Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
---Battlestar Galactica---
Eddig nagyon el voltunk kényeztetve.
A halál csupán a kezdet...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A kedvenc szöveg az öregtõl az, mikor kijelenti, hogy néha nagyon rühelli ezt a munkát. Ez egy igazi velõs, régi epizódokra emlékeztetõ "öreg" volt, már kicsit hiányzott...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Szerintem is egy kellemes rész volt (szükséges, egy ekkora traumát valahogy be kell mutatni), viszont kár, hogy így feláldozták az elsõ 2 évadot (vagy leginkább az elsõt) a vallási szál kidobásával majd nyílt arculcsapásával (az elnöknõ és adama beszélgetése a folyosón).
2009-Jan-30 Battlestar Galactica 04x13 The Oath
2009-Feb-06 Battlestar Galactica 04x14 Blood on the Scales
2009-Feb-13 Battlestar Galactica 04x15 No Exit
2009-Feb-20 Battlestar Galactica 04x16 Deadlock
2009-Feb-27 Battlestar Galactica 04x17 Someone to Watch Over Me
2009-Mar-06 Battlestar Galactica 04x18 Islanded in a Stream of Stars
2009-Mar-13 Battlestar Galactica 04x19 Daybreak (1)
2009-Mar-20 Battlestar Galactica 04x20 Daybreak (2)
[merlinw.org]
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
(Moore-ék nyilatkoznak arról, hogy miután kitalálták a vonós négyest, gõzük sem volt róla, hogy ki legyen az ötödik)
"We talked briefly about Dualla and Gaeta. They were interesting characters, but it didn't feel like it heightened the stakes. It didn't feel like it would just bump everything to a different level. And with Ellen it did."
...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A BSG nagyon jó sorozat. Klasszis szerepjátékok, és ami csodálatos, hogy a mellékszereplõk is kiemelkedõ teljesítményt nyújtanak (most néztem meg újra Baltar tárgyalását, Mark Sheppard - az ügyvéd srác - Romo Lampkin szerepében valami embertelen jó), kegyetlen jó zene, nonpluszultra feeling.
Az elsõ évad, és tán a második évad 80% zseniális volt, nagyon magasra tették a készítõk a mércét. Viszont nehezen tudom palástolni a csalódottságom, hogy a bevált szappanopera spirázások kedvéért feladtak egy mûködõ koncepciót, hogy eldobták a konzekvenséget és a koherens történetvezetést, ráhúzták a "cylon" fogalmat szinte mindenre (ahelyett hogy definiálták volna inkább sz*rrá misztifikálták és csináltak egy tucat különbözõ cylonfajtát), belekevertek néhány olcsó sci-fis klisét és átb*sztak sokmillió elkötelezett és lelkes rajongót.
Amit írtam is: a BSG még mindíg az egyik legnívósabb (scifi) sorozat, amit valaha láttunk, de már közel sem annyira fajsúlyos mint aminek indult.
Egy San Diego-ban élõ ismerõsöm volt kint egy con-on, amin kötetlen beszélgetést folytattak Ron Moore-ral, és õ finoman jelezte, hogy nem olyan egyszerû a dolog, mint gondolják a rajongók. Az hogy mi kerül a sorozat folytatásába, az nem csak tõle vagy az íróktól függ. Egyik legnagyonn korlát a büdzsé, nem tehetnek be mindent amit szeretnének, a csatorna b*sztatja õket a nézettség miatt (állandóan fokozni kell a hatást - akár a koncepció kasztrálása árán is), nem mindíg van idõ kidolgozni mindent, stb.
Én ezt õszintén sajnálom... Álmaimban egyszer készülhetne úgy is sorozat, hogy adnak egy valag pénzt és megfelelõ mennyiségû idõt a tehetséges embereknek, hogy csináljanak meg valamit A-tól Z-ig.
Persze ilyen sosem lesz...
:-)
http://battlestar.freeblog.hu/files/dirkbenedict.jpg
(régi BSG fénylények vagy mik)
És lehetõleg beszélj rejtelmes körmondatokban idegen kifejezésekkel tûzdelve hogy senki se jöjjön rá mit akarsz mondani... Amikor meg történik valami nagy esemény jelezd hogy "Te megmondtad." 😊
"a harmadik évadig az íróknak fogalmuk sem volt, hogyan magyarázzák meg, hogy csak hetet láthattunk a minisorozatban ígért tizenkét cylon modellbõl." - no comment...
"Eredeti ötletnek tûnik, hiszen a már meglévõ színészek felhasználásával megspórolták az új modellek kasztingját, " abszolúte FAIL nocomment.
A mindenhatósághoz elég ha ha magamra rántok egy csillogó hálóinget csuktyával, vagy kell hozzá más is ?
Mert egy kiló flittert simán megérne nekem a projekt.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
De meg lehet érteni az anyagi vonzata miatt. Pl a mostani részben is erõs megszorítások voltak, az eredeti forgatókönyv szerint.
Meg voltak azért romok is néhol Caprikán(persze nem olyanok amilyennek lenniük kellett volna).
Szegény ember nukeláris csapása. 😊
REAL MADRID
Azért fura...
A Kolónia bolygókat pl Caprica sz*rrá nukeolták. Gyakorlatilag minden városra dobtak egy Nuket. Mégis vígan elvolt ott mindenki...
Ehhez képest a földet is szétnukeozták bõ 2000 éve de ott még most is gáz lenne lakni.
A nagy kedvenceim James Callis (Gaius) és Callum Keith Rennie (Leoben), remélem fontos szerepet kapnak még a végjátékban.
Meglátjuk...
A vírus meg elég egyértelmûen meg volt magyarázva a sorozatban. A kolóniaiak x évvel ezelõtt meggyógyították már a betegséget ami a cylonok elõtt még ismeretlen volt. Ezért lehet h Tight, Chief meg a többiek (akik egész életüket az emberek között élték) szintén megkapták a védõoltást.
Valószínû a földi cylonok is kifejlesztettek egyfajta immunitást a szondában lévõ vírusra.
A betegség nem azért volt fertõzõ a cylonokra mert cylonok voltak, hanem mert számukra ismeretlen volt. Az indiánok is tömegével hullottak a különféle nátháktól amit a konkvisztádorok hurcoltak be. Ilyen egyszerû 😊
kiszáll 12 ember egy tartályból és az orvosok közlik velük hogy sikeres volt az ûrszimuláció annak vizsgálatára hogy tudnak emberek együtt bezárva élni nem emberekkel is))))
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Mindenesetre érdeklõdve figyelem ahogy itt megmagyaráztok mindent, lesz majd idõutazás elmélet, teofóbia, Isten, meg evolúció, Kara másmilyen, a final five másmilyen, 13. törzs másmilyen, a 13. törzs cylonjai másmilyenek, stb. :-)
Világos. Evolúció. Sixék túlfejlettek hogy védekezzenek a nátha ellen, csak a rákot ölik meg a sejtjeik.
Egy biztos: a 13. törzs cylonjai azért mások mert... (és ide jöhet majd a tudományos magyarázat tõletek, mert én már fáradt vagyok hozzá), nem pedig azért mert a negyedik évad ötödik részénél eszébe jutott David Eicknek egy füves buli után.
Ja, amúgy van aki még hisz abban is hogy a Lost-nak lesz épelméjû magyarázata :-)
LOL
Ha ez olyan mint a pókiszony akkor nem, de BladeW válaszolt helyettem is:
"Hát szerintem kizárt, hogy az legyen a slusszpoén a vegen h megjelenik a szakállas öreg es jol megmondja majd mindenkinek a frankot. Hatalmasat csalodnek a sorozatbna ha igy lenne."
Istenre való utalást el tudok képzelni, a látomásokat, próféciákat nem is lehet nagyon mással magyarázni, de ha mindennek természetfölötti "magyarázata" lenne a végén, az katasztrófa lenne.
A magyarázat meg azért idézõjeles, mert ezeket a vallásos magyarázatokat leginkább a "csak" szócskával lehet összefoglalni, pl.: hogyan keletkeztek az élõlények ?
Isten megteremtette õket. Fasza, akkor most már tudunk mindent.
Persze vallásos (off) flame-be egyáltalán nem akarok belemenni, de tény hogy én nem tudok elmenni amellett, hogy a világon minden egyes keresztbe tett szalmaszálhoz tartozik egy ember, istenek még soha az életben nem csináltak semmit, ilyesmikrõl csak több ezer éves ellenõrizhetetlen forrású legendákban lehet olvasni.
Emiatt nagyon furcsa lenne ha valami isten most hirtelen összerakna nekünk egy Viper-t (+ egy Kara-t), mivel a próféciáktól eltekintve a BSG-ben is elég racionálisan néznek mindent, fõleg Adama.
De tényleg nem akarom megsérteni a vallásos rajongókat, ez csak az én nézõpontom volt.
Jelen van a sorozatban az evolúció. Az ember is a majomból fejlõdött ki, a cylon meg a kenyérpiritóból. Ezek már nem programozott lények, hanem megjelenik a választás (ezáltal a gondolkodás), és innentõl kezdve fölösleges programokról, robotokról beszélni mert minden egyén maga döntheti el kinek az oldalára áll. (Pl. a renegát 8-as aki Cavil-lal szövetkezik).
Tehát az egész sorozat dilemmája, honnantól válik a teremtmény alárendelté, és mikortól válik egyenrangúvá. Nagyon nehéz ezt a vonalat megszabni, pl a sorozatban mikor az emberek szövetkeztek a cylonokkal gyakorlatilag egyenrangúnak ismerték el õket, nem alávetettet hanem partnert láttak bennük. Minden onnan ered h képesek voltak meghozni egy (programjukkal ellentétes) döntést, ezáltal a különbségek csupán genetikai eredetûvé váltak.
Nincs többé jó ember / rossz cylon, ugyanúgy ahogy az ember is képes borzalmas (pl.: Hitler, Gerebés Gyilkos, Lali) és csodálatos tettekre, a cylonoknak is megadatik ez a lehetõség.
Szerintem.
ugyan ez van itt is..ezekben az alternatív világokban ahhoz, h valami/valaki emberi legyen nem kell feltétlenül embernek lennie...és attól, h valami/ki emberi , emberszámba vehetjük e stb stb...Elvileg a hibrid Cylonok is program alapján futnak, de az AI elérte az emberi komplexitást...szal éreznek, élni akarnak, céljuk van, vitatkoznak, egyének.
\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"
Aztán jön az okosság: lehet, hogy az ember nem is érdemli meg a túlélést, mert bántotta a turmixgépét?
LoL
Vagy ennyire nem jön át amit mondok?
"Pont arról szól az egész sorozat mostanában, hogy a cylon és ember közötti határ kezd elmosódni"
Te össze tudnál mosni egy turmixgépet, egy raidert, egy félig kábel meg gerinc - félig nõi test fürdõkádhibridet és az embert?
Hogy lehet úgy moralizálni, hogy nincs is definiálva maga a cylon fogalom?
Ismét megkérdezem: ebben a felállásban mi az üzenet? Hogy szeressük a háziturmixunkat, mert az is csak ember? Mert sajnos most egy kalap alá van véve minden.
valamint az isten nevek is stimmelnének egybõl.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Megfejtés: (1.) Rambó felettese, parancsot ad (2.) Rambo-nak, aki egy (3.) Rambo késsel (ami ugyan fémbõl, van de azért Rambo), megöli a (4.) vietkongongot (aki elõzõ életében Rambo volt)
Ugyan látszik még egy amerikai katona is a filmben Rambo ruhában, aki félrebeszél és hülyeségeket mond egy vizesárokban, de az csak hibridnek minõsíthetõ, tehát aki arra tippelt az nem nyert semmit :-)
Értem amit mondasz, próbáld meg te is amit én mondok:
Ebben a sorozatban már szinte minden "rosszat" cylonnak hívnak. Mindegy hogy gép, biomasszaklónizé, cyborg, kádasborzadvány vagy a múltban élõ ember. A földön 6 milliárd model volt? Mitõl hasonlít egy ember egy anyacsavarra, vagy egy biopaprikára? Mert ha moralizálunk (márpedig itt le volt büdösgépszájlonozva Tigh, meg csak 30 nap fogda jár engedély nélküli fegyverhasználatért mikor úgynevezett cylon-t lõnek le) akkor kéne ismerni a különbséget.
Az idõvel való játék vagy örök körforgás csak körítés. Ez a film a flotta szenvedésérõl és az emberi interakciókról szól, amiben szerintem kiemelt helyet kapott a moralitás. Na de könyörgök, ebben a felállásban mi az üzenet? Hogy szeressük a háziturmixunkat, mert az is csak ember? Mert sajnos most egy kalap alá van véve minden.
Konkrétan az a bajom, hogy:
Egyet sajnálok. Hogy belementem az elején abba, hogy találgassam ki lehet a 12 cylon. Akiket az emberek teremtettek, akik fellázadtak, akikbõl sok van, és akiknek van egy tervük.
Ezt a kvízt legközelebb adják fel majd a 2000 éve élt 13. törzs tagjaiból újjászületett final five-nak.
Bár ha lett volna még 2 évad, akkor biztos lennének még náluk is kompetensebbek, hogy megválaszolják a kérdést...
REAL MADRID
Amit el tudok kepzelni az max egy idegen faj behozása, termeszetfeletti kepessegekkel. Az meg hiheto is , meg sci-fis is.
Bár alapvetõen nekem már az elejen sem tetszett a misztikus vonal behozása a sorozatba vhol a 2. szezon kornyeken.
nézd, én sem vasárnapi iskolában nézem a sorozatot, mégsem viszolygok attól a lehetõségtõl, hogy egy kitalált univerzumban esetleg létezik egy isten, és erõsen beleszól az emberiség sorsába. (csak nem teofóbiás vagy?)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
ilyesmit akartam megfogalmazni énis...sztem más filmben is elõhozták már ezt a csavart csak most nemjut eszembe egysem..
Ugye ez elvileg egy körforgás ami már a régi Földön megtörtént...aztán ugyanez a körforgás megtörtént Nyúkeprikán is, ugyanis elfelejtették(nemvilágos,hogy), h honnan jöttek, mi elõl menekültek stb...mert ugye a technologia az azonos...és eleve elrendeltetett (legalábbis nagy rá az esély, h az új bolygón is felfogja vki találni a Cylon variánst, hiszen amit a földön találtak az nem egyezett meg azzal amit õk irtak)
"Az elsõ cylont kb. 40-60 éve csinálták a sorozat elsõ fele szerint, most meg kiderül, hogy lóf*szt: a cylonok 2000 éve is voltak. Bullshit"
Cylon = AI, robot
Feltalálhatják akárhányszor. Azt mondták is hogy ismeretlen típusú "Centurio" (robot) volt, a final five is másmilyen mint a többi (újabb fejlesztésû cylon).
Egyébként tudjuk hogy Baltar detektora mindig mûködött, (azóta tökéletesíthette is akár), csak mindenki más tudja úgy hogy a detektor rossz, mert Baltar állandóan hazudott az eredményrõl.
Azt sosem mondtam, csak azt hogy én nem nem vagyok úgy kiakadva az írókra mint te.
Azt se értem miért baj hogy a final five-t nem a sorozat legelején találták ki. Senki sem mondta hogy le kell tenni a teljes sztorit az asztalra a 0. napon.
Ez nem lenne reális elvárás, azt se tudták az elején hogy hány szezont fog megélni.
Nem derült ki abban az értelemben hogy nem kaptunk részletes mûszaki leírást, kapcsolási rajzokat, DNS kódot - vagy nem tudom mit szeretnél 😊
Viszont kiderült hogy
A final five nem a 12 kolónia fejlesztése, nem abból fejlõdtek, hanem még a 13., teljesen cylon kolóniáról származik, ezért mások, sõt még a dalt is megmagyarázták.
Hogy hogy kerültek a flottához és miért hiszik hogy emberek nem tudjuk, de mivel pont ezeket konkrétan megkérdezte S. Anders a filmben, komoly remény van rá hogy késõbb ezt megválaszolják.
Azt sem tudjuk hogyan születtek újá, de az kiderült hogy Helen-nek köze van hozzá, mert tudott róla.
És még csak az elsõ részt láttuk.
Szerintem a sztori a következõ:
Baltar a 13. Baltar Kobol egyik ura. Valószínûleg a háború is ezért tört ki a Kobolon: "Baltar"/Isten miatt. Õt számûzték a többiek. Miután elmenekült, megpróbált a magáéival egy ugyanolyan kolóniát létrehozni, de az õ törzse (népe) kihalt.
...Az emberiség kiirtása nem a gépek bosszúja, hanem a megmaradt Koboli úr bosszúja.
Azt nem tudom mi történt vele, hogy most nem emlékszik arra, hogy õ Kobol Ura. De a Deus Ex Machina tökéletesen passzol a képbe. Õ idézi elõ, õ viszi az eseményeket.
A 13. törzs a cylonok urának népe.
-------------------------------------------
Nos így utólag, több mint 2 év után, az, amit írtam már teljesen nem jöhet be (bekavartak ezzel a teljes 13. törzs cylon hülyeséggel - hisz az elsõ cylont kb. 40-60 éve csinálták a sorozat elsõ fele szerint, most meg kiderül, hogy lóf*szt: a cylonok 2000 éve is voltak. Bullshit)