Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem a többség pont azért szereti, mert nem olyan, mint a TNG. Sokkal életszagúbb, sokkal emberibb. Viszont szerintem az elsõ évad is perfekt volt, nem kis mértékben azért, mert ott sokkal több ûrcsatát láthattunk. A második évad inkább elgondolkodtató-átverõs-csavaros.
Ami a vallási szálat illeti, én sem rajongok érte, de úgyis mindjárt leszedik a fejünket, hogy igenis kell a történetbe a vallási szál. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az egyetlen igazi negatívum, amit fel tudok hozni, az a vallási szál. Nem azért, mert nem vagyok vallásos, hanem azért, mert egy kicsit elvesz az izgalomból. Én nem akarom, hogy legyen egy prófécia, ami elõre megjövendöl mindent és hogy az események aszerint is alakuljanak.
Az elsõ pár rész (vagy inkább az elsõ évad) nem igazán tetszett. Az alaptörténet izgalamas volt, de a részek nézése közben valahogy végig egy szokatlan, frusztráló érzés volt bennem. Ugyanis, soha nem tudtam igazán, hogy hova vezetnek az egyes események és hogy a szereplõk hogy fognak reagálni azokra.
Ez nem a Star Trek TNG világa, ahol mindenki odaadóan végzi a dolgát, racionális (vagy kiszmíthatóan irracionális) döntéseket hoz, a végén pedig a hõs kapitány kivezeti a bajból a csapatot. A jellemek nem olyanok, mintha minden karakter megformálásához ugyan azt a mintabábut használták volna, rájukaggatva néhány eltérõ tulajdonságot, hogy azért különbözõnek tûnjenek. Itt valódi jellemek vannak, akik emberként viselkednek.
De hadd mondjak egy példát is:
Miután Sharon megmentette a flottát a vírussal, szóljon az, aki elõször nem valami olyasmire gondolt, hogy majd a parancsnok rámosolyog, megveregeti a vállát és azt mondja: "Üdv a csapatban."
Nem, õ ehelyett gondolkodás nélkül visszaküldte a cellájába, ahogy a való életben -szerintem- minden normális ember tette volna.
Ezért minden elismerésem a készítõké. Már alig várom a folytatást.
A TNG-t amúgy nagyon szeret(t)em, ahogy a DS9-t és a Stargate-et is. Azonban a BSG az említett téren feljebb tolta a mércét, méghozzá nem is kicsit.
Spoiler
Találnak embereket. A 13. törzs maradványait....
Spoiler end.
Persze ki tudja a feldolgozásban hogy lessz...
Felejtsük el...
Más...
Vajon a Föld megtalálásával véget ér a sztori?
Olvastam egy BSG képregényt, amelyben még a Föld megtalálása után is bõven voltak események... Bár az a régi sorozat történéseit követte... (Éredekes volt Gaius Baltart Cylon hûbérúrként viszontlátni. :) )
Szent igaz. Hisz ok eleve nem is foldiek. Es botor dolog lenne azt feltetelezni, hogy ugyanabban a hitvilagban elnenek mint a foldon levo emberek csupan kb max fele.
www.jointoperations-hungary.com [email protected]
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Egyébkétn szerintem meg fogom venni DVDn. Nemtudjátok magyarhonban :) megtalálható valahol, vagy ne is reménykedjek?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mondjuk az emule sem jobb....
Torrent a legjobb :D
Ha azt hogy megvan e valakinek az összes eddigi rész szgépen (mi máson lenne meg?<#fejvakaras>#fejvakaras>) , akkor jelentkezem :) mert nekem megvan. 10,2 giga :)
Valakinek megvan bedigizve? Marmint az eddigi osszes epizod. :)
www.jointoperations-hungary.com [email protected]
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Szal bõvítettem a BSG rajongók táborát +1-el :)
Az SG tenyleg nevetsegesen gagyi, bar az atlantis-szal probalnak javitani a helyzeten, de egy alapvetoen rossz rencert nem nagyon lehet foltozgatni. :)
Helyette néznek ilyen Smallville-eket, Stargate-eket... utóbbi például számomra mindig is egy nevetséges sorozat volt: bárhová is mennek, mindig angolul beszélnek az ott lakók... khm, nulla logika.
Nem veletelenul kevertek bele a sorozatba az vallasos temat, csolatas rulzik. :)
De lehet nem nekem lesz igazam.
ad2:Csak magad neveben beszelj, ne hasznalj "mi"-t. :)
ad3:Ez a vizionalas nagy hulyeseg, egyetlen teny sem tamasztja ala, epp ellenkezoleg. Mindig vannak pici utalasok, h nem kepzelodik.
Amúgy, én sosem állítottam ezt, a magyar nyelvtanban megbújó furfangos "mi"-t használtam, az általánosság, azaz az ide irogatók kifejezésére...
Max te, szo nem nincs ilyenrol. En legszimpatkusabbnak es legelkepzelhetobbnek a magasabb eletformat tartom, amit a cylonok szeretnenek elerni.
Sokáig azon elmélkedtünk, hogy talán a Cylonok beépítettek vmit Gaius agyába, hogy kapcsolatot tartsanak vele...
Te sem nézed jól a sorozatot... ejnye-bejnye <#ejnye1>#ejnye1>
"Resurrection Ship: Part 2" Episode: #2.12 - 6 January 2006
"Epiphanies" Episode: #2.13 - January 2006
"Black Market" Episode: #2.14 - January 2006
"Scar" Episode: #2.14 - January 2006
"Sacrifice" Episode: #2.16 - January 2005
"Dowloaded" Episode: #2.17 - February 2006
(Lucy Lawless újra!)
"Lay Down Your Burdens: Part 1" Episode: #2.19 - March 2006