Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Á, nem kötekedni akartam csak tekintettel lenni másokra is. :)
Nem mindenki tudja mikor jelenik meg az új rész, én pl mindig keverem a SG-1 és a többi sorozat idõpontjával.
Spoilerezni meg lehet bármelyik epizódból ha azt más még nem látta.
majd legközelebb akkor informatívabb leszek. ;)
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Dehogynem: A Battlestar Galactica sorozat híradója
Ne legyetek már ennyire magatoknak valók. :) Miféle informatív tájékoztatás ez?
So say we all!
Mi az, hogy "ez a mostani rész"? :)
Írd oda: S03E16
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
sok érdekes dolgot tudhattunk meg, de a legnagyobb poén egyértelmûen Baltar emlékirata volt:D
a cellában:
Csíf: "miért olyan nehéz elképzelnem, ahogy teheneket fej és a trágyát pucolja a padlóról?"
Baltar: "mert nincs fantáziája"
habár, ahogy ott szakadt ruhában a szanaszét heverõ szalmában ült, nekem valahogy sikerült elképzelnem azt a szegény kis parasztfiút, aki kitörni vágyik arról a mocskos agrárbolygóról:)
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Csak hogy amíg az asszony szex és new yorkot néz, vagy beteszi a jóbarátok a jó ég tudja hanyadik részét, addig had vonuljak el BSG-ét nézni. :-ÐÐÐÐ
Mondjuk eddig én ilyenkor játszottam, szóval az is mutatja, hogy a játékidõmbõl áldozok rá, hogy tényleg tetszik a sorozat. :-)))
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Nem gondoltam én, hogy ilyen bonyolult lesz... Láttam a bevezetõ részt (illetve mint kiderült annak is a negyedét), és qrvára tetszett, hát gondoltam lemegyek a tékába, oszt egy este, amikor nincs az asszony, kinyitok egy sört, csinálok patogatott kukoricát, és megnézek egy pár évadot. Csak hát ez minálunk nem ilyen egyszerû... :-)))
So say we all!
Az a lényeg, hogy a film és a feliratfájl egyformán legyen nevezve. Aztán mondjuk bs-playerben lejátszod.
Van ehhez vmi felirat? Annyira nem vagyok jó, hogy hallás alapján mindent megértsek. Angol felirat is jó lenne. Vagy láttam mindenféle oldalakon magyar feliratot hozzá. Azokat hogyan kell összeaplikálni a lejátszandó filmmel?
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
<a la Gyalog galopp :))>
A második VH-ban hasonló kisérleteket végeztek, de az inkább hõátadáson alapult, mivel a vízbe zuhant pióták megmenthetõsége volt a cél. Azok emberkisérletek voltak, és egyetértek, hogy arra nincs szükség.
Hasonló jellegû lehûtési kísérleteket pedig tudtommal a II. Vh. óta nem végeztek embereken, bár nyilván nincs is rájuk szükség. Ami releváns lehet: volt olyan amerikai ûrséta, hol kis lyuk keletkezett a kesztyûn: egy kis bõr-duzzanaton kívül semmi sem történt, az ûrhajós észre sem vette, csak utólag látta az elváltozást a kezén.
Ha errõl is tudtok linket szívesen elolvasom.
How long can a human live unprotected in space?
You do not instantly freeze because, although the space environment is typically very cold, heat does not transfer away from a body quickly.
És az elsõ mondat: If you *don't* try to hold your breath, exposure to space for half a minute of so is unlikely to produce permanent injury.
-muszáj-
A kérdés valóban a vákumra kérdezett rá, de a vacuum of outer space. Azaz az ûrbéli vákumra.
A válasznak szerintem az a része az érdekes, hogy nem transzferálódik a hõ azonnal az ûrben. A hõátadáshoz valamilyen közeg kéne, egyébként marad a sugárzás. Tehát hiába van -273 C az ûrben, az ilyen szempontból nem egy közeg. Az emberi test nem tud úgy kapcsolatba lépni vele mint pl ha folyékony oxigénba merülne, ami jóval melegebb, de azonnali fagyást okoz.
Nem minden a hõmérséklet. -2 fokos levegõben jóval tovább életben marad az ember, mint -2 fokos vízben. A víz ugyanis sokkal jobb hõvezetõ. Az ûrben viszont nincs, ami elvezesse a hõt.
Sci-fi csati jön a UPC-én? A XIII. kerületben? De félek hogy nem, mivel egyelõre nem találtam meg.
Melyik torrenten lehet, érdemes rákeresni? Torrentspyjal már kerestem, találtam is egy csomót, csak a fene tudja melyik cím mit jelenthet.
Amit ír igaz, nem kérdõjelezem meg. De õ a vákum mechanikáról ír nem pedig az emberi test fiselkedési mechanikájáról abszolút 0 fokban.
So say we all!
Most ismertem meg a sorozatot a hétvégén, és nagyon tetszett. Elképedve látom, hogy ti már a sokadik évad sokadik részérõl filóztok. Hol a fenébe lehet még ezt nézni?
Én nem fogok errõl vitát nyitni, de azért kicsit vicces, hogy komoly, évtizedek óta ezzel foglalkozó tudósok véleményet megkérdõjelezed. Mivel nem vagyok szakértõje a témának, ezért kénytelen vagyok bízni a szakemberekben. De úgy látszik neked ez sem elég...
May the force serve you well!
Elõször tisztázni kellene a vákuum fogalmát. :)
Az ugyanis a nyomáskülönbség értékét jelenti (nem pedig légüres teret) és nem is konstans.