Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Á, nem kötekedni akartam csak tekintettel lenni másokra is. :)
Nem mindenki tudja mikor jelenik meg az új rész, én pl mindig keverem a SG-1 és a többi sorozat idõpontjával.
Spoilerezni meg lehet bármelyik epizódból ha azt más még nem látta.

Jesszus, ezek már mindenhol ott vannak!!!! <#violent>
Trucker39
Itt egy igazi Cyclon ügynök teljes álcában! <#worship>
Cyclon Agent

nothes
gondoltam az, hogy a hozzászólás ideje hétfõ 18:57, meg az, hogy a mondandómat spoilerbe raktam, eléggé egyértelmûen jelzi, hogy melyik részre célzok. :)
majd legközelebb akkor informatívabb leszek. ;)

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Hol, merre? Külddj már egy linket akár priviben is. Elkezdtem gyûjtögetni már dolgokat más fóromtársak jóvoltából, de ott némileg akadozik a vétel!

Dehogynem: A Battlestar Galactica sorozat híradója

Zsolo007
Ez nem híradó :D

Ne legyetek már ennyire magatoknak valók. :) Miféle informatív tájékoztatás ez?

Egyetértek! :) Egyébként szerintem állat volt a "mostani rész"!

So say we all!

Zsolo007
Szerintem aki követi, annak egyértelmû...

Mi az, hogy "ez a mostani rész"? :)

Írd oda: S03E16

Maak
egyébként a sorozatos torrentoldal nyitva van regisztráció szempontjából...ekkora mákot...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Zsolo007
Szerintem is egy jó rész volt :)

nothes
áh, ez a mostani rész kész :D

sok érdekes dolgot tudhattunk meg, de a legnagyobb poén egyértelmûen Baltar emlékirata volt:D
a cellában:
Csíf: "miért olyan nehéz elképzelnem, ahogy teheneket fej és a trágyát pucolja a padlóról?"
Baltar: "mert nincs fantáziája"
habár, ahogy ott szakadt ruhában a szanaszét heverõ szalmában ült, nekem valahogy sikerült elképzelnem azt a szegény kis parasztfiút, aki kitörni vágyik arról a mocskos agrárbolygóról:)

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Nem amiatt! :-)

Csak hogy amíg az asszony szex és new yorkot néz, vagy beteszi a jóbarátok a jó ég tudja hanyadik részét, addig had vonuljak el BSG-ét nézni. :-ÐÐÐÐ

Mondjuk eddig én ilyenkor játszottam, szóval az is mutatja, hogy a játékidõmbõl áldozok rá, hogy tényleg tetszik a sorozat. :-)))
Maak
mondjuk most ezt úgy értettem, hogy nehogy már az legyen hogy csak a csajok miatt kattantál rá :))

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Maak
mondanám, hogy vond be a mamát is, de hát azér baltar sehol sincs sixhez képest...bár én csak férfiszemmel látom, úgyhogy még elõfordulhat az is hogy baltar egy kuvajó faszi :D...bár six nekem gebe, de azér na...akkor már inkább xena...vagy athena...vagy:D...najó azért starbuck nem...

Hálás köszönet a segítségért Urak! <#worship><#worship><#worship>

Nem gondoltam én, hogy ilyen bonyolult lesz... Láttam a bevezetõ részt (illetve mint kiderült annak is a negyedét), és qrvára tetszett, hát gondoltam lemegyek a tékába, oszt egy este, amikor nincs az asszony, kinyitok egy sört, csinálok patogatott kukoricát, és megnézek egy pár évadot. Csak hát ez minálunk nem ilyen egyszerû... :-)))
Maak
ha esetleg nem találsz elfogadható sebességû torrentet, és vagy van idõd szöszölni alternatív megoldással, akkor abban az esetben használd ezt...nem garantálom, hogy minden epizód él, de ha van egy kis szerencséd akkor mûködik...remélem senkit nem sért ilyenolyan jogaiban a linkem...csak rákerestem a forrásaimban...sok sikert és türelmet hozzá :)

Sose értettem a TV2-õt, vagy éppen a magyar csatikat, hogy mi a fenének szedik szét a bevezetõ részeket.
Igen, ezt szeretném, mármint beszerezni a részeket! :-) Az érdekelne, hogy hol lehet õket megszerezni! :-)))
Lysandus ha regelve vagy valamelyik nagyobb torrent oldalra akkor nincs gond, de ha mégse akkor itt van egy külföldi tracker itt fent van minden része a sorozatnak! http://www.mininova.org/search/?search=battlestar+galactica

So say we all!

Maak
ácsi...ha a tv2-n láttad, akkor az kb még csak az elsõ széria elõtti két felvezetõ epizód elsõ részének a második fele volt...csúnyarossz hangokkal...ha most megnézed amirõl itt szó vala, az pedig a 3.évad 16. része, saccperkábé a 49.epizód, ha nem számolom az elsõ kettõ 0. részt (amit a tv2-n szétszedtek így nem 2 hanem 4 lesz), márpedig így van némi lemaradásod, ami nem elhanyagolható, fõleg ha átlag 40perccel számolsz egy epizódot...szóval szerintem ne ezzel folytasd hanem próbáld beszerezni a részeket...megéri...nagyon is...

Az a lényeg, hogy a film és a feliratfájl egyformán legyen nevezve. Aztán mondjuk bs-playerben lejátszod.

<#worship><#worship><#worship>

Van ehhez vmi felirat? Annyira nem vagyok jó, hogy hallás alapján mindent megértsek. Angol felirat is jó lenne. Vagy láttam mindenféle oldalakon magyar feliratot hozzá. Azokat hogyan kell összeaplikálni a lejátszandó filmmel?
És a szexuális orientációjától... :-)))
Szerintem ez jó:
ORENJi

Már vagy 18000 letöltötték.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jaja egyetértünk. Végül is ki nem sz**ja le, mennyi idõalatt fagy meg a 15 sec alatt megfullad vagy mi,... már én sem veszem ki annyi féle hatás éri az ürbe szakadt faszikákat. :))

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ez attól függ hogy afrikai vagy európai, és tökös vagy töketlen. <#nyes><#idiota>
<a la Gyalog galopp :))>

OK, úgy legyen.:) Tényleg túllihegtük egy picit az eredeti felvetést.:)

Egyébként a kérdésemre ha valaki válaszolna, pls! :-)
Biztos van erre egy képlet... <#vigyor2> Fizikusok elõnyben. Adott hõmérsékletû, adott térfogatú (mondjuk 90 kilós, 190 magas ember) mennyi idõ alatt sugározza szét a hõjét. :-)))
Szerintem eléggé szét off-oltuk (off-oltam) a topikot. Nem kívánom tovább ilyennel zavarni a BSG-t, de ha van ezzel kapcsolatban linketek örülök neki.

Arra vagyok kiváncsi mennyi idõ a fagyás. Amúgy mind a hõsugárzás, mind a hõátadás idõt vesz igénybe.
A második VH-ban hasonló kisérleteket végeztek, de az inkább hõátadáson alapult, mivel a vízbe zuhant pióták megmenthetõsége volt a cél. Azok emberkisérletek voltak, és egyetértek, hogy arra nincs szükség.

Mégis mire vagy kíváncsi? Áltiskolás fizika, hogy a hõ terjedhet vezetéssel és sugárzással. Vákuumban nyilván nincs közeg, nincs vezetés - tehát marad a hõsugárzás. Az pedig idõt vesz igénybe.

Hasonló jellegû lehûtési kísérleteket pedig tudtommal a II. Vh. óta nem végeztek embereken, bár nyilván nincs is rájuk szükség. Ami releváns lehet: volt olyan amerikai ûrséta, hol kis lyuk keletkezett a kesztyûn: egy kis bõr-duzzanaton kívül semmi sem történt, az ûrhajós észre sem vette, csak utólag látta az elváltozást a kezén.

Ez igaz. A de a víz-levegõ az hõátadás, amirõl itt csak akkor beszélhetünk, ha elkezdett megfagyni a külsõ felületünk, bõrünk, mert onanntól rohamossan felgyorsul a fagyás (az ember 80% víz). A hõsugárzás is nagyban függ a hõmérséklettõl (Wien féle eltolódási törvény), amit ha megnézünk és fordítva behelyetesítünk (mivel az ember a hõleadó) kb 300K delta t-vel kell számolni. Öszintén, nem számoltam ki. Amúgy is csak közelítõ érték lenne, hisz az ember nem homogén (mint ahogy szeretjük modelezni). Azonban továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon hamar megfagynánk, nem pedig lassan.
Ha errõl is tudtok linket szívesen elolvasom.

Az a baj hogy csak ennyit ír. Da a mechanizmusárol semmit, és a linkek is mind a vákumról szólnak.

Ezek szerint nem olvastad végig, mert ilyen mondatok is vannak a szövgben:

How long can a human live unprotected in space?
You do not instantly freeze because, although the space environment is typically very cold, heat does not transfer away from a body quickly.

Mr Spock
Akkor kicsit lapozz lejjebb, mert van egy cím ami: How Long Can a Human Live Unprotected in Space?

És az elsõ mondat: If you *don't* try to hold your breath, exposure to space for half a minute of so is unlikely to produce permanent injury.

-muszáj-

Nem akarok belepofázni így újonnan, de a belinkelt helyen a válaszban az is benne van: "You do not instantly freeze because, although the space environment is typically very cold, heat does not transfer away from a body quickly". Azaz kb. nem fagy meg azonnal az ember - bár az ûrbéli környezet tipikusan nagyon hideg - a hõ nem távozik el azonnal a testbõl.

A kérdés valóban a vákumra kérdezett rá, de a vacuum of outer space. Azaz az ûrbéli vákumra.

A válasznak szerintem az a része az érdekes, hogy nem transzferálódik a hõ azonnal az ûrben. A hõátadáshoz valamilyen közeg kéne, egyébként marad a sugárzás. Tehát hiába van -273 C az ûrben, az ilyen szempontból nem egy közeg. Az emberi test nem tud úgy kapcsolatba lépni vele mint pl ha folyékony oxigénba merülne, ami jóval melegebb, de azonnali fagyást okoz.

Nem minden a hõmérséklet. -2 fokos levegõben jóval tovább életben marad az ember, mint -2 fokos vízben. A víz ugyanis sokkal jobb hõvezetõ. Az ûrben viszont nincs, ami elvezesse a hõt.
Köszönöm a gyors választ!

Sci-fi csati jön a UPC-én? A XIII. kerületben? De félek hogy nem, mivel egyelõre nem találtam meg.

Melyik torrenten lehet, érdemes rákeresni? Torrentspyjal már kerestem, találtam is egy csomót, csak a fene tudja melyik cím mit jelenthet.
Amit belinkeltél az ez: Human Body in a Vacuum

Amit ír igaz, nem kérdõjelezem meg. De õ a vákum mechanikáról ír nem pedig az emberi test fiselkedési mechanikájáról abszolút 0 fokban.

Szia! Ezt kérlek szépen a Sci-fi csatornán láthatod vagy megvárod amíg valaki lekapja onnan és felpakolja vmelyik torrent oldalra! 1ként üdvözöllek körünkben! Nem fogsz csalódni ebben a sorozatban!

So say we all!

Sziasztok!

Most ismertem meg a sorozatot a hétvégén, és nagyon tetszett. Elképedve látom, hogy ti már a sokadik évad sokadik részérõl filóztok. Hol a fenébe lehet még ezt nézni?
"Ez az én véleményem és ez a leírás nem gyõzött meg az ellenkezõjérõl. "

Én nem fogok errõl vitát nyitni, de azért kicsit vicces, hogy komoly, évtizedek óta ezzel foglalkozó tudósok véleményet megkérdõjelezed. Mivel nem vagyok szakértõje a témának, ezért kénytelen vagyok bízni a szakemberekben. De úgy látszik neked ez sem elég...

Na, ez viszont egy igazan jo resz volt, semmi felesleges maszatolas, nagy hordereju kerdesek kerultek vegre megvalaszolasra. A vegen Starbuck kemenykedese kulon poen :-)

Hát az még szép, hogy nem robbanunk szét (1 bar nyomáskülömbség az semmi, vízben 3 méterenként van annyi), ezt le is írja ötször legalább, de a fagyásal kapcsolatban a fél perc az nekem nagyon nehezen hihetõ és ezt nem is nagyon feszegeti, sõt ezzel kapcsolatban szinte semmit sem ír. Az ember jóval több mint fele arányban hõsugárzással adja le a hõjét (kb 60%) (a hõátadás és párolgás itt nem számit, ugyebár légüres tér nincs minek átadni) már pedig a -274 fok nagyon nagy külömbség. Itt úgy sugárzunk mint egy lámpa. A bõrnek hip-hop meg kell hogy fagyjon és onnantól meg elkezdõdik a hõátadás is (a bõr rétegek közt aztán izomszövet stb) azaz pilantok alatt keményre fagy. Ez az én véleményem és ez a leírás nem gyõzött meg az ellenkezõjérõl. De azért köszi, jöhet még ilyen leírás, mert kiváncsi vagyok.

ja de legalabb van problema nem igaz hogy meg is odljak 1 reszeben altalaban ritkan van 2reszes problema. De itt meg 20 reszbol 2izgalmas a tobbi meg szar :S

May the force serve you well!

Elõször tisztázni kellene a vákuum fogalmát. :)
Az ugyanis a nyomáskülönbség értékét jelenti (nem pedig légüres teret) és nem is konstans.

Col Andrew
:)

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|