Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szoval ott is csokosnak kell lenni ahhoz, mint amerikaban, hogy barmihez is kezdeni tudjal.
Vagy independent filmeket kell csinalnod elöször...
az a film ami ma és a jövõhéten lesz a tv2-õn azok egybe tartoznak, vagyis egy résznek vegyem õket ?
power mac g4 733 1Gb ram
Mondjuk kicsit ön-tökön-bökõsnek tûnik a dolog, mert hogy veszel részt három kanadai film forgatásán, ha kanadai film forgatásán csak szakszervezeti tagként vehetsz részt? 😊
Mondtam nem.
Akkor sajnaljak, Kanadaban csak ugy lehet a filmnel dolgozni, ha benne vagyok a szakszervezetben.
Mondtam, ok, belepek. Felhivtam a szakszervezetet, hogy be szeretnek lepni, hogy kell?
Erre ottt mondtak, hogy ja, felvesznek, ha legalabb 3 kanadai filmben dolgoztam mar fizetett allasban.
Mondtam: Kössz!
Szoval igy kanadai filmes karrierem halva született :-)
Mikor en 2003 környeken Vancouverben jartam, akkor kezdtek forgatni a sorozatot. Azt tudom, mert megprobaltam jelentkezni melora a produkcios cegnel :-))
Sajna nem jött össze. De en mar akkor ugy tudtam, hogy eleve rendes sorozatnak indul... Ezert kavart be nalam ez a mini-pilot, mert erröl nem is tudtam.
Az egész úgy kezdõdött, hogy a Sci-Fi channel csinált egy BattleStar Galactica 2003 minisorozatot, ami az alaptörténete az egésznek (itt van egy kis zavar nálam, mert egyes helyeken azt olvastam, hogy összesen négy órás volt a minisorozat, de én csak egy kb. három órásat ismerek - vagy a reklámokkal együtt négy órás?). A fogadtatás kedvezõ volt, ezért "továbbléptek", vagyis egy teljes értékû sorozattá "léptették" elõ a BSG2k3-at.
(bár még itt is csak a 2x13 felirata van fennt)
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
viszont kérdeznék énis 😊
nem tudod, hogy angolnyelvû friss feliratokat hol érdemes kutatni?
mert ugye feliratok.hu-ra elég késõn szoktál feltenni (általában a magyarral együtt), és speciel a mostani résznél van nekem pár fehér folt (pl lee - zarek párbeszédébõl elég sokminden), amit nemnagyon értettem...
te szoktál fordítgatni jópár dolgot, így biztos van neked egykét hasznos bookmark 😉
Köszi!
(elsõ pár hozzászólást olvasgasd el, énis onnan tudom 😉)
ebbõl a dvd rippet keresd, valszeg 2 részben lesz fennt
Most akkor ez tenyleg igy kezdödik, vagy csak en szedtem le elsö epizodnak alcazott masodik epizodokat?
3 Perc utan bele is untam, annyira erdektelen volt az az összefoglalo...semmi dinamika, semmi zene, semmi hangeffektus... semmi katarzis...
Lee is pofázta, hogy egyik szemét ezek után már az általa ismert maffia-iq-vezér tagokon tartja...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ez teljesen igaz és találó.
Viszont nem látni a rendõrséget. Felállították egyáltalán? Nyoma sincs (látott már valaki valahol nem katonai jármûvön biztonsági szolgálatosokat, vagy valamit?).
A B5 erre egy remek modell: katonaság vezeti, és egy a katonaság alá rendelt rendõrség felügyeli a civileket (no meg a 3. legfontosabb személy az állomáson a rendõrség vezetõje)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Oka van annak, hogy különválasztják a katonaságot és a rendõrséget. Az egyik az állam ellenségével harcol, a másik szolgálja és védi az embereket. Amikor mindkettõt a katonaság látja el, akkor az állam ellenségeivé vál(hat)nak az emberek.
Nem tökéletes fordítás, de a lényeg benne van.
Ez teljesen igaz, a történések szempontjából nélkülözhetetlen Roslin (pölö Starbuck csak az õ kedvéért szegte meg Adama utasítását, és ment el a nyílért), nélküle tényleg sokkal rosszabbul álnának
Viszont Roslin is kezdeményezhette volna (kérhette volna) a teljes katonai felügyelet bevezetését a civilekre a mellett, hogy nem veszít (sokat) a hatalmából (kvázi dupla vezetés, csak katonai felügyelet alatt)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egyébként rossz példának még ott van Cain admirális és tettei...
Teljesen igaz.
Ha véletlenül a támadáskor nem lett volna Roslin úton a BSG-re, akkor Adama lett volna a rangidõs tiszt és teljes katonai irányítást vezet be .... azaz talán mégse.
Így volt egy tag a kormányból akit kinevezhettek elnöknek, úgy meg lehet, hogy a kolóniák tanácsa nevezett volna ki valakit maguk közül (akit Adama esetleg nem fogadott volna el, mert síknulla ...).
Nem egyszerû a kérdés, az biztos 😊 , de sztem Adama egymaga nem lett volna képes (csak max az elsõ 2-3 napon) bevezettetni a teljes katonai rendet és felügyeletet (láttuk mi volt, amikor Tigh végre megtette késõbb)
Lényegében az a baj, hogy "túl sok" a civil
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Beszélt róla álltalánosságban, de nem kaptunk rendes képet arról, miként is mûködik a túlélõflotta gazdasága. Amirõl amúgy még most sincs teljes képünk...
És nem csak a gazdaságról nincs még részleges képünk sem, hanem a nyersanyagokról és elosztásról sem.
Merthát ugye szinte mindenhez kell valami nyersanyag, a régi BSG-ben ezek beszerzésére/felderítésére azért nagyobb hangsúlyt fektettek (itt is volt 1-2 bányászos/vízkeresõs rész, aztán úgy abbamaradtak. Vízbõl meg nem lesz csak úgy whisky, szóval valami ott még hiányzik 😊))
aludtam, mert a BSG csakis allva nézem :p
Ironikusan értettem 😊
Tudom, én is. Mivel ez egy eléggé intellektuális topic (ami elég ritka 😉 ), ezért nem szeretnék ilyeneket látni. Az off, poénkodás, meg elemzés bõven belefér (az OK, ettõl a "közösen gondolkodástól" érdekes ez), de semmi esetre sem a személyeskedés és sértegetés.
Beszélt róla álltalánosságban, de nem kaptunk rendes képet arról, miként is mûködik a túlélõflotta gazdasága. Amirõl amúgy még most sincs teljes képünk...
-Az egész alaptörténet az eredeti BSG-re épül, de rengeteg mindent megváltoztattak benne. Ha nem láttad a BSG-t, akkor ez a pont kilõve. 😊
-A sorozat alapvetõen különbözik a Trektõl. Sok agyalós rész van benne, sok meglepõ fordulattal, és pár kacifántosan vezetett szállal a történet fûzésében.
-Készülj fel, hogy egyfajta "dokumentumfilmes" kamerakezelése van, mintha kézikamerával vennék fel. Elsõre biztos szokatlan lesz.
Azt tudom csak javasolni, hogy mindenképpen nézd meg a Pilotot (bevezetõ film), ami elég jó támpont lesz arra nézve, mit várhatsz késõbb a sorozattól (annyit tudok ehhez még elõljáróba hozzáfûzni, hogy talán a második évadban kevesebb akció volt eddig, mint az elsõben).
Szvsz ez a jelenleg futó legjobb Sci-fi sorozat, jó kis történettel, jó (és sok) szereplõkkel, jó díszletekkel és CGI-vel.
Ha errõl lenne szó, akkor nem baszatták volna a Kobol-on az embereket, hagyják, hogy az elnöknõ szépen megtalálja az utat a Földre, követik a flottát és kész.
Ennyire nem egyszerû a helyzet.
Tény.
Beszélni beszélt, persze, de mi is volt a megoldás ???
Ezekszerint nem született megoldás...