Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adama hangja meg nagyjából jó de Starbuck... blöehhh
PiszkosFred
Azt hittem a "csillagközi rombolót" nem lehet überelni... Hát a "csillagközi csillaghajóval" sikerült... Szánalom, de ez van :\

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

joebacsi
Galactica = Csillagközi folyamatosan, áááááá

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Jah, a 33 az a elsõ szezon elsõ része, amikor 33 percenként ugranak...
joebacsi
jah, azt tuti eltolták...pilot elsõ része lesz ma

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Ha 90 perces, akkor a miniszéria elsõ része. De a 33 emlékeim szerint az S1E01, vagyis az elsõ évad elsõ része.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

port.hu-n erdekesen van kiirva: resz cime 33 (talan 4-5 resz lehetett ez az elso szeriaban?) de 90 perc...
[NST]Cifu
Hát ez LoL... :\

[NST]Cifu
Miután lement a mai rész, majd nyilatkozom ez ügyben. 😊

Hunnenkoenig
Hat ez az.
Szoval ott is csokosnak kell lenni ahhoz, mint amerikaban, hogy barmihez is kezdeni tudjal.

Vagy independent filmeket kell csinalnod elöször...

hetfield1887
sziasztok !
az a film ami ma és a jövõhéten lesz a tv2-õn azok egybe tartoznak, vagyis egy résznek vegyem õket ?

power mac g4 733 1Gb ram

[NST]Cifu
Hehe... 😊
Mondjuk kicsit ön-tökön-bökõsnek tûnik a dolog, mert hogy veszel részt három kanadai film forgatásán, ha kanadai film forgatásán csak szakszervezeti tagként vehetsz részt? 😊

Hunnenkoenig
Hat ja. A baj az volt hogy mikor rakerdeztem, mondtak, hogy persze, szivesen. Benne vagyok a szakszervezetben?
Mondtam nem.
Akkor sajnaljak, Kanadaban csak ugy lehet a filmnel dolgozni, ha benne vagyok a szakszervezetben.

Mondtam, ok, belepek. Felhivtam a szakszervezetet, hogy be szeretnek lepni, hogy kell?

Erre ottt mondtak, hogy ja, felvesznek, ha legalabb 3 kanadai filmben dolgoztam mar fizetett allasban.

Mondtam: Kössz!

Szoval igy kanadai filmes karrierem halva született :-)

[NST]Cifu
Mik ki nem derülnek. 😊

Hunnenkoenig
Ja mostmar vagom!

Mikor en 2003 környeken Vancouverben jartam, akkor kezdtek forgatni a sorozatot. Azt tudom, mert megprobaltam jelentkezni melora a produkcios cegnel :-))

Sajna nem jött össze. De en mar akkor ugy tudtam, hogy eleve rendes sorozatnak indul... Ezert kavart be nalam ez a mini-pilot, mert erröl nem is tudtam.

[NST]Cifu
A Minisorozat = pilot. 😊
Az egész úgy kezdõdött, hogy a Sci-Fi channel csinált egy BattleStar Galactica 2003 minisorozatot, ami az alaptörténete az egésznek (itt van egy kis zavar nálam, mert egyes helyeken azt olvastam, hogy összesen négy órás volt a minisorozat, de én csak egy kb. három órásat ismerek - vagy a reklámokkal együtt négy órás?). A fogadtatás kedvezõ volt, ezért "továbbléptek", vagyis egy teljes értékû sorozattá "léptették" elõ a BSG2k3-at.

joebacsi
minisorozat = pilot 😉

joebacsi
elég szutyadék flash oldal, de azért köszi 😊
(bár még itt is csak a 2x13 felirata van fennt)

Hunnenkoenig
Hat ez nekem folyton telepiteni akar valamit, azonkivül regisztralni kell hozza, szoval inkabb kihagyom...

Hunnenkoenig
Basszus ne idegeljetek mar...Minisorozat, pilot... mi meg? Anyam tergyekalacsat nem kell megnezni hozza?

Feliratokat nem nagyon hasznalok se angolt, se magyart, de a bookmarkomban ez van, meg ez itten.

Ha forditasra adom a fejem, akkor itt szoktam altalaban talalni.

A 2003as Minisorozattal kezdodik a Mû. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

IMYke2.0.0.0
www.forom.com- on regisztrálj és a "Documents" alatt megtalálod a sorozatokat, és a hozzájuk tartozó feliratokat!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

joebacsi
nm, mi majd itthon holnap gyönyörködhetünk a pilot elsõ felének szinkronján a tv2ön 😊
viszont kérdeznék énis 😊
nem tudod, hogy angolnyelvû friss feliratokat hol érdemes kutatni?
mert ugye feliratok.hu-ra elég késõn szoktál feltenni (általában a magyarral együtt), és speciel a mostani résznél van nekem pár fehér folt (pl lee - zarek párbeszédébõl elég sokminden), amit nemnagyon értettem...
te szoktál fordítgatni jópár dolgot, így biztos van neked egykét hasznos bookmark 😉

Hunnenkoenig
Megtalaltam... ami meg csordogal is az egy 1.36 GB-s file. A többit nem nagyon seedeli senki.

Köszi!

joebacsi
neem, itt van egy 3órás külön film pilotként 😊
(elsõ pár hozzászólást olvasgasd el, énis onnan tudom 😉)
ebbõl a dvd rippet keresd, valszeg 2 részben lesz fennt

Hunnenkoenig
Ja ertem, azt hittem az S101 az a pilot...ugy szokott lenni...

joebacsi
elõször pilotot nézd meg, az összefoglaló is abból volt...

Hunnenkoenig
Sajna sikerült bealudnom, mielött elkezdödött a TV-ben. Most letöltöttem kets különbözö verziot az S101 epizodnak torrenttel es mindkettö ugy kezdödik, hogy egy hang benyögi, hogy "Ami eddig törtent" es utana egy rohadt unalmas vontatott szar összefoglalo jön valami szöke bigevel, meg egy pasival meg ürhajokkal meg üvegtablakat berobbanto homokfelhövel meg ilyesmi...

Most akkor ez tenyleg igy kezdödik, vagy csak en szedtem le elsö epizodnak alcazott masodik epizodokat?

3 Perc utan bele is untam, annyira erdektelen volt az az összefoglalo...semmi dinamika, semmi zene, semmi hangeffektus... semmi katarzis...

Hunnenkoenig
Kösz!

Erdekesen hangzik!

IMYke2.0.0.0
Tuti, hogy a következõ részektõl már rendõrségi feladatokról is szó lesz...
Lee is pofázta, hogy egyik szemét ezek után már az általa ismert maffia-iq-vezér tagokon tartja...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
Hát ezaz. Úgytûnik nem. Viszont ha ezt veszed akkor lehet nem is tulzás az "maffiázás" amit a legutóbbi részben láttunk..

mrzed001

Ez teljesen igaz és találó.
Viszont nem látni a rendõrséget. Felállították egyáltalán? Nyoma sincs (látott már valaki valahol nem katonai jármûvön biztonsági szolgálatosokat, vagy valamit?).
A B5 erre egy remek modell: katonaság vezeti, és egy a katonaság alá rendelt rendõrség felügyeli a civileket (no meg a 3. legfontosabb személy az állomáson a rendõrség vezetõje)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Zsolo007
Erre még a víz lázongások miatt félig-meddig kérte Roslin Adamát (egészen pontosan csak annyira hogy rendõri szerepet lássanak el a lázongó hajókon). És erre Adamanak volt egy bölcs válasza (majd végül is belement, de úgytûnik az egy kivételes eset volt, késõbb nyomát sem lehetett látni az ellenõrzésnek): (csak a fordítást másolom be, nincs kedvem angolul beírni 😊 )

Oka van annak, hogy különválasztják a katonaságot és a rendõrséget. Az egyik az állam ellenségével harcol, a másik szolgálja és védi az embereket. Amikor mindkettõt a katonaság látja el, akkor az állam ellenségeivé vál(hat)nak az emberek.

Nem tökéletes fordítás, de a lényeg benne van.

mrzed001

Ez teljesen igaz, a történések szempontjából nélkülözhetetlen Roslin (pölö Starbuck csak az õ kedvéért szegte meg Adama utasítását, és ment el a nyílért), nélküle tényleg sokkal rosszabbul álnának
Viszont Roslin is kezdeményezhette volna (kérhette volna) a teljes katonai felügyelet bevezetését a civilekre a mellett, hogy nem veszít (sokat) a hatalmából (kvázi dupla vezetés, csak katonai felügyelet alatt)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Zsolo007
Miért? Roslin kezdett mentõakcióba, Adama nem akarta. Késõbb Adama ment volna harcba, Roslin meggyõzte, hogy nincs értelme. Lehet én vagyok butus, de számomra elég valószínûnek tûnik, hogy Roslin nélkül a Pegasus lett volna az uccsó Battlestar...

IMYke2.0.0.0
Ezt kétlem.

Zsolo007
Szép eszmefuttatás, egy gond van. Ha nincs Roslin akkor nincs flotta. Adama a végzetébe rohant volna..

[NST]Cifu
Tigh alapvetõen hibásan mérte fel a helyzetet, és nem megfelelõ embereket küldött nem megfelelõ parancsokkal. Véleményem szerint azt is meg lehetett volna oldani jobb módszerekkel (az imádott katonai rövidítésekkel CIMIC-nek nevezik azt a "szakágat", amelynek a feladata a katonai egységek kapcsolattartása a helyi civil lakossággal).

Egyébként rossz példának még ott van Cain admirális és tettei...

mrzed001

Teljesen igaz.
Ha véletlenül a támadáskor nem lett volna Roslin úton a BSG-re, akkor Adama lett volna a rangidõs tiszt és teljes katonai irányítást vezet be .... azaz talán mégse.
Így volt egy tag a kormányból akit kinevezhettek elnöknek, úgy meg lehet, hogy a kolóniák tanácsa nevezett volna ki valakit maguk közül (akit Adama esetleg nem fogadott volna el, mert síknulla ...).
Nem egyszerû a kérdés, az biztos 😊 , de sztem Adama egymaga nem lett volna képes (csak max az elsõ 2-3 napon) bevezettetni a teljes katonai rendet és felügyeletet (láttuk mi volt, amikor Tigh végre megtette késõbb)
Lényegében az a baj, hogy "túl sok" a civil

IMYke2.0.0.0
Egyetértek.

QuippeR
szerintem ha nem egy volt tanárnõ lenne az elnök, már meglépték volna. és ezt most komolyan mondom.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mrzed001

Beszélt róla álltalánosságban, de nem kaptunk rendes képet arról, miként is mûködik a túlélõflotta gazdasága. Amirõl amúgy még most sincs teljes képünk...
És nem csak a gazdaságról nincs még részleges képünk sem, hanem a nyersanyagokról és elosztásról sem.
Merthát ugye szinte mindenhez kell valami nyersanyag, a régi BSG-ben ezek beszerzésére/felderítésére azért nagyobb hangsúlyt fektettek (itt is volt 1-2 bányászos/vízkeresõs rész, aztán úgy abbamaradtak. Vízbõl meg nem lesz csak úgy whisky, szóval valami ott még hiányzik 😊))

mrzed001
Én az elsõ rész után elsõ pár hozzászólásomban is pont ezt hiányoltam, hogy miért nem alakítanak ki egy teljesen katonai rendet, szóval ez nem militista gondolkodás, hanem túlélésközpontú 😊)

mrzed001
Ti mi csináltatok miközben a részt néztétek úgy mégis?
aludtam, mert a BSG csakis allva nézem :p

Ironikusan értettem 😊

Tudom, én is. Mivel ez egy eléggé intellektuális topic (ami elég ritka 😉 ), ezért nem szeretnék ilyeneket látni. Az off, poénkodás, meg elemzés bõven belefér (az OK, ettõl a "közösen gondolkodástól" érdekes ez), de semmi esetre sem a személyeskedés és sértegetés.

[NST]Cifu
Néha komolyan nem értem mit csináltok egy-egy rész alatt. Már 1x11 Colonial Dayban szó esett errõl a problémáról. Zarek Cloud 9-n a parkban sétálva adott interjút és beszélt pont errõl. Nézd vissza 😊.

Beszélt róla álltalánosságban, de nem kaptunk rendes képet arról, miként is mûködik a túlélõflotta gazdasága. Amirõl amúgy még most sincs teljes képünk...

[NST]Cifu
Hát nem tudom mihez lehetne hasonlítani. Személyes véleményem:

-Az egész alaptörténet az eredeti BSG-re épül, de rengeteg mindent megváltoztattak benne. Ha nem láttad a BSG-t, akkor ez a pont kilõve. 😊
-A sorozat alapvetõen különbözik a Trektõl. Sok agyalós rész van benne, sok meglepõ fordulattal, és pár kacifántosan vezetett szállal a történet fûzésében.
-Készülj fel, hogy egyfajta "dokumentumfilmes" kamerakezelése van, mintha kézikamerával vennék fel. Elsõre biztos szokatlan lesz.

Azt tudom csak javasolni, hogy mindenképpen nézd meg a Pilotot (bevezetõ film), ami elég jó támpont lesz arra nézve, mit várhatsz késõbb a sorozattól (annyit tudok ehhez még elõljáróba hozzáfûzni, hogy talán a második évadban kevesebb akció volt eddig, mint az elsõben).

Szvsz ez a jelenleg futó legjobb Sci-fi sorozat, jó kis történettel, jó (és sok) szereplõkkel, jó díszletekkel és CGI-vel.

[NST]Cifu
A lehetséges megoldások közül én csak egyet vázoltam. A teljes katonai rendszert alapból kerülni akartam, mert rögtön kaptam volna a fejemre, hogy csak militarista nézetekben vagyok képes gondolkodni. 😊

[NST]Cifu
Nem tudom, biztos bennem van a hiba, de nekem nem nagyon jött át, hogy az "álmaiban" egy másik nõrõl van szó. Azt hittem, hogy pont róla ábrándozik. A szövegbõl sem esett le igazából a szitu, bár ez a magyarázat hihetõnek tûnik. Majd meg kell néznem még 1x, hogy tényleg errõl van-e szó... 😊

Zsolo007

Ha errõl lenne szó, akkor nem baszatták volna a Kobol-on az embereket, hagyják, hogy az elnöknõ szépen megtalálja az utat a Földre, követik a flottát és kész.
Ennyire nem egyszerû a helyzet.

Tény.

Beszélni beszélt, persze, de mi is volt a megoldás ???

Ezekszerint nem született megoldás...

Zsolo007
Sõt most újra megnézve/meghallgatva biztos vagyok benne, hogy már korábbról ismerte. Olyan dolgokról beszél a végén amirõl nem volt szó korábban, amit nem találhatott ki akármilyen jó K is.