3745 Már nem azért, de ki "normális" a te fogalmaid szerint akkor? Sem a fiatal, sem az öreg Adama, sem az elnöknő, de még a láncdohányos doki sem teljesen megbízható ilyen körülmények között. -
haxoror #3744 Hozzátenném hogy a "nagy" Adama meg Cain parancsait tagadta meg aki akkor a feljebbvalója volt szal... -
haxoror #3743 Ja igaz, ebben a sorozatban már nehéz számontartani hogy ki és mikor csinált olyasmit amiért büntetés járna -
#3742 Athena cylon tehát alapból megbízhatatlan.
Én ezt nem jelenteném ki. Már majdnem teljes 3 évada zajlanak körülötte a dolgok és nekem nem az jött le, hogy megbízhatatlan. -
#3741 A kis Adama-t kihagytad aki nyílvános zendülést hajtott végre majd megszöktette a fogdába zárt elnöknőt is. Akkor ő sem 100-as. -
haxoror #3740 Nem az árulás az egyetlen lehetséges biztonsági rizikó, attól hogy valaki lojális "jó káder", na ez még önmagában koránt sem jelenti azt hogy használható és megbízható fogaskerék a gépezetben.
(btw Helo már konkrétan elkövetett árulást is, nem is egyszer, lehet hogy nem tudatosan tette de ez nem változtat azon a tényen hogy BÁRMIKOR csinálhat egy újabb hülyeséget ami már szarul is elsülhet.)
Athena cylon tehát alapból megbízhatatlan.
A másik két hülyének meg a személyiségével vannak gondok ami könnyen okozhat problémát, hibás helyzetfelismerés, túlreagálás (Tigh) parancsok önhatalmú "kreatív" értelmezése (Starbuck)
Baltar mint tanácsadó nem tudna kárt okozni (ráadásul önös érdeke is már hogy a flottával együttműködjön mert mostmár ő is csak a flottában bízhat) viszont a flottát az átlagon fellüli intellektusával hatékonyan támogadhatná a döntéshozatalban, ráadásul Baltarnak még alternatívája sincs hiszen ő az egyetlen "zseni".
(Ha nincs Baltarnak valós hatalma akkor Six hiába mond neki bármit is) -
Seten #3739
Ez a négy soha nem árulná el az embereket mert lojálisak a flottához.
Baltart pedig Six rángatja a farkánál fogva, ezért azt teszi amit ő mond.
-
haxoror #3738 Aha
Akkor nézzünk körbe biztonsági rizikók tekintetében
Athena - cylon
Helo - többszörös szabotőr
Tigh - alkesz és hülye
Starbuck - fegyelmezetlen
Helyből 4 név akik gyakorlatilag bármikor komoly problémák forrásai lehetnek mert a beosztásuk ezt lehetővé teszi, az hogy Baltar mint ember milyen személyiséggel rendelkezik lényegtelen abból a szempontból hogy amíg nem kap hatalmat nincs vele probléma, most hogy a cylonokhoz már nemigazán mehet vissza neki is érdeke hogy a flotta eljusson a Földre. -
#3737 Az én szemembem meg Baltar egy semmirekellő "farokmen", akit már az első évadban kasztráltattam volna. -
Seten #3736
Az igaz, hogy Baltarnak van a legtöbb esze, viszont egy megbízhatatlan, önző féreg akivel biztonsági okokból sem lehet már együttműködni.
Az is nevetséges volt, hogy a társadalmi problémák és osztálykülönbségek csak akkor jutottak az eszébe mikor az ő segge került sittre, érdekes módon ezt akkor leszarta mikor ő is azokban magasabb a körökben mozgott.
-
#3735 Ha jól rémlik, Adama is megmondta Tigh-nak, hogy szüksége van rá. Kell valaki, aki kiméletlenül rámutat a problémákra, hibákra, nem néz diszkréten félre, hanem kimondja, hogy ez így rossz. Abból a szempontból én is ugyanakkor kissé problematikusnak érzem, hogy csak a hibát emlegeti, de megoldásokat nem nagyon próbál nyújtani, amióta visszakerült az XO posztra... -
#3734 Abban azért igazat adnél Haxorornak, hogy kissé amorf a társadalmi helyzet jelenleg a flottában. A legszebb az egészben, hogy a jelek szerint ezek megoldásáról nem magas szinten döntenek. Tehát úgy néz ki, hogy van a vezetés, ami kiadja a feladatokat, de azokat már nem felügyelik -> lásd üzemanyaggyártó hajón lévő állapotok. Itt tényleg a drákói szigor és kemény kéz kellene hogy dívjon... -
#3733 Egyszer érteném meg mi bajotok Tigh-al.. -
Hoz_Hun #3732 Szerintem alaklmassak a posztjukra. Hibáznak, mint mindenki, de ettöl még alkalmassak (ellentétben a vén részeges Tightal). -
haxoror #3731 Chief-nek szerintem van annyi esze hogy tanuljon ebből az esetből és a következő sztrájknál kihagyja a feleségét a szervezésből és így ne találhassanak fogást rajta.
Nálam már az öreg és az elnöknő is leszerepelt, képtelenek felnőni a feladatukhoz pl amikor elkezdték szadizni Baltart, értelmetlen és fölösleges volt ráadásul olyan tettekért utálják amik az adott körülmények között kvázi szükségesek voltak arról nem is beszélve hogy Baltar hatalomra kerülése eleve az öreg/elnöknő duó töketlenkedésének az eredménye volt, egy hasonlattal ők adták a gyerek kezébe a pisztolyt szal az ő felelősségük hogy lövöldözni kezdett.
Sok mindent lehet Baltarra mondani csak azt nem hogy hülye, helyből több esze van mint annak a két balfasznak együtt éppen ezért nem egy cellában kéne rohasztani hanem inkább hasznosítani kéne a tudását.
Másik példa a sztrájk, a fél flotta a golyóit vakarja (pl a szaros menekültek) miközben az üzemanyaghajón dupla műszakban dolgozik mindenki a menekülés kezdete óta. Persze most láthattuk hogy milyen "remekül" oldották meg ezt a problémát a "vezetők" viszont arról senki sem beszél hogy ez a probléma is eleve elkerülhető lett volna ha már korábban meghozzák a megfelelő döntéseket, MINDENKI dolgozik különben nem kap kaját.
A királyi pár nem elébe megy a problémáknak hanem utólag akarja megoldani őket -> alkalmatlanok. -
Hoz_Hun #3730 Nem is gonosz húzásai vannak, hanem inkább aljas. Nekem legalábbis inkább aljasnak tűnik. Na dehát politikus, mit is várhatnánk. :) -
#3729 az utóbbi időben az elnöknő sztem sokkal hidegvérűbb volt, mint adama, és nem félt a radikálisabb húzásoktól sem...
viszont most Chief jeleneténél nagyon odatette magát...nem elég, hogy be mert vállalni egy viszonylag durvább eszközt (ami ugye az előző részben lehallgatott beszélgetés után bőven megjátszható volt, mert annak fényében egyértelmű, hogy nincs az a munkásnyomor, amiért kedvenc narancssárgaruhásunk emberkénk megint veszélyeztetné Callyt), hanem a megtörés után rögtön engedett, aminek eredményeképp az elbizonytalanodott csíf, most ismét a tenyeréből eszik, és így már bőven rá lehet bízni ezt a kényes szakszervezetesdit...
az első lépésre pl Tight is simán képes lett volna, a másodikra már nemvalószínű... -
#3728 Az elnöknő egyáltalán nem olyan hülye mint amilyennek kívülről látszik, nekem egyre szimpatikusabb mert vannak gonosz húzásai is :) -
Seten #3727
Persze mert te katonai diktatúrát szeretnél Cain vezetésével. :)
-
haxoror #3726 Oszlopos része volt abban hogy idáig fajult a flotta helyzete, idő kérdése volt hogy mikor fog kifutni a "mindenki megértő atyja vagyok" opciókból és mikor kell majd végre úgy viselkednie mint egy vezetőnek, kész csoda hogy egyáltalán eddig megtehette ezt.
De semmi pánik, újra minden a demokrácia fényes ösvényén halad a retardált full inkompetens elnöknő idióta vigyorával fűszerezve szal lesz még elég BÉNÁZÁS amivel ki lehet majd tölteni a harmadik évadot... -
lokko #3725 Akik a hadseregben szolgálnak azokat egytől egyik kivégeztette volna parancsmegtagadásért, ami a seregben tejesen jogos és érthető, de a civilekkel mi lett volna, tudtommal már a pilot óta az az okosság, hogy hivatalosan nincs szükségállapot ... -
#3724 Ebben egyáltalán nem vagyok biztos. A Galactica egy hadihajó és hadiállapotok uralkodnak. Szerintem szó nélkül megtette volna, hiszen nem volt üzemanyag.