Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
However, in his podcast for “No Exit,” Ronald D. Moore shed some light on this mysterious Cylon, saying that he is connected to the upcoming prequel series Caprica. Indeed, that show has a main character named Daniel. Played by Eric Stoltz, he is the original creator of the Cylons, so at the very least, Ellen Tigh and the others probably named Number 7 after the creator of the Caprica Cylons.

neevous
Number Seven
Number Seven, also known as "Daniel", is a previously-undisclosed model whose existence is revealed by Number One and members of the Final Five who have recovered their memories (TRS: "No Exit"). This model is believed to be defunct due to a sabotage by Number One prior to the Second Cylon War. The Daniel model was artistic and sensitive, and had a close relationship with Ellen Tigh, which led to murderous fraternal jealousy on the part of the Cavil model. Nothing is known about this model's appearance.
It is possible that Number Seven was named after Daniel Graystone, the inventor of the Twelve Colonies' Centurions.<12>.

bocs de ezt most nem értem😄
Zoe modelje lett Danielrõl elnevezve vagy mi?😄

PSN ID:misi2mezei

neevous
Daniel=/=Daniel Graystone.

A cylon modell viszont Greystone után lett elnevezve.

?az,hogy lehet?márint Daniel Graystone?😮
és akkor Zoe mi volt?

neevous
amugy remélem az uj spin-off-ban ezek majd kiderulnek.

ja tényleg. el is felejtettem. régen láttam már.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
akkor ezek szerint a 13. Zoe az elsõ emberek által készített emberi Cylon?és ha jol vettem ki Clarice mondandóját a végén akkor Zoe szította a lázadást?mert Clarice a végén azt mondja,hogy "az emberiség gyermeke feltámad,és elpusztítja azokat akik elõször adtak neki életet"

A BSG utolsó részeiben említették, hogy van egy 13. cylon is, de õtt végleg bedobozolták.

Ez az átka ha sok sorozat indul egy témában, elkezdik ütni egymást a történések, lásd Star Trek. 😄

így a Caprica után csak bennem merultek fel kérdések?😄
SPOILER!!!
pl a Caprica végén láthatjuk,hogy Zoe emberi testet kap.akkor ezekszerint mégsem 12 emberi cylon modell van?
na meg a BSG-ben Adama sosem említette,hogy volt 1 testvére akirõl elnevezték meg 1 nõvére.(legalábbis én nem emlékszem rá)
és ugyebár eddig azt feltételeztem,hogy a 7 Cylon modellt a centuriok hozták létre de a Caprica után ahogy már mondtam kiderult,hogy az emberek hozták létre az elsõ emberi Cylont.Na meg szó sem esett a BSG-ben arról,hogy miért lázadtak fel és az egyistenhitûekrõl sem beszéltek.
igazából már magam is bele gabalyodtam mert nem tudom mi hogy van😄

A Razor flashback még a Resistancenél is gyatrább. A filmbõl kivágtak néhány rendes és 1-2 kivágott jelenetet. Semmit nem vesztesz ha kihagyod.

Razor után nézd, szerintem. Inkább kivágott jelenetek csokra, mint külön webizódok.

Azt jól tudom hogy a razorból is van külön webseries, flashback néven amit a 3. évad után és a razor film elõtt kell nézni?
Face of the Enemy a 4. évad közepébe jön, a 12. rész után.

A pegasus és az unfinished business epizódcímek, elõbbi a második évadból, utóbbi a harmadikból ezekkel ne foglalkozz.

Olyan kérdésem lenne hogy az tiszta hogy a resistance mini web sorozat a 2 .évad után jön de a 3. oldalon emlitett Face of the enemy , pegazus és az unfinished business is websorozatok vagy ezek csak epizódok , és ha sorozatok hová kell õket beilleszteni? A web sorozatok csak feliratosak ugye?
Amiga
Köszi :-)

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

joebacsi
igen

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Amiga
Sziasztok! A sorozat elsõ évad elsõ része ("33") azzal kezdõdik, hogy "az elõzõ részek tartalmából". Milyen elõzõ részek? A minisorozatból idéz???

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

neevous

Üdv!

Magyar nyelven meddig adták le BSG-t?

Julius Caesar
Az kúlság akkor. Remélem nem szúrják el. Galacticát még zsír újan látni jó lesz.

Amúgy azt vártam a Capricában is, de remélem akkor ebben az újban lesz ilyen, hogy kikacsintások az eredeti (RDM eredeti) sorozat felé. pl Baltar szülei feltûnnek vagy valami.

Amúgy arculatra akkor milyen lesz? Capricás? Tehát az 50-es évek és a távoli jövõ fúziója vagy hogy? Mert akkor ez kb 7-8 évvel játszódhat a Caprica után, ott Bill kb 12 éves lehet.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Attól, hogy kategóriájukon belül szinte legjobbak, a scifin belül nem azok mert olyan nincs. Ennél jobban nem tudom leírni, de azt hittem nagyjából meg lehet érteni.

joebacsi
"Mert az SG minden csak nem legjobb scifi 😉"
"Még szintjükön belül sem vagyok benne biztos, hogy legjobbak-e, de annyi biztos mind2 remek sorozat."

Most nem, nem biztos, vagy !nem=igen?
A gondolataid legalább olyan tiszták, mint egy törvényalkotónak 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Pharaoh
Igaz.
A Battlestar Galactica: Blood & Chrome egyébként tíz évvel az elsõ Cylon-háború kezdete után játszódna és a húszas évei közepén járó, friss végzõs William Adama lenne a fõszereplõje, aki az Akadémiáról kikerülve a Galactica fedélzetén találja magát, ahol nemsokára egy titkos küldetés vezetõjévé válik, mely az egész háború alakulását megfordíthatja.

Julius Caesar
Az igaz, hogy lesz egy sorozat ami az elsõ cylon háborúban játszódott? Mert az király lenne. Bár kicsit hiányozna a "road movie" feeling vagyis ez a poszt apokaliptikus atmoszféra.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

tescodr
bocsi rosszul fogalmaztam szóval nekem személy szerint ez a 2 kedvencem de stargate bõl is csak az sg1.
most a stargate universe-t kezdtem el nézni de az elég lassan indul be gyk:2.évad közepe

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

Mi van?. Csak annyit írtam, hogy nincs értelme összehasonlítani õket. Mind2 jó, de egyik sem legjobb.

#6009 vs #6013 <#nevetes1>

-tRs-Landor

Jómagam SG fanboy vagyok, de scifik között más más szinten van az SG és BSG. Még szintjükön belül sem vagyok benne biztos, hogy legjobbak-e, de annyi biztos mind2 remek sorozat.

Nemtudom ti hogy vagyok vele, de én nem találkozok semmi értelmes scifi sorozattal mostanág.. nézem ezt a fringet, de állítólag ez is kasza lesz hamarosan.. :S
Csak ez a sok vámpíros szarok jönnek aztán ennyi..

-tRs-Landor

LasDen
nekem ST, neked SW, neked SG, neked BSG, neked alfa holdbázis, neked meg a kurva anyja a legjobb....mindenkinek más a legjobb...kész, vita rövidre zárva...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

jaaj ne szítsd a tüzet, mert mindjárt jönnek az stargate fanbojok, aztán leoltanak 😄

-tRs-Landor

Mert az SG minden csak nem legjobb scifi 😉

egy nyílt fórumon vagyunk, a bsg topikban.. miért is óvatosan? 😄

-tRs-Landor

"messze legjobb scifi a stargate mellett"

Óvatosan az ilyen kijelentésekkel.

tescodr
nah én is végignéztem a pilotokat és a 4 évadot,szerintem messze legjobb scifi a stargate mellett egyébként ahogy valaki írta gaius tényleg elég jézusos de erre is van magyarázat.

Vigyázat Spoiler!

Tehát ugye kézus is ugyan úgy prédikált mint gaius a film története alapján akkor õ volt jézus hiszen az emberi idõszámítás szerint az õskorba érkeztek meg ezt láthattuk mikor lándzsákkal rohangásztak a földi emberek utána gaius prédikálhatott tovább és mivel istennek tervei voltak vele így mikor keresztre feszítették,isten feltámasztotta a 3. napon 😊

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

kBagyula
<#taps><#taps><#taps>

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Áhá. 😄 arra gondolsz hogy "tudományosnak" neveztem a stargate-t? hehe...hát persze tudományos-fikció úgyértem persze...mondhatni áltudományos.
Csak azt akartam kifejezni ezzel, hogy a stargate-hez hasonló sci-fi sorozatokban mindig van valami "új világ" "új teknológia" vagy valamilyen "okos trükk" amivel megoldódik a helyzet stb... Sokkal több elem , motívum jelenik meg ami valóban egy tudományos fikciós tartalom...(sejtbiológia, fegyverrendszerek, kommunikációs lehetõségek, csillagászati összefüggések stb...)

A Battlestar galakitkában mindez másodlagos..vannak az emberek és vannak a cylon-ok és kész...ennél nem is kell több ide, hisz a dolog másról szól. Emberekrõl szól és a köztük levõ viszonyokról , érzelmekrõl, hitrõl stb...
Pédául az sem érdekel, hogy hol van az evolúciós lépcsõfok a centúriók és az emberszerû cylon-ok között. Mert azért valljuk be, hogy elég komoly lyuk tátong a knightrider szemû bádogemberek(akik futni és lépkedni tudnak csak kb na meg lõni) és egy emberszerû cylon között... egy tudományos fikciónak sokall többet kellene foglalkoznia e körül a téma körül sztem. De ennél a sorozatnál ez nem számít..játszódhatott volna a tengeren is hajókkal, kosztümben stb...ugyanolyan jó lett volna...

<#wink>
Határozottan nem érzem klasszikus science-fiction sorozatnak(pl stargate) és most a hangsúly tényleg a "science"-n van...

na ez egy érdekes kijelentés volt... <#vigyor5>

-tRs-Landor

Szevasz mindenki.

Na úgy néz ki kivégeztem a négy évadot+elõzmények. Mondjuk az ilyen resistance meg ezek a sorozatban idõrendben közbe-esõ dolgokat nem néztem meg. 😞 De az a véleményem, hogy ha ezeket az apróságokat amiket tényleg csak szubjektíven nekem zavaróak voltak..azokat ignorálom..(sõt igazából már észre se vettem)..ez egy nagyon jó sorozat.<#taps>

Nem science-fiction, de nagyon jó sorozat, emberi sorsok, drámák, konfliktusok, krízisek sok izgalmas szituációval és jó karakterekkel. Határozottan nem érzem klasszikus science-fiction sorozatnak(pl stargate) és most a hangsúly tényleg a "science"-n van...inkább játszik fontos szerepet a vallás az eredet/teremtés-mítosz mint a tudomány. Érdekes.
(Gaius néhány epizódban már külsõben egy az egyben Jézus-t idézi+szónoklatok stb..)de határozottan kedvenc karakterem sorozatban. Mindenkinek ajánlom a Battlestar Galactica-t
<#eljen><#eljen><#eljen>
kBagyula
ték biza 😊 grat.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Teppik Amon
ték?

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Pharaoh
Ez egy amerikai film, ahol a demokrácia szent és sérthetetlen, még akkor is ha valójában csak egy látszat demokrácia van, mert az a fõnök akit a sereg támogat, a sereg meg Adamahoz hû, õ meg tudjuk kit támogat.

SötétBarom
Az ilyen ökörségeket ignorálnod kell. Engem is baszottul zavart, mert folyton Sopronhoz hasonlítottam a dolgot (kb egyezik a lélekszám 😄D), és képtelen voltam elképzelni, hogy ha mindenki más meghalna, és csak a város maradna meg egy több ezer fõs hadihajó legénységével, akkor bárki nekiállna hisztizni politikai ügyekben. Hát a faszt. Az van, amit a puskás arcok mondanak.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ok. Bár az emberek ilyen válságos helyzetben biztos tudnák haznosabbá tenni magukat. De befejeztem a nekem zavaró elemek boncolgatását, megnézem az elõzményeket, ,végignézem a sorozatot és az egészrõl összeségében alkotok majd véleményt. (ez így korrekt valóban. )
Pharaoh
Lehet helyi tv, rádió. újság, internetes újság, blogger, stb. Rengeteg újságíró volt a hajón a támadáskor, ezek gondolom máshoz nem értenek és valamivel elfoglalják magukat. Mind írja a saját blogját és versenyeznek melyiknek több a látogatója, stb. Rádiót is indíthat bárki, úgy emlékszem lesznek olyan részek, mikor valami szekta rádióját hallgatják.

Hello. Elnézést be fogom pótolni az elõzményeket ahogy azt le is írtam. Én csak a számok a 47000-ember és a beállított fú de elkeseredett emberiség a kihalás szélén helyzet miatt gondolom hogy ez akkor is fail. Én egy 12 000 fõs lakosú városkából származom, van 1 azaz egy darab helyi TV-nk és egy azaz 1 darab helyi nyomtatott sajtónk...ez bõven kielégíti a regionális információ szolgáltatást. Egyszerûen nem értem a koncepciót a rengeteg tiporter mögött,(minden túlélõ nemzettõl "1" talán, mondjuk ebben látok valami logikát). De azt se értem, hogy hol a tömegtájékoztatási felület ahol ezek a riporterek eljuttaják a néphez a sajtótájékoztatón hangzottakat(újság, tv? sehol nem látni ilyesmit)..mindazonáltal máskor meg egy egyszerû rádióadással tudatnak dolgokat a flotta összes lakójával..akkor minek? minek? ennyi riporter? butaság......de nem találgatok, a sorozat értékei nem ebben az apró részletben rejlenek valószinüleg..megnézem az elõzményeket és lehet hogy változik a véleményem..<#kacsint>
ProGabe
"ez a sajtós dolog akkor is egy baki sztem."

nem láttad az elõzményeket, de bakinak hívod?! wut? egyáltalán hogy lehet valamit úgy nézni, hogy nem az elején kezded?

ez olyan, mintha bármilyen random filmet a 30-ik perctõl kezdenél el nézni

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

LasDen
de erre is választ kapsz a minisorozatban 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár