6292
-
#4205 No offense, de kényszeríteni senkit sem kényszeríthetsz, hogy a te blogodat olvassa vagy ott szóljon hozzá a hírekhez.
Én személy szerint eléggé rendszeresen olvasom a blogodat és tetszik a stílusa és tartalma, azért szoktam ide betenni cikkeket, hogy olyanok is tudjanak róla akik amúgy külön nem veszik a fáradtságot, hogy utánajárjanak további adalékoknak. Ha ez téged zavar akkor mostantól abbahagyom ezt a tevékenységemet.
Megjegyezném, hogyha visszapörgetsz pár oldalt akkor sem fogsz itt találni 8-10 különböző embernél többet aki foglalkozik ezzel a topikkal, kétlem, hogy ez a pár ember fogja megdobni a blogod látogatottságát ha odajárnánk. -
#4204 Tevedes ne essek, en pl neha szoktam olvasgatni a blogodat nehanapjan, attol fuggetlenul hogy ide bevagnak e cikk(reszlet)et onnen, vagy sem. De a "jog"-rol mint olyan szerintem ne beszeljunk, meg emlites szinten sem, foleg annak tudataban, hogy a topiklakok es a blogirok 99%-a netrol tolti a reszeket, es a blogiro a hamarosan megjeleno OST letolteset favorizalja :) (no offense)
Egyebkent igazad van, az a te szellemi produktumod, vagyis te szabod meg a szabalyokat, illetve kellene, a cikkeket illetoen. Mas kerdes, hogy senki sem akart neked (blogodnak) rosszat, sot... Addig orulj, amig a cikkeket csak forumra vagjak be, es nem csinalnak egy sajat oldalt, ellopva es ujrahasznositva a cikkeidet, a sajat nevukben :) Na az mar neccesebb szitu... -
Freevo #4203 Fenrir, csak hogy kicsit kukacoskodjak, nem raksz ki linket a cikkek végére. Nem ugyanaz.
Tudod, a bloggal is ugyanaz a helyzet, mint a fórummal: én se csak a linkeket rakom ki. Nektek gyűjtöm össze és fordítom le a cikkeket, pedig nem kötelező megtennem. És ha már NEKTEK gyűjtöm össze, akkor tiszteljetek meg azzal, hogy ellátogattok az oldalamra, és ha már véleményt akartok nyilvánítani, akkor ott tegyétek meg (nem látok egy olvasót se, aki átfáradt volna a cikk helyén megkommentezni azt. Én azt szoktam csinálni). Így nem nagyon van értelme blogolnom.
Tudod, az én blogom is ugyanazon az interneten van, mint ez a fórum. Sőt, szerintem nem is visszataszítóan ronda, de főleg nem olvashatatlan. Így nincs semmi, ami visszatartsa az itteni fórumozókat, hogy nálam olvassák el a cikkeket, ergo NEKIK is írom a cikket. Bizony. Azt is kétlem, hogy az SG.hu fórumozói képtelenek kattintani egyet egy hír vagy spoiler elolvasása érdekében.
Ámbátor valószínűleg a önző kirohanásom miatt több olvasót vesztettem el, mintha nem is írok, de azt azért fontos megjegyeznem, hogy nem támadtam senkit hátba, nem fújoltam, és legfőképp nem jelentettem ki egy mondatban azt, hogy: "Nem járulok hozzá, hogy az sg.hu fórumain lemásolják az írásaimat". Ehhez minden jogom meglenne, de ennyire én se vagyok tapló. Ezért csak a kölcsönös tiszteletet várom el. -
#4202 Üdv
Nem tudtam, hogy nem lehet másolni cikkeket (amikor megteszem akkor is megjelölöm a forrásoldalt). Az sg.hu egy fórum és nem egy linkgyűjtemény. Ha belépek egy topikba akkor én szövegeket, képeket és videókat szeretnék látni, nem pedig millió meg egy linket különböző oldalakra.
Egyfelöl megértem, hogy ezzel TI dolgoztok, a TI munkáitokat másoljuk, de azt meg ti értsétek meg, hogy ezeket NEKÜNK (ha nem így van akkor javítsatok ki) írjátok, a rajongóknak/műkedvelőknek/fanatikusoknak.
Ha nektek a látogatottság a bajotok (mondjuk ezt a comment.com és hardwired esetében kétlem) akkor sem ez fog rajtatok segíteni ha itt csak linkek lesznek mert akkor meg elveszti mindenki az érdeklődését a topik iránt.
Freevo:
Leszögezem mégegyszer, hosszabb cikkek esetén minden esetben ott volt a linked, ha valaki többet akar megtudni róla vagy szeretne csemegézni az oldaladon akkor a linkről megteheti, sohasem titkoltam hogy honnan copy-paste-ztem. -
Freevo #4201 Üdv, rajongótársak!
Egyet hadd kérjek minden, a fórumban idézett blogger és hírszerkesztő nevében.
A comment:com, a hardwired.hu, a battlestar.freeblog.hu és minden más - egyéb rendelkezés hiányában - a copyright kategóriába esnek, vagyis a fair felhasználáson túl nem nagyon illik átkopizni részeket belőlük máshova. A blogok nonprofit elvűek, nem kapnak pénzt az olvasókért a tulajdonosaik, de mindenkinek jólesne az a plusz olvasottság, amit az sg.hu fórumjairól érkező olvasók jelentenének. Annak köszönhetően, hogy itten komplett cikkeket másoltok be tőlük, ők elesnek egy pár látogatótól, és egyébként sem jó érzés, hogy a gyakran 6-7 honlapról összeszedett anyagaikat mások két kattintással lemásolják és publikálják. Ezt onnan tudom, hogy a battlestar blogot én szerkesztem.
Nem érdekel, ha egy háromsoros híremet átmásoljátok forrásmegjelöléssel, de basszus, néha órákat dolgozok egy-egy bejegyzéssel, itt meg kapásból hármat látok egyben beposztolva. Fiúk, szerintem nektek is kényelmesebb lenne azt a három linket bekopizni, látom, nagyon menő megoldások vannak erre az sg.hu-n. Így működik a web2.0, emberek, ez lenne a normális.
Bocs, ha rossz néven vennétek a véleményemet, és egyébként köszönöm, hogy olvastok, és annyira azért érdekesnek találjátok az anyagaimat, hogy másoknak is figyelmébe ajánljátok.
Minden jót! -
#4200 Megjelentek a Razor "webisode"-jai:
[URL=http://youtube.com/watch?v=pvAhOH1zJlc]Razor Flashback #1[/URL]
[URL=http://youtube.com/watch?v=ckDD8EyyXOQ]Razor Flashback #2[/URL] -
zorden #4199 Azert jo volt latni a vegen, hogy final season... -
#4198 végre valami. -
#4197 Negyedik évad promo
Razor promo -
#4196 Nagyon jó! -
#4195 hihi.. nem rossz :) -
#4194 nemtom ismeritek-e :) -
#4193 ez egy nagyon jó, hír...........
gratta nekik -
#4192 Kiosztották a kreatív Emmy díjakat - effektorgiával nyert a BSG:
A Battlestar Galactica megkapta a története első Emmy-díját. A vizuális effektusokért Gary Hutzel csapata vihette el a szobrocskát, kiütve ezzel a Grace klinika, a Róma, az Eureka és a Hősök csapatát. Az Exodus második részét díjazták, amelyben többek közt a New Caprica légkörébe zuhanó Galacticát rajzolták meg.
forrás: battlestar.freeblog.hu -
#4191 Reklám5letnek nem rossz, szerintem védessed le és add el a Starbuck koffénak az 5letet hogy reklámozzanak a sorozatban :D
Nemis, ez az én 5letem! :) Najó..felezzünk ;) -
#4190 Pff.. :) -
#4189 ááá..van egy StarBuck-os poharam! Londonban vettem kávét a StarBuck coffee-ban!! :D -
#4188 Ááá StarBuck férje ( SAM ) szerepel Nicholas Cage új filmjében a next -ben... :) Amúgy meglepődtem, mikor leült Jessica Biel -el szemben! :) -
zorden #4187 Annak ellenere adj neki eselyt, hogy lesz meg ilyen egetvero ostobasag. Amugy megertelek, mert a tortenet szempontjabol lenyegtelen kis semmiseg ugy tonkre tudja vagni a nehezen felepitett hangulatot, hogy az ember csak fustolog. Az elso evad - szerintem - messze a legjobb, hadd szoljon. -
#4186 tényleg érdemes neki adni esélyt, én is szkeptikusan álltam neki -
#4185 OK
-
#4184 pedig elmaradhatatlanok a kisebb nagyobb bakik.. babylon 5-ben is volt jó pár. Vagy 3-4szer minden scifi elött felkiállt az ember: "Ugyaan már!". Ne tarts tőle! Nézd tovább, azt max lehülyézhetsz amiért rábeszéltelek a BG-re. :) -
#4183 Aham.
Az, hogy olyan családi drámás lesz az nem olyan nagy baj, szinészek jóak, nekem tetszettek, csak ne rugaszkodojon el olyan nagyon a """valóságtól""". Mint az általam említett dolog, ami kiütötte a bizt. -
#4182 felőlem most nyugodtan. de az irásodból nem a csalodotság jött elő.
Mindenesetre szerintem ezen rész miatt tényleg ne hagyd abba. Bár késöbb inkább amolyan családi dráma lesz az űrben, kevés akcióval, de nem sok olyan része van a 3 évadnak, amire azt mondanám hogy rossz.
Első évadot nézd végig, és ha úgy fejezed be, hogy nem vagy kiváncsi a 2.-ra, akkor abbahagyhatod nyugodtan! -
#4181 Akarom mondani: Én mikor hülyéztelek le? -
#4180 Mikor hülyéztek le? -
#4179 Mielőtt nekem ront vki, csak csalódottságomnak adtam hangot! Ha vki tud jó érvet, mondani, hogy nézzem tovább, mert jó (jobb) lesz azt szivesen veszem, mert adnék neki még egy esélyt szivesen, mert amúgy nem olyan rossz csak hát csalódott vagyok. -
#4178 Sorry ha én viszont a te lelkedbe taposok, de ha egy jó, számodra is jónak tünű sorozatot abbahagysz egyetlen egy rész miatt, aminek oly túl nagy jelentősége nincs az az egész évadot nézve, akkor csak gratulálni tudok. Mert ez igy egy oltári nagy baromság. De hát csináld csak nyugodtan, demokráciában mindenki lehet hülye :) -
#4177 Hi!
Na elkezdtem nézni a galactica-t, nagyon rá voltam izgulva, annyit olvasgattam róla, hogy mekkora szuper sorozat. Gondoltam na a babylon 5 után talán még egy frankó scifi. Jól kezdődött, bemutatja a szereplőket,a stori körvonalait, de sajna a 7. vagy talán 8. résznél feladtam, azt már vhogy nem tudtam megemészteni, mikor Sturbuck az idegen ürhajót megtanulja vezetni kb 5 perc alatt és a lukat amit a gépével ütött benne betomi a "börkabátjával" és megindul az űr fele. Ez már scifi rajongóként is sok nekem, ez már mekgájver
Sorry ha vkinek a lelkébe tiportam, mert a kedvenc sorozata, ez csak személyes vélemény, csak baromi idegesítő, hogy egy várt sorozatot fel kell adjak. -
#4176 :(, :) -
#4175 November 24-én csak a Razor lesz. -
#4174 Itt a 2 exkluzív klipp amit a szavazás után lehetett volna megnézni ha az USA-ban laktunk volna:
Első
Második -
#4173 már alig várjuk :) Hiányzik! -
#4172 Battlestar Galactica S4. November 24. -
#4171 Azt nem mondtam, hogy mi lesz :D
Btw a végén írja, hogy nem tudja lejátszani a klippet. -
#4170 Ja egy nagy sör reklámot + bónusz: ittas vezetés elleni kampány reklámot. :DDDD -
#4169 Itt lehet szavazni a Razor dvd verziójának a borítóterveire, menjünk és segítsünk a kiadónak :)
Ha szavaztál akkor még egy exkluzív klippet és láthatsz :) -
Lysandus #4168 Viszont a multi részre kíváncsi leszek. -
#4167 gyorstüzelő gatling-lézeres űrvadászgépekkel.
Kár, hogy a világon semmi lézer sincs abban a "gatling"-ben... :) -
#4166 Elvileg van már ilyen játék amit szintén a VU csinált (Vivendi Universal).
Mondjuk ez csak PS2-re és XBox-ra jelent meg, remélem nem egy sima átportolás lesz. Aminek a legjobban örülnék ha a Nexus motorjával csinálnák meg mert annak az egész űrcsata kezelése fenomenális volt.