6292
-
#5609 ha elolvassátok a rendező interjúját igazából az egész sorozatban a karakterek története, fejlődése volt a lényeg.. sokszor írta/mondta, h a karakterekre kell koncentrálni, a történet meg hozzájuk fonódik.. szal ebből a szempontból nézve le van zárva a sorozat, hisz minden szereplő utazása véget ért -
Seten #5608
A "All Along The Watchtower" Bob Dylan szám.
Hendrix csak feldolgozta.
-
#5607 jah és persze ugyanerre a számra ér véget a sorozat (J.H. előadásában) -
#5606 Minden rész úgy kezdődött, hogy "they have a plan...". Aztán egyszercsak már a promóból is eltűnt, ahogy a forgatókönyvből is meg a cselekményszálból is. :) -
#5605 Szvsz itt is a forgatókönyv / sorozat gyengeségeiről van szó. Egy csomó kérdés maradt megválaszolatlanul, és még több kérdés van, amire nincs igazi, kézzel fogható válasz, hanem csak utalás. Ebből következik, hogy a rajongók most aztán olyan tekervényes magyarázatokat ütköztetnek minden felé, hogy az ember szeme hét felé áll tőle.
Elhiszem, hogy egyeseknek ez bejön, mert hogy így az igazán hangulatos (szerintük), de engem zavar a sok megválaszolatlan kérdés és bizonytalanság. Azt szeretem, ha a sorozat végére átlátható a történet, tudom ki miért csinálta azt, amit. Érdekelne, hogy az első évados Baltar-féle "Cylon Teszt" most akkor mi is volt? Hogy akkor egész pontosan mi is volt az 'Ötök' Capricára való kerülésének története? Ugyanis mind az öt Capricára került, ha jól rémlik, ami legalábbis érdekes (miért nem egy másik kolóniára?). Mi lett a többi kolóniával? Mi lett Capricával (ugyebár maradtak ott emberek/Cylonok, és feltehetően a többi kolónián is). Pontosan hogy áll össze a Cylon - Centurion - Skinjob (Hybrid) történet?
Az egész egy nagy kulimász... -
#5604 az csak fanmade, ezt nem elfelejteni
öregszenek, Adama mondta is neki, hogy még volt haja, amikor megismerte :) meg ezt ugyebár láthattuk is
valószínűleg egyből beállt Tigh a hadseregbe, amint megérkeztek. csak annyit mondtak, hogy elkéstek és már nem tudták figyelmeztetni a kolonistákat (hm, van ilyen szó? :), mert látták hol tart a fejlődés. legalábbis én nem emlékszem, hogy azt mondták volna, hogy már háborúban álltak. aztán lehet ez egy rohadt nagy plot-hole :| -
#5603 Szerintem öregednek- Az hogy milyen testben támadnak fel az szerintem csak attól függ milyet gyártanak nekik. -
#5602 Öregszenek, hiszen az első hibrid is öregedett ugye? Mondjuk az össze Cavil egyforma idős volt és a többi Cyclon is. A költségvetés viszont korlátos ábrázolni az öregedést... -
mindero #5601 Igen, ezen én is gondolkodtam:
1. a cylonok öregszenek (létezett gyerek tight is), de akkor Elen miért az akkori testében támad föl és mért nem gyerekként?
2. nem öregszenek és senki se vette észre 40 év alatt LOL -
#5600 A Vicc az, hogy tudtommal Tigh és Adama együtt harcolta végig a Cylon háborút...
Akkor most hogyis? -
#5599 De az emberek elfelejtették valahogy, hogy a 13. törzs cylon volt. Ezért lepődik meg.
Az általuk újra feltalált cylonok nem tudtak skinjobot készíteni csak miután találkoztak az ötökkel, akik rávették őket a békére, de egyeske fellázadt, őket Caprikára kűldte és el is kezdte a támadás előkészületeit a beépüléssel együtt. -
BladeW #5598 Egyebkent itt a skinjobok korul van sztem egy kis koncepcionalis baki, a pilotban nagyon meglepodik az urge amikor meglatja Sixet, pedig elvileg skinjobok mar nagyon regota leteznek. Fura h csak 2000(?) évvel a megalkotasuk utan talaljak ki, hogy akkor be is lehetne epulni a flottába. -
#5597 amúgy nekem ez most esett le, kis inside joke:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Starbuck: "There must be some kind of way out of here." mondja és beüti a koordinátákat amit a zenéből talált ki, és Föld#2-höz ugrunk.
All along the Watchtower szám meg így kezdődik:
'There must be some kind of way out of here' said the joker to the thief... (Jimi Hendrix féle változat szerint, az eredeti Bob Dylan és a 3. évad OST-n is rajta lévő Bear McCreary változatban nincs benne a 'kind of')
-
Lysandus #5596 Nagyon zavaros ez az egész. Eszerint állandóan a Centuriók lázadoznak, még a cylon Földet is ők pusztították el, meg a Kobolt is. -
#5595 -
#5594 kobol > Istenek, akik megteremtették az embereket (12 törzs) > az emberek megteremtik a Cylonokat > Cylonok kiűzetése (megtalálják a saját Földjüket) > Istenek haragja az emberek iránt > 12 kolónia megalakítása -
mindero #5593 Igen ez a pontos sorrend: Kobol >Algabolygó > Föld(cylon) V
> 12 kolónia >vándorlás > kobol > algabolygó > föld > vándorlás > föld 2
-
#5592 Én úgy emlékszem hogy a koboldról ment el mind a 13 törzs és az egyik törzs volt cylon, akik a földre mentek. Majd a föld elpusztult és az utolsó 5 modell elindult megkeresni a többit, akiket meg is talált az első cylon háború idején. -
nipponia #5591 Nem a kobol volt az alap bolygó. A föld volt a kiindulása az egésznek. Ezt mondták is a 4. évadban. A földről mentek kobolra és a maradék 12 kolóniára, miután a földet elpusztították. A jelek értelmezése szerintem lényegtelen, hiszen más jeleket fognak hagyni az "új" generáció. Valószínűleg nem fognak keresni egy bolygót aminek a napja felrobban, csak hogy hűek legyenek :). -
#5590 Nem. Az már egy másik templom volt a 3. sorozatban. Nálam ott kezdett kicsit elmodósni a soroztam. -
#5589 nem azt a bolygót pusztította el a szupernova? v már nagyon keverem? ^^ -
Kraptor #5588 Érdekes iromány:
BSG on Yahoo -
#5587 2. -
mindero #5586 Ott volt az a csillagtérkép. Még az első évadba. Szóval igen. -
#5585 Kobol az ahol megtalálták az "útjelzőt"? -
mindero #5584 Engem ez a körforgás is zavar kicsit. A sorozatban ezerszer elsütötték a legtriviálisabb helyeken is (pl.: kara anyjával) hogy "egyszer már mindez megtörtént és meg fog történni újra"
Az ember azt gondolná h több van ebbe mint az emberiség önpusztító hajlama. Valami időhurok, folyamatos ismétlődése UGYANANNAK a történetnek. Ez akkor ütött volna ha nem a Földön, hanem Kobolon telepednek le, és minden kezdődik elölről.
Mondjuk azt se értem mért nem Kobolon telepedtek le (persze tele van cylonnal, de ez a vége felé nem nagyon érdekelt már senkit) -
Micsu #5583 Egyébként megmondta a végén head six (azaz az 1ik angyal) hogy nem biztos hogy az emberek genetikailag fejlődtek annyit hogy nem irtják ki megint magukat, ez egy körforgás, nem értem ezen miért kell fennakadni, egyedül starbuck volt a wtf? ezt meg döntse el mindenki hogy ki vagy mi is volt ő -
Micsu #5582 hát mindig ezzel a b5 bejezéssel vagytok
itt is eljátszhatták volna hogy az operaházas flashback helyett azt látják hogy felrobban a galactica, és most tényleg felrobbant volna meg lennél elégedve?
sztem nem, nagyon jó a b5 de nem sok köze van a 2 sorozatnak egymáshoz -
nipponia #5581 Amúgy azok a cylonok akik elmentek, nem jönnek vissza többé. Pont az a lényege az egésznek, hogy az emberiség mindig maga építette meg a végzetét. Pont ezért mutatták a végén a robotokat, utalva hogy bármennyire is el akarta kerülni a körforgást, nem sikerült neki. Biztos van valahol az univerzumban egy cylon-nyugdíjas otthon :)
All Along The Watchtower From Crossroads Part_2.MP3 -
#5580 az eredeti Hendrixtől az All Along The Watchtower. ezt dolgozta fel a sorozat zeneszerzője, Bear McCreary és BT4 énekel alatta -
#5579 Ahhoz képest elég jól elvoltak ott. -
#5578 De. Pont volt erről szó abban a részben amikor a trutymón vitték át a flottát a kajához. -
#5577 Ez a körforgás elég Matrixosra sikerült, ahol gépek folyamatosan elpusztítják az emberiséget, de folyton újra is teremtik őket, hogy legyen kivel harcolni. Lehet itt is ez lesz, a cylon-ember háborút magasabb rendű gépek figyelik felülről.
A letelepedésről annyit, hogy szerintem hosszú távon képtelenek lettek volna egy Atlantisz szerű fejlett várost építeni a semmi közepén. Egy ekkora város ellátására nem lettek volna képesek,pl több ember dolgozott volna a mezőgazdaságban, mint régen és akkor jobb ha kisebb városokban vagy falvakban élnek az emberek.
Bár ez a világméretű szétszórás is túlzás, elég lett volna pl egy Görögország méretű terűleten elosztani őket, hogy a kereskedelem és kultúra azért fentmaradjon. -
#5576 tudja valaki a "szám címét és előadóját" amit Kara járszot a zongorán és szólt a "final five" fülébe ? -
mindero #5575 Engem amúgy leginkább Starbuck zavar. Meghal. Oké. Föltámad. Rendben. De hogy a rákba lehet 2 hullája? Fölrobbant a gépe a viharban, erre megtalálja a földön (ami nem is a föld) a búza közt a saját holttestét.
Közbe meg hisztizik h meghalt-e vagy se, pedig a Maelstormba saját magát ölte meg szándákosan.
Szóval nekem ez sántít leginkább. -
nipponia #5574 Reggel tudtam megnézni a zárórészt sajna. Szerintem látványos és jó rész volt csak sajna az uccsó:(. Viszont feltűnt nekem egy mondat, amit nem értettem. Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet valami, vagy olyan bibliai utalás amiről nem tudok. Mikor a végén Caprica meg Baltar beszélgettek, és Baltar azt mondta hogy isten, Caprica azonnal letorkolta, hogy nem szereti ha így hívják. Mivel nem tudom, mint mondtam, hogy számomra ismeretlen bibliai utalás lenne, nekem az jött le, hogy van egy személy aki mindezt irányította, de nem tartja magát istennek. Fizikai személyre gondoltam. -
#5573 Azért Capricat elég szépen újáépítették a cylonok, és a sugárzás se lehet olyan vészes, hisz az emberi cylonok is tökéletesen elvoltak rajta, ők meg nem tűnnek ellenállóbbnak az embereknél. -
-
Prof William #5571 Ja bedepiztek hogy nem lehetnek emberek és irány a nap. :)
El lettek szépen felejtve más szóval.
Miközben a Kolóniai túlélők a volt Kolóniai bolygókon Fallout 3 -at játszanak élőben. -
r4pt0r #5570 Stratégiailag nem szerencsés 1 helyen tartani mindent, ha fel sem tudnak támadni. :P