Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a
igenis kell a történetbe vallási szál :)

[NST]Cifu
Üdv a klubban. :D

Szerintem a többség pont azért szereti, mert nem olyan, mint a TNG. Sokkal életszagúbb, sokkal emberibb. Viszont szerintem az elsõ évad is perfekt volt, nem kis mértékben azért, mert ott sokkal több ûrcsatát láthattunk. A második évad inkább elgondolkodtató-átverõs-csavaros.

Ami a vallási szálat illeti, én sem rajongok érte, de úgyis mindjárt leszedik a fejünket, hogy igenis kell a történetbe a vallási szál. :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

FtranX
Még valami:
Az egyetlen igazi negatívum, amit fel tudok hozni, az a vallási szál. Nem azért, mert nem vagyok vallásos, hanem azért, mert egy kicsit elvesz az izgalomból. Én nem akarom, hogy legyen egy prófécia, ami elõre megjövendöl mindent és hogy az események aszerint is alakuljanak.

FtranX
Most fejeztem be az utolsó, eddig leadott részt. Hát mit mondjak, ez a sorozat is nagyon bejön.

Az elsõ pár rész (vagy inkább az elsõ évad) nem igazán tetszett. Az alaptörténet izgalamas volt, de a részek nézése közben valahogy végig egy szokatlan, frusztráló érzés volt bennem. Ugyanis, soha nem tudtam igazán, hogy hova vezetnek az egyes események és hogy a szereplõk hogy fognak reagálni azokra.
Ez nem a Star Trek TNG világa, ahol mindenki odaadóan végzi a dolgát, racionális (vagy kiszmíthatóan irracionális) döntéseket hoz, a végén pedig a hõs kapitány kivezeti a bajból a csapatot. A jellemek nem olyanok, mintha minden karakter megformálásához ugyan azt a mintabábut használták volna, rájukaggatva néhány eltérõ tulajdonságot, hogy azért különbözõnek tûnjenek. Itt valódi jellemek vannak, akik emberként viselkednek.
De hadd mondjak egy példát is: (Spoiler)
Miután Sharon megmentette a flottát a vírussal, szóljon az, aki elõször nem valami olyasmire gondolt, hogy majd a parancsnok rámosolyog, megveregeti a vállát és azt mondja: "Üdv a csapatban."
Nem, õ ehelyett gondolkodás nélkül visszaküldte a cellájába, ahogy a való életben -szerintem- minden normális ember tette volna.
Ezért minden elismerésem a készítõké. Már alig várom a folytatást.

A TNG-t amúgy nagyon szeret(t)em, ahogy a DS9-t és a Stargate-et is. Azonban a BSG az említett téren feljebb tolta a mércét, méghozzá nem is kicsit.

Nos a BSG képregény szerint...

Spoiler
Találnak embereket. A 13. törzs maradványait....
Spoiler end.

Persze ki tudja a feldolgozásban hogy lessz...
Zsolo007
"kicsivel" korábban le lett már írva ogy hogy végzõdött a régi, illetve folytak a spekulációk a hasonlóságokról, különbségekrõl...érdemes visszaolvasnod.

én arra leszek kiváncsi, hogy ha megtalálják a földet lesznek e még rajta "emberek" ?:)

Juj... Nem gondoltam hogy ekkora hitvitát fogok kirobbantani a komolytalan megjegyzésemel...

Felejtsük el...

Más...

Vajon a Föld megtalálásával véget ér a sztori?

Olvastam egy BSG képregényt, amelyben még a Föld megtalálása után is bõven voltak események... Bár az a régi sorozat történéseit követte... (Éredekes volt Gaius Baltart Cylon hûbérúrként viszontlátni. :) )
"Az egy dolog hogy õk is ugyanolyan emberek mint "mi" itt a Földön, de a vallás nem genetikus, és hát sok ezer év alatt náluk mint láthatod, más a hitvilág."

Szent igaz. Hisz ok eleve nem is foldiek. Es botor dolog lenne azt feltetelezni, hogy ugyanabban a hitvilagban elnenek mint a foldon levo emberek csupan kb max fele.

www.jointoperations-hungary.com [email protected]

[NST]Cifu
Hát nem tudom, lehet egyedül vagyok ezzel, de én valahogy nem örülnék egy ilyen végkifejletnek... :D

Ja pedig mekkora lett volna ha az lenne a végén hogy a Szeretet Ünnepén kibékülnek a Cylonokkal. :)
PiszkosFred
Hát azért a 12 kolónia vallása nem éppen a Föld vallásaihoz hasonló, ezáltal a Karácsony mítoszra mint olyan vajmi kevés az esély... ;] Az egy dolog hogy õk is ugyanolyan emberek mint "mi" itt a Földön, de a vallás nem genetikus, és hát sok ezer év alatt náluk mint láthatod, más a hitvilág.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

[NST]Cifu
Én eDonkey2k-ról szedtem le, nem mondom, hogy felfort a hálózati kábel a nagy adatsebességtõl, de egy-két nap alatt azért lejön egy 350 megabyte körüli rész.

Vajon lessz majd karácsony, vagy valami hasonló ünnep az ûrben? Érdekes rész lenne...
Zsolo007
Hát akkor marad az amazon.com :(

IMYke2.0.0.0
Ne reménykedj... sajnos nem várható, hogy itthon kapható lesz DVD-n...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
Nem is rád értette...hanem általánosságban...

Egyébkétn szerintem meg fogom venni DVDn. Nemtudjátok magyarhonban :) megtalálható valahol, vagy ne is reménykedjek?

IMYke2.0.0.0
Én nem unom el az életem... mert már megvan mind :Ð

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
pff. Szerintem elunod az életed mire mind a 10 gigát lehúzod DCrõl...
Mondjuk az emule sem jobb....

Torrent a legjobb :D

IMYke2.0.0.0
DC-rõl.

Zsolo007
És honnan szeded le? Mert torrentrõl ugyan nem...

IMYke2.0.0.0
Az összes eddig rész letölthetõ eleve "bedigizve"... <#bee1>

Zsolo007
Mit jelent az hogy bedigizve?

Ha azt hogy megvan e valakinek az összes eddigi rész szgépen (mi máson lenne meg?<#fejvakaras>) , akkor jelentkezem :) mert nekem megvan. 10,2 giga :)

Hali!

Valakinek megvan bedigizve? Marmint az eddigi osszes epizod. :)

www.jointoperations-hungary.com [email protected]

Beletek is. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

[NST]Cifu
Yepp, jogos. :)

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves topiclakónak!

Ehe ide még nem írtam be kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt <#wave>

IMYke2.0.0.0
Ez igaz... <#nyes>

de közelebb mint 1 hónapja :)

IMYke2.0.0.0
Messze van az még... <#rinya>

Nemsokára jön az új rész :)

helyes. :)

Zsolo007
Akkor én milyen "kivételes" helyzetben vagyok :). Szobatársam teológusnak tanult, de aztán feladta a dolgot. Igazából nem nagy sci-fis. De annyira sikerült "felizgatni" azzal, hogy a vallási szál nagyon jó benne, hogy együtt újra végignézzük és elemezgetjük :).

Szal bõvítettem a BSG rajongók táborát +1-el :)

Sajnos tenyleg ez van. Hiaba meselek en mindenkinek nezze nezze mert nem tudja mit veszit, de semmi. Max üres igeretek. :)
Az SG tenyleg nevetsegesen gagyi, bar az atlantis-szal probalnak javitani a helyzeten, de egy alapvetoen rossz rencert nem nagyon lehet foltozgatni. :)

IMYke2.0.0.0
Ez így van. Az a baj, hogy bárkinek is mesélek róla, csak néz rám, mint a sült hal, persze idõt nem szakít arra, hogy meggyõzze a sorozat...
Helyette néznek ilyen Smallville-eket, Stargate-eket... utóbbi például számomra mindig is egy nevetséges sorozat volt: bárhová is mennek, mindig angolul beszélnek az ott lakók... khm, nulla logika.

Felesleges ezen vitazni, a BSG szupi sorozat, ha Baltar egy Isten kivalasztottja, ha egy Cylon kem, mindenkepp jo.

IMYke2.0.0.0
Szépen meghagytad magadnak az egérutat, gratulálok... <#eplus2><#beka3>

Erdekes mien bizonyossaggal beszelsz egy olyan dologrol, amirol egy büdös szó nem esett a sorozatban csak enyhe utalasok, amik az elgondolasomat tamasztjak ala.
Nem veletelenul kevertek bele a sorozatba az vallasos temat, csolatas rulzik. :)

De lehet nem nekem lesz igazam.

[NST]Cifu
"Piszok" húzás mondjuk a forgatókönyv íróktól, hogy nem láthatjuk az összes Cyclon-modelt még, mennyi fejtöréstõl megkímélnének, mi? <#vigyor>

IMYke2.0.0.0
Nem leszóltam - ha neked fáj valami, azt inkább a saját nevedben közöld - , hanem egyszerûen elcsodálkoztam azon, hogy még õ sem érti azt, ami a Napnál is világosabb és már 23 részen keresztül zajlik a szemünk elõtt!

Zsolo007
MIért ne gondolhatna azt amit akar vazze? Miért kell leszólnod azért mert õ máshogy látja? hmm?

IMYke2.0.0.0
A sorozat végére kiderül, hogy Baltar is Cylon... <#eplus2><#nyes><#bee1>

a
de amúgy miért olyan lehetetlen, h a cylonok chipet raktak gaius agyába?

IMYke2.0.0.0
A 3. pontot nem gondolhatod komolyan...! Jézusom!

ad1:Miutan a topikban kezdetektol jelenvagyok, nem fogok visszaolvasni. :)
ad2:Csak magad neveben beszelj, ne hasznalj "mi"-t. :)
ad3:Ez a vizionalas nagy hulyeseg, egyetlen teny sem tamasztja ala, epp ellenkezoleg. Mindig vannak pici utalasok, h nem kepzelodik.

IMYke2.0.0.0
Ne állítsd biztosan azt, amirõl nem gyõzõdtél meg... nézz utána a topikban!
Amúgy, én sosem állítottam ezt, a magyar nyelvtanban megbújó furfangos "mi"-t használtam, az általánosság, azaz az ide irogatók kifejezésére...

"Sokáig azon elmélkedtünk, hogy talán a Cylonok beépítettek vmit Gaius agyába, hogy kapcsolatot tartsanak vele..."
Max te, szo nem nincs ilyenrol. En legszimpatkusabbnak es legelkepzelhetobbnek a magasabb eletformat tartom, amit a cylonok szeretnenek elerni.

[NST]Cifu
Valami nem stimmel, Január 6. az ugye péntek, ha péntekenként lesz, akkor négy alkalom lesz januárban (6., 13., 20. és 27.), erre hat epizódot adnak le elvileg a hónapban. Oké, 6.-án kettõt, de utána hogyan? Sehogy se jön ki...

IMYke2.0.0.0
Egészen biztos, hogy csak az elméjében látja - segítek: vízionálja.
Sokáig azon elmélkedtünk, hogy talán a Cylonok beépítettek vmit Gaius agyába, hogy kapcsolatot tartsanak vele...
Te sem nézed jól a sorozatot... ejnye-bejnye <#ejnye1>

Resurrection Ship: Part 1" Episode: #2.11 - 6 January 2006

"Resurrection Ship: Part 2" Episode: #2.12 - 6 January 2006

"Epiphanies" Episode: #2.13 - January 2006

"Black Market" Episode: #2.14 - January 2006

"Scar" Episode: #2.14 - January 2006

"Sacrifice" Episode: #2.16 - January 2005

"Dowloaded" Episode: #2.17 - February 2006
(Lucy Lawless újra!)

"Lay Down Your Burdens: Part 1" Episode: #2.19 - March 2006