Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megaztán Cylon ide vagy Cylon oda, de Athena jó csaj. Fõleg ami felhozatal van a Galacticán. Az sem utólsó szempont, hogy mikor majd Helo vénül már neki akkor is fiatalos, tettre kész felesége lesz. 😄D

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Bucser
Én sem értem mi a bajuk vele😄 na jó lehet hogy humanista katona létére. Na és? 60 napot töltött tök egyedül a feleségével egy nukleárisan sugárzó bolygón. Kinek ne sült volna meg az agya tõle? (én sem vágom mi baja az embereknek Helo-val.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Helo a kedvenc karakterem!! Ne bántsátok!!! <#kuss>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hát az biztos hogy ELSÕNEK azt a balfaszt kéne kidobni! <#nezze>

Aztán jöhet a többi! <#hehe>

Vicces hogy ember létére jobban rászolgált a vákumra mint a cylon felesége...

Kmarha
Azért Helo-t meg sem közelítheti szinte egyik sem. Halál rá!!!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Fenrir
Ugyanmár, miért mindig csak õt szapulod? A karakterek felét ki lehetett volna már vágni mindenféle okok miatt.

A halál csupán a kezdet...

joebacsi
azért remélem Helo-t te is kivágtad volna már egy párszor a légzsilipen hazaárulásért 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Malakai
Minden társadalomban és rendszerben vannak konfliktusok (a filmben is lehet találni példát, a volt Capricán is tüntetések voltak a tanárok közt, vagy kicsit elvontabb példa, hogy a Cylonok közt is lázadoznak bizonyos modellek), ha nem lenne az már utópisztikus elképzelés, az meg nagyon nem jellemzõ a BSG-re (ellentétben pl a Star Trekkel 😄). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ja új kaprikán is sztrájkoltak ha jól emléxem még a Cylonok elõtt.

Volt ilyen, csak azt nem Galacticának hívták, hanem Pegazusnak.
Én jobban szimpatizálok Adama elveivel.

Malakai
Amúgy a béke igen valószínû a Cylonokkal, hiszen a Földet elméletileg semmilyen csillagköd, vagy pulzár, vagy hasonló jelenség nem védi afelõl, hogy ne találhassanak ott rájuk a Cylonok (akár pár generáció múlva). Persze elképzelhetõ vmi õsi védelmi rendszer a bolygón, vagy hasonló, de sztem ebbõl inkább az lesz, hogy vmilyen szinten békét kötnek (mindenki megy a maga dolgára, szóval együttélésrõl persze nem lehetne szó, de egy béke nem azt jelenti, hogy onnantól együtt élnek. 😛). Amúgy ez a megoldás nekem se tetszene, jobban örülnék még jó sok ûrharcnak. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hehehe, hát igen, ez kb olyan mint ha azt kéne elképzelni, hogy a zsidók meg a nácik együttélnek.

Malakai
A belsõ konfliktusok nagy része az életkörülményeknek és/vagy a stressznek köszönhetõ. Az átlag polgárok, akik melóznak, azok általában a belüket kidolgozzák, nem túl jó, vagy éppen pocsékak az életkörülményeik, a katonák pedig folyamatos stresszben élnek... Ilyen módon a Cylonok nem segítenek ezen, habár minden bizonnyal vmi összetartást is kovácsol a közös gyûlölet (és ugye ez alól is vannak kivételek), de ha nem üldöznék õket a Cylonok és biztosra nem üldöznék, tehát nem úgy mint Új-Caprica idején, akkor valszeg letelepednének és nem a földet keresnék, akkor pedig a hajókon való életbõl adódó életviszonyok és konfliktusok is ritkulnának.. Persze nem szûnnének meg, hiszen emberek... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Mi abban a furcsa hogy az emberek között vannak konfliktusok?
Mindig is voltak és mindig is lesznek.

Ha nem lennének a cylonok akkor valszeg tényleg szétesett volna már a flotta viszont az nem biztos hogy egyenértékû lenne egy jatasztrófával, egy újrakezdéshez pár ezer ember is elég szal ÉN pl simán "elvesztettem" volna már pár hajót az ugrásoknál, a börtönhajót, a cylonbarátokat, a Saggitarianok stb

Ja meg persze az elnöki hajót hehe <#hehe>

Bucser
Igen a gépek legyilkoltak 12 bolygó élakosságát és furcsa, hogy ennek ellenére az a 42K ember aki megmaradt újra és újra képes egymás torkának ugrani különbözõ okokból. Az a flotta rég szétesett volna ha nem üldöznék õket a Cylonok és egymást gyilkolnák. Egyedül a félelem zárja össze az emberek sorait.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ja az elég röhejes befejezés lenne, végül is a gépek "csak" 12 bolygó lakosságát mészároltak le, kit érdekel... <#wow3>

Fenrir
Amúgy nem Catie hanem Cally 😊

A halál csupán a kezdet...

Kmarha
és te olvasod amit írsz? 😄 Látom máshogy értelmeztem a szavaidat, de ezt irtad:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy nem csak az emberekre gondol, hanem a Cylonokra is. Hogy csak akkor lehet végte a háborúnak ha megtanulnak együtt élni (nekem legalábbis ez az olvasatom)"

Erre irtam amit irtam, hogy lehetetlen helyzet, elképzelhetetlen. Ebben pedig: "Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illõen a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak õk ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva meséje😊"

A kulcsó az "amit még el tudok képzelni". Még, az eddigin (amire válaszoltam) kivül. Én nem erre az opcióra kivántam reagálni.

De majd csinálunk egy Bucser-Zidzsi értelmezõ szótárat a hasonló esetek elkerülése véget 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bucser
StarBuck személyében egy igen fontos karakter veszett volna ki a filmbõl. Hisz Tigh kivételéve szinte õ az egyetlen konfliktusforrás😊

Bucser
Elolvastad végig amit írtam vagy a közepén úgy gondoltad, hogy meguntad?😊

"Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illõen a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak õk ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva meséje😊"

Kmarha
😄 Na jó.. 😄 Ebben is van valami 😄DD de én Boomert választanám 😄 Vag tudod mit? Ebbõl is egy kevesett meg abból is egy keveset 😄

Zsolo007
Miért? Képzelj el egy háremnyi sixet <#nyes>

Kmarha
most komolyan, hogyan tudna együtt élni a két faj? Jó, van pár kivétel, de szerintem ez teljesen elképzelhetetlen. Én legalábbis az általad elképzelt utópia lakói helyében biztos felhúznék egy fekete trikót, fehér koponyával, és elkezdeném irtani a bõrösöket 😄 (arról nem is beszélve, hogy idegesítõ lenne ezer meg ezer lény abból a 8 fajtából, akik pofátlan módon örök életet kaptak amig rajtam meg megjelennek az õsz hajszálak 😄)

Nem, teljesen elképzelhetetlen ez a megoldás. <#fejvakaras>

Trucker39
Ezzel nem tudok egyetérteni. Az admirális meséli, hogy mikor kitört a balhé és Õ mire a hídra ért, 700 emberét elveszítette. Szerintem egyáltalán nem volt senkinek ideje húzkodni semmit. Gaetha-nak is idõbe tellet, hogy amit Dee vesz érthetetlen meghibásodásokról jelzéseket, az a támadás része. Nekem úgy tûnik egyenlõre, hogy ezen a ponton, jelenleg kissé kidolgozatlan a történet. magam is a DVD-ben reménykedem, hogy valami frappáns választ kapunk erre.

Én nagyon nem örültem, hogy StarFuck-ot visszahozták. Örültem, hogy megszabadultunk tõle.
Amúgy remálem, nem csak a két hibrid éli túl, hanem többen. Szerintem hülyeség is lenne, nem tudnák benépesíteni a földet ketten. Meg aztán még az sem biztos hogy az a 4 az utolsó 5 egyike, még akármi lehet (de persze ezt én sem gondolom komolyan heheheh)

Malakai

...a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva mesélye😊

Jah, erre én is gondoltam pont most vmelyik nap. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bucser
A crossroads végén Kara azt mondja

"It's gonna be okay. I 've been to Earth. I know where it is. And I'm gonna take US there."

Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy nem csak az emberekre gondol, hanem a Cylonokra is. Hogy csak akkor lehet végte a háborúnak ha megtanulnak együtt élni (nekem legalábbis ez az olvasatom) Ez a gondolat hajtja Athena-t és Caprica Six-et is. Athena-t azért, mert a gyereke és a férje (Helo) jövõje miatt is ez az egyetlen kiút. Caprica Six pedig teljesen belezúgott Baltarba. Õ meg amiatt akar békét. Leoben belezúgott Kara-ba teljesen. Õ is csak ezen az úton kaphatja meg amit akar. Az 5 kitagadott modell (ugye 1 még hiányzik) pedig szerintem azért lett kitagadva, mert esendõek voltak és nem a közös cél éltette õket hanem a szamélyes érzelmeik, emberi oldaluk. (D'Anna vonalát és modelljét is azért állítják le és "dobozolták", mert letért a közös útról az egység útjáról és saját víziói befolyásolták)

Szerintem ezért nem beszélnek róluk. Moore említette egyik blogjában, hogy az utolsó 5 Cylon különbözik az eddig megismert 7-tõl.

Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illõen a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak õk ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva mesélye😊

Ezek csak talágatások, de szerintem érdemesek átgondolásra.

0Fritz0
Nem Boomer, hanem Athena. 😊
Egyébként: #4000

Jah és TÉK! 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

PiszkosFred
Ugyanezek a rendszerek megvannak a BSGn is, de mondja is Adama vagy Gaeta, hogy azert nem volt ez nyero, mert nem voltak a rendszerek halozatba kotve. Aztan amikor az egyik reszben osszekapcsoljak ezeket a rendszereket, jon is a virus. Akkor volt az a hires kabelt-a-kezbe jelenet is Boomerrel. Nem lehet, hogy a BSP is, hallva es latva a dolgokat, gyors szetszedte a rendszereket, es ugy huztak el a meszarszekbol?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bucser
Mert az egy flottabázis volt. Gondolom nem a hajók voltak a célpont elsõdlegesen hanem az állomás. Hit and run.

Trucker39
Ez így van. Visszanéztem. Csak az a gond, hogy ott miért nem vetettek be a cyclonok vírust? Máshol azzal kezdték. Lebénították a rendszereket és utána vetették be a nukit.

Zsolo007
Nem, rosszul emlékszel. Ha jól emlékszem Piconnál voltak, a flottfõbázison, oda érkeztek elõször a cicák 😊. refitre vártak ha jól emlékszem, és miután látták mivan (nuke-ok) adta ki a parancsot a blind jumpra...

Nem, errõl volt már szó.
Valami dokkban voltak javítás alatt valami peremvidéken, ahova a cylonok nem vetettek be vmi. hatlamas nagy erõket.
légyszi segítsen vki. korábban már kérdeztem, de végigböngészve a topicokat sem találtam meg a kérdésemre adott választ, így újra megkérdezném:

van három film ami történetileg nagyon hasonló sztorijú. az egyik a solaris. melyik a másik kettõ_? egy barátomnak kellene, és már nem emléxem

0Fritz0
Gaeta is rájött a turpisságra (Gaius csak segített neki) és gondolom a Pegazuson is volt pár szaki.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Malakai
Azt hiszem a flotta rendszeresített hálózatát (szoftvereit) eldobták és sajátot használnak.
Hogy ez mennyire biztos infó, arra nem hagyatkoznék a Beyond the Red Lineban van megemlítve...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zsolo007
Ez teljesen jogos. Ez egy nyitott kérdés, ha minden igaz lesz egy film õsszel ami a Pegasus menekülésére fog koncentrálni, akkor megtudjuk.

Trucker39
A filmsorozat nézése közben (után) felmerült néhány kérdés bennem.
Lehet, hogy elnéztem valamit, de valami nem fér a fejembe.
Ugye az elsõ Cyclon támadás során szemtanúi lehettünk, hogy az integrált vezérlés és irányításnak "köszönhetõen", az embereknek igen hamar megbénul a katonai védelme. A Galactica-nak az a szerencséje, hogy nem használ integrált számítógép rendszert, így a cyclonok nemtudják az irányítást átvenni a hajó felett. Itt szintén látható volt egy jelenetben, hogy a Viper mk VII vadászok egyszerûen megbénulnak és könnyedén megsemmisítésre kerülnek. Ezért hozzák ki a múzeumból és állítják újra hadrendbe a Mk II Viperákat.
A gondom a következõ: A Pegazus
A rendszerei sokkal modernebbek a Galactica-nál (lehet hogy integráltak?), és ami még fontos, hogy az admirális és Adama parancsnok közötti konfliktus során jól látható, hogy a Pegazus vadászai Mk VII vadászok.
Ez hogyan lehetséges?
Az admirális (megjegyzem, igen jól néz ki <#wink>) néhány szóban elmondja, hogyan menekültek meg. A késõbbiekben hogyan ütöttek rajta többször is a cyclonokon.
Hogyan lehetséges, hogy ellenük nem került bevetésre pl. a cyclon vírus?

Lockheed
Köszi.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Zsolo007
A miniseries a pilot.

Lockheed
Huu ez gyors volt. És ugye a MiniSeries az nem a Pilot? A semelyik évadhoz nem tartozó részekkel most próbálok képba kerülni, így kicsit nagy a zavar nálam e téren...

2x1.5 ora

Lockheed
Üdv emberek!

Azt szeretném megtudni, hogy a MiniSeries az pontosan hány részbõl is áll, mert szeretném megnézni és nemtudom mennyi is az annyi ami az összes... <#nyes>

Teppik Amon
Tigh bácsi szövegét inkább úgy kell érteni hogy õ abszolút nem fogadja el hogy õ egy szájlon. Õ emberként élt idáig és úgy is fog meghalni ha kell.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Zsolo007
Gondolom nem vizsgálták komolyabban a gyereket, mivel a Chiefrõl senki sem feltételezi, hogy cylon....

Bucser
WOW szóval na királyl😄 A kurva életbe az ilyen szezonzárókkal😄

Kár hogy nincs több ilyen sorozat😊 Ez a 3x20 a végén azzal a zenével nem volt gyenge. A gond, hogy sajnálom, hogy a 4x01-ben meg a 4x02-ben tuti hogy kurva sok pénzt el fognak lõni a harcra😞 Nem mintha bánnám😄

Ahogy néztem akkor a Tigh a Chief Anders az elnök segédje Foster a következõ 4 cylon modell (bár gõzöm sincs, hogy pl az eddig szereplõ 7 (mostmár csak 6) típus miért tagadta meg õket) és vagy a következõ vagy az utsó szezonban kiderül az 5. is. De akkor õk nem az "új nemzedék" hanem legalább 40 éve részei a kolóniák életének. Lehet valamennyire asszimilálódtak? Lehet hogy éppen úgy fognak dönteni mint Sharon"Athena"Valerii? Az ezredes ezt mondja a végén

"My name is Saul Tigh. I am an officer in the Colonial Fleet. Whatever else I am, whatever else it means, That is the man I want to be. And If i die today, that is the man I will be."

Én ezt úgy értelmezem, hogy azért tagadta meg õket a többi cylon, mert õk be akartak olvadni. Nem akartak tovább háborút. És ha meghalnak és újraélednek akkor is folytatni fogják a harcot az emberek oldalán.

De ne legyen igazam😊 Az csak izgisebbé teszi a dolgot😊 Hogy Starbuck meg hoygan került elõ? Nos érdekes😄 Majd kiderül😊

Amit nem értettem, hogyha a chief is cylon akkor hogyhogy catie és az õ gyerekérõl nem mutatta ki a doki, hogy hybrid? és hogyhogy nem az õ gyerekét keresik? mert nem Cylon anya szülte?

ikegami
Oké! köszi! Így már értem! <#smile>

Zsolo007
3. évad elõtt játszódnak, amolyan felvezetõ részek.

[NST]Cifu
Azok a web episodes részek a 2. és 3. évad közötti idõt karolják fel. Nézd meg õket a 3. évad elõtt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ikegami
Kaptam a 3. évaddal ilyen + web episodes rövid részek. Ezekrõl mit tudtok? Hogy kell nézni? Egybe, vagy a hozzátartozó résszek? <#nemtudom>