Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fruhwirth
Spoiler:

meglepõdtem a 2x13on, de legalább az elnöknõ megmenekült, bár vhogy nem erre számitottam. Érdekes lesz, mit fog csinálni Baltaar-gyerekkel, miután kómába megálmodta a Szõkével történt dolgokat, amiket a parkba látott.

Damage Given to \"[NK]kisuti\" - 13 in 8 hits \"...továbbá az a tény,hogy MÁSOLAT van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS 0.50 van az enyémre vésve...\"

fruhwirth
a Lostba ugyis meghal majd mki😊

Damage Given to \"[NK]kisuti\" - 13 in 8 hits \"...továbbá az a tény,hogy MÁSOLAT van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS 0.50 van az enyémre vésve...\"

Jól van, jól van 😊)))) Le ne harapjátok a fejemet na 😄

Ez igy jo, latod az ertelmes scifi kedvelok tekintettel vannak masokra. Bezzeg ha benezel a Lost topikba, ott egesz mast tapasztalsz, ahol egy nyamvadt Spoiler feliratot se tudnak odabiggyeszteni. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

[NST]Cifu
Hidd el, hogy nem azért csináljuk így, mert élvezzük a láthatattlan fórumot, hanem azért, mert máskülönben folyamatosan mennének az anyázó szövegek, hogy miért lõttük le a poént, xy még nem látta az adott részt. Szvsz mondjuk a legjobb megoldás az lenne, ha vagy két topic lenne (egy spoilermentes és egy spoileres), vagy ha egy szûrõvel be lehetne állítani, hogy a spoileres hozzászólások megjelenjenek-e, vagy sem.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

a fórumot lassan úgy kellene csinálni, hogy a spoiler legyen fekete, a nem spoiler meg fehér, mert ez így mókás.

HISZEN miután a filmet (általában az aktuális részt) tárgyaljátok ki, EZÉRT szinte minden spoiler. Mi más lenne ?
Minden az, kivéve azok a hozzászólások, ahol kioktatjátok azt, hogy ne írjon feketével ha spoilert ír :-)
[NST]Cifu
Érthetõbben: ha valaki nem látta még például a második évadot, de benéz a fórumba akármi miatt, akkor ne legyenek már a képébe tolva a történet kulcseseményei és poénjai elõre kitárgyalva. Ha persze érdekli a téma, akkor kijelöli a szöveget, és kész.

A szöveg ilyen "láthatattlan" formába öntésére a szöveg szinezése való, errõl bõvebben a hozzászólás szövegmezõje alatt látható gombra kattintva olvashatsz.

Zsolo007
Ez a lényeg 😄

Mert így elsõre nem látod a spoilereket, sokkal jobb, mint hogy kiírod hogy spoiler...

Érdekes.....néhányotok írását csak akkor lehet olvasni ha kijelölöm. Ez direkt....?

mrzed001

Baltar pedig nem hülye, nyilván feltünne neki, ha valamilyen módon megfigyeltetnék
Erre ott a jól bevált "a nyakára ültetek valakit" stratégia, mintha neki akarnék segíteni megkönnyíteni a munkáját 😊)

Vajon Baltar hogy szerzett egy atomtöltetett?
Szerintem egyértelmû, hogy azt adta oda, amit kikunyizott magának Adama-tól a Cylon tesztelésre

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
(bárki elsõ lépése lenne, hogy követtesse Baltar-t)

Szerintem azért vannak ellenérvek. Tetszik vagy sem, õ az alelnök. Baltar pedig nem hülye, nyilván feltünne neki, ha valamilyen módon megfigyeltetnék (vagy ha neki nem, akkor a szellem-Six rávezetné). Politikai botrány lehetne belõle, ami nagyon nem jönne most jól Adamanak. Ne feledjük, hogy már volt egy komoly összezördülés a katonai és a civil szemléletnek a flottában, és itt vannak egy másik összezördülés kellõs közepém. Más se kell nekik, minthogy Baltar kiálljon a "nép" elé, azzal, hogy Adama bepoloskázta vagy követette.

Más.

Vajon Baltar hogy szerzett egy atomtöltetett? Szinte hihetettlen, hogy feltünés nélkül eltünhessen egy ilyen dolog a Galacticáról, fõleg miután a vízkészlet elleni szabotázs után megerõsítették a fedélzeti fegyverraktárak ellenõrzését (persze hacsak ezt nem vonták vissza azóta).

[NST]Cifu
Spoiler!

Ami a beosztást illeti, úgy néz ki igen, legalábbis ha jól láttam mind Starbuckon, mind Lee Adaman a Galactica logójával ékesített egységjelzés volt látható. Ez ha igaz, akkor most viszont Starbuck a Galactica CAG parancsnoka. Fordult a felállás Apollo és Starbuck között. 😊

Ami a vitát illeti, szerintem tõled is megértette volna, csak egy kicsit ki kellett volna jobban fejtened a témát, hogy egyértelmûbb legyen, és akkor el lehetett volna kerülni a félreértéseket.

A katonai rendfokozat és beosztás noha összefüggésben van egymással, nem feltétlen és kizárólagos. Egy egységben lehet több azonos rendfokozatú tiszt, amelybõl egy van megbízva az adott egység vezetésével. Arra azért ügyelni szoktak, hogy magasabb rendfokozatú ne legyen alárendelt egy egységben, tehát ne egy Õrnagy legyen mondjuk laktanyaparancsnok, és Alezredes a laktanyaparancsnok helyettese. A beosztás hatásköre azonban átnyúlhat a rendfokozatok korlátain. Talán emlékeztek még a "Water" (S1E02) epizódra, ahol Hadrian õrmester teljes jogkört kért Adama-tól a szabotázs kivizsgálására. Ennek köszönhetõen akár a tiszteket is kikergethette volna az ágyából, ha egy sûrgõs kérdése van éppen hozzájuk. Természetesen ez nem menti fel a kötelezõ katonai tekintély megadásától (tisztelgés, megszólítás), de ha a tiszt nem engedelmeskedik neki, az fegyelemsértésnek minõsül, ami fõben járó bûn.

Itthoni példa: a katonai étkezdében eset meg, hogy a sorban állók elé akart egy hadnagy a csapatával beelõzni, de a konyhaszolgálat vezetõje (asszem törzsörmester volt) közölte, hogy elnézést uram, de kérem álljon a sor végére. Mikor a hadnagy felháborodott, a konyhás közölte, hogy õ felelõs az étkeztetés megfelelõ levezetéséért, tehát itt az történik, amit õ mond. Úgy is lett. 😊

mrzed001

de Six-rõl, és fõleg Six-P-rõl nem tudnak. Illetve pontosabban még nem tudnak.
Six-rõl nem tudják, hogy hol van, azt viszont tudják, hogy Baltar közeli kapcsolatba került vele (azaz beszélt vele), és mivel hajó nem hagyta el a flottát, ezért egyértelmûen bújkál (bárki elsõ lépése lenne, hogy követtesse Baltar-t)

a jelek szerint Six-P nem változtatta el a külsejét, gyakorlatilag az ápoltságától eltekintve ugyanúgy néz ki, mint amikor a Pegasuson volt fogoly. Így viszont nem igaz, hogy senkinek sem tûnik fel.
Nekem is ez a furi. Elméletileg (és logikailag) mindenki éppen kurvára útálja a Cylonokat (nem szólunk, ha elírod, ez nem egy nyelvmûvelõ topic 😊) ), szóval bárki meglátja azonnal feldobja, vagy helyben megöli sztem. A gyûlöletet persze lehetne jobban is mutatni (fokozni), elnöknõvel és adamaval megemlékezések a halott katonák és civilekrõl, kolóniák zászlóival ... ahogy az szokás, meg esetleg a Cylon támadás napját gyásznappá nyilvánítani ... meg ilyesmi.
Szóval lehet, hogy ennek az elmaradása miatt az emberek megbékéltek volna a Cylonokkal ?
Ezt valahogy én nem tartom elképzelhetõnek, végülis testvéreik, szüleik, gyerekeik haltak meg, ennyire könnyen nem bocsájt meg az ember egy (tömeg)gyilkosnak
Szóval ez a rész igencsak furi

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Balta és Zarek gyanus lehet, de Six-rõl, és fõleg Six-P-rõl nem tudnak. Illetve pontosabban még nem tudnak. Itt egy másik elgondolkoztató dolog, a jelek szerint Six-P nem változtatta el a külsejét, gyakorlatilag az ápoltságától eltekintve ugyanúgy néz ki, mint amikor a Pegasuson volt fogoly. Így viszont nem igaz, hogy senkinek sem tûnik fel. Anno az elsõ évadban még rajzokat és fotókat mutogattak az ismert Cylon (miért nem szólt senki rám, hogy hibásan folyton Cyclon-t írtam véletlenül? 😊)) fizimiskákat. Könnyelmûen vennék mostmár ezt, vagy mi a szösz?

Lehet (a Pegasusra) visszarakták azt a "karóvanaseggében" századost.

Látom te érted ezeket a dolgokat, magyarázd már el IMYke2-nek mi a CAG és a századosi rang közt a különbség. Amit én írok nem érti.

mrzed001

A legenda végülis csak annyit mondott, hogy "egy haldokló vezér fogja vezetni a menekülõkel a földre", meg hogy "meghal mielõtt odaérnének" azt nem mondta, hogy a betegségben hal meg !
Nemtudom, ez nekem picit sántít.

Nekem nem 😊) A jóslatok már csak ilyenek, nem egyértelmûek. Szóval, ha a haldokló elnöknõ meggyógyult, de azt mondja a jóslat, hogy meg fog halni még a Föld megtalálása elõtt, akkor lehet hogy megölik, vagy ilyesmi.
Az szerintem tuti, hogy a próféciákban szereplõ vezér az elnöknõ, ez felöl semmiféle kétségem sincs.

Lehet baromság amire gondolok, de ezzel a gyógyulással biztos hogy meg lesz kavarva a dolog keményen.
És ne felejtsük el, hogy azért Adama sem ostoba. Neki is fel kell hogy tûnjön, hogy a jóslat nem egyértelmû, ezért következtethetõ hogy balesetben, harcban, vagy gyilkosságban hal meg az elnöknõ. Az elsõ ugyebár eléggé valószínûtlen, a második könnyen kivédhetõ, no de a harmadik, na az az igázán komoly fenyegetés. Hogy ki is törhet az életére? Baltar Six és Zarek elég durva ellenfelek, szóval én õket figyeltetném keményen.

PiszkosFred
Egyre jobban tetszik Sharon-C. Egy idõzített bomba az a csaj, és az elmúlt részekben bizony "élesítették". Ha gond lesz valakivel a következõ részekben, szerintem õ lesz az. Legalábbis jó lenne - olyan keveset szerepel mostanság ;]

Más.

A legenda végülis csak annyit mondott, hogy "egy haldokló vezér fogja vezetni a menekülõkel a földre", meg hogy "meghal mielõtt odaérnének" azt nem mondta, hogy a betegségben hal meg !
Nemtudom, ez nekem picit sántít. Meg kell nézni újra a korábbi részeket. Amikor ugyanis megtalálták a sírt, és Thrace visszahozta a nyilat, akkor a jóslatok szinte minden része beteljesedett, még az áldozathozatal is. Most meg hirtelen változott a dolog, de a prófécia még midnig ugyanaz, csak éppen a korábbi haldokló nem haldoklik tovább. De mi van akkor, ha a próféciákban szerelõ "vezér" nem az elnöknõ? Ezért kell majd újra megnézni a dolgokat, mert nemtudom hogy a sok jelenés - kígyók, régi városkép feltûnése a romokon - mind egy emberrel kellett hogy megtörténjen vagy ezek a dolgok nem korlátozódtak le csak egy személyre. Mert akárhogy is nézzük, lehet hogy másnak is megvoltak a jelenések, aki végig lenn volt a csapattal és részese volt a folyamatnak - csak jelenleg errõl nem tudunk mert vagy nem mondta, vagy most fog jönni dramaturgiai szempontból (ahogy az elnöknõ is most kezdett visszaemlékezni az utolsó pár órára Caprica-n, és látott meg olyan dolgokat amelyek akkor nem, de most igencsak árulkodó és fontos). Lehet baromság amire gondolok, de ezzel a gyógyulással biztos hogy meg lesz kavarva a dolog keményen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

[NST]Cifu
Csendben megjegyzem, hogy talán nem ok nélkül nem léptette elõ. 😊
Viszont amit nem tudok, hogy most vajon hogy is néz ki a két BattleStar CAG-ja. Ugyanis a jelek szerint mind Starbuck, mind Lee Adama visszakerült a Galacticára...

Bocs, ezt csak egyszer akartam!!!!

S02E13
Legutóbb épp apu hadnagyozta le (õ pedig visszaadhatta volna a rangját).

S02E13
Ez oké, de legutóbb épp apu hadnagyozta le (õ pedig visszaadhatta volna a rangját).

[NST]Cifu
Amibe Seten-nek igaza van, hogy az áthelyezése nem járt volna (katonai szempontból) lefokozással. Nem õ a Pegasus CAG parancsnoka, de ettõl még a rendfokozata megmaradt volna. Csakhogy az események miatt (szerintem) Cain lefokoztatta. Ez szvsz egyfajta hatalomvillogtatás volt Cain részérõl, miszerint ezt is megteheti.

IMYke2.0.0.0
A BSG-ben minden Battlestaron csak egy CAG van. Ezt a sorozatból már rég megtanulhattad volna!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
Istenem...

Spoiler!!!

Azért lett lefokozva, mert a 10. részben ugye Galactica Pegasus ellen fordul, és ezért GAsokat le kellet tartóztatni....Másrészt 11. rész elején, mituán le lett tartóztatva nem engedélyezett kommunikációt folytatott Starbuck-al. Ennyi De ez az adott részekbõl megérthetõ....

Ez hülyeség.Összekeveritek a rangot a beosztással. Egy hajón egy CAG kell de miért ne lehetne két (vagy több) katona századosi rangban?!

IMYke2.0.0.0
Mivel ott, ahová helyezték már volt egy CAG, szerint mi lehet a végeredmény...?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ennyi karakterrel akár választ is írhattál volna! 😊
Amúgy nekem csak az jött le hogy elmozdították a posztjáról, ami viszont nem járna rendfokozatvesztéssel.

Zsolo007
Nem láttad a részt, vagy mi?

Ha meg láttad a részt csak nem fogtad fel akkor nézd meg még1x 😄

Oké, rosszul kérdeztem. Szóval miért?

IMYke2.0.0.0
Spoiler:

Amikor Cain egyesítette a flottát és áthelyeztette a saját parancsnoksága alá.

SPOILER

Apollo-t mikor fokozták le hadnaggyá?

mrzed001
Ha úgy számolunk, hogy >5M nézõ van (valójában sztem >7M, tehát a >6 évesek amivel számolni kellene), akkor az 1000 nézõ az pont 0,02% (nem 2%, hanem 2 század százalék ! Cirka ez minden 5000. magyart jelenti.). Szerintem egyébként nincs ilyen magas a szám (vagy csak a baráti körnek egy kis ingyen tivi :p), merthogy statisztikailag ez azt jelentené, hogy egy 5000 fõs településen 1 fõt ki kellett volna hogy válasszanak, vagy egy megyeszékhelyen 10-20-at (ráadásul csak bizonyos ideig, utána váltás másra), szóval már legalább hallanom kellett volna olyanról, aki látott már olyat, akit felkértek már erre

Én úgy hallottam, hogy 1000.

mrzed001
Észre vetted volna, ha letesznek nállad egy dobozt, meg egy spéci távirányítót 😊))
És így belegondolva, amcsiba <10.000 -es minta alapján saccolnak egy nézõszámot (egy ~270M lakosú országra!), itt mennyi lehet ? 100 ?? Csak az 5%-os hibatûrés ennek az 5000x-ese (tehát akár a teljes mérés lehet csak hibás eredmény, szóval lényegében nagyokat csapkodnak hatalmas pocakjukra :p)
Jelentkezzen, akit már megkerestek ilyennel 😊)

Zsolo007
Hmm...Ezt nem is tudtam hogy így megy....Nemhinném egyébként hogy ilyen részese lennék a gépezetnek 😊

[NST]Cifu
Azzal, hogy te nézed-e vagy sem, még nem változik a nézettségszám. Azt ugyanis egy minta alapján állapítják meg, tehát van x emberke, akinek a TV-készülékén egy berendezés figyeli, mely csatornát nézi éppen az illetõ (hopp, vagy te is egy ilyen mintavételezés része vagy?). Utána ebbõl csinálnak egy statisztikát. Egy-két alkalommal már felmerült, hogy ez a módszer nem igazán megbízható, de nincs jobb nála, és már ehhez alkalmazkodott az egész TV-média ipar (ez alapján vannak meghatározva pl. az egyes idõsávok nézettsége, amely alapján a reklámidõ árát kiszámítják).

Zsolo007
Xéna szintû sorozatok szoktak olyankor menni max 😄

Egyébként én bele fogok nézni, márcsak a szinkron miensége miatt is...

Meg hogy növeljem a nézõszámot 😊 kitudja még a végén pont azért bukik meg mert 1 ember hiányzott <#nevetes1>

hehe igen meglepõ volt én is inkább megvárom míelött hülyeségeket mondanék 😄

mrzed001
Egyet kell veled értenem.
Persze winnie most megint belém fog kötni (:p) , de akkor is igaz, hogy a legjobb sorozat nézettsége is lehet piszokrossz, ha rossz idõpontra teszik (mint ezt)
A szombat 14:00 a gyerek és mesefilmek ideje, tegyék akkorra a fantaghiro-t, de ne a BSG-t

hát szombaton 2kor sztem egész jó idõben van, de a szinkron miatt én is aggodok viszont örülök, hogy nálunk is vetítésre kerül 😊.

Zsolo007
Hát ez nem a reklámon fog megbukni. Ezek a barmok direkt bukásra ítélik azzal amilyen idõpontba rakják...
ÉS akkor még nem is tudjuk milyen lesz a szinkron...

nem vagyok tv2-nél marketinges, de nem akarom hogy levegyék mûsorról a minit/sorozatot, csak mert a tv2 baszik reklámozni

Tv2-nél marketinges vagy?
Fõnök mondta, hogy ingyen reklám kell? :-P

http://img14.imageshack.us/img14/8587/bsgbanner7yw.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/5060/bsgbanner25df.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/8043/bsgbanner36ix.jpg

szar imageshacks😊

tegyétek ki ahova csak tudjátok, kell egy kis reklám neki, ha már a TV2 nem tesz semmit az ügyben😊

[NST]Cifu
Yepp, de inkább nem nyilatkozom vele kapcsolatban. 😊

jaja igaz, remélem ezt is szeretik az amcsik nem esen jól ha miattuk maradna abba a sorozat 😊. Láttad a következõ rész elõzetesét?

[NST]Cifu
Kiváncsi leszek amúgy mennyire lesz vevõ a külföldi nézõközönség a második évadra. Az elsõ évad elég mozgalmas és akciódús volt, ehhez képest a második tényleg egyre inkább agyalós, moralizálós, stb...

meglestem a 13. részt hát eléggé izgi, kezdenek bonyolódni a dolgok 😊.

[NST]Cifu
OFF:
1.: Második blikkre valóban 20x102mm-esnek tûnik, bár az sem igazán, mivel a hüvelytalp kiképzése érdekes (nincs csappantyú, amikor Tyrol eltöri a hüvelyt).
2.: A katonák is hívják Hummereknek a HMMWV-ket (mert a valódi jelölése ez, a Humvee csak a becézése), de ettõl mindenki tudja még, hogy mirõl van szó, míg a HMMWV talán nem ugrik be mindenkinek elsõre (nem szakmai topic)...