Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BorsoFozelek
Napot, lehet tudni vmit a 3x18 magyar feliratáról?

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

Felelmetes, hogy mennyire hulyek az emberek. Ez a nagy demokratikus alszenteskedes egyre inkabb irrital. Raadasul hogy lehet megkerdojelezni valamit a tanu hiteltelennek torteno beallitasaval, ami teny, papir van rola, es meg ha el is veszett, lattak egy paran (pl. Gaeta).

Persze, van igazsag abban, amit irsz, de a dramai reszek tekinteteben szerintem csak a kreativitas szab hatart, hogy meddig tudjak fesziteni a hurt. Mindenesetre megnezem a maradek reszeket, csak nincs az a nagyon eros vagyakozas, mint regebben.

nothes
muszáj valamivel kitölteni a "felesleges" ûrt. ha csupa asztalkaparós részt csinálnának, akkor a fináléra nem maradna semmi. az 3. évad uccsó duplaepije majd akciódús lesz, ezt követõen újabb + 10 rész töketlenkedés, és a (leg)utolsó 3-ban meg majd meglesz a Föld.

"a NC-rol valo menekulesen kivul emlitesre melto akcio nem volt."
sztem csak az évad 2. fele punnyadás, az elsõ felében azért ott volt a cylon megfázás, meg az alga bolygó incidens is.

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Szeritnem a visszafogottsag nem is jo szo, jobb az otlettelenseg. Es igen, nagyon sok lehetoseg lenne/lett volna akciora, dramara egyarant, de a NC-rol valo menekulesen kivul emlitesre melto akcio nem volt. Sajnos erzodik rajta a penzcsinalas, csak az sokaig nem tarthato. Tenyleg remelem, hogy a negyedik rovidebb evaddal ugyesen lezarjak.

[NST]Cifu
Hát kedvenc sci-fi sorozat, meg minden, de valahogy nem vagyok már lenyûgözve. Egy kissé ötlettelenek a srácok, vagy nem tudom. Rengeteg jó lehetõség lenne adott, de nem, megint gyermekded moralizálás, konfliktus Baltar körül, és a többi. Ugyan nagyon szeretem a jól megcsinált drámai és elgondolkodtató részeket, de hol vannak régi jó pörgõs akciórészek? Hol vannak a valóban drámai összecsapások (pl. Adama vs. Cain)? Hát nem tudom, kissé visszafogottnak tartom eddig a 3. évadot...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ma lesz a TV2-n a szerintem legjobb resz a sorozatbol (33), lehet raveszem magam a szornyuseges szinkron ellenere is, es megnezem <#hawaii>
Akit érdekel, Tricia Helfer látható a legujabb Supernatural részben. :)

én a Commander vagyok én

én már kiakadtam a 3. évadon ...

Zsolo007
Így van, maximálisan egyetértek veled! :)

Gondolom most amolyan moralis kerdesek, valsagok sorozata kezdodik. Baltar majd megosztja a flottat, es a vegen lehet, hogy igaza lesz Kellynek, miszerint nem kellenenek a cylonok az emberek pusztitasahoz. Ebbol lehetne egy nagyon jo dramai finist csinalni, csak sajna egre jobban erzodik a retesteszta hangulat.

Maximalis egyetertes.

Szvsz egyatalan nem volt rossz resz sot! Dramaisag 5-ös.

Es szerintem megvan az uj cylonunk is...
Trucker39
Szerintem semmi baja a sorozatnak. Nekem nagyon bejön, tehát nézem. Neked nem tetszik, tehát...

Zsolo007
Állandó akciót akarsz akkor nézz stragate-et...

Zsolo007
Nem lett volna olyan nagyon rossz rész ez, ha nem lehetett volna rajta érezni, hogy ez ilyen rétestészta...

bazze mi a fasz ez?
sci-fi sorozat vagy egy szar szappanopera ami nagyszeru emberi kapcsolatokat mutat be es blalbalblbalba
ha az akarnek nezni akkor buzi hallmarkot neznek
mar vagy 3-4 resze csak ilyen szar megy semmi akcio csak buzi toltelek az emberekrol elbasztak az egesz sorozatot :S

May the force serve you well!

Hahahaha az Out of Control-t nézzétek meg!!! Szét röhögtem rajta magam... a csávónak hogy folyik a nyála... a padlón vagyok hahahaha.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

nagyon állat! csinálok is:D

amint megláttam a letölthetõ dolgokat, egybõl rákezdtem a Prelude To War-ra:D

Fenrir
lol

Valaki megpróbálja? :)

A halál csupán a kezdet...

bla bla bla...

Aha köszi, az infot, már azt hitem nem láttam, közben eddig is az néztem. LOL.
Trucker39
Ha jól emlékszem, ami most megy a TV2-n, az az ún. "miniseries". Ez az ami megelõzi magát az elsõ évadot. Jelenleg a harmadik évadnál jár a sorozat. Sajnos a TV2 elkövette azt a hibát, hogy a két részes "miniseries"-bõl csinált négy részest. Ezt nagyon rossz húzásnak tartom. Ha a film producere, rendezõje azt akarta volna, hogy négy részes legyen, annak készítették volna. Nem értem, honnan veszi Mo-n, a bátorságot valaki, hogy egy kész mûvet, saját ízlése szerint szét daraboljon és úgy tálalja a közönségnek, mintha a film készítõi is ezt akarták volna.
Visszatérve a kérdésedre, most szombaton kerül leadásra a "miniseries" (M02) második részének az elsõ fele.
Nem kell aggódni, aki nem szeretné, hogy ilyen darabokban tálalják, az vegye meg DVD-n. Jah, hogy Mo-n nem kapható? Ugyan kérem, hiszen európában vagyunk... <#worship>

Zsolo007
A filmmel kezdték õk, néztem is belõle 5 percet. Többet nem bírtam, elmenekültem a TV elõl <#nyes>

Sziasztok!

Elmagyarázná valaki, hogy most mi van. Elkezdtem nézni a Tv2 a sorozatot, de mondták nekem hogy nem ugy kezdödik az egész,hanem van elötte film is.
Leadta a Tv2,és én nem látam, vagy kihagyták?
Zsolo007
Ebben a részben mondja Leoben? Huh, akkor mégegyszer meg kell nézzem felirattal, mert ezt nem hallottam.

Fenrir
Amúgy a részben külön mondja Leoben, hogy õ nem cylon (mármint Kara), ráadásúl az anyja is hitt benne, hogy õ különleges és saját végzete van. Ezért hiszem azt, hogy nem írták ki véglegesen, ha mégis akkor ezt nagyon összecsapták mert több elvarratlan szál maradt mint lezárt.

Zsolo007
Õ meg benne ült a vadászban... Meghalt. Egy kérdés maradt cylon-e vagy sem.

Egyébként meg, hogy egy kicsit ellentmondásba keveredjek :): Az évad felvezetõjében azt mondták, hogy egyvalaki meg fogja találni Földet. Illetve pont Leoben mondta neki korábban, hogy õ meg fogja találni kis bolygónkat. (Pontosabban azt mondta a vallatásánál, hogy meg fogja találni Kobolt és az el fogja vezetni Földre, igaz ez csak közvetett utalás...)

Baltar alapvetõen egy morális hulladék: felelõtlen, önzõ, manipulatív, egoista, egy hamisíthatatlan szociopata, akinek az eget veri az IQ-ja, caprica 6-el a fejében már kész istencsapás ... talán ezért bírom a tagot annyira

Nekem inkább az a megérzésem hogy Starbuck-ot kiírták a sorozatból ... valszeg tévedek, de ez így túl gagyinak tûnik (mint sokminden más is ebben az évadban

Trucker39
Nagyon jó ötlet! <#worship>

Baltart téynleg kasztrálni kéne. Így kapnánk egy segítőkész, bár kissé nőies hangú zsenit akitnek többé azt mondhat Six amit csak akar, nem figyel rá.. :)
Fenrir
Én kétlem, hogy végleg meghalt volna. Ha már ekkora misztikumot építettek köré (Leoben, a Jupiter szemének a rajza, saját végzete) nem hiszem, hogy nem fogjuk még viszontlátni, és itt most nem flashback-rõl beszélek. A végén is csak a hajónak a megsemmisülését láttuk, nem olyan haláltusát mint pl Katnél, ergó nem lehet 100%-ra venni.

Pontosabban felülbírálta a parancsot ami katonai és etikai szabályokba is ütközött!

Mr Spock
One die..

-muszáj-

A'sszem a negyes kerdes egy picit atertekelodott, nem?
ugy tunik harmas kerdesse degradalodott

pl Gaeta
(de csak addig amíg ki nem derül róla is valami! <#hehe>)

Több tízezer ember van a hajókon akiknek a többsége okés, tisztességgel végzik a dolgukat. Ugyanez igaz a flotta katonai állományának a nagy részére is, azt a négyet azért emeltem ki mert ugyan a sztori szempontjából fontos az eltúlzott tökéletlenségük (végülis nézem a sorozatot :) de "normális" körülmények között tolerálhatatlanok lennének.

Zavar ha hülyeséget látok egy filmben, ez olyan mint a "lassú zombi elõl gyorsan elfutós, idiótán sarokba szorulós, sikítozva semmit sem tevõs és végül meghalós" filmes klissé.

Soha nem bíznék egy ki tudja mire programozott gépben, fõleg nem azután hogy az emberi népesség jórészét kiírtották.

[NST]Cifu
Már nem azért, de ki "normális" a te fogalmaid szerint akkor? Sem a fiatal, sem az öreg Adama, sem az elnöknõ, de még a láncdohányos doki sem teljesen megbízható ilyen körülmények között.

Hozzátenném hogy a "nagy" Adama meg Cain parancsait tagadta meg aki akkor a feljebbvalója volt szal... <#hehe>

Ja igaz, ebben a sorozatban már nehéz számontartani hogy ki és mikor csinált olyasmit amiért büntetés járna <#hehe>

Zsolo007
Athena cylon tehát alapból megbízhatatlan.

Én ezt nem jelenteném ki. Már majdnem teljes 3 évada zajlanak körülötte a dolgok és nekem nem az jött le, hogy megbízhatatlan.

Fenrir
A kis Adama-t kihagytad aki nyílvános zendülést hajtott végre majd megszöktette a fogdába zárt elnöknõt is. Akkor õ sem 100-as.

Nem az árulás az egyetlen lehetséges biztonsági rizikó, attól hogy valaki lojális "jó káder", na ez még önmagában koránt sem jelenti azt hogy használható és megbízható fogaskerék a gépezetben.

(btw Helo már konkrétan elkövetett árulást is, nem is egyszer, lehet hogy nem tudatosan tette de ez nem változtat azon a tényen hogy BÁRMIKOR csinálhat egy újabb hülyeséget ami már szarul is elsülhet.)

Athena cylon tehát alapból megbízhatatlan.

A másik két hülyének meg a személyiségével vannak gondok ami könnyen okozhat problémát, hibás helyzetfelismerés, túlreagálás (Tigh) parancsok önhatalmú "kreatív" értelmezése (Starbuck)

Baltar mint tanácsadó nem tudna kárt okozni (ráadásul önös érdeke is már hogy a flottával együttmûködjön mert mostmár õ is csak a flottában bízhat) viszont a flottát az átlagon fellüli intellektusával hatékonyan támogadhatná a döntéshozatalban, ráadásul Baltarnak még alternatívája sincs hiszen õ az egyetlen "zseni".
(Ha nincs Baltarnak valós hatalma akkor Six hiába mond neki bármit is)

Ez a négy soha nem árulná el az embereket mert lojálisak a flottához.
Baltart pedig Six rángatja a farkánál fogva, ezért azt teszi amit õ mond.

Aha
Akkor nézzünk körbe biztonsági rizikók tekintetében

Athena - cylon
Helo - többszörös szabotõr
Tigh - alkesz és hülye
Starbuck - fegyelmezetlen

Helybõl 4 név akik gyakorlatilag bármikor komoly problémák forrásai lehetnek mert a beosztásuk ezt lehetõvé teszi, az hogy Baltar mint ember milyen személyiséggel rendelkezik lényegtelen abból a szempontból hogy amíg nem kap hatalmat nincs vele probléma, most hogy a cylonokhoz már nemigazán mehet vissza neki is érdeke hogy a flotta eljusson a Földre.

Trucker39
Az én szemembem meg Baltar egy semmirekellõ "farokmen", akit már az elsõ évadban kasztráltattam volna.<#violent><#gun><#falbav>

Az igaz, hogy Baltarnak van a legtöbb esze, viszont egy megbízhatatlan, önzõ féreg akivel biztonsági okokból sem lehet már együttmûködni.

Az is nevetséges volt, hogy a társadalmi problémák és osztálykülönbségek csak akkor jutottak az eszébe mikor az õ segge került sittre, érdekes módon ezt akkor leszarta mikor õ is azokban magasabb a körökben mozgott.

[NST]Cifu
Ha jól rémlik, Adama is megmondta Tigh-nak, hogy szüksége van rá. Kell valaki, aki kiméletlenül rámutat a problémákra, hibákra, nem néz diszkréten félre, hanem kimondja, hogy ez így rossz. Abból a szempontból én is ugyanakkor kissé problematikusnak érzem, hogy csak a hibát emlegeti, de megoldásokat nem nagyon próbál nyújtani, amióta visszakerült az XO posztra...

[NST]Cifu
Abban azért igazat adnél Haxorornak, hogy kissé amorf a társadalmi helyzet jelenleg a flottában. A legszebb az egészben, hogy a jelek szerint ezek megoldásáról nem magas szinten döntenek. Tehát úgy néz ki, hogy van a vezetés, ami kiadja a feladatokat, de azokat már nem felügyelik -> lásd üzemanyaggyártó hajón lévõ állapotok. Itt tényleg a drákói szigor és kemény kéz kellene hogy dívjon...