6292
  • mermalior
    Ahh, jut eszembe az előzőkhöz - ezt Ron Moore (a BSG atyja) nyilatkozta pár napja
  • Montanosz
    szerintem, mint említettem is, természetfeletti magyarázata lesz a dolgoknak.
  • mermalior
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "A final five keresztbe tett az egész sorozatnak, mikor a készítők kitalálták, hogy rájuk semmi sem vonatkozik, illetve minden másképp vonatkozik. Ők baromira különböznek a többitől. Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak?"

A 20. percben kiderült. Nem sokat húzták. Persze nem tudunk mindent de az már látszik hogy a final 5 szépen illeszkedni fog a történetbe.

----------------------------------

Mi derült ki?
    Szerinted kiderült, hogy mitől cylonok?
    Hmmm... Biztos bennem van a hiba, de én mindezek ellenére nem tudtam meg a 4x11-ből. Azon kívül persze hogy rájuk aggatták a cylon jelzőt. Meg hogy Baltar, a 2000 éves csontokból minden kétséget kizáróan megmondta
    (Adamáékat sem a cylondetektorhoz való nuke hiánya, sem az a tény, hogy a final five teljesen másmilyen cylon nem zavarta a "minden kétségben").

És tényleg ne haragudj meg, nem ellened szól, de szvsz ez szépen maximum a harmadik évad végéhez, meg a negyedik évad elejéhez fog passzolni. A többi 50 részhez tutira nem.

Pont ma olvastam, hogy a harmadik évadban jutott eszükbe, hogy a sok ketyvasz miatt kitalálják a final five-ot.

"At the beginning of the third season, Baltar had gone to live on the Cylon base ship for a string of episodes. And it was really that plot move that threw into relief -- well, once Baltar’s over in the Cylon world, why wouldn’t he see all 12 of them? How could we get around that and parcel that out? Then I had this idea, well, what if it’s not random? What if there’s a meaning to the fact that we haven’t seen the five of them? And that’s how the Final Five became part of the mythos."

Szerintem kb. ugyanez a helyzet a nagy tervvel, meg mindennel.

• Hixer
    [heroes spoiler]
    Heroes(Hősök)-ban volt most olyan, hogy vhogy vissza kellett volna menni az időbe megmenteni vkit, de csak egy szupergyorsanfutó csaj, gondolatolvasó csávó meg egy szuperképességet felerősítő csávó volt hirtelen... megoldották: a felerősítő csávó a szupergyorsan futó csajt úgy felgyorsította, hogy visszament az időben aztán azzal magyarázták, hogy Einstein szerint ez ígyvan, de kb. 2 mp alatt mintha ez tök természetes lenne.
    [/heroes spoiler]

Hát majdnem kikapcsoltam az egészet a fenébe... ennyit azér utána lehet olvasni, hogy mi is az a relativitás-elmélet, pláne egy nagy sorzatnál. De szerintem itt nem lesz ilyen tudományos baklövés, nem hülyék az írók, nagyon-nagyon remélem és szurkolok, hogy ne süllyedjen armando-s szappanopera szintre a befejezés mint a Heroesnál, az egy nagy csalódás volt 0 logikával.

Hajrá BSG!
  • Victor1103
    Valaki nekem ezeket megmagyarázhatná mert nem egészen világos a dolog: Előszöris ez a Kara dolog már nagyon misztikius irányokba megy el.Ha egyszer ferobbant annó a repcsije az űrben x fényévre a földtől akkor mit hever darabokban a Földön benne egy csontváz Karával?
    Másodszor Pythia írásaiban említést tett arra hogy régen a 13 törzs együtt volt és hogy a 13. kolónia elvándorolt távolt az otthontól és megalapították a földet.Idáig logikus mert így jött a Zeusz meg minden féle logikus mitológiai utalás hiszen magukkal vitték a vallásokat meg ilyenek.Amit én nem értek hogy ha a 13 .törzs cylon törzs volt akkor anno a 13. kolónia mikor együtt volt nem volt mindenki cylon,azaz a flotta is cylon most? A sorozat egyébként fantasztikus és hihetetlenül hiányzott már csak remélem hogy 9 hét mulva tényleg all will be revealed lesz és nem valami összevissza kuszaság...
  • Montanosz
    már-már művészi magasságokba vitték ezt a részt. ilyen nyomasztó légkörű talán a dead man c.film volt.
    a végén a tengeri séta képe meg egyenesen festői volt.
  • Seten

Inkább nézd te. Én maradok ennél. :)

• Monoton
    Aki sci-fi t akar látni nézze a Star Trek et.
  • BZL
    "egy ilyen "klónozó gép" magyarázat NAGYON gagyi és sablonos lenne."

Lehet, de ha nem magyarázzák meg egyáltalán, az sem lenne kevésbé gagyi.
    Kiváncsi leszek hogy oldják fel ezt a dilemmát.

De most komolyan. Van egy csomó rejtély, megoldás: Isten műve.
    Vajon a nézők hány százaléke fordulna le a székről egy ilyen befejezés láttán.
    Ha jól tudom a sorozatot a Sci-Fi Channel-en vetítik, és nem egy vasárnapi iskolában.
  • mindero
    Szerintem meg egyszerűen zseniális.

Nekem semmi bajom ezekkel a misztikus szálakkal, sőt a legjobb az lenne ha pár dolgot meg se magyaráznának.
    Pl.: egy ilyen "klónozó gép" magyarázat NAGYON gagyi és sablonos lenne.

Számomra koherens az egész (egy-két részt leszámítva), persze aki főleg a sci-fi miatt nézi annak elhiszem hogy elege van már.

Bár a vége fogja eldönteni, hogy jó-e az utolsó évad vagy nem, de nekem egyelőre tetszik amerre tart.
  • Montanosz
    meg ne felejtsétek Isten létezését.
    mert ha van, akkor ő is alakítja az eseményeket, ráadásul elég központi téma a sorozatban a hit kérdése.
    mint természetfelletti erő, sok eseményt megmagyarázna a filmbéli létezése, a régi,halott istenekkel szemben.
  • Seten

Ez a 2000 év is érdekes.

Milyen anyagot használnak ezek? Mennyi lehet a felezési ideje? :)

• LasDen #5076
    én aszittem ő z 5......vmiféle magyarázatnak is jó lett vóna :D
  • [NST]Cifu
    Nincs megmagyarázva rendesen Kara "visszatérése", ezzel még adós a sorozat. Egy lehetséges magyarázat, hogy a Földön talált, lezuhant Viperben az eredeti Kara volt, aki meg visszatért a flottához az valamiféle másolat, klón, vagy ilyesmi. Őszintén remélem, hogy nem akarnak időutazós vonalat belevinni, az végérvényesen agyonvágná az egészet.
  • BZL
    Szerintem a lenyeg az, hogy valaki vagy valami "osszerakta" Kara-t meg a gepet, aztan ide-oda dobalta oket a Fold meg a flotta kozott. Ez a valami tudta azt is hol a Fold, lehet hogy koze van a final 5 ujjaszuletesehez is, vagyis eleg nagy ero. Kerdes hogy erre valamilyen szokasos luke vallasos magyarazatot adnak majd, ami gyakorlatilag annyi szokott lenni, hogy "csak" (isten igy akarta, mert csak), vagy megmagyarazzak rendesen, de azt lehet hogy a misztikus vonal kedveloi fogjak foldhozragadtnak talalni.
  • BZL
    Kicsit sok lett a mondatban az "ertem", de azert gondolom ertitek hogy hogy ertem.
  • BZL
    En tovabbra se ertem hogy miert tartjak paran ertelmetlennek a sztorit, csak azert mert az evad kozepen meg nem ertunk mindent.
  • r4pt0r
    Itt találtam egy jó kis cikket, ami összefoglalja Dee eddigi tetteit, és így már azért több értelmet nyer:

Vigyázat erős spoiler, aki még nem nézte meg a mostani részt:
    Itt
  • [NST]Cifu
    A Spoiler TAG-et kérném használni az aktuális évaddal kapcsolatban!

Mier lesz csak úgy öngyilkos Dree?

As far as you know, will we learn any more about why she took her own life? In other words, will someone read out loud a will or a suicide note she left behind?

McClure: So far as I know, no. So far as I know, that was it. She couldn't see any way of ever finding any happiness for herself. That's no good. Her husband [Jamie Bamber] is still in love with someone else. He's turned his back on one of the things that joined them together, being in the military and that sense of duty towards the military and his father [Adm. Adama, played by Edward James Olmos] in particular. But I think that was it. It's her final peace. It's a very human reaction to a situation like that. Of course, I imagine that Dualla was not the only one on the ship, and certainly not the first one during the course of the whole saga, to choose that way out. I considered it kind of a strange honor to hold that archetype, to say, "Yeah, this is a very human thing. This is what human beings may choose to do." [/i]

Tehát egyszerűen nem talált már értelmet és boldogságot az életében, ezért az öngyilkosságba menekült. Legalábbis a színész szerint.

Forrás.
  • Monoton
    Mehetett volna spoilerba is!

1. Mert nem bírta tovább utolsó reménye a Föld volt.
    2. MIért ne maradna, szükség van rá nem adott rá okot hogy ne bízzanak benne még ha cylon is

Többi kérdésedre meg megkapod a választ a további epizodokban :O
  • DJviolin
    Szerintem amit találtak Cylon csontvázakat a Földön, ugyanaz történt, mint a 12 Kolónia támadásánál. A Cylonok legyúrták a Föld népét, majd centúriókat küldtek le tisztogatni.
  • Molnibalage
    Mier lesz csak úgy öngyilkos Dree?

Saul továbbra is beosztásban marad mikor Cylon?

Akkor az összes ember Cylon? Akkor ezt miért nem mutatta ki semmi? Ha meg mindenki Cylon akkor Baltar detektorával hogyisvan?

Azok akik túlélték az most kiderült apokalipszit, hogyan is kerültek át a másik Cyclonok közé? Miért térnek el életkorban ennyire?

A mostan Cyclonok akkor az elődök vagy leszármazottak?

Akkor az emberek most micsodák?

Vicc az egész sajnos az én szemeben. Minta a készítők azt sem tudnák, hogy mit akarnak csinálni. Eddig szerettem, de amit most művelnek szerintem az botrányos.
  • Monoton
    Az örök kérdés: Miért?
  • Monoton
    Énis erre gondoltam :)
  • Molnibalage
    Igen.
  • Teppik Amon
    Nah megnéztem én is. Nagyon jó rész volt! Szerintem Kara IS cylon, meg az egész emberi faj (!) és biztos találkozunk még Dee-vel is.

Várom a következő részt!
  • BZL
    Logikátlan összevisszaság ??! :-)
  • BZL
    Írtam én hogy felesleges szidni a sztorit, mert még 10 rész.
    Tessék: leadtak egyetlen részt, és máris kezd összeállni a dolog.

"A final five keresztbe tett az egész sorozatnak, mikor a készítők kitalálták, hogy rájuk semmi sem vonatkozik, illetve minden másképp vonatkozik. Ők baromira különböznek a többitől. Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak?"

A 20. percben kiderült. Nem sokat húzták. Persze nem tudunk mindent de az már látszik hogy a final 5 szépen illeszkedni fog a történetbe.
    --------------------------------

A "szottyadt k." mint 5. cyclon tényleg csalódás volt egy picit, de már korábban utaltak rá.
    Viszont Helen mégis különleges, mert ő tudott az ujjászületésről, csináltak valamit ami képes erre, és ő nyilván benne volt a projektben.
    Nagy kérdés miért csak 5-ön működött, és hogy működik ez pontosan, mert Tight pl. volt a flottában fiatalabb is, meg val. gyerek is, S. Anders is volt gyerek, legalábbis azt mondogatta mikor repült, szóval ez még nem tiszta.

Az is biztos vagy van valami ami képes összedobni egy K.T.-t meg egy Viper-t, talán ugyanaz az ujjászületőgép vagy mi, amin Helen-ék dolgoztak.

Remélem nem isten lesz ez az erő (istenek ritkán szoktak konkrétan csinálni valamit), hanem rendesen megmagyarázzák hogy mi.
    Ha igen, akkor ez lehet az a bizonyos nagy dobás a végén.

• Seten

logikátlan?
  • Monoton
    Összevisszaság?
  • Molnibalage
    Esküszöm nem értem, hogy mit akarnak. Nekem nagy csalódás volt a rész. Halál logikátlan és összevisszaság az egész.
  • Monoton
    Valóban ő az, most olvastam, ill köv. rész előzetesében is "megerősítik"
  • Kraptor
    Szerintem okés volt, nem volt ütős de rossz se volt azért. Felvezetőnek pont jó volt...
  • LasDen #5055
    nagyon ott volt a rész....az egyik jelenetnél vmiér a Barátok Közt ugrott be....aztán a következmények kicsit másak voltak :D
    mennyi kérdés :D
  • Gnome
    engem kirázott a hideg a végén...végre újra van BG:)
  • r4pt0r
    Pedig ő az, mivel mondták is hogy az 5. nincsen a flottában.
  • Monoton
    Uhh ez nagyot ütött. Az eleje kicsit laposan indult de végére felpörgött rendesen. Nemhiszem hogy Ellen az ötödik mert Diana őt is felismerte volna (gondolom :D)
    A Dee esetnél rendesen megdöbbentem, onnantól kezdett pörögni a rész. A hajón lévő hangulat, a feliratok a hajón, a földön fekvő és dulakodó emberek mind átéreztették a történetet.

• [NST]Cifu
    Lehet, hogy csak elvonási tüneteim vannak, de őszintén szólva nem volt ez olyan rossz rész. Az persze továbbra is a levegőben van, hogy most vagy valami iszonyú nagy zöldség lesz a végén, vagy a sikerül valami ütős befejezést kanyarítani hozzá.
  • Bucser
    Na megnéztem...

bazzeg nemáááá pont az a szottyadt vén kurva az 5.????

Starbuck meg mi a franc??? Marty McFly az időutazó??? Na kíváncsi vagyok már tényleg, hogy mit tudnak kihozni ebből az utsó 11 részből...
  • Teppik Amon
    Innen is, ezúton is hatalmas respect Cicmaxnak! Nagyonszépen köszönjük az idáigi feliratokat