6292
  • joebacsi
    hmm, nemtűnik rossznak...
  • Trucker39
    Ezek nagyon jó hírek.
    A játék demoját meg letöltöm és kipróbálom!
  • dragon3
    Ez a honlap alapján, megvan a maradék 4 cylon plusz apróságok a 4. évadról.

battlestar galactica blog
  • PiszkosFred
    Az emberek meg mindig azt hiszik, az elcs*szett demokraciajuk a tuleles kulcsa ;] Nejlonoknal aki nem ert egyet (vagy tul sok a baj vele), azt deaktivaljak, oszt' jonapot.
  • haxoror
    Aha, akkor mi a különbség ember és cylon között?
  • joebacsi
    amúgy pedig egyre több logikátlanság került az utóbbi időben a storyba, ez a tárgyalás tényleg nonszensz...szépen csöndben kidobhatták volna adamáék baltart a zsilipen, vagy hagyhatták volna rácsok között rohadni élete végéig...de nem, demokrácia van, meg emberi jogok, igaz, hogy le akart gyilkolni (elnöknő szempontjából ugye), de adjunk neki egy tárgyalást, hátha fel lesz mentve...majdnem akkora képmutasásos sz*r, mint helo esete...

no de ezt leszámítva azt el kell ismernem, hogy szinte minden téren über a sorozat...folymatosan hozzák azt az életszagú, büdös, feszültségekkel teli légkört, a tárgyalás - a létének értelmetlenségétől eltekintve - szvsz zseniálisan lett kivitelezve (ügyvéd karaktere, színész játéka nagyon bejött)...a drámához még mindig nagyon értenek (igaz, hogy sajnos egyre inkább a realitás kárára, de ez van...)
  • joebacsi
    az a baltar féle teszt egy masszív blöff volt a részéről asszem (még sziksz súgott a fölébe valami olyasmit, hogy "szegény bolondok, ha tudnák, hogy nemlétezik ilyen módszer")...a lényege csak annyi volt, hogy ürügyül szolgált baltarnak arra, hogy hozzájusson az atomhoz
  • 0Fritz0
    3. Ha jobban megnézed, akkor látszik az utolsó jelenetnél, hogy először Kara és Apollo gépét mutatják, majd a kamera elkezd távolodni és az emberi flotta következik, előttük a vadászgépek és Raptorok, majd a nejlon Raidereket következnek, végül pedig a Basestarok.
    + még Apollo radarján is ott figyel több „Enemy Fighter” kapcsolat.

Tehát mindkét fél kiküldte a szeretetcsomagjait, a kérdés már csak az, hogy használni is fogják-e őket. :)
  • Malakai
    Évadnyitó epizódban megtalálnak a falban egy kis mászkáló robotot, ami játsza a zenét... :P
  • Kmarha
    nem hiszem hogy csak a zene miatt. Ez inkább tünt valami tudati felébredésnek, mintha visszatérnének az amnéziából. szerintem. De majd ez is kiderül!

a készítőktől ugyis kitellik minden.. bármi lehet még.
  • Cat #3914
    annyit tudunk, hogy ők egy zene alapján ezt HISZIK magukról, tehát ezért te is elhiszed? nekem ez kevés. Mind volt cylon börtönben, akármi történhetett, simán ki lehet magyarázni.

Ugyanilyen furcsaság, hogy az elnökasszony ugyanazt álmodja, mint Athina és Caprica Six (és valószínűleg Baltar). Az elnökasszony ennek ellenére nem hiszi magát annak (pl. biztos hogy kurvasok vizsgálaton átment, amikor még az első részben Capricán kimondták rá hogy rákos, mégse tűnt fel senkinek semmi)
  • Kmarha
    nem tudom, ahogy egymásra néznek és azt mondják: "tehát cylonok vagyunk" meg hogy "neem.. nem hiszem el. Én XY vagyok, nem egy rohadt gép.. ez nem lehet igaz", az nekem elég bizonyíték :))
  • Cat #3912
    1. szerintem nem érdemes teoriákat gyártani, mivel ahogy elnézem, még maguk a készítők sem tudják előre a történetet, azon kivül hogy "a végén elérünk a Földre". Részről részre próbálják csavargatni, szezonok végén megdöbbentő ujdonságokat behozni, hogy a nép agyaljon, épp ez a cél.

2. korántsem biztos hogy cylonok, annyit tudunk, hogy mind hallott egy zenét. Ennek oka akármi lehet, pl. a cylon megszállás alatt mindet elfogták, és a börtönben a fejükbe/testükbe raktak valami chipet.

3. a teljes flotta energiakiesését nem magyarázták meg. Ilyet eddig a cylon flotta nem tudott csinálni, ebből gondolom, hogy ESETLEG megfelelő csavar az lenne, hogy a másik cylon flotta egy MÁSIK cylon frakcióhoz tartozna (A másik flotta támadást még nem mutatott, csupán megjelentek a radaron). Ebben az esetben valóban lehetne ez a négy cylon, akik egyre közeledve a sajátjaikhoz "felébrednek".
  • haxoror
    Csak úgy eszembe jutott, az emberek és cylonok közötti különbségre ott van a Baltar-féle teszt, van más módszer is vagy a Baltar gyerek szava az egyetlen bizonyíték arra hogy van tényleges különbség ember és cylon között?

Már nem emlékszem hogy a korai részekben volt-e erről szó
  • 0Fritz0
    A nejlonok képesek felismerni egymást, hiszen New Caprica-n a Hármas egyből felismerte Athena-t és a fertőzött Basestar-on is felismerte a saját típusa, mint az "áruló"-t.
    Az azonos típushoz tartozók pedig képesek megosztani egymással emlékeiket (Athena „emlékei” Kara-ról, amik eredetileg Boomer emlékei voltak) és valamilyen vezeték nélküli kapcsolatot is nyomatnak egymással, hiszen amikor az öreg atomot akart dobni az algabolygóra, akkor minden egyes nejlontípusból volt egy a vezérlőteremben akik úgy szavaztak, hogy: „Egyetértünk”. (Kivéve a hármasok, őket be is spájzolták) :)

A maradék öt meg annyira rejtélyes még a nejlonoknak is, hogy nem csodálom, ha nem ismerik fel őket.
  • 0Fritz0
    Gaius egy (rövid)idő után mindenkit átengedett a teszten.
    Nem volt kedve 60 évig kémcsövezni. :)
  • [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor mik lennének? A jelek nagyon is arra utalnak, hogy Cylonok.

Egyébként egy érdekes vonatkozás: emlékszünk még arra, hogy Gaius anno a flotta tagjai között végzett cylon vér-elemzést? A Chief és Tigh már akkor is ott volt, tehát valószinüleg lebuktak a teszten. Érdekes kérdés, hogy a NC eseményeknél Gaius ezt miért nem hozta fel a megszálló cylonoknak...
  • Fenrir
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én nem hiszem, hogy cylonok, ez így túl egyszerű lenne.
  • PiszkosFred
    Azért az is szép kis jelenet volt, amikor a NC lázadók először tudtak üzenni a BSG raptorjainak. Amikor mondta Tigh asszem Andersonnak, hogy az Öreg nem hagyta őket magukra, egy raptor nap mint nap ott várja a jelet... És aztán tényleg ;]

Egyébként érdekes, hogy az undeground ellenállás három vezéralakja bennevan a négyben ;]
  • Fenrir
    Az egész évad az utolsó 5 percért érte meg.
  • Malakai
    Én ritkán nézek újra így sorozat epizódokat, valszeg vmikor év végén majd megnézek újra dolgokat, addigra már nagyon BSG hiány lesz. :P
  • Kmarha
    Egyébbként ti is ráfüggtetek erre az ucsó részre? Én majd minden nap megnézem 1szer vagy 2szer. Apolló beszédjét, meg a csillagködbeugrásos részt legalábbis, a többit áttekerem :P
  • Malakai
    Ja optikai volt? Arra látod nem emlékeztem, úgy már tényleg fura. :P
  • Kmarha
    akkor vehetjük logikai bakinak, és maradhatunk annál hogy a bőrösek csak a vérkép elemzés alapján lehetnek megkülönböztetve az embertől?
  • [NST]Cifu
    Sajnos az a bizonyos jelenet annyi sebből vérzik, hogy kár magyarázatot keresni rá. Optikai kábelről idegpályára csak úgy nem lehet csak úgy kapcsolatot létesíteni, valamiféle jelátalakítóra mindenképpen szükség lenne, az meg azért feltünő jelenség lenne orvosi vizsgálaton. Elektromos kábel esetén még talán csak-csak, ám az meg nem lett volna olyan látványos, mint az optikai kábel.
  • PiszkosFred
    Nem nagyon, bar a Bl*kk biztos jo penzt fizetne a cikkert :D
  • Malakai
    Nincs ott semmi huzal, meg ilyesmi, biológiai sejtek, idegpályák mindez, az szállította az elektromos jeleket ide-oda.
  • QuippeR
    nekem a könyököm jön ki az internet. ez számít? :P
  • Daverip
    Az vmi optikai kábeles cucc volt, olyasmi interface lehetett mint a cylon basestar-okon az a világító-trutymós konzol.
  • Kmarha
    jé tényleg!!!

De hogy nem tünt fel akkor egy emberdokinak sem ha ilyent kellett vizsgálni. Flottánál biztos van valami éves ellenörzés vagy mi a fene. Meg soha nem sérült meg úgy hogy azt el kelljen láttni? Röngen esetleg mütét?

• PiszkosFred
    "Nincsenek húzalok a fejükben."

De Boomer alkarjaba egy kabelt beledugni, majd azon keresztul racsatlakozni a kozponti rendszerre, az persze hetkoznapos emberi tett? :D
  • Kmarha

Lehet felismerik egymást, megérzik. Bár nem tudom mi szükség lenne rá, mikor a cylon harcosoknak nagy vörös szemük van, az egy csoportba tartozó bőrös pedig.. hmm, mennyi is? 8 db összesen? Nehéz lenne nemfelismerni valamelyiket az utcán, ha éppen arra lenne szükségük :)

De még ha van is beépített radarjuk, mi van ha a másik 5 ezt kivédte, álcázta, vagy csupán ők annyira másik csoportba tartoznak, hogy a többi nejlon nem ismeri fel őket. Végül is nagyon régen ők szakítottak egymással :)

Ez nem lehet kizáró ok arra hogy részeges hajómesterünk cylon legyen. Énszerintem.
  • Malakai
    Más a vérük és még valszeg 1-2 apróság, de valszeg ehhez alapos boncolás szükséges, a szem kivétele valszeg nem tartozik ezek közé. :P
  • Bubbax
    Nem veszem be, hogy a cylonok csak a külső alapján képesek egymást felismerni. Kell hogy legyen valami titkos kézjel
  • Kmarha
    nem igazán értem miért tünt volna fel, hogy nem igazi. Talán a szemgolyó hátuljára odaképzelsz egy Made in Cylonia feliratot? :) Ezek már rég nem gépek a szó hétköznapi értelmében. Nincsenek húzalok a fejükben.
  • Kmarha
    szétcincálhatod darabokra, te akkor is csak egy embert látsz. Mintát veszel a véréből, akkor viszont rájöhetsz hogy itt valami nem stimmel. No de miért vettek volna vért belőle?

Azoknak a cylonoknak könnyü felismerni a másikat, mivel ők ismerik már egymást. Ez az 5 viszont számukra is ismeretlen. Nincs beépített radarjuk, ez már feltünhetet az eddigi részek alapján is :P
  • Bubbax
    De mikor kivették a szemét New Capricán, a többi cylonnak hogy nem tűnt fel, hogy nem igazi? vagy már nem is tudják megkülönböztetni magukat az emberektől?
  • Kmarha
    Kiszemelsz egy embert, leitatod, elhurcolod, kinvallatod, rákötött gépekre, lemásolod az elméjét, aztán szépen csinálsz egy bőröst, beletáplálod az emlékeket a leitatás eseményéig, vissszaviszed, és máris van egy alvó ügynököd az emberek között.

Cylon recept! ;)
  • Bubbax
    Tight nem lehet cylon, volt róla flashback Adamával az első cylon háborúban, akkor még nem voltak ember modellek. Meg hát arról volt szó, hogy csak egyvalakiről derül ki ilyesmi, ugye?.
  • QuippeR
    azt mondjuk nem tudom honnan veszed, hogy a scifi light műfaj, mer' nem az.