6292
  • mrzed001
    Ez csak egypár Manny Coto - Végtelen Határok stílusú csattanós végű befelyezés volt.
    Persze van még egypár a tarsolyomban, de azt meghagyom nyárra :pp

Addig is megnézem a teljes 2 szériányi eredeti BSG-t :)))
  • mrzed001
    Nállam tipikusan a legenda kategóriába van sorolva :D
  • zorden
    A sok alternativ veg mellett valaki tud erdemlegeset a 90 perces 20. reszrol vagy csak legenda, mint a Fold? :-)
  • quack
    huhh ha már most ilyen alternatív befejezéseket gyárt mindnki akkor mi lesz itt nyáron :D
  • Prof William
    Hát ha Anettka lett volna Baltar fejében az a szerencsétlen már vagy önygilkos lett volna, vagy a diliházban kaparná a falat. (Mondjuk így sem sok kell ewóhozzá. )
  • mizso676
    ÁÁ, van jobb

4) Anettka végre űrutazást tehet, rámosolyog a föld körül állomásozó Cylonokra, azok egyből feladják a harcot, és tömeges csavarhúzós öngyilkosságot követnek el. Később Gaius beleszeret, de Anettka Adama-ért otthagyja...
  • mrzed001
    Az se rossz, node ott a Dead man switch - kedvenc részem :)))
    Vagy a Light Brigade (az itt is egy igencsak csattanós vég lenne) :))

Mivel Manny Coto éppen a 24 új szériájával foglalatoskodik, így nem várhatunk hasonlóan ütős csattanót a 3. szezon végére.
    De ha már alternatív befelyezés kell, akkor a mester után szabadon:
    1) megtalálják a földet, fejlettsége azonos az övékkel. Adama leszáll a főváros főterén, kezet fog a föld vezetőjével, teljes a boldogság (emberek tömegesen mennek le a flottából a földre "nyaralni"). Adama és a föld vezetője beszélgetnek a főtéren, majd feltűnik még valaki, aki úgy néz ki, mint a vezető, majd még 4 két mosolygós Boomer és 3 Six két egymással vitatkozó Pap (Dean Stockwell) társaságában ....
    2) megtalálják a földet, hasonló fejlettségűek saját flottával. Eltelik fél év készülődnek a háborúra, amikor is egyik pillanatról a másikra elkezdenek feltűnni a BaseShipek. 1,3,8, ... 350 darab. Hatalmas harc alakul ki az űrben, de a >10x túlerővel szemben nem nyerhetnek. Az utolsó előtti kép Adama, amint megnyomja a föld önmegsemmisítő gombját. Az utolsó kép egy kietlen, vulkánokkal teli bolygó képe, rajta egy jó előre elhelyezett túlélő kozponttal és párszáz emberrel ...
    3) A New Caprica-ról elmenekült flotta sikeres ellenállást szervez meg a Cylonok ellen. Baltar sikeresen befolyásolja CapricaSix-et, Roslin pedig BSGBoomert, így meggyengülnek a Cylonok, és beilleszkednek az emberi társadalomba (Cylon-ember párok). Csakhogy a pirítósok ezt nem nézik jó szemmel, és egymás ellen fordul az emberi és robot Cylon faj. Emberi Cylonok jópár BaseShip-et az ellenőrzésük alá vonnak, és a New Capricai emberekkel együtt elmenekülnek. Ekkor a két emberi flotta egyesül a robotok ellen, de még kevesen vannak. Újabb választás alkalmával Roslin nyer, és a prófécia szerint elindulnak a föld felé. Mítosz 1000-el, végül megtalálják a földet. A föld éppoly fejlett, mint ők, jelentős seregekkel és erőforrással rendelkeznek, de nem ismerik az FLT ugrást. Közösen új hajókat építenek, és az emberi cylonok infói alapján elkezdik felszámolni a robotokat. Utolsó nagy csata a robot főváros porigbombázása orbitról.
    Utolsó kép: egy elhagyott föld alatti bunkerben pár futószalag folyamatosan állítja elő az új Cylon robotokat, majd egy raktár képe egymás mellé állított robotok százmilliói, ameddig a szem ellát ...
  • _Vegeta_
    Inkabb:

Cylonok megtamadjak a flottat es elpusztitjak az osszes hajot kiveve a Galactica-t. Ekkor Adama kozelit a kamerahoz es beleszol: Na jolvan nekem ebbol elegem van, ez egy szar sorozat. Inkabb megyek tuntetni, hogy induljon ujra a star trek. :D
  • Cat #2177
    ez amolyan végtelen határos lenne :D

(volt egy rész, amiben eljátszották, hogy megtámadják a földet az idegenek, parancsnoki központban riadó, dobják az atomot, önmegsemmisítés, aztán kiderül hogy csak gyakorlat, de elbaszták, és ketyeg az óra, az atom meg valós :D mondjuk a végtelen határoknak mindig hasonló (finoman szólva is borús) vége van)
  • PiszkosFred
    Hja, utolsó évad utolsó rész, megvan a 11 model, és végre kiderül ki a 12. Ekkor bejön Jáksó a parókájában.... ;]
  • Prof William
    Esetleg a Szájlonok egy harsány Háháhá csak vicceltünk! esetleg Április bolondja! Kiáltással Adama nyakába borulnak és kiderül hogy senki sem halt meg (a Kolóniákon sem) és csak az egész csak egy átverés volt.

Esetleg a végén kiderül hogy mindenki Cylon az egész flottában és ez csak egy kisérlet része.
  • PiszkosFred
    Hja. Season 3 nyito jelenet:

//Adama szunyokal a pulpitus mellett, mogotte a BS Galacticat bemutato videofilm utolso reszlete pereg egy kivetiton. Tigh ott all mellette, kihuzva magat, kezet hatul osszekulcsolva. Senki sem latja, de a farzsebeben levo laposuveg kupakjaval jatszadozik. Filmnek vege. Taps. Majd nyomaszto csend. Tigh oldalbaloki az Oreget
    - Ebredj Bill, mondd el azt a marhasagot gyorsan, aztan var a taxi.
    // Oreg felebred, elmondja a beszedet. Snitt. Taxiba beszallva odaszol Tighnak:
    - Francba, sosem tudom meg, ki a maradek 6 szajlon.
    // Tigh ranez? Nem erti a dolgot.
    - Szajlon? Jol van Bill, utolso eset hogy megkinaltalak...
    THE END
  • markastor
    [spoiler]Akkor nem álom, hanem Cylon-gyakorlat. Próbálják az inváziót. Jó, persze ez nem valószínű, de a készítőket ismerve nem is lehetetlen.
  • Zsolo007
    Biztos nincs álom. Ezt megmondta Moore. Minden valódi :)
  • markastor
    [spoiler]
    Az mekkora poén lenne, ha kiderülne, hogy valójában a választás sem volt még meg, és az egészet csak álmodja/ta valamelyik szerepelő...
  • Pharaoh
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azét kávézgattak Capricán, mert át akarják venni az emberek helyét és ezzel az életstílusukat is.
  • [NST]Cifu
    LoL, szerezd meg kalózvideón a 3. évadot, a'la Űrgolyhók. :))))
  • mizso676
    Nagynehezen kibekkeltem fél évet a PB folytatására, erre most a BSG-re kell várni egy életet...Nem jó ez így.
  • Cat #2167
    igen, a cylon kultura sehol nincs egyáltalán megmagyarázva. Honnan jöttek? Hol voltak 40 éven át? ott mit csinálnak? Milyen gyárak vannak? mit csináltak 9 honapot át capricán? ültek a kávézóba, és dumáltak, meg sétálgattak az utcán? minek, miért?
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Oké felélesztik - utána mi jön? Mi a fenét kerestek Capricán? Emlékszünk mennyi modell Eight-el találkozott Boomer-G az általa felrobbantott Basestaron? Valahogy érdekes véletlenek...
  • Cat #2165
    Annyit tudunk, hogy ott voltak a CIC-ben - bármilyen poszton lehetnek.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]
    Még mindig tartom álláspontom, hogy Gaeta Cylon ügynök, abból is az alvó. Túl nagy, és fontos helyzetekben ott van. A mostani választási csalások lebuktatása tőle indul, ő a 3.ember a Galacticán, ő "pötyögte be" a koordinátákat minden egyes ugrásnál, és most jelen pillanatban Gaius mellett ügyködik elég rangos helyen...Mindig ott van a tűz közelében! Kellett lennie a hadsereg színeiben is egy ügynöknek beépülve lennie, és sztem ő volt az. Nem hinném, hogy a Cylon-ék annyira "buták" lennének, hogy csak újságíró, tv-s miegymás lenne a beépített emberük. Ennek ellenére Gaeta sztem nem tud róla, hogy mi is ő valójában

Én azon csodálkozom, hogy lelépett a Galacticáról. Elvileg ha Tigh lelép, ő lesz az XO. Apropó, akkor most Halo lett vajon az XO a Galacticán? És Dualla a Pegasus-on? Egy kissé morbid.
  • Cat #2163
    minden tudatot felélesztenek, függetlenül a számuktól. Ez a Scar epizódból is egyértelmű - van amelyik már ezerszer is meghalt.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Engedek az erőszaknak, akkor én értelmeztem egy kicsit félre a Downloaded epizódot. Viszont akkor meg nem értem, mi a francot kerestek Capripán? Nem volt ott elég Six és Eight model? :)
  • mizso676
    elég sűrűn járok, csak eddig nem írtam, így egy kicsit átértékelődik a helyzet :)...de most kiadtam magamból egy kicsit
  • IMYke2.0.0.0
    Eddig nem sűrűn járhattál ide, ha ez feltűnik neked...
    Korábban is a "láthatatlan topik" jelzőt viselte :)))))
  • mizso676
    vicces kinézete lesz az oldanak, ha mindenki spoilerezik :)
  • Prof William
    Spoiler

Nekem az eslő évad legelején jutoot előszöreszembe hogy Cylon. amikor valamit elcssztek olyan nyálas módon kezdte magára vállalni. (Az én hibám stb. Nincs mentségem.)Kicsit túl tökéletenek tűnt. Őersze nem hiszuem hogy Cylon de nagyon jó kis karakter...
  • Cat #2157
    [spoiler]ok, engem meggyőztél, lehet hogy Gaeta cylon :)
  • mizso676
    Egy kicsit zavaros lesz, de:

Még mindig tartom álláspontom, hogy Gaeta Cylon ügynök, abból is az alvó. Túl nagy, és fontos helyzetekben ott van. A mostani választási csalások lebuktatása tőle indul, ő a 3.ember a Galacticán, ő "pötyögte be" a koordinátákat minden egyes ugrásnál, és most jelen pillanatban Gaius mellett ügyködik elég rangos helyen...Mindig ott van a tűz közelében! Kellett lennie a hadsereg színeiben is egy ügynöknek beépülve lennie, és sztem ő volt az. Nem hinném, hogy a Cylon-ék annyira "buták" lennének, hogy csak újságíró, tv-s miegymás lenne a beépített emberük. Ennek ellenére Gaeta sztem nem tud róla, hogy mi is ő valójában

Letelepedés:ez egy érdekes dolog. Az eddigi BSG-k kontrasztja az egész. Két tábor (szinte fele-fele) a néző közül: akinek tetszik és akinek nem tetszik a megvalósítás. Akárcsak New-Capricán! Ennél tökéletesebben nem lehetett volna megoldani a párhuzamot, és megosztani a nézőket. Brilliáns! Méghogy időhúzás? Dehogy, sőt ellenkezőleg: az ember a saját hibáiból tanul. Rossz nézni a lakók sorsát, és ez a "hanyag" vezetésnek köszönhető. Mi lett volna, ha most a Földet találják meg, és ugyan így "eljátszák" a lehetőséget?

Cloud-9: Egyértelműen jelkép volt: luxus hajó volt, luxus megszűnt - irány New-Caprica. Mennyivel több ember visszament volna a hajóra, ha lett volna lehetőség rá... Ugyebár ott mesterséges napsütésen át víz, kék égig minden volt. Luxus...A mostani "földön"? Luxus? Ugyan.
    És itt jön be egy fontos vonulat: a béke, amit a cylonok felajánlottak. Ugyebár egyértelműen egyoldalú béke,bármelyik pillanatban leigázhatnák az embereket. De nem teszik. Hogy miért? Mert van egy tervük. Aminek sztem a része, hogy akaratuk ellenére (?) kezdenek humanizálódni, és így elég szar lehet minden sarkon 25 ugyan olyan modellt látni, amelyik te vagy :)... Erre kell a béke. Ebből lesznek a táborok, amiben Starbuck is volt. Egy 30.000-es mintából azért már jobban lehet válogatni, mint egy-kettőből.

Illetve ha békével jöttek, miért ennyien jöttek? Hogy jöjjenek? Egy 4 fős kisgéppel? Így legalább az emberek flottája az erődemonstráció láttára hanyatt-homlok menekült.

Méghogy gyenge lett a 2. évad? Ennyire erős, és a jövőnek ennyire szilárd, és kidolgozott alapot adni szinte lehetetlen. Egyszerűen tökéletes. Olyan kemény 3.évadnak nézünk elébe, ami mindent überel. Méghogy kirúgni az írókat? Kérem. Inkább egy ötöst nekik... A scienc fiction műfaj alapja.

persze az egész szvsz

peace::
  • Cat #2155
    egyetértek, a downloaded epizód a multban történt. Six és Boomer feltámadása között cirka fél év van, ez el is hangzik a részben. Tehát az első szezon majd fél évet tart (a második elején nyirják ki sharont), a második 3-4 hónapot.
  • Pharaoh
    Ja, az eleje egy kis visszatekintés volt hogy hogyan is támadnak fel. Amúgy meg fél év telik el a letelepedés utánit leszámítva, mert mondták az elején, hogy fél év múlva lesznek a választások.
  • mrzool
    Én végig úgy értelmeztem a Downloaded c. epizódot, hogy vmikor a múltban feléledtek, aztán pedig a jelenbe ugrottunk. Na nem mintha sok időről lenne szó, az első két évad hány napot ölelhet fel (leszámítva a végén a nagyobb ugrálásáokat)? 50-60 napot?
  • BladeW
    Ja de latom nem ez volt a kerdes:)
  • BladeW
    Mintha vhol emlitettek volna h a res ship azert van, mert bizonyos tavolsagon tul nem jut el a "jeluk" (lelkuk) az ujjaszuletesi helyre. Ezert ment egy az embereket uldozo flottaval.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Nem kötekszem, véleményt fejtek ki. :)

Ez a rez. dolog szvsz kissé zűrös, csodálkoznék, ha még mindig nem tudnának újraéledni...
  • Zsolo007
    [spoiler]Akkor meg még elég közel voltak Capricához, hogy ott éledjenek újra. Nem értem miért kötekedsz. Azok egyértelműen a res ship felrobbantása előtt történtek. Utána Gina Pegasuson megmondta, hogy na mostmár meghalhat. Ennyi. Nem értem min vitázunk :D
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Szvsz ők nem a rez. shipen éledtek újra.
  • Zsolo007
    [spoiler]Miről beszélsz? Six még az a six aki a pilotban halt meg "baltar sixe".

Boomer-G is azelőtt halt meg hogy lelőtték volna a ressurection shipet
  • [NST]Cifu
    Akkor te viszont azt felejtetted el, hogy a Six konkrétan újraéledt, ahogy Boomer-G is. A Capricán, az S2E18 "Downloaded" részben...