Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nyilván.
Megnyugtatlak, fejlettség nélkül 100% a kihalás esélye, sõt, fejlettség nélkül emberi faj sem létezhet.
Emberiség = (technológiai) civilizáció
Közhely de a tudás hatalom, hatalom a környezet felett, kidobni az évezredek alatt felhalmozott tudást õrültség.
Tisztább, újabb nemzedék, persze, ahol minden cukorbeteg alapból halálra van ítélve, ahol minden 10 gyerekbõl 4 meghal valamilyen nevetséges betegségben még 5 éves kora elõtt, ahol télen vagy megfagysz vagy éhen halsz na EZT vállalták fel a túlélõk, lemondtak a tudásról és a vele járó infrastruktúráról ami kb ugyanaz mintha öngyilkosok lettek volna mivel civilizáció nélkül nincsenek iskolák és tanárok hogy hatékonyan(!) továbbadják a tudást, ilyen kevés túlélõ semmi hatással sem lehet a bolygóra pusztán azzal hogy szétszélednek -> második generáció bunkó -> harmadik generáció írástudatlan barbár és innen már csak egy lépés a környezetnek teljesen kiszolgáltatott kõkorszaki vegetálás.
"mert? ott van h 150.000 év múlva.. azt nem tudhatjuk az alatt mi történt .. ennyi .. 150k évre uugy megvan a fejlett civilizáció"
Dehogynem tudhatjuk, minden beavatkozás nélkül a már ott lévõ emberelõdöknek kb ennyi idõre van szükségük ahhoz hogy egy civilizációt ÖNMAGUKTÓL felépítsenek, pont ahogy nekünk is kb ennyi idõ kellet hogy itt, a miénket felépítsük.
Mi értelme volt megmenekülni a kolóniákról, minden tudás elveszett, senki sem maradt hogy emlékezzen és ezért az újak sem tudnak tanulni a hibákból, mármint nem tudnak tanulni abból az EGY hibából ami mindennek a gyökere volt, mégpedig az, hogy valami hülye öntudatot adott a célszerszámoknak és miután lehetõvé vált számukra a lázadás azok persze hogy fellázadtak (ki hitte volna...), persze senki nem ment utánuk hogy levadássza õket, mert minek, ugye...
mert ugye a végén az a Föld, amin Afrika van az 150000 évvel késõbb olyan robotokat gyárt, mint ma mi. nálunk is egy szem "Éva"-ra vezetik vissza az emberi genom-ot és köztünk igenis vannak rákos emberek.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egy dolog mondjuk tetszett az uccsó részben, a ribinek az elején óriási szilikon csöcsei voltak😊😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
szintúgy mint a rákosnál, semmi utalás nem volt rá (ha volt akkor sry, elfeledtem és lényegtelen amit írok 😄), h a csillagképek ugyan azok.. a lényege az egész elnevezésnek, amit adama bá mondott.. a föld egy álom volt amit üldöztek.. elérték ezt a célt, így lett belõle föld 😊
Utalás nem volt (legalább is én nem emlékszem) csak nekem az fura, hogy lehet két tök ugyanolyan bolygó még ugyanolyan kontinensekkel is. 3. évad végén ugye a Földre zoomolnak az Amerikai kontinensre itt meg Afrikát látjuk, na ez kicsit furi-muri.
mert? ott van h 150.000 év múlva.. azt nem tudhatjuk az alatt mi történt .. ennyi .. 150k évre uugy megvan a fejlett civilizáció
- Starbuck is simán el lett feledve
kicsit igenis meg nemis dolog.. egy angyal volt akinek küldetése az volt, h biztonságos helyre vigye az embereket.. mondta is, h befejezte útját és jóérzés neki -> fin
- ha Hera genetikailag immúnis volt a rákra, akkor hogy lehet, hogy a gyerekei tömegesen szenvednek tõle. (és miért is nem oltották be a vérével az tanárnõt mégegyszer?)
volt arra utalás, h az "új világban" volt valaki is rákos? mert abban a pár percben amikor a 2 "angyal" beszélget, nemigazán láttam rákos embert 😊 // a tanárnõ meg gondolom nem akarta még1x átélni ezt a mókát.. meg prófécia meg minden
- amikor elõször a "Földön" állnak (virtuálisan, vagy látomásként) akkor látják az eredeti nevükön a 12 kolóniát a csillagképük formájában. pl. gemini. hogy lehet hogy azon a bolygón is ugyanazok a csillagképek vannak, mint a "legyen akkor ez is Föld"-rõl nézve?
szintúgy mint a rákosnál, semmi utalás nem volt rá (ha volt akkor sry, elfeledtem és lényegtelen amit írok 😄), h a csillagképek ugyan azok.. a lényege az egész elnevezésnek, amit adama bá mondott.. a föld egy álom volt amit üldöztek.. elérték ezt a célt, így lett belõle föld 😊
#5482: cylon-ok terve jön majd filmként "The Plan" címmel
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
- végülis semmi értelme nem volt a sorozatnak, a menekülésnek stb. mivel ugyanúgy mind meghaltak, lényegében se genetikai utódaik, se kultúrájukat továbbvivõ utódjaik nem maradtak.
- Starbuck is simán el lett feledve
- ha Hera genetikailag immúnis volt a rákra, akkor hogy lehet, hogy a gyerekei tömegesen szenvednek tõle. (és miért is nem oltották be a vérével az tanárnõt mégegyszer?)
- amikor elõször a "Földön" állnak (virtuálisan, vagy látomásként) akkor látják az eredeti nevükön a 12 kolóniát a csillagképük formájában. pl. gemini. hogy lehet hogy azon a bolygón is ugyanazok a csillagképek vannak, mint a "legyen akkor ez is Föld"-rõl nézve?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez így nagyon gagyi... Ha egy 20. századi színvonalhoz ( vagy még jobbakhoz ) szokott csoportot így akarsz visszaszoktatni a nomádéletre annak minimum 70% -os halálozás lesz a vége...
Semmit sem ér a technika elhagyása, ha nem marad fenn semmi arról, hogy miért lett elhagyva.... (figyelmeztetésképpen)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Beleküldeni a flottát a Napba és önként! (MIVAN??? mégis milyen elvetemült hülye döntene így???) szétszóródni és bevállalni hogy visszaesnek kõkorszaki szintre mert mittudomén minek, hát gratulálok annak a baromnak aki valami eszmei mondanivalót akart ezzel közölni.
Borzalmasan szar befejezés volt.
Jól indult a sorozat, de kurva szar lett a végére.
Tetszett. De mit fogunk nézni ezután?
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
"Akit érdekel, hogy ki volt a gyilkos, az nézze meg a blogomban."
*=
- most akkor mi van azzal, hogy ki irányítja a szálakat? isten(ek)? univerzum maga? de angyalok vannak?
- honnan jön, hogy a cylon-ok vallásosak? <-számomra ez az egyik legnehezebben megemészthetõbb rész. a Mátrix féle gépek (és programok) jellege sokkal életszerûbb: logika mindenek felett, és ezzel igencsak ellentétben áll a hit.
- honnan jön, hogy a cylon-ok monoteisták, az emberek meg nem?
- miért hiszi bármelyikük is azta végén, hogy ezzel most tuti kiléptek a körforgásból, miközben kb pont mindent megrendeztek ahhoz, hogy Xezer év múlva megint minden ugyanígy végbemenjen.
- a két személyes angyal az egyedüli, aki látja, hogy mindig minden ismétlõdik, de arról egyik se mond semmit, hogy ez kinek is miért is jó?
- az embereknek -akik valójában ugye nem is voltak emberek, csak Hera- szó nélkül megfelel, hogy visszamennek öskori keretek között élni (ilyen apróságokról már nem is népszavaznak, vagy ilyesmi, ez nem olyan fontos, minthogy ki lesz az elnök a következõ 2 hétre...)
- Jacob, aki tökéletes gép akar lenni, miért csak az utolsó 5 percben viselkedik valóban gépként
- ki/mi a szar is volt Starbuck? milyen halál hírnöke volt?
- mi volt az a zene? az ok, hogy mi volt a szerepe, de ilyen alapon lehetett volna a boci-boci-tarka is az a szám. arról is szépen megfeledkeztek, hogy elvileg az a nóta minden cylon-ban szólt, ez mi célt szolgált (Isten/Istenek/Az részérõl)
- szóval az angol egy 150000 éves nyelv?
még kicsit jobban elmerülve a sorozatban sok hasonlót lehetne találni, pedig tényleg nem az a célom, hogy szétszedjem, csak próbálnám átlátni a történetet, ami azért alapvetõen igenis tetszik, csak sok helyen döcög. mellesleg:
mi lett Xena-val? nemcsak, hogy nem láttuk, de még egy szót sem szóltak róla.
Nem is tudom, talán egy kissé B5 szerûen felemelõre akarták csinálni a végét ... hát nem igazán jött össze (Rosslin halála =/= Sheridan halála).
Teljesen ki voltam békülve a sztorival a BSG megmeneküléséig ... sõt, az új Földre megérkezés is ok ... de ami az után jött, az egy nagy marhaság.
Szétszórni az embereket mindenfelé? Vadállatok és vademberek közé?
A szétszórt népességet kb naponta tizedelné betegség illetve a VAD természet (ragadozók, mérgeskígyók, megriadt csorda ... a vége szerint ugyebár Héra is igen fiatalon halt meg).
Ez melyik ökörállatnak a fejében fogant meg? Ennyi erõvel mind a BSG fedélzetén maradhattak volna, aztán irány a nap.
Ennél a résznél már nagyon érzõdik, hogy 5 perc alatt rövidre akarják zárni a sztorit (aztán mégis fél óráig húzták-vonták).
Flottát a napba, na gratula, orbitális marhaság. Mintha nem maradtak volna még Baseshipek, meg rossz cylonok szerteszét.
Starbuck eltûnése, ok, na és akkor Apollo is mint az apja egyedül éli le további rövidke életét? A keveredés a vademberek és köztük alapjában véve teljesen kizárt és elképzelhetetlen (ahogy pl köztünk és a majmok között is, még ha genetikailag lehetséges lenne is)
Akkor már inkább lettek volna õk atlantisz megalkotói, vagy a görögök istenei az Olimposzon, vagy mittudomén, de ez így totálisan értelmetlen befejezés volt.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
nagyon tetszett, h nem egy fél perces lezáró rész volt a végén, hanem szépen elnyújtva, mindent elvarrva
kokemény 😊
ami viszont még kicsit homály, h akkor most starbuck fizikailag ott volt, v csak mindenki látta? - mint baltarnak a six -
All This Has Happened Before, All This Will Happen Again!
\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"
Sturbuck angyal volt? Gaius végig az isteneket látta? WTF 😄
Nem is birok többet írni, mindenkinek látnia kell.
Csak felhasználtam a BSG-t máshoz. Hátha érdekel valakit. Nagyom kimagasló a zenei anyaga a sorozatnak.
(Ha nagyon off akkor töröljétek ezt a posztot.)
A halál csupán a kezdet...
Belekattintva Battlestarnak tûnik, majd csak késõbb nézem meg.
Rohadjon meg aki ezzel szórakozik <#boxer>#boxer><#violent>#violent><#boxer>#boxer>
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Mintha a TV3 adta volna régen egy darabig.
A gyengus számítógépes grafika meg cseppnyit sem ront az élvezeten. 1 évad csak az egész, félõ hamar kivégzésre kerül.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nincs kivel, miért, és mivel csatázni. Minden teljesen lepusztult a flottában. Mi a ráknak kockáztatnák azt a maradék pár hajót, embert ami megmaradt.
A Föld után legszívesebben a flotta fele öngyilkos lett volna. Nincs miért harcolni az embereknek. Egészen eddig az utolsó részig nem is volt.
Nem értem mit kell picsogni h nincs akció ha a történet ezt követeli meg. ÉRTELMETLEN ILLOGIKUS lenne.
---Battlestar Galactica---
Mitõl lett volna ûrcsata? Mióta nem támadnak fel az ortodox cylonok valahogy óvatosabbak lettek. Meg tudom õket érteni.
Másrészt a flotta is a teljes dezorganizáció szélén van. Lázadás is volt, és akkora pofára esés volt a Föld megtalálása, hogy még senki nem tért igazán magához. Szerintem ezt a hangulatot sikerült tökéletesen visszaadni. Ugrálni ilyen helyzetben kinek van kedve? :-)
"Szerinte "a készítõk sem nagyon tudják kinek találták ezt ki". Van benne igazság. Egyik rész tiszta sci-fi, másik rész már csak dráma. "
alább linkeltem Moore legutóbbi podcastjából egy szövegrészt, az választ ad erre a kérdésetekre hogy tudták e kinek és mit készítenek