Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A 20. percben kiderült. Nem sokat húzták. Persze nem tudunk mindent de az már látszik hogy a final 5 szépen illeszkedni fog a történetbe.
----------------------------------
Mi derült ki?
Szerinted kiderült, hogy mitõl cylonok?
Hmmm... Biztos bennem van a hiba, de én mindezek ellenére nem tudtam meg a 4x11-bõl. Azon kívül persze hogy rájuk aggatták a cylon jelzõt. Meg hogy Baltar, a 2000 éves csontokból minden kétséget kizáróan megmondta
(Adamáékat sem a cylondetektorhoz való nuke hiánya, sem az a tény, hogy a final five teljesen másmilyen cylon nem zavarta a "minden kétségben").
És tényleg ne haragudj meg, nem ellened szól, de szvsz ez szépen maximum a harmadik évad végéhez, meg a negyedik évad elejéhez fog passzolni. A többi 50 részhez tutira nem.
Pont ma olvastam, hogy a harmadik évadban jutott eszükbe, hogy a sok ketyvasz miatt kitalálják a final five-ot.
"At the beginning of the third season, Baltar had gone to live on the Cylon base ship for a string of episodes. And it was really that plot move that threw into relief -- well, once Baltar’s over in the Cylon world, why wouldn’t he see all 12 of them? How could we get around that and parcel that out? Then I had this idea, well, what if it’s not random? What if there’s a meaning to the fact that we haven’t seen the five of them? And that’s how the Final Five became part of the mythos."
Szerintem kb. ugyanez a helyzet a nagy tervvel, meg mindennel.
Heroes(Hõsök)-ban volt most olyan, hogy vhogy vissza kellett volna menni az idõbe megmenteni vkit, de csak egy szupergyorsanfutó csaj, gondolatolvasó csávó meg egy szuperképességet felerõsítõ csávó volt hirtelen... megoldották: a felerõsítõ csávó a szupergyorsan futó csajt úgy felgyorsította, hogy visszament az idõben aztán azzal magyarázták, hogy Einstein szerint ez ígyvan, de kb. 2 mp alatt mintha ez tök természetes lenne.
Hát majdnem kikapcsoltam az egészet a fenébe... ennyit azér utána lehet olvasni, hogy mi is az a relativitás-elmélet, pláne egy nagy sorzatnál. De szerintem itt nem lesz ilyen tudományos baklövés, nem hülyék az írók, nagyon-nagyon remélem és szurkolok, hogy ne süllyedjen armando-s szappanopera szintre a befejezés mint a Heroesnál, az egy nagy csalódás volt 0 logikával.
Hajrá BSG!
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Másodszor Pythia írásaiban említést tett arra hogy régen a 13 törzs együtt volt és hogy a 13. kolónia elvándorolt távolt az otthontól és megalapították a földet.Idáig logikus mert így jött a Zeusz meg minden féle logikus mitológiai utalás hiszen magukkal vitték a vallásokat meg ilyenek.Amit én nem értek hogy ha a 13 .törzs cylon törzs volt akkor anno a 13. kolónia mikor együtt volt nem volt mindenki cylon,azaz a flotta is cylon most? A sorozat egyébként fantasztikus és hihetetlenül hiányzott már csak remélem hogy 9 hét mulva tényleg all will be revealed lesz és nem valami összevissza kuszaság...
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
a végén a tengeri séta képe meg egyenesen festõi volt.
Inkább nézd te. Én maradok ennél. 😊
REAL MADRID
Lehet, de ha nem magyarázzák meg egyáltalán, az sem lenne kevésbé gagyi.
Kiváncsi leszek hogy oldják fel ezt a dilemmát.
De most komolyan. Van egy csomó rejtély, megoldás: Isten mûve.
Vajon a nézõk hány százaléke fordulna le a székrõl egy ilyen befejezés láttán.
Ha jól tudom a sorozatot a Sci-Fi Channel-en vetítik, és nem egy vasárnapi iskolában.
Nekem semmi bajom ezekkel a misztikus szálakkal, sõt a legjobb az lenne ha pár dolgot meg se magyaráznának.
Pl.: egy ilyen "klónozó gép" magyarázat NAGYON gagyi és sablonos lenne.
Számomra koherens az egész (egy-két részt leszámítva), persze aki fõleg a sci-fi miatt nézi annak elhiszem hogy elege van már.
Bár a vége fogja eldönteni, hogy jó-e az utolsó évad vagy nem, de nekem egyelõre tetszik amerre tart.
mert ha van, akkor õ is alakítja az eseményeket, ráadásul elég központi téma a sorozatban a hit kérdése.
mint természetfelletti erõ, sok eseményt megmagyarázna a filmbéli létezése, a régi,halott istenekkel szemben.
Ez a 2000 év is érdekes.
Milyen anyagot használnak ezek? Mennyi lehet a felezési ideje? 😊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Vigyázat erõs spoiler, aki még nem nézte meg a mostani részt:
Itt
Mier lesz csak úgy öngyilkos Dree?
As far as you know, will we learn any more about why she took her own life? In other words, will someone read out loud a will or a suicide note she left behind?
McClure: So far as I know, no. So far as I know, that was it. She couldn't see any way of ever finding any happiness for herself. That's no good. Her husband
Tehát egyszerûen nem talált már értelmet és boldogságot az életében, ezért az öngyilkosságba menekült. Legalábbis a színész szerint.
Forrás.
1. Mert nem bírta tovább utolsó reménye a Föld volt.
2. MIért ne maradna, szükség van rá nem adott rá okot hogy ne bízzanak benne még ha cylon is
Többi kérdésedre meg megkapod a választ a további epizodokban 😮
REAL MADRID
Saul továbbra is beosztásban marad mikor Cylon?
Akkor az összes ember Cylon? Akkor ezt miért nem mutatta ki semmi? Ha meg mindenki Cylon akkor Baltar detektorával hogyisvan?
Azok akik túlélték az most kiderült apokalipszit, hogyan is kerültek át a másik Cyclonok közé? Miért térnek el életkorban ennyire?
A mostan Cyclonok akkor az elõdök vagy leszármazottak?
Akkor az emberek most micsodák?
Vicc az egész sajnos az én szemeben. Minta a készítõk azt sem tudnák, hogy mit akarnak csinálni. Eddig szerettem, de amit most mûvelnek szerintem az botrányos.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
REAL MADRID
REAL MADRID
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Várom a következõ részt!
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Tessék: leadtak egyetlen részt, és máris kezd összeállni a dolog.
"A final five keresztbe tett az egész sorozatnak, mikor a készítõk kitalálták, hogy rájuk semmi sem vonatkozik, illetve minden másképp vonatkozik. Õk baromira különböznek a többitõl. Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitõl cylonok. Mert szintetikusak?"
A 20. percben kiderült. Nem sokat húzták. Persze nem tudunk mindent de az már látszik hogy a final 5 szépen illeszkedni fog a történetbe.
--------------------------------
A "szottyadt k." mint 5. cyclon tényleg csalódás volt egy picit, de már korábban utaltak rá.
Viszont Helen mégis különleges, mert õ tudott az ujjászületésrõl, csináltak valamit ami képes erre, és õ nyilván benne volt a projektben.
Nagy kérdés miért csak 5-ön mûködött, és hogy mûködik ez pontosan, mert Tight pl. volt a flottában fiatalabb is, meg val. gyerek is, S. Anders is volt gyerek, legalábbis azt mondogatta mikor repült, szóval ez még nem tiszta.
Az is biztos vagy van valami ami képes összedobni egy K.T.-t meg egy Viper-t, talán ugyanaz az ujjászületõgép vagy mi, amin Helen-ék dolgoztak.
Remélem nem isten lesz ez az erõ (istenek ritkán szoktak konkrétan csinálni valamit), hanem rendesen megmagyarázzák hogy mi.
Ha igen, akkor ez lehet az a bizonyos nagy dobás a végén.
logikátlan?
REAL MADRID
REAL MADRID
mennyi kérdés 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A Dee esetnél rendesen megdöbbentem, onnantól kezdett pörögni a rész. A hajón lévõ hangulat, a feliratok a hajón, a földön fekvõ és dulakodó emberek mind átéreztették a történetet.
REAL MADRID
Starbuck meg mi a franc??? Marty McFly az idõutazó??? Na kíváncsi vagyok már tényleg, hogy mit tudnak kihozni ebbõl az utsó 11 részbõl...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
A halál csupán a kezdet...
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Üdv!
Nem úgy volt, hogy ma folytatják a S04E11-gyel?
Vagy én néztem be vmit?
Szerintem is LOL. Vadászpilótaként nem lehet politikát tanulni, ez valahogy nyilvánvalónak tûnik.
Még ha hatalmas tehetség is lenne, könyörgöm: most kezdett.
Az egész tanácsban nem volt senki aki alkalmasabb lett volna nála elnöknek ? Ez erõs túlzás volt, kihagyhatták volna.
A perben betöltött szerepe botcsinálta lelkes ügyvédbojtárként és õszinte szónokként még reális volt."
Egy picit azért felcserélõdtek az értékrendek, amikor a Cylonok legyúrták az emberiség 99,9% százalékát. Például az újonc flotta pilóták esete: picit leegyszerûsített lett a válogatás és a tréning. Nincs már Állam és jogtudományi kar sem. 😊 Valszeg ez a 40.000 ember pár száz év alatt visszafejlõdik középkori állapotokra a fejlett termelõeszközök hiánya miatt, hacsak nem húznak vissza a régi kolóniákra (de ha visszamennek, akkor sem biztos). Gondolj csak bele: fém ötvözetek elõállításának tudománya és formázása!!!, kémia, szilícium gyártástechnológia, mezõgazdasági vegyszerek, vaseke, nyomtatott áramkörök gyártástechnológiája, vezetéknyújtási technika alumíniumból vagy rézbõl, ja meg a mûanyag burkolata, üveg. 😊 A társadalmi berendezkedés már visszaváltozott hierarchikussá érthetõ okokból, elvégre a plebsz nem sokat tudna hozzámakogni egy katonai lépéshez. Hiába van kormány, teljesen mindegy kit választanak meg, a demokrácia a szavazó helységnél véget is ér. Szóval Lee Adama mint se perc alatt elnök? Ebben a helyzetben teljesen reális. 😊
Ahogy az öreg Adama mondta:
"It is a question, isn't it."
az mondjuk nekem tetszett, hogy a cylonok nem csak flotta üldõzõként vannak jelen, hanem megpróbálták az "eggyüttmûködést" ami ugye nem jött be és páran saját döntéseket hoztak azzal, hogy csatlakoznak a flottához. nem túl valószerû persze, hogy az emberek csak úgy belemennek, hogy okké, de mégiscsak egy sci-fi sorozatról besszélünk.
de lehet ez csak az én meglátásom
mindenesetre várom a befejezõ részeket...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Szórakoztató.
Jók a szereplõk.
Kategóriákkal jobb mint más sorozat.
Mindössze annyit mondtam, hogy már közel sem olyan fajsúlyos szerintem, mint ahogy indult.
De ettõl még jó.