6292
-
Micsu #5248 és sajnos a való világban is minden ember ilyen, főleg ha szorul a hurok -
#5247 Ez a lényeg. Ezek valódi emberek. Egyediek, utálhatóak. :D -
haxoror #5246 Nem lenne gond a lelkizős részekkel ha legalább lennének szimpatikus szereplők a sorozatban de az utolsót pont egy résszel ezelőtt végezték ki miután nyomorékot/buzit csináltak belőle, mert azt nagyon kellett, ugye...
A jelenlegiek közül egyikkel sem ülnék le sörözni viszont 90%-ukat simán kivágnám a légzsilipen :P -
#5245 Egy kis Cylon történelem a C:C-n. (spoiler!) -
#5244 elnézést kérek, engem a sci-fi érdekel, de biztos velem van a baj: rossz csatornán, vagy rossz sorozatban keresem :D -
mindero #5243 Hát igen az meg a dráma része a sorozatnak, ami kb 50%-át teszi ki az egésznek.
Neked elég lenne csak a promókat nézni -
#5242 azokra a lelkizősökre gondolok, mikor apollo, meg starbuck 28adjára nem tudja eldönteni, hogy most mi is van köztük, vagy a két adama veszekszik, de úgy is lehet tudni, hogy mi lesz a vége. -
#5241 Pedig pont a lelkizős részek a lényeg szvsz. Ez egy igen erős trásadalomkritika, afféle szappan dráma. -
obre89 #5240 Hellósztok.
Érdeklődnek hogy nem tud valaki magyar feliratot a miniseries-hez? Akár hol kerestem nem találtam. Előre is köszi a választ. -
#5239 "szájlon lesz vágva" -áhh ez fájt, de nagyon jó.
#5229: qft -
#5238 sztem B5 4. évada ugyanolyan jó, mint a többi, csak nem annyira akciódús témákkal kezd foglalkozni, hanem inkább politikaiakkal. illetve az 5. is még a lehető legjobb 'odarittyentés' volt, amivel valaha találkoztam. még a filmek is jó-elmegy között ingadoztak (kivéve a LotR-t, mert az kritikán aluli, bárcsak meg se néztem volna.)
amúgy mostanában hoztam magam szintre BSG-ben (+fav topik). korábban első évad végén cancel-t adtam neki, mert nagyon sok minden idegesített benne, de most, hogy láttam, hogy mindjárt vége, gondolotam mire végetér a sorozat, addigra én is ledarálom... aztán kicsit elsiettem a dolgot xD. sajnos még mindig van egy pár dolog, amit szerintem sokkal hamarabb kellett volna megmagyarázni, plusz még egy pár olyan, amit a mai napig nem magyaráztak meg, de legalább mostmár utalások vannak, hogy előbb-utóbb kapunk vmiféle választ.
persze van sok jó ötlet is, de nem folyamatos a magas szinvonal sajnos. nálam már nagy kedvenc tuti nem lesz, de peprill nincs más, meg egyébként is egyszer végignézhető sorozat, azt a szintet bőven hozza. bár a dara sokat javít azon, hogy néha nagyon leül, lelkizős részeket még így is rendszeresen áttekerem. :) -
r4pt0r #5237 Nana trek szériában nekem DS9 meg az Ent a kedvencem. :D -
#5236 A Babylon 5 esetén még kissé más volt a felállás, JMS relatíve nyugodtan állhatott neki évekre előre tervezni, aztán keményen dolgozhatott, mikor először négy évadra kurtították és végül mégis kapott egy ötödik évadot. Ott is érezni a két utolsó évadban, hogy itt már gondok vannak.
A BSG ugyanakkor olyan korban született, amikor évadról évadra készülnek a sorozatok, így egy hosszú távra kidolgozott történet nehezen tud érvényesülni a kasza fenyegetése miatt (lásd a Jericho esetét). A fő probléma az, hogy a BSG túlnőtt önmagán, és mivel nincs normális konkurense per pillanat, így sikerre van ítélve, holott egyre több sebből vérzik. A Caprica és a BSG:Plan terve engem egy kissé elborzaszt, ugyanis kezd egyfajta Trek: ENT utánérzésem lenni az egésztől... -
#5235 Hát a sztorin már én is csak ezt tudom csinálni. Mikor a harmadik - nagyedik évadban összevissza filozofáltak az egy igaz istenről, meg másról a hajam égnekállt... -
mermalior #5234 Értem én hogy hol fordult ez meg: Desmond Adamanak vissza kellett vinnie mindenkit a szigetre, mert azt mondták neki, hogyha nem lesz meg a nézettség, akkor szájlon lesz vágva...
:-) -
mermalior #5233 "ilyen szintű "hülyeségek" (idézőjelben, mert a valóság is tele van ilyen totál véletlenszerű furcsa egybeesésekkel) már a legelső résztől kezdve vannak a sorozatban. minek nézed még mindig?"
Én szeretem a BSG-t. Kegyetlen jó feelingje van, és nagyon jól meg lett csinálva. A szori viszont átment hmmm... valami másba. Várom már Daniel Hose Jesus Armano feltűnését is.
Csak gondolj bele. Mikor elindult a BSG hűűztünk orrba-szájba. Végre valaki szakított a space fantasy-val, nincsenek csillogó-villogó űrhajók hatalmas lézerekkel, meg halfejű E.T.-k, végtelen ellátmány, és bolygókat kilövő halálsugár, hanem hadsereg van, projectile ammo, bakelit telefon, dokkmunkások, sz*rrágó politikusok, rosszul döntő, gyenge emberek, stb. Az ellenség meg köztünk van.
De ez úgy látszik kevés. Kellett a zenbuddhista maszlag az idő körforgásáról, Krisztus kereszten, halálangyal, jövőlátás, messiás, 12 vidra, orákulum, Neo, az Építész, a beetetés a Nagy Tervről, meg a 2001 űrodüsszeia.
Nekem bőven elég lett volna, ha a BSG az marad ami.
Ettől függetlenül élvezem. Nagyon jók a színészek, baromi jó a feeling, a zene, a képi világ. De a sztorin már csak mosolygok... -
Micsu #5232 a bab5 tényleg etalon de nem keverném a bsgvel, teljesen más a két film hangulatvilága, mondanivalója -
#5231 Be kellett fejezniük. Így is úgy imádkozták össze hozzá a pénzt az újabb szezonokra. Még így is elég kerek lezárást adtak neki. DE azóta sem készült hasonlóan összefüggő, térben és időben összefonódó és KORREKT sf.
Sajnos a BSG is csak némi laza limonádé a BaB5-hoz képest, de azért így is igen szép próbálkozás a mai amcsibroáf világban, ahol aminek értelme is van, vagy gondolkodni is szükséges lenne hozzá, az elbukik. (az sf sajnos már rég halott műfaj emiatt)
Nekem amúgy személyes kedvencem Tigh ezredes, a fél szemével, savanyú arcával, idült alkoholizmusával és végtelen katonai elkötelezettségével... :D -
#5230 Abból soha nem volt gusztusom megnézni az 5. évadot valamiért. Csak az utolsó két részt. Viszont tényleg nem volt rossz, főleg a maga idejében. -
#5229 Jah, bocs, de van, a BaB5, de az etalon, meg sem lehet közelíteni nyílván. -
#5228 Pipec sorozat ez, nem kell sírni. Nyilván nagyon ingadozó a színvonal (NAGYON), de pláne egyben nézve igen ütős az egész, még a töltelékrészek is értelmet nyernek. Nagyon kemény társadalomkritika és komoly kérdéseket vet fel (lásd. terrorizmus létjogosultsága), amikre egyáltalán nem a szokásos amcsibroáf álszent válaszokat kapjuk (legalábbis nem mindig).
Nincsenek jó és rossz karakterek, mindjük élő-, esendő- és hibát-hibára halmozó 3dimenziós személyiség. Etéren hasonló minőségű sf sorozatot nem is igen tudnék mondani, pláne nem ilyen sötétet, mint ezt. -
mindero #5227 Úgy látszik én vagyok itt az egyetlen akinek tetszik a sorozat
Szerintem pont jó úgy ahogy van, kellően változatos. Milyen unalmas lett volna már végig egy céltalan macska-egér játék. Így legalább beleszőttek egy kis misztikumot, vallást meg a vége felé sci-fit.
Egyetlen dolog zavar engem: ez a mindenki mindenkivel összefekszik, meg mindig épp másba esik bele mint aki épp jut neki.
Kezdődött az egész Billyvel, Duala, Apollo, Chief, Tyrol, Tight, meg még ki tudja ki össze-vissza kavar, már én se tudom épp ki kivel kamatyol.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De a legjobb Elen és a "pap" fia aki az apja képére van formázva - ez azért már bizarr
Az Elen-es újjászületős rész meg meg van magyarázva: a technológiát tudják kezelni az újabb cylonok is, csak a semmiből megalkotni nem tudják magát a gépet- Elennek (meg az összes többinek) pedig előre el volt készítve egy test, hogyha meghal az emberek között, Cavil jól a képébe tudja mondani, h "lám igazam volt"
-
#5226 Igen....ezt az eredeti történet alapján már a 2. évaddal le lehetett volna zárni... -
#5225 Hát nekem nagyon nem jön be. Látszik, hogy kínukban nem tudtak már mit kitalálin. Kicsit olyan mint a Stargate. Azt is be lehetett volna fejezni a 8 évad végén. Egy szót sem szóltam volna, olyan jól volt lezárva. -
haxoror #5224 Eléggé nyögvenyelős kezd lenni a sztori így a vége felé, szerintem még a készítők is tudják hogy jobb lett volna az egészet lezárni a Földnél. -
#5223 [spoiler]Jó rész volt ez. Ha az a 4. évad az első lenne akkor pedig még értelme is lenne... Valamit ki kellett találniuk miután kinyírták a gyökereiket....
Önmagában nagyon jó meg logikus(nak tűnik), meg minden csak egy gond van: Ellen hogy született újra? Mert gyk. egy részen belül önmaguknak mondtak ellent a készítők. Ugyanis a legújabb cylonok nem tudják hogyan működik az újraélesztés. Az 5 tudja. Az 5 egyszer másolta le magát több nincs belőlük. (ha lenne nem lett volna olyan nagy kérdés, hogy ki is az 5, hiszen ha tesznek egy látogatást a fagyasztóba akkor megtudják...) Tehát akkor honnan is van Ellen-nek teste megint? Ha csak a Diana model látta az 5-öt akkor Cavil honnan tudta, hogy Ellen kicsoda?
Kár ezért a sorozatért, de legalább vége lesz végre.... -
#5222 1. nincsenek véletlenek
2. ami egyszer megtörtént, megtörténik újra
3. So Say We All! -
#5221 ilyen szintű "hülyeségek" (idézőjelben, mert a valóság is tele van ilyen totál véletlenszerű furcsa egybeesésekkel) már a legelső résztől kezdve vannak a sorozatban. minek nézed még mindig? -
mermalior #5220 Kezd összeállni a kép...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A mexikói szappanoperagyárosok is napokig sírnának a forgatókönyven..
ÉRTEM ÉN! A 13. törzs azoknak a szerencsétlen, arcon diszkriminált turmixgépeknek a halmaza, akiknek a Koboli törvények nem adtak jogot arra, hogy egy epershake elkészítése után sört bontsanak, majd kereszbetett lapáttal, és hanyagul szétvetett konnektorral együtt nézzék a konyhaasztalról a Superbowl döntőjét a gazdáikkal.
Érthető, ha ezért aztán besértődtek, gyorsan csináltak maguknak biofarmon pár ünnepi embergúnyát, és jól szétqrták Kobolt. Volt ott minden: Üresvizes medencébe fejestugró Athéna, repeszgránát, kannibalizmus, hatamas hent és mészárszék. Apolló még a nyílát is elvesztette...
Úgyhogy a végén az istenek kipateroltok onnan mindenkit, Kobolt meg katasztrófasújtotta területté nyilvánították.
Miután szerencsétlen gépeink leléceltek és megtalálták a Földet maguknak, további gépeket csináltak, és minden kezdődött előlről, mert a szolgagépek dinnyevásárlás közben atomot dobtak a piacra, és így kipusztították magukat és a gépgazdáikat is.
Hogy nagyon agyafúrt legyen a történet, a gépgazdák közül az egyik gép kitalálta suttyomban az újjászületést meg a memóriaátvitelt, és felvilágosította a szerelmét, hogy ne féljen mert újra fognak születni. Ezt a szerelme valszeg nem tudta, mert nézett rá nagy szemekkel.
(48 órával ezelőtt) volt egy zenés buli, ahol a szerelmesek egy másik géppárost is megismertek, meg egy tolvajbohóc haknist is, aki elhúzta a nótájukat egy 2000 évre szavatolt, beach-iszap-álló stratocasteren. Ezért jutalmul őket is újraszületteték.
Miután minden gép kipusztult, maradt az 5 gép, aki a nuke után rájött, hogy mekkora hülyeség volt megtagadni a saját szolgagépeiktől a Superbowl döntőt, ezért 2000 évig rohantak, hogy elmondják milyen nagy veszélyben vannak az emberek, de már elkéstek, mert a háború itt is lezajlott.
Az itteni nagyon-gép-gépek közben találtak maguknak egy istent, aki megtanította a szeretetre őket. A következő negyven év úgy telt, hogy Centurio cityben úton-útfélen csak Szűzmáriaszobrot csókolgató toastereket lehett látni, és ezek a pillangólelkű pléhdobozok nem is akartak volna tovább harcolni, és mindenkinek megbocsájtottak volna, ámde a gépek, akik a 13. kolóniáról jöttek, hogy megmentsék az embereket, gyorsan összedobtak egy biofarmot, kitenyésztették Jancsit, aki emósan született, és nem békélt meg azzal, hogy csak ulraibolyában lát, valamint csak Hitlert és Machiavellit volt hajlandó olvasni.
Mikor látták, hogy milyen rossz fiú lett Jani, gyorsan elmondták neki hogy hogyan lehet halhatatlan és ezzel csodásan sikerült is a küldetésük, mert ahelyett, hogy megmentették volna az embereket, sikerült asszisztálniuk a totális kiirtásukhoz.
Mindez persze nem derült volna ki, ha a Modern Talking-os Anders-t nem lövik tarkón, és nem nyomja a tartalékpendriveját USB3-on egy ezüstgolyó, aminek köszönhetően visszanyeri a formatált adatainak 73%-át.
-
Neoncsoves #5219 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon jó lett ez a 15. rész!!! mennyi választ kaptunk... nem baj még magyar felirattal is megnézem, úgy lesz teljes a kép (bár így is értem a 90%át) 5 rész van hátra... 20ep 1évad?... francba, de nem várom a végét :S még akarok BSG-t még még még :( lehet majd ha vége lesz, elkezdem nézni az elejétől:D, ha meg mozifilm is lesz belőle, akkor azt alap h moziba nézem. :) ha meg megjelenik az előzménysorozat, tuti nézni fogom, nagyon érdekel, hogy mi van, mi volt, és hogy... -
Monoton #5218 Áprilistól az AXN Sci-fin -n az 1978-as BSG. -
El Protector #5217 Nagyon tetszett a mai rész, egyre inkább várom, hogy mit hoznak ki belőle :) -
mindero #5216 4_15
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még hogy nem lesznek válaszok ebbe a részbe! Nagyon durva lesz a sorozat a végére is. Kezd kibontakozni a végső konfliktus.
-
#5215 Én most tartok marathonban az s3ep7 után. Nagyon fáin így egyben. (igaz SG1, vagy az ST soroztak is csak úgy jók istenigazából) -
#5214 Megesik:P -
haxoror #5213 Ez egy nagyon szar rész volt. -
#5212 Ettől még nem kiszámíthatatlanabbak, mint az emberek :) -
#5211 Csak olyan tipp. Meghát elvileg gépek, kitudja, mi van beléjük kódolva. -
Seten #5210
Aztán ezt miből látod? :)
Mert ez akkor lenne így ha kb Tigh, Tyrol, Athena stb mind ellenük fordulna.
Erre meg én nem látok sok esélyt.
-
#5209 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a lázadás elég gyenge lábakon állt, ha a kivégzőosztagot ilyen könnyen a saját oldalukra állított, akik elvben a leghűségesebb emberek közül lettek kiválasztva, mondatták volna, hogy nem és kötözzék meg őket is, de azonnal Adama oldalára álltak.