Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ennek így sose lesz vége. A színészek után jönnek az operatõrök, rendezõk, vágók stb...

Ez így évekig elhúzódhat.

Valamint (állítólag) a kiadott dvd-k részesedései miatt is. Mert eddig azokból nem láttak egy centet sem. 😊

Most nem a sztárokról van szó, mint Stallone, vagy Sharon Stone. Jó, Edward James Olmos vagy Mary McDonnell sem kereshet rosszul a sorozattal, de az biztos, hogy nem annyit, hogy abból étteremláncot nyisson.

Másrészt pedig nem a te pénzedre hajtanak, neked többe nem fognak kerülni. A vita tárgya - ha jól tudom - ugyanaz mint a forgatókönyíróknál: a színészek is nagyobb arányban szeretnének részesülni az összbevételbõl.
LasDen
nem úgy volt, hogy megegyeztek és nem lesz sztrájk...??? mintha ezt hallottam volna vhol....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Es miert akarnak sztrájkolni? Csak nem a tobb penz miatt?? Le****om magam komolyan 😄 Azert nehogymá annyira rosszul keressenek szegenyek.
Sajnos ez van. Én is kiakadtam elsõre, de próbálom magam szoktatni a gondolathoz, hogy esetleg megint csúszás lesz. Sok mindent nem tudunk tenni ellene, hogy a fene egye meg.
Nem vicc. Tényleg kinéz egy színészsztrájk. A negyedik évadot meg egy másik sztrájk miatt adják le két részletbe, a forgatókönyvírók sztrájkja miatt. Ez már befejezõdött, de ezért van a kényszerpihenõ az évad két része között. Ha lesz színészsztrájk, akkor pedig tovább csúszhat az évad befejezõ része.
A kiknek a sztájkjával? Ez most csak vicc ugye?

Inkább a sminkesek sztrájkoljanak, akkor omlana össze Hollywood!

Kár h csak ennyi rész lesz, már megint teljesen elkapott a BSG láz, most meg várni vagy 8 hónapot, ehhh.

[NST]Cifu
Minden attól fog függeni, mi lesz a színészek sztrájkjával...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Victor1103
Én olyat hallottam hogy mivel nemsokára lemegy a 10.rész utána nem sokkal indítanák a Stargate Atlantis 5.évadát és ha abból is lement 10 rész azt küldenék szünetre és akkor jönne vissza a Battlestar Galactica.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Ha jól emlékszem a 10. résznél, és 2009. januárban lesz a folyt.

Tényleg egy apró kérdés:most ha jól hallottam akkor az évadot meg fogják szakítani.Mikor lesz ez és mikor fogják folytatni?

A varakozasi ido alatt mennyi celzott ugrast lehetett volna vegrehajtani? Belefert volna egy Galactica oda vissza?

[NST]Cifu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Halo ugyan beszélt vele az elején, de az tényleg kínos, hogy akárhányszor mutatták, a kötés átvérezve, és úgy anblokk semmit nem foglalkoznak vele - pedig csak várnak az idõ elteltére, semmi dolguk...

Nehéz a sorsa a katonának, nehéz a sorsa...

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Fenrir
Kicsit azért morbidnak tartom, hogy Gaeta-t ott hagyják az ágyon 16 órán keresztül úgy, hogy senki felé sem néz. Azt már meg sem említem, hogy pl kötést illene cserélni vagy valami.[/spolier]

A halál csupán a kezdet...

Eddig szerintem egyértelmûen ez volt az évad legjobb része.
De ha már így kiveséztétek azt amit a földrõl mondott én már csak arra lennék kíváncsi hogy mi is lessz a színház titka.
Gondolom ezt a titkiot Roslin fogja kideríteni, és arról a színházról van szó amiben Roslin,Baltar és Caprica Six szokott járni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

nothes

Nem tudom... ha a helyükben lennék és meghallanám, hogy az akit követünk a vesztünkbe vezet, egy pillanatra azért megállna bennem az ütõ 😊

Mivel csak átlagos nézõ vagyok, akkor a Föld micsoda? Onnan vándoroltak el az emberek és alapítottak máshol 13 kolóniát vagy mi? Gondolom ahhoz eléggé fejlett technika kellett, de egy korábbi trailerben azt mondogatták, hogy lehet a 70' években járnak a Földön, lehet már mindenki meghalt stb.

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

[NST]Cifu
Ha jól értelmezem az eddigieket, akkor Kobol a 13. törzs hazája. Innen indult az exodus a Föld felé...

Szerintem halloták, hogy mit mond Thrace-el kapcsolatban, de azzal túl sok mindent nem tudnak kezdeni. Itt lenne ugye az érdekes dolog, ha tudnák azt, amit az elsõ Hybrid mondott ugye a Razorban, aki szintén Thrace-re utalt, mint akit nem szabad követni.

Bucser
A Föld nem a 13. Kolónia, hanem a 13. Törzs a legenda szerint továbbment a Föld felé.

Ez nem jelenti azt, hogy meg is találták. Szerrintem szimplán csak a rossz következtetések áldozatai Six és Kara

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nothes

Six: If they've come from the home of the 13. tribe, they must know the way back.
Kara: They know how to get to Earth.

Hát nekem ebbõl az jött le, hogy a Föld a 13. kolónia és onnan jött az utolsó öt is...

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Nagyon gyenge szinészi teljesítmény volt elnökasszonyság sírása...

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Hixer
aztmég nemtuggyuk, nem vót róla szó, csak lesz, különben...

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

nothes

Hát nem tudom ezt hogy sikerült kihallani, de:
A hibridnél: The dying leader will know the truth of the opera house. The missing Three will give you the five who have come from the home of the 13. You're the harbinger of death Kara Thrace. You will lead them all to their end.

Késõbb: Six: The hibrid said "the missing three will give you the five who've come from the home of tha 13." The home of 13. tribe of humans.
Kara: And the five is your final five cylon models.
Six: If they've come from the home of the 13. tribe they must know the way back. (...)

Mivel nem nagyon szoktam belemászni, csak elemezgetek: a 13. törzs hazája nem a Föld? Én korábbról úgy hallottam, hogy a 13. kolónia a Föld, de nem biztos.
De mégegyszer kérdem: azt nem hallották a többiek, amikor azt mondta a hibrid, hogy Kara a halál hírnöke és a vesztébe vezeti a flottát?!

[NST]Cifu
4x06
Jó kis rész, feszültség tényleg volt, kár, hogy az elnöknõs agonizálós-elmélkedõs részek megakasztották folyton a pörgõs és élvezetes Demetria vonalat. :S

A sérült Baseship Hybridje a halála elõtt ezt mondja:

The dying leader will discover the truth about the Opera House, the missing Three will be used to find the Five, who come from the home of the Thirteenth Tribe, and that she, Thrace, is the harbinger of death that will take all to their end.

Magyarul:

"A haldokló vezetõ felfedezi az igazságot az Operaházzal kapcsolatban, az elveszett Hármas fel lesz használva, hogy megtalálják az Ötöt, akik a Tizenharmadik Törzs hazájából jöttek, és õ, Thrace, a halál hírnöke aki mindet (vagy mindent?) bevégzi."

Dekódolás:

Az Operaház ugyebár az a rom, amit Kobolon találtak anno a "Kobol's Last Gleaming" részekben (Elsõ évad), és ahol Baltarnak látomása volt.
Az elveszett Hármas a Number Three-t, vagyis a Lucy Lawless által alakított Cylont takarja. A hármasokat deaktiválták, mikor ugye egyikük felfedte az Öt rejtett Cylon modelt.
Az Öt, aki a 13. törzs hazájából származik nagyon árulkodó, bár nehezen érthetõ. Az Öt hiányzó Cylon modelt takarja, de õk nem a Kobolról származnak, legalábbis elvileg, igaz akkor ébredtek rá Cylon mivoltukra, mikor a 13. törzs nyomait követve a Nebulához értek.
Végül pedig a halál hírnökének nevezte ugye Karát.

nothes
406
Áh ez tényleg jó volt most.
Javítsatok már ki, mit is mondott a hibrid? "A haldokló vezetõ tudni fogja az operahát titkát(ami a földön van)? A 3. lekapcsolt modell tudja ki az uccsó öt(Diana?)? És az uccsó 5 a 13. emberi kolóniáról jött?" Jól hallottam?
Btw, amikor a végén diskuráltak a hibrid szavairól, azt mért nem tették hozzá, hogy azt is mondta: Starbuck a halál hírnöke és a vesztükbe vezeti az embereket? A többit hallották, de ezt nem?

Mindegy, durva rész volt, jól esett az elõzõ töltelékek után.
A CGI meg ismét ütött!😉

406
Hát ez a rész valami elképesztõen durva lett! Az összes évad legjobb része, olyan hihetetlen feszültségek uralkodtak benne, hogy az leírhatatlan, ezt mindenkinek LÁTNIA KELL! Még meg is könnyeztem, pedig nem vagyok érzelgõs 😊 És én még elkezdtem leírni a sorozatot. Mi lesz még itt!

Fenrir
Jah, valaki meghal aztán az öreg Adama zuhanyozik egyet 😄

A halál csupán a kezdet...

"Eddig õ volt a szabályszegõ"?

Keressünk már olyat a flottában aki eddig még nem szegett szabályt. 😊
Az elnöknõtõl kezdve, az öregen keresztül, stb stb.

Ilyen "dallas"-os magyarázattal remélem nem fogják elcseszni a befejezést. 😊

Teppik Amon

Szájlon az összes, az egész emberiség! "Mert ez már megtörtént és újra meg fog történni"

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

joebacsi
ami olyan jól sikerült, hogy néha együtt álmodik Six-el...azért ennyire egyértelmûen nem lehet kizárni sztem

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Teoria

Hát remélem nem õ lesz az. Kíváncsi lennék hogy magyaráznák meg: "Te jó ég, ez nem is az én gyerekem, ez egy Cylon, pedig 40 éven át neveltem!" -Adama a fejbelövés elõtt.

Visszatérve a mostani részre, nekem sokkal jobban tetszett mint az elõzõ. Kevesebb volt benne a történés, de tele volt feszültséggel. (Persze lehet h meg kéne nézzem felirattal, hátha úgy többet megértek)

"Adama is a Cylon." Mondta Leoben abban a részben, amikor Starbuck vallatta/megkínozta (season 1 ep 8). Legalább 2 db Adama van a flottában, szerintem a filatalabb Adama is lehet az 5. Cylon.
[NST]Cifu
Roslin biztos nem, hiszen akkor nem lehetett volna anno megmenteni a Cylon vérkészítménnyel.

Azt ígérték õk biztos nem azok! :-) Persze, attól még lehetnek! :-)

És még egyébként sem olvastad az elõzõ hsz-emet! :-)
Egyébként valóban, az is egy jó fejtörõ, hogy ki lehet a Baltar fejében, vagy esetleg mégsem a fejében élõ Hatos. Vagy Caprica 6 fejében vagy mégsem a fejében élõ Baltar. Egyelõre az sem biztos, hogy pusztán pszichológia a jelenség. Ha pedig mégis létezik valamilyen formában, akkor elképzelhetõnek tartom, hogy ez az önálló, kettõs entitás a titokzatos rejtõzködõ ötödik. Egy, az ötödikkel szembeni szükséges feltételnek mindenképpen megfelel: mindig ott van a dolgok sûrûjében, és cselekedtei jelentõsen befolyásolják az események alakulását. Viszont van egy meglehetõsen kellemetlen ellenérv vele szemben, mégpedig, hogy azt sem tudjuk egyáltalán létezik-e.

Szerintetek nagyon elvetettem a súlykot ezzel a feltételezéssel?
Bucser
Szerintem Will Adama vagy Roslin

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az ördög tudja. Baltar annyira nyomatja ezt a prófétaságot, hogy számomra már kezd hitelessé válni. Különösen azzal, amit most csinált a Fõnökkel. Látványos, nyilvános megtérést szereretett volna kiprovokálni (a nyilvános kézfogás vmi ilyesmi lett volna), de persze elküldték a fenébe. Utána viszont volt ereje elmenni hozzá, és volt ereje elnézést kérni. Na, ez az, amit eddig még sosem láttam Gaius Baltarnál. Ezen már érdemes elgondolkodni. Természetesen a feleségem vagy a lányom ez után sem bíznám rá! :-) Gondolom Mermalior kolléga engedékenyebb lenne, és örömmel bemutatná neki saját feleségét, barátnõjét ... :-P

Ami számomra még teljes rejtély, és nem találtam rá még utalást sem, hogy ki lehet az utolsó rejtõzködõ cylon. Starbuck túl kézenfekvõ (bár lehet, hogy minden ígéret ellenére mégis õ lesz az, hiszen egyébként hogyan támadhatott volna fel?).
PiszkosFred

Hat a fene tudja. Marmint Baltar kapcsan. Csinalt az az "orult" mar annyi dolgot a kezdetektol kezdve, hogy masnak erre egy elet sem lenne eleg. Es nem feltetlen jo dolgokat. Muvelt olyanokat, amelyert mas perceken belul a legzsilip tuloldalarol integetne vissza... Es megis, mindig minden esetben karcolas (ok, egy ket zuzodas😊) nelkul megussza/meguszta. El tudom kepzeni, hogy ilyen esetben az ember elkezdi azt hinni, hogy o serthetetlen, es valami fele kivalasztott, stb.

Persze ilyenkor jon a hatos villamos, es seperc alatt alaesik az ember veletlenul, vegetvetve a karriernek, de ez mar mas teszta... Baltar eddig azt is meguszta, amit szinte lehetetlen volt meguszni. Es most egy harem kozepen, zavartalanul eldegel, es mondja a magaet a "nepnek".

Na most e iszonyat mennyisegu mazli(?) utan ki az, aki ne hinne magarol azt, amit o? (foleg a folyamatos, megmagyarazhatatlan Six latomassal egyutt)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kmarha
már-már azt hittem hogy Helo rácáfol eddigi "karrierjére", és most az egyszer, nem szegül ellen a flottának. Eddig õ volt a szabályszegõ, de most mennyire probálta védeni azt a rendszert, melyet oly számtalanszor megtaposott? No de a végén azért csak csak csatlakozott a lázadáshoz. 😊 Mehet a zsilipbe!

Baltar új énjével nagyon nem vagyok megbékélve, pedig õ volt a kedvencem.. de lassan túlzásba viszi ezt a vallás gyakorlást. No mindegy, csak egy sorozat.. de valahogy nem találom benne a régi érzést.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

[NST]Cifu
Ez egy teljesen logikus érvelés, nem is találok igazán kapaszkodót rajta.

A Galatica legjobb tisztjei ott vannak (Halo XO is volt, Gaetta régi motoros, a Viper pilótákról most nem beszélek), ezek alapján úgymond a régi csapatból csak Dualla maradt az Öreg és Tigh mellett a Galacticán. Bármi történjen, a legtapasztaltabb, legjobb tisztek hiányában a Galactica harci ereje csökkent le. Lehet, hogy fontos a Föld megtalálása, de nagyon nagy rizikót vállaltak vele.

joebacsi
Végül is most e rész kapcsán (a fiatal srác kitörése, hogy a visszajött Kara az valójában nejlon) van benne logika, hogy ezek az emberek kerültek mellé. Egyrészt közvetlenül, személyesen ismerik, és ez azért fontos, mert bíznak benne (legalábbis egy szintig, ahogy láthattuk). Ez azért fontos, mert Starbuckot mindenki ismeri a flottában (elvégre a megmaradt emberiség sztárja volt, olyannyira, hogy újbóli eltûnésébõl ugye politikai kérdés is lett), így tudnak a haláláról, és a hirtelen megkerülésérõl is, aminek ugye csak egy magyarázata lehet azok számára, akik nincsenek vele közelebbi kapcsolatban (ergo még ennyi ideig se követték volna a parancsait). Másrészt ilyen kvalitású emberekben azért ott van az, hogy irdatlan nagy marhaság esetén azért nem ugranak a kútba Kara után, sõt várhatóan még vissza is rántják belõle. Szóval ezek fényében nem logikátlannak, inkább felelõtlenségnek mondanám az öreg döntését.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Hixer
úgy látom már, hogy vmi történik és mégis a cylon hajóhoz fognak elugrani, azér van ott kb mindenki aki számít

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

[NST]Cifu
Igen, nyilvánvaló, hogy azért lettek bepakolva a prominens személyek a Demetriusra, mert késõbb nagy szerepük lesz, rögtön ott van két Cylon is közöttük, ami majd jó kis téma lehet a Demetrius - Lázadó Cylon összefogásban...

Engem csak az zavar, hogy reálisan nézve nincs logika a mögött, hogy a Demetriusra került a Galactica tiszti karának a krémje.

stargatelost
Minden bizonnyal azért lettek olyan ismert szereplõk beválogatva a Demetriusra, mert még érdekes és fontos dolgok fognak történni ott, szóval nem lehet ott csak Starbuck meg egy rakat ismeretlen

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

[NST]Cifu
Agree. Nem tudom, hogy az Öreg Adamát Starbuck iránti tisztelete, vagy más vezette rá, de sose adtam volna naki a parancsnoki posztot. Thrace kezelhetettlen, ez már a visszatérte után nyilvánvaló lett, inkább a szokáshoz híven a cellába kellett volna küldeni, nem hajót adni alá. Azt meg végképpen nem értem, hogy került a Galatica legénységének krémje a Demetriusra. Azon csodálkozom, hogy a Chief és Tigh nem került oda. Bár Tigh valószínûleg rövid úton kidobatta volna Karát a zsilipen át (ezennel megalakítom a "Zsilipen Kivágni Starbuckot Mozgalmat" (ZsiKiStaM) ^^), úgy a második, parancsnoki tevékenység helyett végzett falifestménye környékén...

joebacsi
ZsiKiHeSz nevében nyilatkozva Helo tényleg szépített valamelyest, bár azért ez még nagyon kevés az üdvösséghez 😊
Bár így, hogy a Galactica személyzetének krémje lett melléválogatva, még az is erõltetettnek tûnt, hogy Kara idáig húzta. Névtelenebb, alacsonyabb kvalitású emberek kellettek volna mellé, mivel alapból egy öngyilkos küldetés ez az egész, és úgy egy ilyen kockázatos lépést is véghez tudott volna vinni. De azt nem várhatta el, hogy a volt galactica XO-t "jesször"-özzenek neki minden halucinálásra a végtelenségig.

Ja, remélem aztán majd William "nõitáska" Adama kivégeztet mindenkit lázadás miatt...

BiG G
zsikihesz LÓL 😄DD

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux