Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem azt mondtam, hogy ezek hihetetlen dolgok, csak pl nem emlékszem, hogy említették volna, hogy lézeres célmegjelölõ van a Viper-eken.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Namármost:
A BSG esetében bizony elég sok megválaszolatlan technológiai kérdés merült fel, ami aztán a levegõben maradt.
Ha pl ebbõl a szempontból összehasonlítjuk a Star Wars-al akkor látni lehet, h ott ugyan meg se próbálták "realisztikussá" tenni a technológiát, de ez nem is érdekelt senkit. Fénysebesség, lézerkard, halálcsillag stb. teljesen jól mûködtek a filmen belül.
A BSG-ban pont azért lett problémás ez a terület, mert általában visszafogták a modern-nem földi(?) technológia bemutatását. Ha ez következetes lenne akkor rendben is lenne.
De.
Ott vannak a cylonok, az ember alkotta androidok, akik filozófiai értelemben tulajdonképpen emberek, annyira h ki se tudják mutatni a különbséget, tehát inkább egy új fajként kell nézni õket, mint robotnak. Tudatuk van és újjászületnek, ja persze.
Hát, egy ilyen kitaláció viszont még a Star Wars fantasztikumainál is meredekebb ötlet.
Szóval van itt probléma bõven.
Na, lehet vitázni....
Tudom, hogy ez csak egy kitaláció, szóval nem is érdemes vitatkozni arról, hogy hogyan tudnak ilyen meg olyan dolgokat csinálni.
---Battlestar Galactica---
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
a hiperhajtómûvön, a mesterséges gravitáción, a vipereken (kis méretük ellenére önmagukban képesek legyõzni egy bolygó gravitációs erejét, illetve az anyaguk ellenáll a légköri súrlódás által keltett hõnek), és természetesen a nejlon technológián kívül kis túlzással talán az összes mûszaki dolog kivitelezhetõ az emberiség jelenkori fejlettségi szintjén
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És gondolod, hogy ez késõbb nem lesz megmagyarázva?! 😊
Sztem elég nagy dõreség egy sci-fi-ben - konkrétan ebben - technikai/mûszaki magyarázatokat keresgélni arra a technológiára ami eleve kitalált dolog. 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A viperek a nehéz csapatszállítók árnyékábankikapcsolt rendszerekkel elég közel tudtak jutni, hogy ledobják az atomokat anélkül, hogy az AAA gunoknak lenne ideje mindet megsemmisíteni. Míg a hub- basestar távolságból elég sokat leszedtek volna a gunok.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy a negyedik évad felének mikortõl lehet hozzájutni a zenéjéhez? nem tudjátok?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
a B-s tagok közé pedig beraksz szöveget. Ez arra jó, hogy van pl a sorozat utolsó része. Ezt nem látta mindenkit. Ha olyan reagot irsz, amivel lelösz poént, melyet a részt még nem látó emberkének fontos lenne, akkor ilyen spoiler tagok közé szúrod. Ekkor csak úgy fog látszodni, ha kijelölöd.
Ergo jelzi, hogy a reagot mindenki csak saját felelõségére nézze meg, mert fontos részeket árul el.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A flottának csak a Galactica mögé kellett volna helyezkedniük. Ez azért nem olyan nagy kunszt.
A halál csupán a kezdet...
A költségcsökkentés a fõ oka, hogy kevesebb a CGI. Kár érte, én is nagyon hiányolom a Miniseries és az elsõ két évad nagy csatáit... :S
Úgy gondoltam, hogy nem történik semmi lényeges. Habár utólag pontosítok, hogy fõleg a közepén van ez. Kb. arról szól az a rész, hogy a négy cylon beszélget, Starbuck próbál valamit csinálni a Demitriuson, Adama meg Roslin a kezeléseken meg az admirális beszélget. Ennel, szerintem, nincs túl sok köze ahhoz, amit az elsõ két évedban megszoktunk. Meg amit nagyon sajnálok, hogy marhakevés csata van benne.
A következõt már nem fogom helyetted [ Spoiler ] tagok közé foglalni. <#vigyor4>#vigyor4>
Ez csak egy felvetés, nyilván emberi jellegû az 5. cylon. Ki kire gyanakszik? 😊
Én Romo Lampkin-re (Gaius ügyvédje 😄)
Nagyon remélem, hogy egy olyan valaki lesz az utolsó cylon, akit már a kezdetektõl ismerünk. Egyébként nem lenne valami nagy durranás, ha a galaxis másik felében lakó öreg Yodát húznak elõ az utolsó részben a kalapból. :-)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ott kezdõdik, hogy ha a Kenyérpirítók egy sérült Basestarról zsarolnak, ami a flotta közepén van, akkor az elsõ dolgom a flottát villámgyorsan eltüntetni a környékrõl. Nekik mégsem.
A Cylon-Adama hidegháború, majd összeborulás kicsit erõltetett volt, láttunk már ennél jobb, kiszámíthatatlanabb fejleményt is. Ettõl még nem rossz, csak többre számítottam.
Nem értettem, hogy mi a fenét csinálnak Chief-ék a Viper mellett. Ilyen esetben fel sem merült, hogy a bõrüket mentsék? Ehhh...
A Föld megtalálása dolog egy kicsit durva volt. Ennyi? 3 és fél évad elment arra, amit 5 perc alatt megoldottak. Bár gondolom ebbe a forgatókönyv írók sztrájkjának is volt kihatása. Kicsit jobban, látványosabban is kifejthették volna.
Ami a Földet illeti, ott én három alap eshetõséget látok:
-Ilyen már régóta, ez esetben nem is lesz 13. Törzs. E mellett szól, hogy csontvázak, holtestek nem voltak, tehát azok már elporladtak.
-Egy nemrég történt esemény, ez esetben lehet, hogy a 13. Törzs legalább egy része túlélt, és velük kapcsolatos lesz a maradék 10 rész célja az, hogy az Ember-Cylon összebékülés hogyan fog végbemenni.
-Nemrég történt a nukleáris támadás, de a Cylonok hajtották végre, akik tudták a Föld létezését és koordinátáit, és valójában más volt a háttérben a 12. Törzs megtámadásában, nem a Föld megtalálása.
Még jó, hogy direkt nem néztem be ide, amíg nem láttam a 4x10-et, a poént rögtön többen is lelõtték Spoiler tag nélkül. <#whatever>#whatever>