Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arnold Layne
Miért ír baromságokat? Csak máshogy látja a sorozatot, mint te?? Szerinte "a készítõk sem nagyon tudják kinek találták ezt ki". Van benne igazság. Egyik rész tiszta sci-fi, másik rész már csak dráma.
Ennyi erõvel vehetnétnénk egy Petõfi verset és beszélhetnénk róla, ott is teljesen más nézetek lennének. De így van ez az összes filmel, versel, szoborral vagy akármivel. lényegtelen, hogy az egy bsg rész egy Petõfi vers, vagy egy sg Atlantis rész. Ha ezt nem tudod belátni, ugyanúgy nyafogni fogsz, mint egy kislány.

---Battlestar Galactica---

ProGabe
"mert olyan lesz kb mint a gattaca"

vagyis olyan, mint az egyik legfaszányosabb film a világon? <#smile> várom szeretettel

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

lol

personal vendetta? páran próbálták neked elmagyarázni a dolgokat de te azóta is itt nyafogsz mint egy kislány...
ne haragudj de te ne nézz hülyének úgy senkit hogy az állítólagos kedvenc sorozatodról olyan baromságokat írsz mind ha eddig az sg atlantist nézted volna

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Gnome
max téged nézlek hülyének jogosan😊....egyik kedvenc sorozatom a bsg és egy szóval sem mondtam,h nem esik le h mi történik😊...nemértem minek kell personal vendettanak felfogni olyan dolgokat amihez közöd sincs...Máskor abba fogsz belekötni, h ha a kedvenc színedrõl azt állítom, h egy bizonyos árnyalata jobban tetszik mint a másik?

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Arnold Layne
a legelején biztosan sci-finek szánták egy kis drámával vegyítve, de etttõl még ugyanúgy sci-fi maradt. a haramadik évadtól kezdett dráma lenni egy kis sci-fi vel, amikor képbejött a misztikus "utolsó öt cylon".

ennyit arról hogy a készítõk tudják e mit csinálnak, attól még hogy neked nem esik le mirõl van szó ne nézd hülyének a készítõket

"Ron Moore az elejétõl kezdve hangsúlyozta, hogy ez a sorozat a karakterekrõl szól. Elsõsorban dráma, és másodsorban science-fiction. Büszke arra, hogy ezt így tudták végigcsinálni. A sorozat nem a csatákról szól, nem a felrobbanó dolgokról, hanem ezekrõl az emberekrõl. Már a minisorozatnál problémázott a stúdió, hogy miért kell ennyit foglalkozni a karakterek felépítésével, miért nem vágunk egybõl az akcióra, de Moore már akkor ellenállt. Õ a karaktermomentumok miatt, az életük miatt szereti ezt a sorozatot. Számára õk személyek, akiket jól ismer és szeret, és sokat jelentenek neki. "

Ok stornó, ez semmi különös csak ilyen bla-bla mikor a színészek beszélgetnek milyen frankó, stb a sorozat.
attól élhetsz is mert olyan lesz kb mint a gattaca

Van kinn egy új rész BSG Frekkin Special, valaki letöltötte már?
[NST]Cifu
Ez az, amiért elõre félek a Caprica-tól...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sry nem kozvetlenul hozzad cimezve
Az elso szezonban is megvolt a drama (emberiseg pusztulasa, Boomer radobbenese), moralizalas (Gaius es Six), megis sikerult egeszseges egyveleget alkotni. A 3. szezontol mar nem egyvelegnek inkabb katyvasznak hivnám. A sorozat ettol fuggetlenul tenyleg jo lett, de... Es ott van az a de.
Gnome
sztem a készítõk sem nagyon tudják kinek találták ezt ki....eleinte akció sci-fi volt teli erotikus töltettel (ugye Baltar vagy Starbuck kb minden részben összehozott egy menetet) most meg no akcio full filozofálós döntéseken alapulo cuccos...és azért nemondjátok, h nemvoltak jok az ûrcsaták😊...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Arnold Layne
az elsõ két évadról ez azért nem igazán mondható el, a sci-fi rész ott eléggé domináns.

Sir Quno Jedi
Mert ebben a dráma, a misztikum, az erkölcsi és morális döntések dominálnak és alig a peremen észlelhetõ némi technoscifi.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Arnold Layne
miért is?

akkor nem neked találták ki ezt a sorozatot

Arnold Layne
miért? Nem azt mondtam, hogy szar a sorozat, csak a csaták a jók, de szerintem azok a legizgalmasabbak pl. mikor New Capricáról menekültek el, az egy nagyon izgalmas rész volt.

Hu ezert kapni fogsz a "vájtfülûektõl"! <#ravasz1>
Arnold Layne
a sztori az ugyanolyan jó, mint a sorozat legeljén, igaz, kicsit átment misztikus sorozattá sci-fibõl. A legfõbb baj az, hogy egyre ritkábban vannak harcok, pedig azok a legizgalmasabbak.

Nekem tetszik akkor is ha mindenki más csak fikáz <#mf1>

tnm
más szemében meg a szálkát is. wtf d|°_°|b

Molnibalage
Egyik ilyen betett szál sem vezetett sehova. Nagyon elvesztették a fonalat az én szememben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ProGabe
én most fejeztem be a 3-ik évadot. érezhetõ, hogy az adó megmondta, hogy 20 rész lesz, miközben a készítõk kiegyeztek volna mondjuk 15-ben

szóval a lényeg, hogy számomra egyértelmû: az elejétõl fogva tudják mit akarnak, csak sajnos a miérteket nem sikerült rendesen elmondaniuk, nem is beszélve a hogyanokról. mármint nem az érdekel, hogy hogyan lehetséges Starbuck kiruccanása a Földre és vissza (omfg), vagy a közös álmok, hanem a mélyebb mondanivalót nem sikerül átadni, legalábbis eddig. érezni, hogy ott van valahol, csak a filler epizódokat inkább ezekre kellett volna kihegyezniük. aztán lehet rosszul gondolom és/vagy én nem érzem át a dolgokat...az is lehet, hogy nem is tehetem, na de mindjárt kezdem a 4-ik évadot

nem mellesleg brutális dolgokat láthattam eddig 😊 vizuálisan az Adama-manõver egyértelmûen a csúcs, de abban is ott van egy rakat dráma. mint mindenhol, emiatt is nézem a sorozatot. nagyon jó hangulata van, amit csak ilyen jó karakterekkel és színészekkel lehetett összehozni egy ennyire hullámzó történet mellé

mondanom sem kell, hogy a karakterfejlõdés a lényeg: mintha belevernénk egy szöget a falba (ez a karakter alapja, megváltoztathatatlan), a szögre mehet egy madzag (az életút). húzzuk a madzagot, rángatjuk, rácsavarjuk másik szögre, szögekre. szóval mindent tehetünk vele, de az alaphoz akkor is kötõdik

a zenérõl meg szintén oldalakat lehetne teleírni, nagyon jó

na sikerült tök érdektelen dolgokat leírnom, de egy ilyen befejezés után (nehogy már õk az 5-bõl négy, bázmeg) valamit, valahova kellett írni 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Nem emlekszem pontosan az elso evadban meg csak arrol volt szo, hogy a nejlonok Istenhivok (ami nekem meg tetszett is!)?

Vagy mar bejott ez a jeleket latunk, egyszerre almodunk, meg joslatokat tanulmanyozunk a Fold mibenfennforgasa vegett? Nekem egyebkent ez a misztikus katyvasz ronditott bele, hogy legjobb SF sorozattá avanzsáljon a szememben a BSG.
Molnibalage
Ez nekem szólt. Konkrétan annyi hányingerem volt az egésztõl, hogy a 3. éved végérõl 4. éved elejérõl szinte semmire nem emlékszem. A 3. sorozat 7-8. részéig viszont még mindig tiszta a dolog, mikor azokat láttam a legrégebben...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

pedig ha pár dolognak utána nézel pár kérdés kivételével sok mindenre választ kapsz

Molnibalage
Hát éppen ez az. A 3. éved elsõ pár része után csak lötyögnek összevissza.

[NST]Cifu
Szerintem a vallási szállal semmi baj nem lett volna, ha kicsivel következetesebben kezelik. De sajnos nem így történt. :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Hát a vallásos vonulat nálam sokszor kicsapta a biztosítékot. Nem azért mert vallás ellenese lennék, hanem azért mert nem ezt vártam a sorozattól.

tnm
már az elsõ évad végén sok volt a vallásból. akkor raktam el úgy, hogy talán majd egyszer darálom. aztán most, hogy mindjárt vége nekiálltam darálni, de egy kicsit hamar végeztem vele x)

Molnibalage
Nem kicsit.

A fonalat sztem nem a vegere vesztettek el, hanem mar a 2. evad kozben amikor bejott a vallasi-misztikus szál.
Mondjuk remélem, hogy visszatérnek a "nagy tervhez" amit 2 évadon keresztül nyomattak, hogy van egy tervük. Nekem úgy tûnik, hogy elvesztették a fonalat a végére.
Molnibalage
Valahogy nekem sem az igazi. Valahogy nem is túl drámai nekem.

Nem azért mondtuk h ne nézzék meg a cliffhanger miatt, hanem mert sokan nyavajognak az akció miatt. És ebbe a részbe se sok volt.

Nekem mindenesetre tetszett, fölvezette ki honnan indult és hova érkezett, milyen utat jártak be a 4 év alatt.

A sci-fi miatt kezdtem nézni az egészet, de most már a dráma sokkal jobban érdekel<#vigyor2>

Hát amennyire jól indult az egész sorozat és milyen izgalmas volt az 1-2 évad, ez a 4.5 az ellenkezõje.
tnm
sztem, aki nagy WTF-ra számít és azért nem akarja megnézni, hogy ne kelljen egy hetet várnia remegõ térdekkel, az nyugodtan megnézheti ezt a részt. utolsó egy-két percet leszámítva, kb bármkor lemehetett volna ez a rész, inkább ilyen visszatekintõ meg kontraszt érzékeltetõ jellege volt, minthogy a finálét kezdte volna el, vagy vezette volna fel. Utolsó pár percben kb annyi történt, hoyg eldöntötték, hogy belemennek egy olyan helyzetbe, amirõl mi nézõk tudjuk, hogy a finálé lesz. De csak a TV újság alapján. Szal sztem nézze meg mindenki aki akarja, mert jövõhéten tuti többet tekernék bele ebbe a részbe, várva, hogy végre megkapjam a nagy kérdésekre a választ, meg hogy jöjjön az akció.

skyli991
Nemrég kezdtem el nézni a sorozatot. Már láttam a pilotot és az elsõ 8 részt és nagyon tetszik 😊 Az elsõ évadhoz nincs normális angol felirat? Angolban csak olyat találtam amiben olyanok is voltak hogy: zene kezdõdik, pittyegés, zene folytatódik, stb.. Szóval nem csak a beszéd volt feliratozva. A magyar felirat amúgy jó, de mégis jobb lenne angol.

Victor1103
Én is úgy tervezem hogy egybe nézem meg.Üssön minél nagyobbat.Addig ezalatt az egy hét alatt meg megnézem a 2-3 és 4. évad törölt jeleneteit amik egyébként néhány kérdést meg is válaszolnak és pluszt adnak a szotihoz(pl Tigh és Adama hogy ismerkedtek meg stb.)

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Bucser
Szerintem is.

bár én a sorozatot nem csak a harcok és a sci-fi techblabla miatt nézem, hanem a politikai és személyiségváltozások miatt. A dráma az ami megfogott a sorozatban és nem pedig a valósághûség. Az egyetlen valósághû dolog az egész sorozatban az emberek személyisége. és az tökéletesen jó úgy ahogy van. Akik drámát szeretik azoknak tetszeni fog. akik actionjunkiek azok nézzék meg majd egyben a 2 részt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És Gaius megint nem hazudtolta meg magát

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ajaj, milyen anyázás lesz itt ha megnézitek.

Inkább várjatok jövõ hétig.

Victor1103
XD

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Ez nem az Alien 8 hogy sötétben kell meglesni. 😄

Hölgyeim és uraim:
Az évadot/sorozatot záró epizód elsõ része megérkezett😞Battlestar.Galactica.S04E19.720p.HDTV.x264-CTU)

Még nem láttam, de ha olyan szintet tudnak hozni, mint a 3. évad zárása volt, baj nem lehet belõle. Én inkább abban reménykedek, ez még jobb lesz.

( De csak sötétedés után vagyok hajlandó megnézni, akkor van meg hozzá a megfelelõ hangulat.)
joebacsi
bannerba vele 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Így igaz! Cicmax fordításai jobbak mint az eredeti szinkron volt. Ha még valaki emlékszik rá... Hálás köszönet az áldozatos munkáért! <#worship><#worship><#worship>
tnm
"nagymacskát" a népnek!

kBagyula
Úgyisvan: Cicmax a felirat királynõ.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Fenrir
Amikor volt az az ominózus eset, hogy mermalior barátunk elkezdte a blogján Cicmaxot kikezdeni és erre õ (jogosan) nem csinált a következõ részhez feliratot akkor bár készült egy valakitõl (utólag is köszönt érte), de minõsége közelébe sem ért kedvenc macskánkénak.

A halál csupán a kezdet...