6292
  • Zsolo007
    Hát belenéztem s01e07be és nekem nincs. Mutatják a Helo-Boomer együttlétet, de én nem láttom világító gerincet...

Amugy finoman erdeklodo kerdesedre a valaszom

Tetszik nagyon a fogalmazás :D

Linkelj egy képet a tiedből pls, mert én nem találom....Egyáltalán nem mutatják Boomer hátát....
  • zorden
    Szerintem egyik sem volt toltelek resz. Amugy finoman erdeklodo kerdesedre a valaszom, hogy az en s01e07 verziomban a 34-35 perc kozott mutattak. Mivel eddig a sorozatban szinte mindennek jeletosege volt, igy ugy erzem ennek is van, lehet, hogy csak az extazis megjelenitese, de akkor is fura.

Kerdeseim nagyreszt koltoiek voltak, azaz tudom, hogy egyben meg is valaszoltam, de akkor sem ertem miert nem foglalkoznak vele, miert kenik el. A valodi kerdes inkabb ez reszemrol.

Remeljuk ma, azaz nekunk holnap sokminden vilgosabb lesz (vagy zavarosabb :-))
  • Zsolo007
    Ez csak egy fél rész...
  • Cat #1942
    mert ez nem egy rész.
  • vg
    Nekem nem teccet a utcsó rész (19)... Ez az első rész, ami tényleg nem tetszik.
  • [NST]Cifu
    [szin=white]Bárkit azért nem. Az egyik fő probléma a "két éves" háttér. Six is két éve tünt fel Baltar életében, Sharon is frissen végzett pilótaként került a Galacticára, Aaron Doral is csak nemrég került a Galacticára a pilotban, stb.

Tehát azokat kihúzhatjuk a "gyanusítottak" listájáról, akik sokéves háttérrel rendelkeznek (a két Adama, Tigh, Thrace, Roslin, stb.).
  • Bandy
    jaja pontosan ezért is nem mutatják már meg az elején ki cylon és ki nem, meg hát persze az izgalom kevéért :D
  • Cat #1938
    [szin=white]szerintem nem (csak) azt prezentálták vele hogy cylon, hanem a szexet emelték ki :)

Egyébként simán kimutathatók a cylonok szerintem is, nem értem miért nem elsődleges prioritásu ez a projekt.
    Rácsatlakozás sztm is baromság.
    Sztm Billy nem cylon - pontosabban ha nagyon akarják az lesz, de a sorozatirók gyakorlatilag bárkit cylonná alakíthatnak...
  • Zsolo007
    Egyébként tetszik hogy a 19.et töltelék résznek titulálták egyesek, miközben 15-16-17 volt igazi töltelék :D.

Geincoszlop: Szerintem csak effekt. Hogy látványos legyen. Egyébként Boomernél nem tudom honnan veszed, nem mutatták. Egyedül a Pilotban volt ilyen. Szerintem nincs jelentősége. Így látványosan mutathatták hogy Cylon.

Naná hogy van kimutatható különbség. Elmondod te magad is azt amire kérdezel :D. CSak nem veszed észre. Ragnaron nem 2 perc alatt lett hatása a sugárzásnak. Pontosan Ragnar (ki nem mondva) adta az ötletet Baltarnak, hogy a plutónium sugárzásával tudja kimutatni a Cylonokat. Szóval abszolút korrektül ábrázolják.

A rácsatlakozás egy marhaság. Csodálom hogy nem ismerték fel és folytatják, pfujj.

Használják, fent említettem :)

Egyébként én is újra fogom nézni elejétől, de csak ha vége lesz a season 2nek. És akkor is csk jóval utána, ha kitör rajtam a BSG láz :D.
  • zorden
    Mivel akkut informacio hianyom van - nem emlekszem, mi tortent par evvel ezelott - ezert elkezdtem ujra nezni a pilottal kezdve (nem TV2, nyugi). Szoval mar akkor is furi volt par dolog, most meginkabb. Megosztom veletek, majd reagaltok, ha akartok:

- A csak 12 modellen mar reg tulleptem, most sem ertem miert nincs tobb, de hajlok a vallasi okokra

- Tobbszor elhangzik, hogy szilikon rele a fejekben. Tudom, kepletes, de volt valami, ami a cylonokra hatot Ragnaron, es ez az emberekre nem. Ergo, biztosan kimutathato kulonbseg van a cylon es az ember kozott. Baltar kesobb meg is azt mondja, nehez megkulonboztetni oket. Six es Boomer eseteben az a vorosen felizzo gerincoszlop se semmi... Szoval, akkor most csak Baltar hulyit mindenkit, vagy igenis ki lehetne egyszeruen deriteni ki cylon es ki nem? [szin=white]Amikor Boomer racsatlakozik intravenasam a szamitogepekre egy optocsatolon keresztul az pedig vicces. [szin=black]

- A Ragnaron levo sugarzast gondolom ismertek, hisz nem aznap alakult ki ott az a "vihar". Miert nem elemeztek es hasznaljak a cylonok ellen?

Mas:
    [szin=white]Baltarrol meggyozodesem, hogy nem cylon, nagyot fogok koppani, ha megsem. Viszont nekem ez a Billy fiu nagyon gyanus lett a pilot ujranezese soran - addig is gyanus volt, csak most mintha megerositte volna.

Olvastam itt, hogy a s02r19 toltelek resz, meg csak ossze-vissza elindulnak cselekmenyek. Szerintem nem az, es sok mas sem. Nekem azert tetszik ez a sorozat, mert mindennek oka van, osszefuggesek vannak, amik esetleg csak sokara derulnek ki. A lazabb, gyengebbnek, kevesbe fontos epizodoknak is megvan az ertelmuk, elokeszitenek dolgokat. Nekem tetszett, ahogy Starbuck sullyedeset abrazoltak es most jon Tyrol, tele ketsegekkel. Nagyon kivancsi leszek a zaro reszre, es igazabol egy uj cylont is szeretnek megismerni.

[szin=black]2006. oktober a season 3 premier? Tobb, mint fel ev :-(((((
  • Zsolo007

Gondolom így nem lesz "téli szünet"...
  • MerlinW
    "A SciFi Channel bejelentette, hogy a BSG 3.évad premier előreláthatólag csak 2006 októberében lesz."

csk.hu
  • Zsolo007
    Jó. Átfoglmazom: Van angolban magázás, de nem használják köznapi nyelvben. Kihalt. Én most olvasom a Gyűrűk Urát, az még tele van vele...

Amiről te beszélsz az az, hogy magyarra magázva fordítod, mert ezt látod ki az angol szövegből. De a tényleges magázást nem használják.

A katonaság más. Természetesen nem tudsz elvonatkoztatni a magyartól, de attól ők még nem magázzák egymást. De magyarra természetes így fordítod, mert a mi nyelvünkben így helyes :)

Formalitás a nyelvben nem = magázás! De magyarra helyesen magázva fordítod, mert nálunk a formális nyelv ilyen :). De nem ragozom tovább, szerintem ezt te is tudod :D. (Hú megint le leszek szidva hogy de merev vagyok :P)
  • IMYke2.0.0.0
    Az - a közhiedelemmel ellentétben - angolban is létezik magázás. Leginkább közegfüggő, de természetesen az etikett / hatalmi viszony is komoly tényező.
    Mondanom sem kell, hogy a fegyveres testületekben, a politikában és az állami intézményrendszerben is tegeződnek, még az USA-ban is.
    Ezért mertem írni, hogy bizony a BSG-ben is, hivatalos közegben az amúgy, kantinban, körzetben tegeződő katonák bizony magázzák egymást - legjobb példa: Adama és Apollo viszonya, de említhettem volna Saul vs. Adama és Adama vs. Roslin-t is.
  • Zsolo007
    Hát megkukkantom ezzel a felirattal nemsokára....kíváncsi vagyok milyen lett a fordítás..
  • [Jakuza]
    Helyzet fuggo.
  • Zsolo007
    Hát tudom, hogy ez szubjektív, de én utálom a magázást. Egyébként hogy döntöd el, hogy ki kit tegez-magáz, mikor angolban nincs is magázás?
  • Zsolo007
    [szin=white] Elfelejted, hogy ez két részes. Az eslő részben el kell kezdeni a dolgokat, hogy a 2. befejezhessék :D. Szal nincs itt semmi gond. A részt nem lehet önmagában megítélni, majd ha látjuk az utolsó részt, akkor már érthető lesz a dolog...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem következetes a fordítás a tegezés-magázás viszonyával! Ez sajnálatos, de javítható hiba.
    Például Thrace és Gaeta sem tegez senkit, mikor eligazítást tart...
    Tom Zarek sem tegezi Baltart.
    Eligazításon Lee sem tegezi a többieket.

• geri15
    Gyorsabb voltál :)
    Igen, végre elkészültünk vele, használjátok egészséggel!
  • nimfas
    felirat 19.részhez

Tölthető a legújabb részhez a felirat!
  • Cat #1924
    [szin=white]és most egy kicsi a 2x19ről: idegesít, hogy a sokadik olyan rész, amiben több hét/1 hónap telik el az előző óta, mintha a forgatókönyviróknak nem lenne ötletük mit rakjanak be. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy letelepszenek azon a bolygon -> új helyszin, ujabb gondok, ujabb karaktereket lehet behozni, és ezzel együtt egy két régit kiirni, ami újabb lehetőségeket jelent, egyszóval azt remélhetik, hogy fenntartják az érdeklődést a sorozat iránt.

A rész maga sztm csapongó volt, és nagyon töltelék, értem ez alatt hogy csak elindítottak dolgokat, de igazából senkinek fogalma nincsen, hogy mi ennek az egésznek az értelme. Pl. biztos akarnak valamit a fönök fobiájával, valamit fog tenni (vagy nem fog megtenni) a későbbiekben, és azt akarják, hogy a néző értse miért alakul a helyzet ugy ahogy.
  • Cat #1923
    [szin=white]Nos én mindenképpen idesorolnám Gaius Baltart, nekem nagyon gyanus sok okból kifolyólag.

Mindenképp kizárt, nagyon egyszerű okból: ha az lenne, nem kellett volna number sixet odaküldeni a Capricára, beférköznie a bizalmába, hogy kódokat adjon. Ő maga irta volna meg a programot. Ráadásul egy másik utalás 2x18ban: a cylonok sixet tartják hősnek, nem pedig baltart.
  • Cat #1922
    [szin=white]dehogy, egy vizsgálat 11 orán át tartott, azaz egy honap alatt max. pártucat embert lehet végignézni. Inkább nagyobb bukta, hogy hol az az atombomba...
  • Cat #1921
    [szin=white]HOPPÁ! TÉNYLEG. Az ellenállás valószinüleg MINDEGYIKET ismeri!!!
  • Bandy
    [szin=white] Akkor nem is értem miért nem folytatta :DDD
  • Faby
    Ezt mondom én is, tuti, hogy nem tudja ki a cylon a flottában! Ráadásul nem is tudja tovább folytatni a kísérleteket!
  • Zsolo007
    [szin=white] 1x09-ben mondja Baltar: 60,1534 évig tart mindenkit lescannelni :D
  • Faby
    A flottában lévő cylonokról:
    Szerintem Baltar korántsem csinálta végig a tesztekek még a Galacticán sem, nemhogy a flottában, így még ő sem tudja, hogy ki is cylon valójában. (Persze, ha tudná, biztosan megtartaná magának! :) )
    Mostmeg már, hogy a nukit is odaajándékozta, szerintem nem is tudja tovább folytatni a teszteket, elnökként meg pláne nem!
  • Bandy
    :D
  • Zsolo007
    Cifu töröld ezt pls :)
  • geri15
    két hír:
    a fordítás nemtudom hogy merre fele áll, egyenlőre csúszik, elnézést miatta.
    másik, hogy új fórumra költöztünk, mostantól itt vagyunk: katt
  • geri15
    és még linkelni sem tudsz rendesen :)
    szánalmas vagy :)
  • Bandy
    [szin=white] Hát ez az megtartotta magának az eredményeket de ez senkinek nem tünik fel?:) Másrészt meg nem hiányzik senkinek sem a kölcsönkért nukleáris robbanófej amit persze nem addot vissza hanem elküldte six-nek :). Ennyire feledékenyek ott az emberek ?:D
  • PiszkosFred
    Mar Boomernel necces a dolog (season1 kozepe korul), ha ez a tema elokerul a valasztasok idejen. A Capricai smarolas Sixszel Roslin "szeme lattara" pedig az adu asz ellene, csoda hogy eddig nem volt rola szo, biztos nem veletlen mutatta ahogy a no visszaemlekezik a halalos agyan... Kivancsi leszek az utolso reszre, csak felek hogy "zsufolt" lesz, tobb csattanoval, amelyekre keves ido jut majd a 45percbol (de annal tobb a szezon utan gondolkodni, talalgatni, okoskodni) ;]
  • [NST]Cifu
    [szin=white]Az, hogy Baltar megtartotta magának az eredményeket.
    Amúgy ez azért lehet érdekes, mert támadási felület, hiszen hogy-hogy nem leplezte le a vérvizsgálat például a riporternőt, ha egyszer kiderül, hogy Cylon? Baltar könnyen kegyvesztett lehet, csak gondoljatok bele, mit hozhat ez magával...
  • Bandy
    [szin=white] Baltar az elején csinált egy cylon detektort és azzal kimutatta, hogy sharon cylon ez elvileg müködött kimutatta volna a többi cylont is a hajon nem? Nem egésszen emlékszem, hogy mi lett a kutatás eredménye...
  • IMYke2.0.0.0
    Apollo-t nyugodtan kihúzhatod a listádról. Gondolkozz csak...!

• PiszkosFred
    Jaja. Jópár hete írtam én is, hogy szerintem ő is szájlon. Nemtudom, megérzés. Aztán a halála csak megjobban megerősített ebben - persze lehet tévesen ;] Kiderül.

Aki még szájlon szerintem, az a lázadás vezetője, akiért visszament Thrace. Róla is már a kezdetektől fogva ez az érzésem. Ismét csak lehet hogy tévesen.

És akire még gyanakszom, az Apollo ;] Szerintem ő is az, és mostmár mint BS parancsnok.

Mindez persze csak megérzés, és okos skodás...
  • joebacsi
    billy a legnagyobb szájlonesélyes sztem, túlságosan sokat foglalkoztak a karakterével ahhoz, hogy ilyen gyors és értelmetlen halállal legyen vége :)
    míg baltar sztem kizárt, de majd úgyis meglátjuk :)