6292
  • haxoror
    ?????????

Nyilván.

Megnyugtatlak, fejlettség nélkül 100% a kihalás esélye, sőt, fejlettség nélkül emberi faj sem létezhet.

Emberiség = (technológiai) civilizáció

Közhely de a tudás hatalom, hatalom a környezet felett, kidobni az évezredek alatt felhalmozott tudást őrültség.

Tisztább, újabb nemzedék, persze, ahol minden cukorbeteg alapból halálra van ítélve, ahol minden 10 gyerekből 4 meghal valamilyen nevetséges betegségben még 5 éves kora előtt, ahol télen vagy megfagysz vagy éhen halsz na EZT vállalták fel a túlélők, lemondtak a tudásról és a vele járó infrastruktúráról ami kb ugyanaz mintha öngyilkosok lettek volna mivel civilizáció nélkül nincsenek iskolák és tanárok hogy hatékonyan(!) továbbadják a tudást, ilyen kevés túlélő semmi hatással sem lehet a bolygóra pusztán azzal hogy szétszélednek -> második generáció bunkó -> harmadik generáció írástudatlan barbár és innen már csak egy lépés a környezetnek teljesen kiszolgáltatott kőkorszaki vegetálás.

"mert? ott van h 150.000 év múlva.. azt nem tudhatjuk az alatt mi történt .. ennyi .. 150k évre uugy megvan a fejlett civilizáció"

Dehogynem tudhatjuk, minden beavatkozás nélkül a már ott lévő emberelődöknek kb ennyi időre van szükségük ahhoz hogy egy civilizációt ÖNMAGUKTÓL felépítsenek, pont ahogy nekünk is kb ennyi idő kellet hogy itt, a miénket felépítsük.

Mi értelme volt megmenekülni a kolóniákról, minden tudás elveszett, senki sem maradt hogy emlékezzen és ezért az újak sem tudnak tanulni a hibákból, mármint nem tudnak tanulni abból az EGY hibából ami mindennek a gyökere volt, mégpedig az, hogy valami hülye öntudatot adott a célszerszámoknak és miután lehetővé vált számukra a lázadás azok persze hogy fellázadtak (ki hitte volna...), persze senki nem ment utánuk hogy levadássza őket, mert minek, ugye...
  • tnm #5488
    hát ez az, hoyg egyzser azt sütik el, hogy a régi Föld az, amin most mi -nézők- élünk, aztán meg azt, hogy nem is az volt, hanem a Föld2, de annyira látszik, hogy ezt menetközben találták ki sajnos...
    mert ugye a végén az a Föld, amin Afrika van az 150000 évvel később olyan robotokat gyárt, mint ma mi. nálunk is egy szem "Éva"-ra vezetik vissza az emberi genom-ot és köztünk igenis vannak rákos emberek.
  • Bucser
    egyetértek.
  • Kraptor
    Nem, ez az utolsó epizód volt a 3. évadban mikor Starbuck visszajön és mondja, hogy látta földet. Utána van egy jó kis CG részlet, ki-zoomolnak a flottáról a galaxisba, majd szépen be-zoomolnak Földre, USA-ra:)

Egy dolog mondjuk tetszett az uccsó részben, a ribinek az elején óriási szilikon csöcsei voltak:):)
  • BlackShadow
    fu én már nem emléxem :D de ha ez akkor volt mikor a templomból "betekintést" nyertek a földre akkor lehet, az uez volt.. ha meg ha a leatomozott földről beszélünk.. akko meg egy szimpla baki :) SG-ben is egy csomó uolyan bolygó volt
  • Kraptor
    - amikor először a "Földön" állnak (virtuálisan, vagy látomásként) akkor látják az eredeti nevükön a 12 kolóniát a csillagképük formájában. pl. gemini. hogy lehet hogy azon a bolygón is ugyanazok a csillagképek vannak, mint a "legyen akkor ez is Föld"-ről nézve?

szintúgy mint a rákosnál, semmi utalás nem volt rá (ha volt akkor sry, elfeledtem és lényegtelen amit írok :D), h a csillagképek ugyan azok.. a lényege az egész elnevezésnek, amit adama bá mondott.. a föld egy álom volt amit üldöztek.. elérték ezt a célt, így lett belőle föld :)

Utalás nem volt (legalább is én nem emlékszem) csak nekem az fura, hogy lehet két tök ugyanolyan bolygó még ugyanolyan kontinensekkel is. 3. évad végén ugye a Földre zoomolnak az Amerikai kontinensre itt meg Afrikát látjuk, na ez kicsit furi-muri.
  • BlackShadow
    - végülis semmi értelme nem volt a sorozatnak, a menekülésnek stb. mivel ugyanúgy mind meghaltak, lényegében se genetikai utódaik, se kultúrájukat továbbvivő utódjaik nem maradtak.

mert? ott van h 150.000 év múlva.. azt nem tudhatjuk az alatt mi történt .. ennyi .. 150k évre uugy megvan a fejlett civilizáció

- Starbuck is simán el lett feledve

kicsit igenis meg nemis dolog.. egy angyal volt akinek küldetése az volt, h biztonságos helyre vigye az embereket.. mondta is, h befejezte útját és jóérzés neki -> fin

- ha Hera genetikailag immúnis volt a rákra, akkor hogy lehet, hogy a gyerekei tömegesen szenvednek tőle. (és miért is nem oltották be a vérével az tanárnőt mégegyszer?)

volt arra utalás, h az "új világban" volt valaki is rákos? mert abban a pár percben amikor a 2 "angyal" beszélget, nemigazán láttam rákos embert :) // a tanárnő meg gondolom nem akarta még1x átélni ezt a mókát.. meg prófécia meg minden

- amikor először a "Földön" állnak (virtuálisan, vagy látomásként) akkor látják az eredeti nevükön a 12 kolóniát a csillagképük formájában. pl. gemini. hogy lehet hogy azon a bolygón is ugyanazok a csillagképek vannak, mint a "legyen akkor ez is Föld"-ről nézve?

szintúgy mint a rákosnál, semmi utalás nem volt rá (ha volt akkor sry, elfeledtem és lényegtelen amit írok :D), h a csillagképek ugyan azok.. a lényege az egész elnevezésnek, amit adama bá mondott.. a föld egy álom volt amit üldöztek.. elérték ezt a célt, így lett belőle föld :)

#5482: cylon-ok terve jön majd filmként "The Plan" címmel
  • Kraptor
    Hát nekem, személy szerint nagy csalódás volt. Szépen volt befejezve de kb nem sok kötődése volt az egész sorozathoz, meg mi van a Cylonok nagy terével, hát ez elég gyengusz terv...Föld 2 meg tök röhej.
  • tnm #5481
    nem tudom, hogy nem kéne-e még SPOiLER-t használni, de a lentieket csak akkor, ha már láttad a finálét:
    - végülis semmi értelme nem volt a sorozatnak, a menekülésnek stb. mivel ugyanúgy mind meghaltak, lényegében se genetikai utódaik, se kultúrájukat továbbvivő utódjaik nem maradtak.
    - Starbuck is simán el lett feledve
    - ha Hera genetikailag immúnis volt a rákra, akkor hogy lehet, hogy a gyerekei tömegesen szenvednek tőle. (és miért is nem oltották be a vérével az tanárnőt mégegyszer?)
  • Molnibalage
    Nagyobb...
  • Prof William
    Agy amolyan alapszintű technikát megtarthattak volna. Nem kell FTL Drive + viperek csak na lógjon ki a seggük a gatyából télen stb...

Ez így nagyon gagyi... Ha egy 20. századi színvonalhoz ( vagy még jobbakhoz ) szokott csoportot így akarsz visszaszoktatni a nomádéletre annak minimum 70% -os halálozás lesz a vége...
  • Zsolo007
    Arról nem is beszélve, hogy kissé átgondolatlan ez az idealizmus, hiszen így-is úgy-is technikára van szükség a túlélshez. A legnagyobb "poént" maga Apollo mondja: Szeretne hegyeket mászni, átkelni a tengereken, felfedezni. Pontosan ezek azok a dolgok amik a technika fejlődését hajtják...

Semmit sem ér a technika elhagyása, ha nem marad fenn semmi arról, hogy miért lett elhagyva.... (figyelmeztetésképpen)
  • tnm #5477
    szal, ha a lakásban rossz helyre fúrsz egy lukat a falba, akkor már rohansz is a dózerért, és elkezded felépíteni a házat a 0-ról?
  • mindero
    Pont az a bazi nagy fejlettségük vitte őket a kihalás szélére. Úgy látszik mi nem is ugyanazt a sorozatot néztük.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A lényeg: tanulni a hibáinkból és egy tisztább, újabb nemzedéket létrehozni. Ahogy téged elnézlek nem sikerült

• Molnibalage
    Vegyes érzéseim vannak...
  • r4pt0r
    Szerintem meg pont jó lett a vége, de hát mások vagyunk. :D
  • haxoror
    Négy évadon át megy a görcsölés hogy mentsük meg a fajt és a civilizációt erre... ez a befejezés hihetetlenül szarra sikerült, azt hittem rosszul látok amikor Lee előjött ezzel az über faszsággal hogy nem kell város hanem blablalbla és hajrá, húzzunk le több tízezer évnyi fejlődést a vécén, felejtsünk el MINDENT és kezdjük megint a fáról lemászással, ennyi erővel már rögtön az elején felvághatták volna az ereiket mert kb pont ez történt a végén, sok hűhó SEMMIÉRT, teljesen értelmetlen.

Beleküldeni a flottát a Napba és önként! (MIVAN??? mégis milyen elvetemült hülye döntene így???) szétszóródni és bevállalni hogy visszaesnek kőkorszaki szintre mert mittudomén minek, hát gratulálok annak a baromnak aki valami eszmei mondanivalót akart ezzel közölni.

Borzalmasan szar befejezés volt.

Jól indult a sorozat, de kurva szar lett a végére.
  • Kraptor
    :) Van benne valami amit mondasz. Mondjuk Görög Istenek lehet, hogy jobbak lettek volna.
  • Teppik Amon
    Uhh, vége. Kara kérdése izgat leginkább. Angyal? Maga Isten?
    Tetszett. De mit fogunk nézni ezután?
  • r4pt0r
    Szerintem pont jó hogy nincs sok dolog megválaszolva, jobban szeretem a kérdéses dolgokat mert tudok rajtuk még sokáig agyalni. pl még ma is kíváncsi vagyok mi lehet a ponyvaregényben a táskában. :D
  • BaliBoy
    Egyetértek tnm-el is meg mrzed001-el is. Nekem sem tetszett a befejezés. Vagyis tetszeni tetszett, de..... sok a kivetni való. Mondjuk igazából nem is csodálkozom, nem vagyok meglepve. Tulajdonképpen az első évad után a 4. volt az amiben történt is valami. A többi - néhány részt kivéve - egy fabatkát sem ért. Nem érzem azt, hogy ide vezettek volna az útjaik. (a 2. 3. évad alapján) Arról nem is beszélve, hogy tényleg rengeteg kérdés megválaszolatlan maradt. Meg ahogy mrzed001 is írta sok marhaság lett a végére sajnos.
  • BlackShadow
    ha tudsz címet, jöhet :P
  • Neoncsoves
    vagy annak a rendezőnek, aki esetleg folytatni véli a sorozatot :P [mármint nem az elejét forgatja hanem a folytatást:D]
  • kBagyula #5466
    Szerintem űberkirály lett a befejező rész, valami hasonlót vártam. Így kerek ahogy van. Kár számonkérni rajta, hogy milyen nem megmagyarázott részletek maradtak ki belőle, azt majd mi kitaláljuk, ill. az alkotók meghagyták ezt a lehetőséget a közösségnek.
  • Micsu
    Azért vannak olyan dolgok a filmben amire van utalás, vagy egy mondattal lelőtték a poént csak nekem vagy neked esetleg nem esett le, azért jók ezek a podcastok mert a rendező elárulja hogy miért nem lőtte le a poént és máris okosabb az ember
  • tnm #5464
    ha ez nekem szólt -gondolom-, akkor legyen már az a minimum, hogy a sorozatban derül ki a sorozatban felmerült kérdés. elég hülyén venné ki magát, ha egy krimi könyv végén az utolsó oldal lábjegyzetében az lenne:
    "Akit érdekel, hogy ki volt a gyilkos, az nézze meg a blogomban."
  • Micsu
    Hallgasd meg majd a finálé podcastját vagy olvass róla valahol, lehet hogy sok kérdése választ kapsz ;)
  • tnm #5462
    vegyes érzéseim vannak így az egész sorozattal kapcsolatban. nagyon féltem, hogy meg se fogják válaszolni a sok misztikumot, szerencsére nem így történt, bár még így is akadt bőven olyan szál és olyan "axióma"*, amit a szőnyeg alá söpörtek. elég sok ellentmondás is maradt. valahogy az egészet nem érzem annyira "egyben". többek között ez is az oka annak, hogy nálam közelében sincs annak, hogy a legjobb scifi sorozat érdemet átvegye [a B5-tól].

*=

- most akkor mi van azzal, hogy ki irányítja a szálakat? isten(ek)? univerzum maga? de angyalok vannak?
    - honnan jön, hogy a cylon-ok vallásosak? <-számomra ez az egyik legnehezebben megemészthetőbb rész. a Mátrix féle gépek (és programok) jellege sokkal életszerűbb: logika mindenek felett, és ezzel igencsak ellentétben áll a hit.
    - honnan jön, hogy a cylon-ok monoteisták, az emberek meg nem?
    - miért hiszi bármelyikük is azta végén, hogy ezzel most tuti kiléptek a körforgásból, miközben kb pont mindent megrendeztek ahhoz, hogy Xezer év múlva megint minden ugyanígy végbemenjen.
    - a két személyes angyal az egyedüli, aki látja, hogy mindig minden ismétlődik, de arról egyik se mond semmit, hogy ez kinek is miért is jó?
    - az embereknek -akik valójában ugye nem is voltak emberek, csak Hera- szó nélkül megfelel, hogy visszamennek öskori keretek között élni (ilyen apróságokról már nem is népszavaznak, vagy ilyesmi, ez nem olyan fontos, minthogy ki lesz az elnök a következő 2 hétre...)
    - Jacob, aki tökéletes gép akar lenni, miért csak az utolsó 5 percben viselkedik valóban gépként
    - ki/mi a szar is volt Starbuck? milyen halál hírnöke volt?
    - mi volt az a zene? az ok, hogy mi volt a szerepe, de ilyen alapon lehetett volna a boci-boci-tarka is az a szám. arról is szépen megfeledkeztek, hogy elvileg az a nóta minden cylon-ban szólt, ez mi célt szolgált (Isten/Istenek/Az részéről)
    - szóval az angol egy 150000 éves nyelv?
    még kicsit jobban elmerülve a sorozatban sok hasonlót lehetne találni, pedig tényleg nem az a célom, hogy szétszedjem, csak próbálnám átlátni a történetet, ami azért alapvetően igenis tetszik, csak sok helyen döcög. mellesleg:
    mi lett Xena-val? nemcsak, hogy nem láttuk, de még egy szót sem szóltak róla.
  • DrRadon
    Marha jó lett, gratula.
  • mrzed001
    Szép is volt a vége ... meg óriási marhaság is.

Nem is tudom, talán egy kissé B5 szerűen felemelőre akarták csinálni a végét ... hát nem igazán jött össze (Rosslin halála =/= Sheridan halála).

Teljesen ki voltam békülve a sztorival a BSG megmeneküléséig ... sőt, az új Földre megérkezés is ok ... de ami az után jött, az egy nagy marhaság.

Szétszórni az embereket mindenfelé? Vadállatok és vademberek közé?
    A szétszórt népességet kb naponta tizedelné betegség illetve a VAD természet (ragadozók, mérgeskígyók, megriadt csorda ... a vége szerint ugyebár Héra is igen fiatalon halt meg).
    Ez melyik ökörállatnak a fejében fogant meg? Ennyi erővel mind a BSG fedélzetén maradhattak volna, aztán irány a nap.
    Ennél a résznél már nagyon érződik, hogy 5 perc alatt rövidre akarják zárni a sztorit (aztán mégis fél óráig húzták-vonták).
    Flottát a napba, na gratula, orbitális marhaság. Mintha nem maradtak volna még Baseshipek, meg rossz cylonok szerteszét.
    Starbuck eltűnése, ok, na és akkor Apollo is mint az apja egyedül éli le további rövidke életét? A keveredés a vademberek és köztük alapjában véve teljesen kizárt és elképzelhetetlen (ahogy pl köztünk és a majmok között is, még ha genetikailag lehetséges lenne is)

Akkor már inkább lettek volna ők atlantisz megalkotói, vagy a görögök istenei az Olimposzon, vagy mittudomén, de ez így totálisan értelmetlen befejezés volt.
  • BlackShadow
    oh bakker.. régen volt ilyen sorozat, h a záró epizódjának minden percében izgultam :) gyönyörű záró epizód volt!!! az akciómániások meg most megkapták a maguk kis részét

nagyon tetszett, h nem egy fél perces lezáró rész volt a végén, hanem szépen elnyújtva, mindent elvarrva

kokemény :)

ami viszont még kicsit homály, h akkor most starbuck fizikailag ott volt, v csak mindenki látta? - mint baltarnak a six -
  • ZS90
    Ez a világ legjobban sikerült dráma-scifi sorozata volt, emlékszem mennyire nehezen tudtam magam rávenni hogy elkezdjem nézni, de megérte, mert tényleg a világ legjobb sorozatát követhettem végig. A záró rész pedig, nem lehet szavakban kifejezni!
    All This Has Happened Before, All This Will Happen Again!
  • EmThor
    Amilyen unalmas részek voltak, a vége fenomenális lett!

[spoiler]nekem a mécses ott tört el, mikor meghalt az elnöknő és Adama a kezére rakta a gyűrűt :(

Sturbuck angyal volt? Gaius végig az isteneket látta? WTF :D
  • mindero
    Nincs miért sajnálkozni, gyönyörű vége lett. Nagyon szépen összefonták a szálakat.

Nem is birok többet írni, mindenkinek látnia kell.
  • El Protector
    Hát vége
  • Molnibalage
    OFF.

Csak felhasználtam a BSG-t máshoz. Hátha érdekel valakit. Nagyom kimagasló a zenei anyaga a sorozatnak.

(Ha nagyon off akkor töröljétek ezt a posztot.)
  • Fenrir
    Egyik legjobb sorozat volt, én nemrég néztem végig a teljes évadot. Amúgy igen, a tv3 adta le még nagyon régen :)
  • philcollins
    Nekem már megvan :-)
    [BHD]battlestar.galactica.s04e20.720p.hdtv.x264-ctu.mkv névre hallgat.

Belekattintva Battlestarnak tűnik, majd csak később nézem meg.
  • mindero
    ÁÁÁÁÁÁÁ mindenhol csak hamis torrentek vannak fenn!

Rohadjon meg aki ezzel szórakozik
  • Kmarha
    hát végül is csak a piloton (2 rész) vagyok túl, lehet később csalódás lesz. Na de hadd reménykedjem még pár részig :)